K

Yarbay
22 Şubat 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
1776 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
K
5 gün
Hukuk Forum Esası - Hukuk Tutorial
Bölüme bir iki uğramış birisi olarak pek üzerimize düşmez ama daha önce bir örneği konu olup da benzerinin olabilirliği @XpressMusic34 tarafından tavsiye olununca;
Hukuk forumuna giren forumdaşların faydalanıp daha kaliteli kullanabilmeleri için bilgilendirme konusu SABİT olarak ayarlanabilir. Örneği Elektronik ve Mekanik bölümünde https://forum.donanimhaber.com/onemli-konular-onemli-uyeler-onemli-bilgiler--155252903 konusudur.

Bu konu içeriğine neler dahil edilmeli ele almak lazım. AMa uzman bölüm müdavimleri ve uzmanlık alanlarının olması gerektiği aşikar. Bölüm kullanımında varsa farklılıklar, bilgilendirici internet siteleri ve dökümanlar ve ulaşım linkleri konuya eklenebilir.
https://forum.donanimhaber.com/hukuk-forumu-olusturalim--157923076 konusu da Hukuk bölümünün düzenlenmesine dair.
K
2 ay
Yerin dibinden mazotu çekip havaya basan inekler mi yoksa menfaatçiler mi ?
İnekler zaten vardı bu dünyada. OLmayanları yapıp da suçunu kime iftira edeceğini şaşıran bi felsefe var.
Yeri dibinde duran petrol var. Var var da kime düşmüş onu yukarı çekmek ? Ne depremi bitiyor dünyanın ne belası... BU mazotun eksozunu havaya basanlar kim ? Havada karbon birikmiş. miş miş miş de miş miş miş. Niye biriktirdin diyen yok... Koca kainat ineğin çıkardığı gaza kalmış.... İnek gibi hayatını insanlığa hizmet olarak sunan bir hayvana utanmadan atılan iftiralar.... İnek zaten havadan dünyadan aldığı karbonu geri veriyor. Ya senin yerin dibinden çektiklerin ?
K
2 ay
Haksız süresiz ban
https://forum.donanimhaber.com/profil/1354838 üyeliği süresiz banlanmış ve araştırdığımda kendi youtube kanalını reklamını yaptı düşüncesiyle cezalandırılmış.

Bana talepte bulunmadı, tanışıklığımız da yok sadece forum mesajlarını görürüz. Ama konularına denk geldik ki banlanmış. powerstorma yazdık ama nafile... Şİmdi ona yazıp da çözülmediyse buradan ne sonuç çıksın diye düşünülür... Haksızlığa karşı herkesin sorumluluğu vardır.

  • Kanalından paylaşımları hatalıysa uyarsaydınız ? Kısa süreli ceza verilseydi ?
  • Kanalından paylaşımları teknik fuar ya da cihaz söküm videoları. Kendi kanalından koyamayacaksa bunları yayınlatıp da donanımhaber forumuna ekleyebilmek için için başka kanallara mı yalvarsın youtubede? Video içeriği zaten forum kısmını ana konuları.
  • Kendi kanalını tanıtan birçok üye var. Forumdaşların zaten fazla ziyaretçisi olmayan kısımlarda ufak bir reklam yapması niye suç ? Suçsa nerede yazıyor ?

Forum yönetiminin herşeyi yapabildiği ama üyeyi koruyan hiçbirşey olmadığı bir ortam... Ucu açık. BU bir güven ile aşılabilirdi ama bu güven devamlı kötüye kullanılmakta....
K
2 ay
Resim galerisinde düzenleme
Daha önce eklenen resim galerisindeki resimlerin linkleri kullanılarak başka konulara da eklenmesi sağlanabilmekte. BU resimlerden herhangi birisinin aynı linkte düzenlenebilmesi-değiştirilebilmesi sağlanmalı. Düzenlenmesi halinde tüm göründüğü konularda düzelmiş olur. Mesela bir elektronik devre şemasındaki hata düzeltildiyse, tüm görüldüğü konularda anında düzelmiş olur.

Varsa bu özellik bilmiyoruz tanıtılsın.
K
2 ay
Açık Oturum, Forum Gerçekleri...
Zor bir iş. Kalabalığın önünde kendi aleyhinde olanları dinlemek. Ama ıssızda hakkı yenmek de o kadar sinir bozucu... Forumları ayakta tutan forumcular olarak; yönetimin yaşattığı sorunları aynı biçimde forumcuların sebep olduğu arızaları konuşmak için bir buluşma konusudur...

Bakalım yönetim ne kadar cesur ve bakalım forumcular ne kadar samimi... Dobra dobra herşey konuşulsun isteriz. Ve bakalım ne elde ederiz...

Tüm forumdaşlarımıza;

Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Bu dünya kimseye kalmaz
K
3 ay
AYM bireysel başvuru zamanaşımında mazeret.
Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapılırken 1 ay süre var ve eğer geçirilmişse mazeret sunulması gerekli. Neler mazeret kabul edilmekte ?
Hastalık akla gelmekte. Rapor mu sunulması lazım ? Hangi hastalıklar kabul görür ?
Cezaevinde olmak mazeret midir ?
Arama-yakalaması olmak ve bu sebeple yakalanmamak için başvuru yapamamak mazeret midir ?
K
3 ay
Yeni açılan konunun otomatik konu listesinde görülmesi
Konu içine yazılan yeni mesaj sayfa yenilenmediği halde konu mesajlarının devamına ekleniyor bir uyarı ile. Yeni açılan konu da sayfa yenileme gereği duyulmadan konu listesine eklenebilir mi ? İlgilendiği bölümün sayfası devamlı açık duran birisi ara ara forum sekmesine geldiğinde yeni mesaj varsa en üstte görürdü.
K
3 ay
Müdavimler Odası olsun mu ? ; müdavimlerin rahat mekanı
Yönetici odaları gibi, bölüm müdavimlerinin diğer üyelere kapalı kendi aralarında konuşma bölümleri olabilir mi ?
Şeffaflığa çok açık ve tahakküme karşıyız. Herkes herşeye erişebilsin. Ama bazen adres, meslek vb kişisel konular konuşulabiliyor ve ne idüğü belirsiz bölüme o anda düşmüş ve kime saldıracağı muamma tiplerin görmesi istenmiyor.

Böyle bir özel oda açılmalı mı ? Her bölümün kendi odası ve kendi müdavimlerinin arasında özel. Yani bölümde forum yönetimi gibi bir merkezden seçilmiş kişilerin aktif olduğu diğer üyelere kapalı bir mecra. Ya da kısmen kapalı.
K
3 ay
Müdavimler Odası; müdavimlerin rahat mekanı
Yönetici odaları gibi, bölüm müdavimlerinin diğer üyelere kapalı kendi aralarında konuşma bölümleri olabilir mi ?
Şeffaflığa çok açık ve tahakküme karşıyız. Herkes herşeye erişebilsin. Ama bazen adres, meslek vb kişisel konular konuşulabiliyor ve ne idüğü belirsiz bölüme o anda düşmüş ve kime saldıracağı muamma tiplerin görmesi istenmiyor.

Böyle bir özel oda açılmalı mı ? Her bölümün kendi odası ve kendi müdavimlerinin arasında özel.

BU bölüme anket eklenemiyor mu ? Eklenemiyor anlaşılan. EKlenebilmeli. ANket sorusu ilk cümle;
  • Olmalı, her bölümün ve müdavimlerinin özelliği var.
  • Olmaz, hata yapabilecek diye birileri dışlanamaz, özel mesajda grup kursunlar çok isteyenler.
  • Olsa da gizlemek isteyenin mesajını gizlediği bir özellikte olsun.
1-Evet, 2-Hayır, 3-Kısmen EVet-Çekimser
K
3 ay
Cep datasheeti, temel elemanların özetinin albümü olamlı mı ?
Datasheetleri biliyoruz. Elektronik elemanların detaylı tarifleri, özellikleri. Ancak bazen tanımak için her sayfasında dolanmak uzun uzun okumak Türkçeye çevirmek gerekiyor ve buna rağmen en temel özellik bulunamayıp hesaplanmak zorunda kalınabiliyor.

ENtegreler, mosfetler vb tüm elemanların dayanım sınırlarını, mantıksal işlevlerini, ayak özelliklerini özet olarak küçük bir sayfaya sığdırıp bir cep defterinin her bir sayfasında bir eleman özetlenmiş olarak yapılmış bir kaynak lazım mıdır ?

Varsa haberimiz yok. Ama pdf şeklinde arkasının da hizalı ayarlanıp bir A4 kağıdına 4 adedi sığacak şekilde resmedilmiş ve çıktısı alındıktan sonra kesilip sıralanarak defter haline getirilmiş bir datasheet özet albümü olsa nası olur ? A4 6 parçaya da ayrılabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.