Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
1325
Cevap
78061
Tıklama
134
Öne Çıkarma
Cevap: Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (39. sayfa)
H
5 yıl
Yüzbaşı

BİRİNCİSİ BEN HAKARET ETMİYORUM SADECE KİM NE HAK EDİYORSA ONU YAZIYORUM HADDİ AŞMADAN. Vizyonsuzluk yapıyorsunuz kardeşim 2 + 2 eşittir dört. Bu hakaret degildir ben hakaret ettigimi kabul etmiyorum biraz sert dille eleştirmiş olabilirim bu kabulumdur.

BİRLİK OLMAKTAN BAHSEDİYORUM ANLATABİLDİM Mİ? AMA SİZE NE SÖYLEDİYSEM AZ BİLE SÖYLEMİŞİM BU LAFIMIN HER ZAMAN ARKASINDAYIM VE SİZİN GİBİ NE KADAR İNSAN VARSA BU FORUMDA GEREKEN CEVABI VERMEYE İTİNA İLE DEVAM EDECEGİM.

Çünkü sizler fetöcüleri geçtiniz (MECAZ ANLAMDA SÖYLÜYORUM) vatan konusu olarak yargılamıyorum ama tr yama sektörü olarak yargılarsam bu adamlardan beter bir siyasi akla ve şeytani zekaya sahipsiniz. HER SEFERİNDE demogoji yapıp işin içinde sıyrıldıgınızı sanıyorsunuz.

O KORSAN YAMA DEDİGİN projeler oyun yapmıcılarına 'REFERANS olarak gösteriliyor ve RESMİ YAMALAR böyle başlıyor. Örnek the witcher 2 resmi yaması için oyunçeviri eski projelerini referans olarak göstermişti. İşte Korsan çeviriye destek mi olalım diye sordun ya orada zaten senin ne kadar şeytani zekaya sahip oldugunu gördük kendini haklı sandın ama GEREKEN CEVABINI ALDIN. KISACASI HAKSIZSIN argümanlarınızın hepsi fitne saçmaya yönelik ve bozgunculuktan başka bir şey degil. Hep yalan yanlış bilgiler.

YİNE DE SÖYLÜYORUM GELİN BİRLİK OLALIM. BİRLİK OLMAMIZ İÇİN ŞU FİTNE SAÇAN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİR KENARA BIRAKIN ÜRETMEYE ODAKLANALIM ÜRETMİYORSANIZ BİLE ÜRETENE DESTEK ÇIKIN. Düzgün şekilde ekipleri destekleyelim ilerleyen zamanlarda RESMİ yamalar gelince birlikten kuvvet dogdugunu görmüş oluruz. Ama biz bu adamların önünü tıkarsak zor.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: harunefetr

Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @John Sheppard
J
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: John Sheppard

Satışta olan yamalar için şikayet şablonlarını oluşturdum, isteyenler kullanabilir. En altta İSİM SOYİSİM yazan yere isminizi ve soy isminizi yazmayı unutmayın. Resmi bir mail atıyorsunuz burası önemli.


Hitman
https://justpaste.it/95rh3



Mad Max
https://justpaste.it/6px7s



Walking Dead
https://justpaste.it/5tvcc



Control
https://justpaste.it/74h5b




Not: RDR 2 için mail göndermemiştim hatta gönderilmesini de doğru bulmadığımı ilk mesajlarımda söylemiştim. Ama özellikle hem forumda görevli hem grubun içerisinde görevli bir moderatör şahsın son günlerde bana karşı olan garezi ve diğer eleştirilere olan yanlı tutumu yüzünden ben de ilgili yerlere mail atmış bulunmaktayım. Siz madem öyle davranıyorsunuz, ben de böyle davranıyorum. En başından beri söylüyorum, insanları bu duruma siz getirdiniz ve getirmeye devam ediyorsunuz. Çeviri dünyasında bu kadar antipati toplayan, bu kadar itici olan, bu kadar ofansif davranan bir grup daha olmamıştır sanırım.

Benim 10 gün önce yazdığım mesajları tarayıp ceza veren, ceza verecek sebep bulamayınca eleştiri mesajımı "tahrik edici unsur" sebebiyle silen moderatör, şu an açık olan 3 tane Anonymous konusunda 100'lerce hakaret, küfür içeren mesajlara hiçbir işlem yapmıyor ne hikmetse. Şöyle 3-5 dakika eski mesajlara bakayım dedim, 10 tane mesaj buldum hakaret içeeren.

Ne yaptıysanız kendiniz yaptınız, KENDİNİZE YAPTINIZ. Başka yerde suçlu aramayın.




EDIT: IO Interactive (Hitman yapımcısı) ve Avalanche Studios (Mad Max yapımcısı) firmalarından maillerimin kendilerine ulaştığına dair oto cevap mailleri gelmiş.
eline sağlık. iki dakikamı aldı sadece. hepsini teker teker ilgili yerlere şikayet ettim.

öyle yok öyle insanların telif hakkıyla sahip oldukları şeye bir yama yazıp parayla satmaya çalışmak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 8 Ağustos 2020; 8:56:6 >

J
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Echo Sabre

Neye yada hangi sisteme geçerlerse geçsinler RDR 2 yamasını yayınlayabileceklerini sanmıyorum.

Alıntıları Göster
Para talep ettikleri sürece AAA oyunların hiçbirini "uzun" süreli yayınlayamazlar.

Tekli yama satışı artık kesinlikle olmayacak gibi bir şey açıklamışlar. Bunun da sebebi telif haklarıyla korunan bir eserden, eser sahibinin izni olmadan gelir elde edemezsin. Take Two sayesinde bunu acı bir şekilde öğrenmiş oldular. Sonra ne yapalım, ne yapalım diye düşünmüşler, "Üyelik Sistemini" bulmuşlar. Game Pass değil ama, Üyelik Sistemi

Üyelik sistemi olunca hiçbir sorun olmayacak yani, öyle mi düşünüyorlar acaba? Bir üyelik sistemi oluşturman için bir hizmet veriyor/satıyor olman lazım. Peki verdiğin/sattığın hizmet ne? X, Y, Z oyunlarının Türkçe yamaları. He, yani Üyelik Sistemi olunca gelir elde etmiyorsun, bir şey satmıyorsun. Nesin sen dernek falan mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
5 yıl
Teğmen

Farkında mısınız bilmem ama çoğu çeviri grupları yaptıkları yamaları ilk zamanlarda ücretsiz yapıyorlar asla ücretli yama falan yapmayız diyorlar sonra baktılar ki takipçileri çoğaldı hop birden ücretli veya aylık sisteme geçiveriyorlar sorunca da ee işte çevirmenlerin moralleri yükselsin falan fistan vs diye saçmalıyorlar.Taktik belli ilk zamanlar yamaları ücretsiz yap sonra tanınmaya büyümeye başlayınca birden ücret istemeye başla herkesten.Sahtekarlık bu bildiğin.Her zaman derim çeviri gruplarının kölesi olmayın diye paranızı kaptırmayın diye en kötü al eline sözlük öyle oyna hem ingilizcende gelişir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Melankoli4

bu aboneliği ya da ücreti çok bulanlar neden dert ediniyor? ferrari çok pahalı mesela ne yapıyorsunuz, bir yerlere mi şikayet ediyorsunuz? kardeşim işinize gelmiyorsa almazsınız olur biter, diğer insanların alabilme ihtimali sizi rahatsız ediyorsa siz kötü niyetlisiniz. git ingilizce mi öğrenirsin, anlamadan mı oynarsın ne yaparsan yap.
örneklemen cok yanlış başkasının ferrasini izin almadan para karşılıgı tur attırman



S
5 yıl
Binbaşı

Batman arkham knight oyununun ücretsiz çevirisi de kaldırılmış oyun yapımcısı firma tarafından şikayet etmeye devammm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Yüzbaşı

Senin beles yama hakkina mi engel oluyor anlayamadim?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Round Robin
M
5 yıl
Yüzbaşı

Evet donanımhaber, bu gibi tipleri barındırmaya devam mı edeceksiniz? Bari yama forumunu kapatın da Türkçe dil desteğine bir faydanız olsun. Bu forumun varlığı zarardan başka bir şey değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @Sasua
M
5 yıl
Onbaşı

Bizim türkce yamayla oyun oynamamız için bu kadar uğraşan emek veren insanlara bu denli eleştri yaparak şikayet ederek sadece kendinize ve bize haksızlık yapmış oluyorsunuz. Firmalar zaten ülkemizi taksa oyunları türkçe çıkarırlar. Türkce çıkmayan oyunlarıda insanımız kendi dilinde oynasın diye gece gündüz emek sarf eden bu ekiplerin cüzi bir ücret talep etmesinde bence bir sakınca yoktur. Sizin içinde olmamalı. Anonymous çeviri ekibi halkla ilişkiler kısmında yanlışları olmuştur bu süreçte eminimki onlarda bunun farkındadır. Ancak gündelik hayatımızda hangimiz hata yapmıyoruz ki!
Lütfen bu yamaları şikayet ederken veya bu ekipleri eleştirirken biraz daha dikkatli davranalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
5 yıl
Yarbay

Yama çıkacak diye temmuz başında oyunu satın almıştık. Oyun öyle yatıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

Coca cola örneğinde de kaynak ne sormadım doğruluk payı nedir bilmiyor ama merak ettim acaba kendine zarar veren videolara telif atmış mı diye YouTube baktım “coca cola zararları” yazdım binlerce video çıktı. Ee kendine zarar veren videolara da telif atmamış coca cola nasıl olacak bu işler :)


< Resime gitmek için tıklayın >
Marka; kendi ismini kullanarak marka imajına zarar verecek durumlar için sadece telif atma değil dava açma hakkına da sahiptir. Bahsettiğiniz videoların gerçekten marka imajına zarar verdiğini düşünseler kaldırılırdı yani. Tahminim bu tarz Coca colada böcek var, mide deler vs. video ve yazıları marka imajına zarar vermekten çok marka bilinirliğine fayda sağlıyordur. Pazar araştırması bunun aksini söylese doğrudan isim veren herkes, (en azından ciddiye alıncak izlenmeye sahip herkes) gerçekliğini ispatlamakla yükümlü olacakları davaların ortasına düşerler diye düşünüyorum.

Misal illumunati ile coca cola bağlantısı, (başka firmalar da yapıyor) doğrudan bir reklam stratejisidir. Gerçekte masonik bir bağlantısı vardır veya yoktur fark etmez, bu bağlantının konuşuluyor olması (arada sırada afiş ve reklamlarda insanların bulup konuşması için konan imgeler ile falan köpürtülür) markaya zarardan çok fayda sağlıyordur örneğin.

Zira öyle yada böyle (iyi veya kötü) kola deyince ilk akla gelen marka olmak coca colanın tüm reklam stratejisinin temelidir. "Kolada böcek var" değil coca colada böcek var diyorsanız bunu başarmışlardır. Ve son 5-6 yıldır piyasa değeri biraz düşse de halen bir çok veriye göre dünyanın en değerli 5 markasından biridir coca cola.

Bu videolarada tahmin ediyorum illimunati etkisine benzer bir etkiye sahip olduğundan müdahale edilmiyordur. Tahmin ediyorum diyorum zira söylediklerim sadece teori. Belki de sadece ciddiye almıyorlardır veya başka bir sebebi vardır.

Önceki yazımda coca colayı örnek verme sebebim bilindik bir marka göstermekti. Stratejisine şahit olduğum bir marka değil coca cola tabi ki.

Ama isterseniz daha basit örnekleyeyim, vaktiyle çektiğim bir youtube içeriğinde gözüken ve öncesinde reklam anlaşması yapmadığım ulusal bir A markası imajına zarar vermeyen bu marka görünürlüğü için bana daha sonra teşekkür etti ve lens hediye etti. Aksi durumda imajına zarar verseydim dava açardı muhtemelen. Ya da en iyi ihtimalle blurlamam istenirdi. Doğal bir durum bu yani.

Markaları uzaylılar değil insanlar yönetiyor. Marka imajına zarar vermediğim, markanın satışlarını azaltmayacağım ve belki arttıracağım herhangi bir eylem için markaların bana dava açması "doğal" değilken tersi durumda dava açmaması için de bir sebep yok.

Yazıda da bahsettiğim durum bu. Markayı ona da kazandırdığım sürece benim kazandırdığım para rahatsız etmez. Ancak birileri youtube içeriğimden şikayetçi olursa, marka insanların tepki gösterdiği bir içeriğin içinde bulunmak istemez ve muhtemelen beni arayıp videodan çıkarılmayı talep eder. Kendi işimden ve yaşadıklarımdan benzer örnekler üzerinden yaptığım bir çıkarım bu. Aksi de doğru olabilir. Belki oyun alemindeki uluslararası markalar benim denk geldiğim ulusal markalardan çok daha farklı mekanizmalara sahiplerdir. Bununla ilgili mantıksal bir doneniz vardır ve ikna da olabilirim belki. Ama 2-3 gündür bunun ulusaldaki şekilde olabileceği ile ilgili çıkarımlarda bulunuyorum. Markaların mod ve yamalardan haberdar olduklarını, olabileceklerini ancak şikayet gelmeyene kadar müdahale etmemelerinden durumdan rahatsız olmadıklarını düşündüğümden bahsediyorum.

Aldığım cevaplar;

-markalar öyle düşünmezler. (neden? cevap yok?)

-çok komik bir düşünce (neden? açıklama yok)

-boş yorum (neden? açıklama yok)

-bence haksızsın (neden? tahmin et, açıklama yok)

-bla bla bla

dediğim gibi gerçekten düşüncem yanlış olabilir. rockstarda bir tanıdığım yok ve haliyle rockstar gerçekte ne düşünüyor bilemem. Sadece gözlemlerimden ve tecrübelerimden dolayı bu tarz bir çıkarım yapabiliyorum. Aksini düşünmenize sebep olan "komik olmayan, dolu, haklı" verileri anlatırsınız oturur tartışırız ve belki de ben de sizinle aynı fikre sahip olurum.

ama 3 yaşındaki çocuklarla tartışıyor gibiyim. şu şu sebeplerle böyle düşünüyorum mesajlarıma "banane sen haksızsın" diyerek cevap alıyorum sürekli.



S
5 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

Uzun cümleler kurunca mantıklı ve dolu konuştum sanıyor herhalde, lisedeyken sınav kağıdına dolu gözüksün diye aynı şeyleri döndürüp dolaştırıp yazan bir arkadaş bu belli. Mesajlarının arasında da çelişkiler var uzun yazacağım diye sürekli çelişmiş. Ben boş bir ara canım sıkılırsa uzunca bi mesaj yazarım buna. Tahminen 2 yıllık reklamcılıktan yeni mezun olmuş bir genç. Birkaç temel bilgiyle süslü püslü iki kelimeyle bu kadar uzun ve boş mesaj yazmasını başka bir şeye bağlayamıyorum.
32 yaşındayım. Asistanlıklarla bilrikte ortalama 12 senedir piyasanın içindeyim. Üniversite mezunluğum pdr üzerine ancak bir iletişim fakültesinde son 3 yıldır uzman olarak reklam, tanıtım ve kısa filmler üzerine dersler veriyorum.

Ama hepsinden önemlisi insanlar hakkında tahminlerde bulunmuyorum. İnsanları boş konuşmakla itham etmiyorum, elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum. Sizin gibi saygısız ve 3 günün sonunda bile tek karşı argüman sunmadan sadece rakibine saldırma stratejisiyle tartışmaya çalışan tiplere bile tahammül etmeye çalışıyorum.

Bu arada mesajlarımla ilgili harf kotası koymak sizin haddinize değil. Okuma beceriniz ve anlama kapasitenizin düşüklüğü benim değil sizin sorununuz. Burası bir forum isteyen istediğini istediği uzunlukta yazarak savunabilir. Uzun ve süslü cümleler beni haklı çıkarmaz kısa ve bayat cümlelerin sizi haklı çıkarmadığı gibi.

Boş bir zamanınızda canınız sıkılırsa egonuzda izin verirse cevap verme lütfunda bulunabilirsiniz tabi ki kralım.

Ama bence sizde hiç cevap vermeden engel koyup kaçın yoksa bu tavır ve zekayla rezil olmak dışında bi şey elde edemeyeceksiniz ekürileriniz gibi.

Hoş bence buna da gerek yok. Hayatın şifresini çözmüşsünüz. Tartışmalarda karşı tarafı yaşıyla işiyle tanımla, yazdıklarıyla alay et, boş konuşmakla suçla ve bu şekilde cahilliğin görülmesin.

Mesajlarım arasında çelişkiler yok, zira netlik yok mesajlarımda. Fikrimi söylemişim başından beri. Fikrimi dayandırdığım sebepleri söylemişim. 3 gündür bir grup zeka özürlüyle tartışıyor gibiyim. Zira ortada bir tartışma da yok. Fikrime karşı bi fikir ve tavır var ama bu karşı fikrin dayandığı hiç bi şey yok.

Daha önce dediğim gibi oyun sektöründeki firmalarda tanıdığım yok, düşünce yapıları benim tecrübe ettiğim tarzda olmayabilir ve bunu gösterecek verileriniz varsa fikrim değişebilir. Genel olarak fikrimin değişmesini geri adım atmak olarak görmem aksine ilerleme ve gelişme olarak görürüm. Ve bu çelişki değil aksine doğruyu bulmaktır bana göre. Bir fikri körü körüne savunmak yerinde saymaktır. Yani lütfedip bana saldırmak yerine firmaların yamaya bakışıyla ilgili görüşünüzü ve sebeplerini yazarsanız emin olun ikna olabilirim. Lutfetmeyebilirsiniz, beni ikna etmek gibi bi sorumluluğunuz tabi ki yok ama o zaman da insan olup bana saldırmaktan vazgeçmenizi öneririm. Ama olurda cevap verecekseniz;

Şu ana kadar karşı fikrinizin dayandığı argümanlar

-Mesajlarımın boş olduğu
-Uzun olduğu
-Benim tahminen mesleğim
-Mesajlarımda söylediğim detay örneklerin çelişkili olması
-Forumdaki en komik mesajı atıyor olmam (hala mizahla ilgili bir sorununuz olduğunu düşünüyorum)
Vs.

Bu tarz ucuz ve aciz bir cevap vermezseniz sevinirim.

Uzun okuyamıyorsunuz kısaca Cevap vereceğiniz fikrim şu "oyun firmaları da diğer firmalar gibi marka imajına zarar vermeyecek, para kaybetmesine sebep olmayacak, hatta ihtimal para kazanmasına sebep olacak yama ve modlara karşı değiller. Bu modlardan birilerinin para kazanıyor olması umurlarında değil. Win win durumu olduğu sürece firmalar bu duruma sessiz kalıyorlar ve firmalar zaten haberdarlar bu yamalardan.
Rdr yamasının iptal sebebi sadece gelen şikayetlerdir. Firma çokça şikayet edilen bir yamayla uğraşmak istememiştir. Ve sonuçta hem oyunculara hem yamacılara hem firmaya zarar veren bi durum olmuştur bu şikayet durumu."

Diğer mesajlarım bu fikrin oluşumunu destekleyen argümanlarla dolu. Kalın kitaplar okumaya geçtikten sonra onları da okuyabilirsiniz.

Son olarak kurduğunuz "bir mesaj yazarım buna" cümlesindeki o bu...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Yüzbaşı

Mesajlarına alıntı yapmadığım halde benim mesajlarımı alıntılıyorsun. Son mesajım sana bir daha cevap yazmam. Öncelikle tekrar hatırlatıyım mesajların BOMBOŞ. Aklınca mesleğini buraya taşımaya çalışıp sektör bilginle buradaki insanları küçük düşürmeye çalışıyorsun. Burası forum sitesi yahu bu kadar uzun mesaj yazmaya pek fazla gerek yok yazıyorsan da dolu yaz ki millet okurken sıkılmasın, son mesajını okurken sıkıldım ortaları geçtim inan. Ekşi sözlüğe yazsan neyse de burada bayıyor. Hele bir de boş olunca. Ders verdim dediğin de muhtemelen belediyenin düzenlediği 30ar dakikalık bir kaç seminerden ibarettir diye düşünüyorum aksi halde bu kadar sıkıcı bir anlatımla beni bile baymışken dersteki insanları düşünemiyorum. Pdr okuyup okuduğun bölümde ilerlememen de çok ilginç atanamadın mı yoksa öylesine yazdığın bir tercih miydi? 4 yıl az zaman değil yazık olmuş yıllarına. Seninle ikili tartışmak gibi bir derdim yok gerçekten dünyaya bambaşka yerlerden bakıyoruz. İnsanlar hakkında tahminde bulunmam diyorsun ama ne kadar kalınlıkta kaç kitap okuduğumu iq seviye mi hemen tahminlemişsin. Hiç şaşırmadım hiç şaşmaz :) her mesajında bir sürü çelişki var. En sevmediğim insan tipidir olayları büyüten filozof filozof cevaplar veren. Daha fazla uzatmak istemiyorum Allah karına çocuklarına ve çalışma arkadaşlarına ecir sabır versin çekilecek çile değilsin. Muhtemelen bunu söyleyen ilk kişi ben değilimdir. Selametle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullaniciadi12 -- 18 Ağustos 2020; 17:16:52 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sarmisak2
G
5 yıl
Onbaşı

5 yıldır forumdasın ama hala bir şeyi açıklayabilecek bir insan değilsin insan olan bir yoruma gereksiz diye bir ihtamda bulunuyor ise nedenlerini açıklar.Haklı olduğumu biliyorsun bu yamalardan alınan para hırsızlık dinimizce de kul hakkı olduğunu biliyorsun.Bu yüzden hemen çamur atıyorsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @yerel oyun kulübü
U
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Sarmisak2

Bu mesaj silindi.
Sorgulamayı severim bu kadar uzun uzun yazarak neyi amaçlıyorsun lütfen kısa ve sade yaz. Ömer baba gibi nasihat vari yazma kısa öz ve sade olsun kafi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
5 yıl
Yarbay

Boş insanın tekisin blokladım daha fazla alıntı yapmana gerek yok



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz