Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
17191
Cevap
1383583
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: [AMD DRIVER ANA KONU] AMD 25.12.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (397. sayfa)
X
9 yıl (7611 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Bende bir değişiklik olmadı. Yine bu civardaydı. Skordaki fark bellek hızından kaynaklı herhalde.

http://www.3dmark.com/3dm11/11814821

Bellek hızı + bellek miktarı. 8 gblık modeller daha iyi performans veriyor 4 gb lık modeline nispeten.

Bir de şu yeni aldığım işlemciyi verimli kullanabilsem htyi kapatmak zorunda kaldım.



F
9 yıl (2195 mesaj)
Binbaşı

Önceden Heaven Benchmark 4.0 1430 civarı alırken bu sürücüyle 1510 skor aldı.



O
9 yıl (1917 mesaj)
Binbaşı

R9 290 ekran kartım var.Bu sürücüyü yükledim,win 10 açıldı masa üstü geldi direk siyah ekranda kaldı.Ne yaptıysam düzeltemedim.Güvenli modda açıp tüm AMD yazılımlarını manuel silmek zorunda kadım.16.11.5'e tekrar döndüm.Bana yaramadı bu sürücü.



A
9 yıl (8081 mesaj)
Yarbay

Sürücü sorunlu sakın kurmayın.16.11.5'e geri döndüm.Fps'ler yarıya düştü 280X'te.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
9 yıl (39318 mesaj)
Yarbay

hangi oyunda dustu?ben 280x'i rise of the tomb raider karsilastirdim 16.11.5 ile bir degisiklik yok.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AC Kiriklar
A
9 yıl (8081 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

hangi oyunda dustu?ben 280x'i rise of the tomb raider karsilastirdim 16.11.5 ile bir degisiklik yok.

Battlefield 1'de fps yerlerde.16.11.5'te 75-100 fps arası alıyorum 2 ayar medium gerisi ultrada,16.12.1'de 40-60 fps arası alıyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
9 yıl (4966 mesaj)
Yarbay

Sanki gta'da biraz performans artışı var yada bana öyle geliyor.rx 470


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl (6326 mesaj)
Yarbay

Galiba biraz sabretmek gerekiyor yeni sürücünün düzene oturması için.Hotfixlerin çıkmasını bekleyin derim.Bir de Afterburner kullananlar acaba Relive'de bir sıkıntı yaşadılar mı? Ben fan ayarlarını Afterburner ile yapıyorum,bazı kullanıcılar yeni sürücüden sonra Afterburner ayarları kaydolmuyor yada hiç açılmıyor demişler.Doğru mudur acaba burada aynı sorunları yaşayan var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 12 Aralık 2016; 15:46:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl (792 mesaj)
Yüzbaşı

aynen ben yeni sürücüyü kurduktan sonra afterburn'dan fan ayarları gitti hiçbir şekilde yapılamıyor bazı crakli oyunlarda sıcaklıktan dolayı oyundan atmalar olmaya başladı fan ve sıcaklık kontrolü olmadığından steam oyunlarımda da fps düşüşleri yaşadım kartım msir9 380 4g - win10 pro sistemde


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @psycho90
S
9 yıl (22069 mesaj)
Yarbay

390 kullanıyorum sorun yok net fark ettiğim gelişmelerden biri mirrors edge catalyst deki performans artışı çok iyi.



L
9 yıl (2178 mesaj)
Yarbay

Hocam chill özelliğinden kaynaklanıyor olabilir.
DDU ile temiz bir sürücü kurulumu yapmadıysanız belki sebebi o.




Bu mesajda bahsedilenler: @AC Kiriklar
L
9 yıl (2178 mesaj)
Yarbay

Biraz Guru3d forumlarını dolaşıyordum ve daha önce paylaştığım, AMD kartların draw call sıkıntısının ReLiv'den bi iki sürücü öncesi arttırıldığını okudum. Yani Relive ile ne kadar performans artışı sağlandı çok emin değilim. Draw call sıkıntısı uzun yıllardır GCN mimarisinin sıkıntısıydı, ama okduklarıma göre neredeyse NV kartlarına yetişti (NV=19-21 mil, AMD 1.1 mil, güncel olarak da 1.8 mil). Ama bunu RoTTR gibi bir oyunda çok farketmezsiniz, GtaV, Mirror Edges gibi açık dünya ve strateji oyunlarında faydası olur.

ReLive daha çok o kayıt programı, chill gibi özellikler için sürüldü gibi geldi bana, belki bi iki yerde biraz performans artışıyla.

Ama AMD Polaris öncesi mimarilerin Front-end dedikleri alanda biraz geride kalıyor (sizin kart, benim 390 -polygon throughput-siyah ve değişken doku sıkıştırması-tessellation ve rasterization) bu alanlarda geride kalıyor. Polaris mimarisi bu yönde epey yol katetmiş ve o yüzden Vega için daha ümitliyim. (yoksa fury x 8,6 tflop ile çok ileride olması gereken bir kart).





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 12 Aralık 2016; 18:24:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
E
9 yıl (1403 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: PanGold

Sanki gta'da biraz performans artışı var yada bana öyle geliyor.rx 470

Sanki bendede fps daha sabit kalmaya basladi gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
9 yıl (2178 mesaj)
Yarbay

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum hocam. AMD artık "akıllı" davranıyor. Radeon grup olarak ayrılmasından sonra, evet sürücülerde büyük bir gelişme var




Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
J
9 yıl (2357 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar


quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

hangi oyunda dustu?ben 280x'i rise of the tomb raider karsilastirdim 16.11.5 ile bir degisiklik yok.

Battlefield 1'de fps yerlerde.16.11.5'te 75-100 fps arası alıyorum 2 ayar medium gerisi ultrada,16.12.1'de 40-60 fps arası alıyorum.

Tam da bende soracaktım başka sorun yaşayan var mı BF1'de diye. 16.11.4'e geri döndüm ben. Saçma sapan drop olmaya başladı yeni sürücüde kare oranı.



G
9 yıl (6216 mesaj)
Yarbay

Asus r9 270x kullanıyorum son sürücüde gta 5te bir değişim olmadı aynı sahnelerde aynı yerlerde fps ölçümü yaptım 1 fps bile değişmedi. Tek sorun sürücüyü yükledikten sonra gtada ses çıkmamaya başladı bende directx güncelledim düzeldi.



E
9 yıl (333 mesaj)
Yüzbaşı

relive ı yükledim.düzgün bir şekilde yüklendi. performans olarak birşeylere bakamadım çünkü sağ tık rodeon ayarlarına tıkladığımda açmadı...
tekrar kurdum vs vs. sağ tık rodeon ayarlarına tıkladığımda yine açmadı. sonra canı sıkıldı açtı. ama nasıl kasıyor anlatamam.
masaüstünde oyunda vs hiçbir problem yok. ama rodeon ayarlarına girmek zulum... sonra afterburner ve trixi aynı anda açtım. masaüstünde bir baktım trixx voltaj -200 de gözüküyor ! reset diyorum. tekrar açınca yine -200 !
yani bu relive henüz hazır değil. tekrardan 16.11.5 e döndüm.
bu arada rodeon chill özelliğini anlatan güzel bir şey paylaşmak istiyorum.
oyunda hareketsiz durumlarda ekran kartının çektiği wat'ı düşürerek enerji verimliliği sağlıyor. gpu sıcaklığıda düşmüş oluyor haliyle. tabi bu sırada fps de düşüyor ama hareket etmediğiniz için bunun negatif bir yanı olmuyor.. hareket etmeye başladığınız an ekran kartı normal şekilde enerji tüketmeye başlıyor. ve fps yükseliyor. bunu şeye benzettim ben: arabalardaki start-stop özelliği. araç durduğunda motoru otomatik stop et gaza dokunduğunda otomatik çalıştır mantığı.https://www.youtube.com/watch?v=CdvZeQfhWXo 8:45 den başlayın izlemeye.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSSelamuAleykum -- 13 Aralık 2016; 1:22:56 >

P
9 yıl (6326 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: teknokırık

aynen ben yeni sürücüyü kurduktan sonra afterburn'dan fan ayarları gitti hiçbir şekilde yapılamıyor bazı crakli oyunlarda sıcaklıktan dolayı oyundan atmalar olmaya başladı fan ve sıcaklık kontrolü olmadığından steam oyunlarımda da fps düşüşleri yaşadım kartım msir9 380 4g - win10 pro sistemde

Anladım hocam.O zaman dediğim gibi beklemek gerekiyor bir süre.Crimson'a ilk geçişte de ilk sürümlerde sıkıntılar mevcuttu



T
9 yıl (792 mesaj)
Yüzbaşı

arkadaşlar biri bana bu yeni sürücüde fan ayarını nasıl yapılandırıcaz bilgi verebilirmi afterburn aktif edemediğim için dün akşam oyun oynarken steam üzerinden cs-go düşünün yani artık fan ayarı otomatikte 3 kez oyundan atıp masaüstüne döndürdü sonra fanı manuel yaptım chill açık fps resmen dans ediyordu aşağı yukarı 1 kez yine oyundan attı aynı sistemi uzun süredir kullanıyorum hiç oyundan masaüstüne döndüğünü hatırlamıyorum eski sürücülerde bu sorunlar yeni sürücüde başıma geldi



R
9 yıl (4544 mesaj)
Yarbay

Bu sürücüyle nfs2015 daha stabil çalıştı.Video kaydi yaparken akıcılık bozulmuyor.Tek hatayı araç çarptıktan sonra ani bir takılma meydana geliyor.Bunun harici bir sorunla karşılaşmadım.