Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
1278
Cevap
60430
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)
A
geçen yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, bu başlığı ortak paydalarda buluşmak, tavsiyelerde bulunmak, aksesuar, arıza ya da özellikler hakkında konuşmak üzere açıyorum. Hayırlı forumlar...



Evet arkadaşlar, risk alıp harita güncellemesini yaptım.
Aracın çıkışında üzerinde 2022.03 haritası vardı, işlmeden sonra şu anda Avrupa 2023.06 haritası kuruldu.
Yoruma Git
Yorumun Devamı suphion - 11 ay +8
Benim de aracım geçen ay serviste yattı. Servis deneyimim hem çok iyi hem de çok kötü. Şimdi ben de deneyimimi anlatayım ki, hem bir faydam dokunsun hem de bazı kronik sorunlar hakkında detaylı bilgi vermiş olayım.

Tonale'lerin rot başı gıcırtı sorunu kronik, malumunuz. Bu problemi yaşamayan kişi sayısı da pek yok gibi. Benim araçta da rot başı sorunundan vardı. Rot başı sorununa ek, ikinci bir sorun olarak; aks kafasından geldiğini tahmin ettiğim, özellikle de soğuk havalarda arada bir karşılaştığım, direksiyonu tam sağa ya da tam sola çevirdiğimde gelen tak sesiyle beraber vuruntu sorunum daha vardı. Üçüncü sorun, 120'yi geçtikten sonra direksiyonun titremesi sorununu da rot ve balansla bir türlü çözememiştim. Son olarak da ön frenlerden ötme sesi geliyordu.

Bu sorunları beyan ederek servise götürdüm aracımı. Şansıma Tofaş'tan yetkili abiler de benim gittiğim gün servistelermiş. Aks kafasından geldiğini tahmin ettiğim sesin videolarını gösterdim ve sesi tarif ettim. Bu sesin yalnızca aks kafasından değil, rot başından da gelebileceğini söyleyip önce rot başlarını değiştirip bir deneyelim dediler. İtalya'dan rot başı siparişi verildi. Yukarıdaki
Yoruma Git
Yorumun Devamı abandonware - 5 ay +6
Eskişehirden ankara yaptım, 1.5mhev. Çevreyolunda çektim fotoyu

Not: ahaber dinlemiyorum ses kapalıydı :D


Yoruma Git
Yorumun Devamı masterap - 3 hafta +4
D
geçen yıl
Binbaşı

Galiba sadece arıza konuşacağız. Henüz başka bir deneyim yok...



A
geçen yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Alfa kullanıcıları forumda takılmak yerine arabalarıyla geziyor da olabilir :D
Ne tür bir arıza yaşadınız?



D
geçen yıl
Binbaşı

15 gün oldu alalı, 3 kez servise gitti. Bütün uyarı ışıkları yakıp, bütün elektronik sistemleri devre dışı bırakıyor. Otobanda 120 ile giderken bir anda araç 89 şahine dönüşüyor.

Servis birşey yapamıyor, bilgisayara bağlayıp sıfırlıyor sadece. Her gittiğimde, serviste aynı şikayetten müzdarip bir düzine insanla tanıştım.

Yeni yazılım ile sorun bitecek deniyor ama ne zaman???

Bu arada araç gerçekten çok güzel, çok keyifli. Ancak diken üstünde kullanmak can sıkıyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl
Çavuş
Konu Sahibi

geçmiş olsun, büyük şanssızlık ve yeni araba için can sıkıcı bir durum. ben 4 aydır biniyorum, AVM girişinde bagajı elle zorla kapattıktan sonra bir süre açamamak haricinde bir sorunla karşılaşmadım çok şükür. 1.5 hibrit versiyonu kullanıyorum, keyif aldığım için plug-in hibrit versiyona geçmeyi bile düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @deepkurt
D
geçen yıl
Binbaşı

3-4 gündür bende de sorun yok. :-) İnşallah bir daha sorun çıkmaz.

Çok keyifli bir araç. Benimki de Veloce+LP (1.5 Hybrid).




Bu mesajda bahsedilenler: @asaridere
S
geçen yıl
Er

Sorun çözüldü mü acaba? Ben de almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. Araçtan memnun musunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Binbaşı

Sorun yazılımsaldı zaten, son 2 haftadır sıkıntı yok, gayet keyifli kullanıyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @serkan48
D
geçen yıl
Onbaşı

Deepkurt bey merhaba,

Alfa R. Tonale aracım sizinle aynı problemi yaşadı, bir anda tüm ikaz ışıkları yanmaya başladı ve sönmüyor kapatıp açsam dahi. Servisi aradım çağırdılar. Serviste ne gibi bir işlem yaptılar sorun neyden kaynaklanıyor ve sadece hataları sıfırlıyorlar mı yoksa sistem güncellemesi mi yapıyorlar? Tekrardan aynı problemi yaşadınız mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hayırlı günler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Binbaşı

Selam Yusuf,

Umarım sorun çözülmüştür. Bende bir daha sorun olmadı, umarım hiç olmaz.

Yaptığım araştırmalarda şu kanıya vardım (farklı servislerden uzmanlar ile görüşerek). Bu araçlar öyle gemiden indiği haliyle satılmaması gerekiyor, servisler de konuya çok hakim değiller maalesef.

Aracın, tıpkı yeni bir bilgisayar aldığınızda ilk kurulum yaptığınız gibi bir kuruluma ihtiyacı var, bilgisayara bağlanıyor ve bütün ayarları yapılıyor. Yaklaşık yarım saat süren bir işlem. Sonrasında hiç sıkıntı yaşamadık.

Sıkıntının temelinde, hybrid aküsünün sıfırlanması (%0 şarj) olabilir, tam emin değilim. Büyük ihtimal ile gelecek yazılımlarda, güncelleme ile optimize edilecektir.




Bu mesajda bahsedilenler: @daredevilyusuf
P
geçen yıl
Yüzbaşı

Merhabalar, ben de bu aracı alma aşamasındayım. Mild hybrid veloce olarak niyetliyim. Yukarda belirtilen akü problemi dışında şanzımanla ilgili memnun musunuz? Direksiyon hassasiyeti ve şansıman kararsızlığı ile ilgili olumsuz yorumlar var youtubeda. Belki görmüşsünüzdür. Bile bile lades olsun istemiyorum. Parayı zor kazanmıuoruz. Binbir güçlükle alıyoruz bu araçları. Şimdiden teşekkür ederim. Aracı kullanan diğer kişilerin yorumları da çok değerli. Saygılar,



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
geçen yıl
Onbaşı

@pausell ile birebir aynı endişeler yüzünden beklemedeyim. Araca çok fena düştüm ama şanzıman kararsızlığı eğer anlatıldığı kadar kötüyse insanın bütün tadını tuzunu kaçırır. Hatta sırf bu yüzden en azından içi dışı bilinen 1.6 multijet motor dct şanzıman kombinasyonuna daha yakınım şu an. Onun incelemelerinde de diyorlar ki 130 beygir alfaya yetersiz, 1.5 hybrid alınmalı. Süte düşen sinek misali her şeyi berbat ediyor bu durum.




Bu mesajda bahsedilenler: @pausell
3
geçen yıl
Er

Merhaba,15 gün önce 2022 Edizione Speciale hibrit modelini aldım.2.el yani.2014 model x1 satıp bu araca geçtim.eskidende 147 kullanıyordum.tonale gerçekten çok keyifli bir araçmış.herkese tavsiye ederim..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
geçen yıl
Er

Merhaba ,5 ay evvel 2022 model ,tonale edizione speciale aldım,yaklaşık 2 hafta evvel bütün göstergeleri devamlı yanmaya başladı,servise götürdüm,yeni güncelleme geldiğini bundan dolayı hata verdiğini söyleyip ,güncellemeyi kendileri yaptı,göstergeler düzeldi ama bu seferde devamlı kullandığım wireless CarPlay kayboldu, apple sitesinden baktığım zaman CarPlay için sadece 2023 modeli gösteriyor,konu halkında bilgisi olan var mı acaba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
geçen yıl
Yüzbaşı

Edizione speciale paket, 1.5 hibrit olanını almayı düşünüyorum (2022 model ikinci el). Dur yapma, etme yanarsın diyen birileri var mı? Araç pek satmadigi için bilgi bulamıyorum çok fazla. Deneyimini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
geçen yıl
Çavuş

Carplay sorununu çözdünüz mü? Bu tip sorunlar insanları alfadan uzaklaştırıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Pumpkinraya
A
geçen yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Benim arabama (2022 E. Speciale) da 6 adet güncelleme gelmiş dediler serviste, bagaj kapağı, çarpışma önleyici filan, 6 saate yakın sürdü işlemleri. aracı teslim aldım, android auto sorunsuz çalışmaya devam ediyor.



P
geçen yıl
Çavuş

merhaba, uconnect'e güncelleme alabilen var mı? wi-fi ile yazılım güncelleme kısmına girip internete bağlayınca bir şey olmuyor. serviste mi güncelleme yapmak gerekiyor bilgisi olan var mı?



P
geçen yıl
Çavuş

2022 model'de sorunsuz Carplay kullanıyorum. servis'e tekrar sorun, geçenlerde 15 bin bakımına girdi arabam, öncesinde veya sonrasında bir sorun yaşamadım




Bu mesajda bahsedilenler: @Pumpkinraya
P
geçen yıl
Çavuş

E. Speciale'de far yükseklik ayarı vs yapılamıyor, her şey otomatik. bazen uzun yol'da kullanırken başkalarını rahatsız ediyor gibi hissediyorum far'lar, selektör yapanlar oluyor. bu tarz bir durum yaşayan var mıdır?