Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
48
Cevap
996
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Aliya reisin Türklere mektubu ve Türklerin sürgün planı (3. sayfa)
V
geçen ay
Binbaşı

Sen bu kafayla gidersen hiçbirşey elde edemezsin. Başkasının dinine saygın yoksa saygı görmezsin. Bu kadar basit. Kiliseyle camide bir. Git hristiyana söyle bunu ne cevap alacaksın? Herkesin dini kendine göre değerlidir. Bu kafayla hindistanda katliama uğradınız. Yugoslavyada ezildiniz abd kurtardı. Senin islam bir hristiyanın gözünde hiçtir bu kadar basit. Adamlar yine de insaflı sizin zihniyet ruslarda olsaydı ne edirnede selimiye kalırdı ne istanbulda cami. Bulgar ordusu edirneye girdiğinde selimiyeyi yıkacaktı ruslar engel oldu.

Ortada çalınacak birşey yok. Camiyle, köprüyle devlet olmuyor. Cami para etmez. Değerli birşey olsaydı bosna savaşında ezan okunurken minaresi topçu atışıyla dağıtılmazdı. Osmanlıdan geriye sanayisi, gelişmiş tarımı, altyapısı olan bir ülke kalmadı. Bunlar para eder.

Memlekette rum-ermeni köylerini bilmiyorsan bu senin sorunun. Yaşadığın ülkenin 110 sene önce ne olduğunu bilmiyorsun. Anadolu 12-13 milyon nüfus vardı. Doğu ve iç anadoluda bir sürü ermeni köyü. Ege, akdeniz, konya, karaman hele doğu karadeniz rum doluydu. Ermeni tehcirinde giden nüfus 2 milyon. Yine de kalan çok. Mübadelede ilk aşamada 2,5 milyon rum gitti kalanlar çok. Kırıkkalenin adı kırk kilise, karamanın adı larendeydi o da rum ismi. Batı anadolu sahilleri rum çoğunluktu. İstanbulda neredeyse azınlıktın müslümanlar olarak. Doğu anadoluda köylerin adları hep ermenice, doğu karadenizde rumca. Osmanlının mimarı, zanaatkarı ermeniden, denizcisi-köylüsü esnafı rumdan çıkardı. Din değiştirerek enderunda okuyup saraya girenler ermeni, rum, bulgar, sırptı. Senin araplar ve türkler değildi. Yeniçerilerde bunlardan oluşurdu.

Sen biraz tarih oku memleketin neymiş ne değilmiş öğren öyle yaz. Masallarda, hayal alemlerinde yaşıyorsunuz. Herkesi müslüman sanan anadoluyu müslümanlardan oluşan bir bölge sanıyorsun herhalde. İnsan bir bakar bu bölgenin adı 100 sene 150 sene önce niye böyle diye. Köylerin isimleri türkçe değil birşey değil kim verdi isimleri?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karafetva
K
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

hindistanda katliama uğradınız.
Biz HABİL tarafındqayız. İlk cinayet karşı tarafla başladı. Her zaman ADALET tarafındayız siz ise her zaman menfaat. Dünyada yaşama amacınız sadece menfaat. Ve bu kafayla hiç sorun yaşamadan gününüzü gün ediyorsunuz. Siz öbür tarafı bekleyin...
quote:

Kiliseyle camide bir.
Asla değil. Hadi anlatsana içeriklerini de bir olduklarına inanalım ? İyi ile iyi olmayan asla bir olamaz. İSlam bizim şahsımızın değil HAKİKAT in dinidir!

Devamlı olarak içinizde biriktirdiğiniz düşmanlıkları saçıyorsunuz. Cesaretiniz olmadığından dışarıda konuşamayıp size imkan veren her ortamda "gizlenmek" sayesinde sanal ortam sayesinde saldırıyorsunuz. BU kafayla Türkıiyede yaşamaktan hiç çekinmiyor musunuz? Bu milletin ekmeğini yerken ?
quote:

Yugoslavyada ezildiniz abd kurtardı
abd sizin tarafınızda neden bizi kurtarsın ? Aynısınız. Aynı İslam aleyhtarları. Var mı onlara karşı mücadeleniz ?Hea ? Ne oldu sesiniz kesildi ?
quote:

ruslarda olsaydı ne edirnede selimiye kalırdı ne istanbulda cami. Bulgar ordusu edirneye girdiğinde selimiyeyi yıkacaktı ruslar engel oldu.
Yıkma işi sizler gibi fikirsel icraatı olmayanlar için gayet basit iştir. emredilir yapılır. Ama hiç çekinmeden Türkiyeyi küçümsüyorsun. rusyayı yıkmamız an meselesi. Enver Paşa daldığında şakülleri kaydı AMa şeytan rusların yanındaydı ve her zaman kaçan ruslar yine kaçtı ve kurtuldu. Bugün ise dünya Türk düşmanları sayesinde bize üstün gelmiş sayılırlar. Sen ise hiç utanmadan bunları savunuyorsun!!!!
ruslar cesaret edememiş ama bulgarlar cesaret edecekti değil mi ? sonra onları indirseydik de barbar Türkler diye propaganda mı yapacaktınız ?
quote:

Osmanlıdan geriye sanayisi, gelişmiş tarımı, altyapısı olan bir ülke kalmadı.
Herşey bizimdi alooo? tren raylarından tarlalara kadar. Ne demek para etmez? O dönem para nasıl tarif edilmişse hepsi bizdeydi. Ülke zannettiğin doğu avrupa dahil !
quote:

Doğu ve iç anadoluda bir sürü ermeni köyü. Ege, akdeniz, konya, karaman hele doğu karadeniz rum doluydu. Ermeni tehcirinde giden nüfus 2 milyon.
Madem sen dedin diye öyle oldu: yani yıllardır Türkler bu laflara muhatap ve bedel ödüyor şimdi de tam tersini söyleyelim ve aldıklarınızı geri verin?
Milyon da ne ki, milyarları da yönetir cesur olan. EMrimizde milyonların olması sorun değil. İçimizde savaş cephesi haricinde çoluk çocuğa saldırmış düşman taraftarları vardı. BU şeref.sizliği savunacak birisine ne denebilir ??? Öyle bir haldyiz ki bize kendi ülkemizde yapılan zulme bugün cevap verilse anında terörist muamelesi yapılır. Peki bu halde erkek gibi meydana çıkamadan ne savaşı vermiş olacaksınız ?
quote:

azınlıktın müslümanlar olarak
ne anlattığını sanıyorsun ??? Hiçbiryerde konuşmaya cesaret edemediğiniz için önünüze gelen her konuyu rezil ediyorsunuz. Konuda bunlar yok. Ve ille de konuşacaksan git konu aç ? Neden konuyu yok etmeye çalışıyorsun ? Tiksinç felsefeleri neden boşaltıyorsun konuya ? İşte bu karakter mazide de saldıran karakterdir ve güçlünün emrindedir. Hiçbir etik değer tarif edemez menfice yaşar....
quote:

Osmanlının mimarı, zanaatkarı ermeniden, denizcisi-köylüsü esnafı rumdan çıkardı.
Hangi ermenide ne zanaatı vardı ? Bugün ermenistanın hal ortada değil mi ? Sıf siz ürettiniz diye mi inanacağız ?
Ama şu olur. avrupa vb merkezler Osmanlı içinde kendi taraftarlarını yükseltmek için her türlü zanaat mamülünü ve devletteki ayrıcalığını onlara verdirmiş olabilir.
quote:

Sen biraz tarih oku memleketin neymiş ne değilmiş öğren öyle yaz
sen bişi okuma. Okuduğunu anlamaktan aciz, her gördüğüne inanabilecek, aslı nedir ve bugünkü tanımlarla mazideki bilgiler ne olabilir diye düşünemeyenler herşeyi okusa ne yazar??? Anadolu da Türk yokmuş. sen ne anlatıyorsun yahu ? Yani sizler fikirsel ve cesaret ilim olarak var olamadığınız için hiç utanmadan gerçek hakimi reddetmeye kalkışıyorsun. Eğer Türkiyede Türk yoksa sizi yok halimizle yenmişiz. Varsa dünyayı şamarlamışız. siz kendi içinizde kısır döngülerde ve size emredilen düşmanlıkları yaparken, biz dünyayı şamarlıyor dünya güçlerini dize getiriyor dünya güçleri tarafından konuşuluyoruz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
İ
geçen ay
Yüzbaşı

Allah rahmet eylesin. Bu slavların müslüman Türk düşmanlığı klasiktir. Gerçi tüm hristiyanlar da aynı durum var.
Aliya mazlum boşnak milletinin hakkını onurluca savundu. Yugocuları yok edebilirdi ama durdu. Bunu Slav aşağılıkları anlamayabilir. Kosova Arnavutlukla bir an önce birleşmeli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanblack02 -- 13 Haziran 2024; 23:43:45 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen ay
Yarbay

Güzel bir yazı. Bir de bütün bunlardan önce Boşnakların Slav köylerini ağır makinalılarla taradıklarını anlatsaymış eksizsiz olurmuş, birleşmekten başka bir şey istememiş Aliya Bey. Köy evlerinin duvarlarından hiç bir şey yokmuş gibi geçen mermilerle, herşeyden habersiz akşam evlerinde oturan zavallı sivilleri öldürdüler. BM yardımları gelince saldırıya geçiyorlardı. BM yardımları kesmek zorunda kalmıştı. Radko çıktı sonra daha beterini yaptı, intikamla hareket etti. Şimdi de bu intikama bin senelik diyor.

Boşnak bir hocamızın söylediği gibi Balkan aynı zamanda tatlı kan demek.

Şovenist deli adamlar yüzünden olan zavallı halklara, ve bunlara inananlara oluyor. İdeolojik formasyon sahiplerine bir sözüm ve onlarla tartışacak vaktim yok. Genç olanlar da bence, peşinden gidip savrulmadan önce, on defa tetkik etsinler. Eğer böyle simsiyah ve bembeyazlaradan ibaret bir tablo çiziliyorsa bu sizden çok şeyler istemek içindir. Bu İzzetbegoviç gibi yetenekli, retorik sahibi, özünde yetenekli bir devlet adamı da olabilir, başka birisi de. Hiç değilse terk edip kaçmadı, bazıları kaçıyor da.

Bütün kronolijiyi içeren detaylı videolar da mevcuttur. Savaşın hemen öncesinde Yugoslav televizyonundaki tartışmaların üsluplarıyla Türkiye'nin bugünkü siyaseti arasındaki benzerlik ise ürkütücüdür. Hepsini burada işlemek mümkün değil, sadece konuyla ilgili bir detay, 1992 haberi:


https://www.theguardian.com/news/1992/dec/29/mainsection.fromthearchive


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
geçen ay
Binbaşı

Senin hiçbirşey bilmediğin belli. Büyük hindistan dağılırken pakistanlılara ne oldu? Azınlık olup hindularla kapıştınız ülkenin en batısı ve doğusuna zor gittiniz. Yol kenarları ceset doluydu. Gücün yoksa diklenmeyeceksin. Benimki hak karşımdaki şöyle böyle kimse takmaz bunları.

Sen adalet tarafında falan değilsin. Senin gibilerin yıllarca islam hakkında anlattıkları ve hristiyanları ve onların dinlerini eleştirdiğini duydum. Aynısınız. İkisi de aynı din. Farkı yok. Sen cami yapmışın o kilise ne farkı var? Onların kitabına laf atarsınız onlarda senin hadislerine.

Benim düşmanlığım yok ki. Bana ne senin hristiyanlarla düşmanlığından? Sen onların kilisesine saldır o senin camini yıksın bana dokunan ne? Onlar senin kutsallarını aşağılasın, hakaret etsin sende onlara aynısını yap yine bana ne? Yiyin birbirinizi ama bize zararın olmasın. Senin camin şarapçı berduş yuvası olsa kız atsalar falan bana ne? Sana dert olur.

Abd bizim tarafımızda mı? Benim tarafım yok ki. Abd destek vermese nato uçakları sırpları bombalamasa yugoslav ordusu sırplardaydı boşnakları ezmişlerdi. Benim yaşım yetiyor bosna devletinin girmedikleri yeri kalmadı. Mostar, banja luka neredeymiş bak bakalım sırplar oraları almıştı. Asıl abd senin tarafındaydı siz ne zamandan beri eski solcular gibi konuşur oldunuz? 1990'a kadar sovyetlere karşı sizi ayakta tutan, destekleyen abd idi. Senin gibilerin ağababaları abd yeşil kuşak projesinin adamı. O eski islamcılar abd destekçisi 6.filoyu kıble bilip namaz kılanlar. Büyüklerini abd ve ingilterede eğitip türkiyede yönetici yapan bunlardır. Sen bu devirde kimi kandıracan? Abd olmasa sovyetler türkiyeye çökerdi senin gibi din diyenlerin başına neler gelirdi.

Rusyayı mı bitireceksiniz? Osmanlıyı haşat eden ruslardı. 30 milyonluk osmanlı 120 milyonluk rusyayla mı baş edecek? İngiltere onay verse 150 sene önce osmanlı yıkılırdı. Rus ordusu yeşilköye kadar geldi haberin yok mu? Biraz ilerlese istanbula girecek. Osmanlı kendi valisi olan mısır valisine 2 kere yenildiğinde ruslardan destek istemişti. Neymiş rusyayı bitirirmiş. Enver paşada mitralyözle tarandı. Ne şakülü kayması orta asyayı komple ruslar aldı. Ruslar o zaman iç savaştan yeni çıkmıştı sonra azerbaycana da girdiler. Bugün bile alayınız toplansa kağıt gibi yırtar atar. Abd silah ver diye yalvarırsınız. Afganları da abd desteklemişti.

İstanbulda neredeyse azınlıktın bundan niye rahatsız oluyorsun? Sen köyünden kalkıp istanbula gidemezdin izin kağıdın yoksa. Sokmazlardı şehre. 1919 İstanbul işgalinde fransız komutan ordusuyla birlikte beyaz at üstünde şehre girerken bunları karşılamak için yol kenarlarında binlerce insan başka şehirlerden gelmedi ya. Hatta şehrin adı 1928'e kadar konstantiniye idi. Yani hiç dokunmadan öyle kabul etmiş osmanlı.

Ermenilerde zanaat yoksa istanbuldaki sarayları kimler yaptı? Nedense soyadları balyan oluyor. İstanbuldaki ilk apartmanlar, saraylar hep ermenilerden çıkma. Osmanlı millet-i sadıka demiş sen çamur atıyorsun. Devlet bunlara iş verip saray yaptırmış sen suçu başkasına atıyorsun hayırdır?

Yugoslavyada herşey bizimdi diyen biri acayip. Nereden senin? Osmanlı oraları aldı sonra kaybetti. Gücü yetmedi kaybetti. Onlar alınca yine senin mi oluyor? Zaten boşnaklar türk falan değil sırplar-hırvatlar gibi slav kökenli tek farkı müslüman olmaları. Tarlalar falan nerden senin oluyor?

Anadoluda türk yoktu falan demedim. Sandığından çok hristiyan vardı dedim. Mübadele olmasaydı görürdün. 7-8 milyon rum, milyonlarca ermeniyle iç içe yaşardın. Zaten senin ayrımın türk değil müslüman olması. Bugün moldovadaki hristiyan türkler senin kardeşin falan olmuyor. Benim için ise din önemli değil. Herşey bir yana siz osmanlıda sandığınız kadar söz sahibi değildiniz. Köylü kesimdiniz fakir, parasız. Yönetilen olup nasıl kendinizi yönetici sanıyorsunuz anlamıyorum. Seçim yok yöneticiyi seçemezsin, saraya gireyim desem enderuna gayrimüslim devşirmeler alınıyor, merkez ordusu da gayrimüslim devşirmelerden oluyor. Anca kadı falan olabilirsin başka birşey yok. Devlet seni teskere olmadan istanbula sokmuyordu sen devlet senin sanıyorsun




Bu mesajda bahsedilenler: @karafetva
K
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Boşnakların Slav köylerini ağır makinalılarla taradıklarını anlatsaymış eksizsiz olurmuş
Onu da guardian mı yazdı??? dünyada yalanın bini bi para. ALLAH imanı olmadıktan sonra hesap da vermeyeceğine kendini kandırmış ve sizlere malzeme. Hiç mi düşünmezsin; bu denli vahşeti dehşeti yapanlar suçu başkasına atmak istemeyecek mi diye ?
quote:

BM yardımları gelince saldırıya geçiyorlardı. BM yardımları kesmek zorunda kalmıştı.
Sadece ve sadece Boşnakların silahlarına el koyan bm saa anlattı di mi bunu ? Sadece ve sadece Boşnakların silahlarına el koyan !!! SOnrası ise katliam oldu. Sİlahlıların karşısında silahsızlar.... Sesi çıkmayan gariplere öyle zulmler yapıldı ki, bugün yine ses çıkmıyor diye tam aksi anlatılmakta !!!

@Vanished Man
quote:

Senin hiçbirşey bilmediğin belli
O zaman neden yazıyorsun ? Zaten konu da başka konular değil. Daha onu anlayamıyorsunuz. Bunun sebebi hiçbiryerde konuşacak cesaretinizn olmayışıdır belki. Yer buldunuz ne varsa herşeyi yuvarlmaka istiyorsunuz !
quote:

Gücün yoksa diklenmeyeceksin
İşte büyük itiraf geldi!!!!! pkkya söyleyemediklerini Türklere söylüyorlar! düşman geldiyse teslim ol diyorlar bize... Bize yapılır mı bu ? Ona inansak biz bizlikten çıkıp siz olmaz mıyız ? En büyük farkımız bu. Güçlüyken bakmayız ama güçsüzken savaşırız. Biz güçsüzken kazandığımız savaşla iftihar ederiz. Güçlü iken savaşmayız ! Adalet i sağlarız !
quote:

Abd destek vermese nato uçakları sırpları bombalamasa yugoslav ordusu sırplardaydı boşnakları ezmişlerdi
abd dediğin kimdir senin ? Aramızda sizin gibiler olmasa belki şimdiye yıkmıştık. abd olmasaydı Boşnakların yanına TÜRKİYE gitmişti bile. Patlamak üzere olan balonun havasını indirdi abd. Ve hala gidemedik !
quote:

1990'a kadar sovyetlere karşı sizi ayakta tutan, destekleyen abd idi.
neymiş o destek ? Her fikirde aynısınız da nasıl bizi desteklesin ? İçki mi içiyor Türkler ki abd desteklesin ? abd ve rusya arasında ne fark var ? Bütün dünya kötüleri Türkiyede kimi destekleyeceğini bilir.
quote:

eski islamcılar abd destekçisi 6.filoyu kıble bilip namaz kılanlar.
Elinizde bilgi yani aleyhte b,ilgi olmadığından bu gerçek dışı lafa muhtaçsınız. Hiç utanmıyor musunuz bunu tekrar etmeye ? Bir gemiyi kıble alıp da namaz kılmak ???? Eğer kıbleni değiştirirsen namaz namaz olmaz hatta farklı bir yere tapınmış olabilirsin. Yok gemi kıbleye durmuşsa, namaz kılanla gemi arasında gerginlik var, namaza mani demen lazım. abd ile tek savaşan tarafa hiç çekinmeden her gerçek dışı lafı sıralayabiliyorsun. Çünkü bu mücadele karşısında küçük düşüyor kimileri...
quote:

Osmanlıyı haşat eden ruslardı. 30 milyonluk osmanlı 120 milyonluk rusyayla mı baş edecek? İngiltere onay verse 150 sene önce osmanlı yıkılırdı
Önümüzden bir şey gibi kaçanlar mı ? ruslar hangi cephede hangi savaşta karşımıza çıkabilmiş ? Hadi ? Zaten birçok savaşta kaçmakla kurtuldular, başkalarına karşı da Adolf Hitler üzerlerine yürüdüğünde kaçtılar Türkiye yürüdüğünde kaçtılar. Kaç da kaç. Erkekliğin tamamı kaçmak. Hani 10da9u kaçmak ama kaçınca hamle yaparsın ardından. Ne olsun işte ruslar sadece kaçma kısmını becermiş anlaşılan.
ingiltere.... Madem bir onayına bakardı: o zaman neden her tarafına ajan yollayıp savaştırmaya savaştırmaya içten içe çökertti ? Yapmadığı pislik düşmediği hal kalmadı bunların. Ve karşımızda ne denli çekingen olduğu da aşikar. Ayrıca Osmanlıya karşı getirdiği her tarafa Türklerin halifeyi hapsettiği gibi İslama saldırdığı iftiralarını attı. Böyle savaş mı olur ? Ama sizlerin sevdiği devletler için neden olmasın ki ?
quote:

Enver paşada mitralyözle tarandı....Bugün bile alayınız toplansa kağıt gibi yırtar atar. Abd silah ver diye yalvarırsınız. Afganları da abd desteklemişti.
Enver daldığında rusya kalmıyordu. AMa ne oldu ? Yine kaçtılar.....Zaten başka bi işleri yok. BUgün savaş diye senin anlattığın da uçakla bomba atmak. DÜşünsene sana imkan verseler yapmadığın neler kalmaz ? Erkek gibi meydana çıkamadıktan sonra... AFganları abdnin nasıl desteklediğini bugün görmekteyiz. paralarını açıkça çaldı. Kendi bankasına geçirmiş ve el koyduğunu açıkladı. abd rusya kardeş sayılır ve devamlı saldırdılar. Çünkü erkek gibi savaşamazlar.
quote:

Hatta şehrin adı 1928'e kadar konstantiniye idi
Nerde yazıyor ? şehrin adı İslambol idi ama sizdeki başka olabilir.
quote:

ilk apartmanlar, saraylar hep ermenilerden çıkma
ermeniler zanaatkar mı inşaat işçisi mi mimar mı ? Türklerin aleyhinde olmak için herşeyi üretebiliyorsunuz... Bir defa yüksek inşaalar İslama aykırıdır zaten bugün alayı yıkılmakta. BUnu yapan da batılı başlatmıştır. Ama bunların ermeniler mimarı değil, işçisi olabilir. Halleri ortada. Madem ermenileri çok yükseltmek istiyorsun, ermenistan denen devletlerinin bugünkü hali apaçık ortadayken ??? Her halükarda bizden destek aldı ermenistan. Hatta rusya destek vermediğinde bile. Maddi olarak vb. Ne halde olduğu ortada olan bu tayfayı dün iş sahibi yapan varsa o da Osmanlı dır diyemeyişin, yani herşey ortada iken diyemeyişiniz....
quote:

boşnaklar türk falan değil sırplar-hırvatlar gibi slav kökenli
fark etmez. ARalarındaki inci taneleridir. Müslümanın yüzü parlar... diğerlerine benzemez ! Zira Türkler, ruslara da kucak açmıştır ve diğer birçok millete de. AMa Boşnakların Türklerden farkı yoktur. Çok çile çektiler ALLAH razı olsun !
quote:

milyonlarca ermeniyle iç içe yaşardın
şu anda nasıl ki ? Bizden sandığımız kimleeeeer kimler var !




Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man , @Karbon 12
K
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

Oralarda olup da, bilip de;
anlatmamak ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Navi
N
geçen ay
Binbaşı

Dostum, uzun hikaye, ne polemiğe girecek enerjim ne de zamanım var.
Bosnaya iş icabı gittim. Hala konuştuğum, takip ettiğim dostlarım var. Çoğu bölgesinde kendimi hiç yabancı hissetmedim. Turistlerin ücretli girdiği yerlere Türk olduğum için bedava girdim.
Şehrin bombalandığı, keskin nişancıların insan avladığı tepeleri gördüm. Olayları bizzat yaşayan insanları dinledim. Orada savaş zamanı müslümanlara Türk ya da Türk artığı olarak bakıldı. "Bosnayı Türklerden temizleme" zaten duyulan bir ifadeydi. Katliamlar, tecavüzler müslüman bir toplumu silme amaçlıydı.
İşin ilginç yanı orada konuştuğum arkadaşlara göre Sırplar yaptıklarını inkar etmiyor, üzgün değiller hatta pişmanlık duydukları tek şey, bu işi yarım bırakmak, bitirememek, "bir daha böyle firsat gelmez" diyorlarmış.
Bundan sonrasını ben de merak ediyorum.
Son konuştuğumda bir yarı suriyeli yarı boşnak arkadaşıma, sırplar ne istiyor diye sormuştum. Bana cevabı "savaşmak" oldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karafetva
K
geçen ay
Yüzbaşı

yugoslavya zengindi diye saçmalayanlar olmuş yugoslavyayı sırtında taşıyanlar hırvatistan ve slovenyaydı bu 2 ülkenin üretimi yugoslavyayı zengin yapıyordu. zaten 2 ülke birlikten çıkınca yugoslavya direk çöktü. şuanda hırvatistan ve slovenya iyi durumda ancak diğerlerini pislik götürüyor



K
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

ne polemiğe girecek enerjim ne de zamanım var.
Konuların heyecanını kaçırmak için yapılan bir hamle, içeriğini bozmak. BUlaşmamak için forumcuları kaçırmak!
Ama o zor şartlardaki savaş değil şu an yazı yazmak. BUnu yapmaktan geri durmamalıyız. Sataşan varsa ve bulaşmak istenmiyorsa yazsın kendi kendine?

O kadar çok meraklısı var ki bu konuların. BUlaşanlara değil merakla dinleyenlere yazın. Konuya girmeseler de gelip okurlar ! Bir konunu tıklanma sayısına bak bir de bulaşan bir-iki kişiye ?
quote:

keskin nişancıların insan avladığı tepeleri gördüm.
Oradan başlayabiliriz. Sonra ?




Bu mesajda bahsedilenler: @Navi
K
geçen ay
Yarbay
Konu Sahibi

@pskillercheto Aliya İzetbegoviç'in richard crane ile görüşmüş olmasını yahudilere biat olarak itham etmeye kalkıştı.
quote:

tekrar ediyorum! Alija bir yahudi işbirlikçisi idi!
Sırf richard crane ile görüştü diye. AMa Türkiye cumhuriyetinin kurucusu kabul edilen kişi de bu crane ile görüşmüştü ??? O kafa buna ne der ??

Halbuki;
Görüşmek suç mu ? Düşmanla da görüşürsün dostla da. Biriyle muhabetle diğeriyle düşmanca. Mühim olan düşmanla dost mu oldun ? sorun o. düşmana boyun eğdirmişsindir görüşürsün. Ya da barış anlaşması imzalamak zorunda kalırsın görüşürsün. Zor zamanlar var insan hayatında !

@yumuksuzsucurta58 söylemek istediklerin varsa buyur.




Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto , @yumuksuzsucurta58
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.