Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
533
Tıklama
7
Öne Çıkarma
AMD ve Microsoft ortak bir ARM yongası geliştiriyor
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AMD ve Microsoft ortak bir ARM yongası geliştiriyor



ARM tabanlı Windows dizüstüler için ilk günden bu yana Qualcomm ile iş birliği içerisinde olan Microsoft’tan radikal bir hamle geliyor. AMD ile birlikte yeni bir ARM yongası geliştirmeye başladı. 



AMD ve Microsoft ortaklığı 



Sektörden gelen bilgilere göre AMD ve Microsoft yeni nesil Windows dizüstülere güç verecek yeni bir ARM yongası geliştiriyor. Hali hazırda AMD’nin Samsung ile üzerinde çalıştığı bir proje mevcut ve firma dileyen üreticiler için ARM tasarımları yapmaya hazır olduğunu duyurmuştu. 



Ayrıca Bkz.Milli Muharip Uçağı'nda dijital ikiz teknolojisi kullanılmaya başlandı



Microsoft ve AMD ortaklığının Exynos 2200 benzeri bir yonga seti geliştirmesi bekleniyor. Yani Cortex-X2, Cortex-A710 ve Cortex-A510 çekirdeklerinin yanında RDNA2 tabanlı bir grafik birimi yer alacak. 



Önemli performans artışının yanı sıra RDNA2 ile gerçek zamanlı ışın izleme ve değişken odak teknolojisi iki kritik silah olacak. Zaten GTX 1050 ile benzer bir performans sunduğu gündeme gelmişti. Yazılım tarafı iyi oturtulabilirse Apple M serisine karşı avantaj elde edebilir. Ayrıca MediaTek ile geliştirilecek bağlantı yongaları da bu projede yer alabilir. 



Ortaklığın diğer bir ilginç tarafı ise AMD’nin ARM dünyasına ağırlığını koymaya başlaması oldu. Samsung ve Microsoft ortaklığının yanı sıra sürece göre farklı şirketler de devreye girebilir. Böylece MediaTek, Apple, Qualcomm gibi devlerin yanına AMD de eklenebilir. Özellikle mobil dünyanın eleştiri konusu olan grafik performansına AMD ilaç olabilir. 

 




Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Microsoft-and-AMD-are-reportedly-developing-an-Arm-processor-for-laptops.568434.0.html

 Haberi Portalda Gör

İ
3 yıl
Yarbay

Lisa Su'nun bahsettiği performans atılımda ARM'ın payı olacak mı?




İ
3 yıl
Yarbay

AMD masaüstü hibrit (x86+ARM) işlemci geliştirirse sonuçlar nasıl olur?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 yıl
Yarbay

Şimdi Intel düşünsün




S
3 yıl
Binbaşı

zaten Microsoftun AMD ye yanaşmasinin sebebi odur bence. x86 dan arm mimarisine geçiş işlemcisi olur. sonra x86 tarih olur sadece arm kalır. arm in geleceğin teknolojisi olduğu bundan 30 sene önce de biliniyordu ama gittiği yere kadar gitmek istediler. Bari bagajda stepneleri olsaydı böyle çakilmazlardi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @interwap
M
3 yıl
Yüzbaşı

Maalesef bu tür iş birlikleri pek tutmuyor. Apple elindeki kozu öyle bir oynadı ki, karşı taraf ne koz oynasa işi zor.
Umarım windows tarafında da benzer bir gelişme olur. Şu fan sesinden ve 10 yıldır ilerlemeyen işlemci teknolojisinden bir sonraki aşamaya geçeriz.




G
3 yıl
Yarbay

standart arm tasarımları ile olmaz.apple gibi kendi başlarına tasarlamaları lazım.




İ
3 yıl
Yarbay

RISC V yolun başında görünüyor. Ancak destekçisi çok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SeniorGrandMaster
M
3 yıl
Yarbay

Öyle görünüyor ki AMD tüm platformlarda kapışacak. Masaüstü tamam zaten ama Android tarafında dikiş tutturursa masaüstünden gelen tecrübesiyle Qualcomm’un tozunu attırır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yarbay

M1'in testlerdeki CPU performansı native arm tabanlı yazılımlarda süper. Fakat grafik performansı neden süper değil ki :(

M1, Mac OS'daki uyumu yakalamakta zorlanır.



W
3 yıl
Yarbay

Bu ARM işlemci teknolojisi tutarsa ve yaygınlaşırsa artık fanlar tarih olacak. Çok daha gelişmiş işlemciler görebileceğiz çok daha az ısınan ve verimi çok yüksek olan daha az pil tüketip çok daha verimli ve performanslı çalışan. Muhtemelen masaüstü pc ler son yıllarını yaşıyor. Klasik fanlı veya sıvı soğutuculu sistemler tarih olacak 5-10 sene içerisinde. Apple bu konuda çok öncü oldu M1 işlemcili macbooklarıyla başarılı oldu. 10 sene içerisinde bambaşka bir dünyaya evrilebilir bilgisayar, leptop ve diğer tüm mobil cihazlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Binbaşı

Aynen öyle olacak. Gaming tarafı da streaminge kayacak yavaş yavaş gelişen teknoloji ve 5g ile.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @WatchAndLearnn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.