D

Binbaşı
11 Şubat 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
241 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
3 yıl
Yemeksepeti Banabi - Seçili ürünlerde %60 indirim
Normalde fiyatları yüksek, ancak indirim olunca gayet mantıklı fiyatlara ihtiyaçları giderebiliyoruz.

Seçili ürünlerde %60 indirim ile güzel bir sepet yaptım. Zeytinyağları çok iyi fiyata geldi (23 TL/Lt den daha ucuza sızma), deterjanlar da gayet güzel.

Seçenekler zengin bu sefer, stoklar bitmeden bakın derim...
D
4 yıl
Nintendo 3DS oyunlarını satmak isteyenler
Elinde sağlam durumda bulunan, kutusu vs. tam, 3DS ve 2DS oyunlarını satmak isteyen olursa, alıcıyım.

Elimde 3DS Zelda Edition ve New 3DS XL olarak 2 konsol var. Hala severek oynuyorum, ancak oyunları nedense bir türlü ucuzlamıyor.

2. el oyun bulmak zor. İyi durumdaki orijinal oyunları, çok abartı fiyat olmamak kaydı ile alabilirim.
D
5 yıl
Electrolux ewf1497cdw2 sorunu
Yaklaşık 1 senedir ewf1497cdw2 model çamaşır makinası kullanıyoruz. Oldukça memnunuz.
Bugün ilk defa sorun yaşıyoruz, jet devreye girince, jet motorundan ses gelmeye başladı. Sanki motor pervanesi bir şeylere çarpıyor. Tahliye motorunda ses yok, onu söktüm temizledim. Ama jet motorunu nasıl temizlerim bir bilgim yok, kullanıcı kılavuzunda da bir bilgi yok.
Tavsiyeniz nedir, nasıl sorunu çözebilirim.
D
6 yıl
Intel Meltdown ve Spectre den sonra hızım düştü
Böyle bir konu açtım diye, birazdan Intel fanatikleri gelecek ve beni topa tutacaklar, biliyorum ama yaşanan sıkıntı çok büyük ve ben de mağdurlar arasındayım.

Biliyorsunuz, sorunu Intel dahi kabul etti ve açığı kapatmak için yapılan yamalar Intel işlemcilerin %30'a varan oranlarda yavaşlamasına neden oldu. Ben de bizzat yaptığım testlerde %20'lik gözle görülür bir yavaşlama tespit ettim.

Intel® Curie ™ Chip ile donatılmış "90Fun Ultra Xiaomi Akıllı Koşu Ayakkabısı" kullanmaktayım. Her sabah Gürpınar sahilde yaklaşık 1 saat koşarım. Güncellemeye kadar 1 saatte ortalama 5 km koşu yapabiliyordum. Ancak güncelleme sonrası hızım çok düştü ve ancak 1 saatte 4 km koşabiliyorum. Bu net olarak %20 hız kaybı demektir.

Konu hakkında ne yapabilirim, mağduriyetimin giderilmesi için nereye şikayette bulunabilirim? Ayakkabı yaklaşık 6 aylık kullanılmış durumda, iade etsem kabul edilir mi? Bu konuda bir platform oluştursak ve bütün mağdurlar birlikte hareket etsek olmaz mı?
D
7 yıl
Türk Erkeğine Yapılan slim-fit İşkencesine karşı olanlar Hareketi
Uzun bir süredir muzdarip olduğum bir konudur ve bu konuda yanlız olmadığımı yakın çevremde görünce, bu Hareketi başlatma kararı aldım.

Konuyu özetlemek gerekirse: Özellikle gömlek üreticilerinin, düzenli olarak kalıpları sürekli daraltmaları neticesinde, "L" beden giyen ben, bundan 3-4 yıl önce "XL" bedene terfi etmek zorunda kaldım. Bu sene ise birçok markadan ancak "XXL" gömlek alabiliyorum. Yanlış anlaşılmasın, son 10 yıldır kilom aynı, yarım kilo bile artmadı.

"Slim Fit" diye dünyanın en saçma kesimini icat ettiler, tam bedeninizi alsanız gömlek düğmeleri gergin duruyor, biraz rahat olsun diye 1 beden büyük alıyorsunuz, bu sefer de kol boyları çok uzun geliyor ve maymun kolu gibi duruyor.

Bu yetmezmiş gibi, şimdi de "Ultra Slim Fit" diye bir kalıp uydurmuşlar. Giymesi tamamen işkence, resmen gay giyimi gibi duruyor (yanlış anlaşılmasın homofobik değilim).

Gidip "comfort fit" veya "regular fit" al sende, neden gidip slim alıyorsun diyenler olacaktır. Hemen her markayı çok detaylı inceledim, bir marka örneğin 30 model gömlek çıkartıyorsa o sezon, bunların en az 25'i slim fit oluyor ve regular fit olanlar daha çok düz renklerden oluşuyor (beyaz ve mavi). Doğru düzgün seçenek sunan marka neredeyse hiç kalmadı. Ayrıca bir sıkıntı daha var, yine birçok marka "regular fit" kesimlerini de daralttı. Slim fit ile arasında en fazla 1-1,5 cm oynuyor (bkz. Beymen).

Üstelik internetten incelediğinizde görüyorsunuz, gömleği giyen mankene bile o gömlek dar gelmiş, düğmeler gerilmiş. O kadar komik bir görüntü ortaya çıkıyor ki, acaba güzel durduğunu nasıl düşünüyorlar anlam veremiyorum.

Eskiden gidip, herhangi bir markadan, sadece bedenine bakıp, beğendiğim renk ve desende gömleği alıp çıkabiliyordum. Hiç denemeye gerek yoktu. Ancak şimdilerde denemeden hiçbirşey alamıyorum, bir markada "L" oluyor (hala eski kalıplarını kullanan markalar - pek kalmadı), başka bir markada "XL" oluyor (şimdilik birçoğu böyle), hatta bazı markalarda artık "XXL" olmaya başladı (örneğin Karaca'nın 2017 kesimleri).

Ben bu sürecin, tamamen Türk Erkeğine bilinçli olarak yapılan, sistemli bir işkence süreci olduğunu düşünüyorum. Ayrıca; güçlü, kalıplı, tuttuğunu koparan Türk Erkeğinin psikolojisini bozmak ve onları zayıflatmak için yapılan planlı bir "Dış Mihrak" projesi olduğunu da düşünüyorum. Sanki bu modaymış gibi lanse ediliyor ama bana kalırsa ülkemizi zayıf, güçsüz kılmak için yapılan planlı girişimlerden biridir.

Yukarıda açıklamaya çalıştığım sebeplerden dolayı;

* Slim fit denen Türk erkeğinin düşmanı giyim tarzını lanetliyorum
* Slim fit kesime ağırlık veren firmalardan ürün almayı red ediyorum
* Sizlerin de desteği ile, bu firmaları boykot kampanyası başlatmak istiyorum

SLİM FİT'e HAYIR HAREKETİ (SFHH)

EDİT 1: 22.09.2017 08:12

Konu içerisinde bazı detaylara açıklık getirmeye çalıştım ancak cevap sayısı artınca gözden kaçmaya başladı, yaptığım açıklamayı buraya eklemek istedim.

Sonucu kiloya bağlayan arkadaşlar, konuyu hiç anlamamış. Yazımda kiloluyum demedim, kaldı ki değilim zaten.

Boyum ortalamanın biraz üzerinde (184cm) ve kalıplı bir yapım var (evet atletik değil ama kilolu hiç değil).

Ayrıca ben de birçoğunuz gibi, 20'li yaşlarda olsaydım, muhtemelen dar giymek hoşuma gidebilirdi ama 41 yaşındayım.

Üzerime yapışan, gerginlikten düğmeleri aralanmış bir gömleği giymek istemiyorum. Tayt gibi duran bir pantolunu zaten hiç giyemem. Hele o paçası 1 karış kısa, daracık pantalonları giymiyorlar mı, tiksinç geliyor.

Zaman zaman, dar t-shirt giyiyorum ama o bile sıkıntı çıkarıyor ve kendimi rahat / huzurlu hissetmiyorum.

Dar giyim kadına yakışıyor ama bence erkeğe hiç yakışmıyor.


Ayrıca; konuyu gayet düzgün bir şekilde tartışan ve görüşlerini belirten herkese çok teşekkür ederim. Her yerde olduğu gibi, çok az da olsa, kendi kişisel ezikliğini, tanımadığı kişiye klavye başında hakaret ederek gidermeye çalışanlar oluyor muhakkak. Gerçek hayatta tanışsa, o kişinin karşısında, ezikliğinden 2 cümleyi peş peşe düzgün kuramayacak tipler, gelip burada hakaretler yağdırabiliyor. Neyse bunları zaten foruma katıldığım ilk günden beri önemsemem, zira gerçek hayatta hiç önemsenecek tipler değillerdir.

Yazının sonunda yaptığım, espirili, "dış mihrak" saptırması, biraz gündeme dokunmak biraz da konuya ilgi çekmek içindi. "Bizi çekemeyen Almanya yapıyor bunları" da yazacaktım ama nedense son dakikada vazgeçtim. Neyse ki; bu ince dokundurmayı yanlış anlayan çıkmadı.
D
8 yıl
Dreambox HD800 SE için ayar ve kurulum hizmeti aranıyor
Elimde Dreambox HD800 SE Klon cihaz mevcut, bundan 3-4 yıl önce hediye gelmişti ancak pek kullanmak nasib olmadı. İhtiyaç kalmadığı için atıl durumda bekledi.

Şimdi yeni taşındığım evde Türksat ve Hotbird uyduları mevcut, ancak cihazımdaki yazılım ve ayarlar çok eski, çok az kanal buluyor (hala Turksat 2A-3A yazıyor).

Evet, biliyorum, oturup uğraşırsam kendim de birşeyler yaparım, yüklerim, vs. vs. Ancak inanın hiç vaktim yok. :-( 1 saat bile vakit ayıramam...

Bana bu yardımı verebilecek servis, kişi, vs. varsa, iletişim bilgisi rica edeceğim (İstanbul içi).

Örneğin Hotbird uydularında varsa, server da yükletebilirim.

Teşekkürler....
D
8 yıl
ttnet ADSL\u0027den ttnet fibere geçiş hakkında...
Belki 10 yıldır ttnet ADSL kullanıcısıyım. Aynı zamanda ev telefonu da mevcut.

Kısmetse, 1-2 haftaya kadar taşınıyorum. Yeni evde ttnet fiber hizmeti de varmış.

yaklaşık 1 yıllık anlaşma mevcut, ttnet ten ayrılamam. Ancak ttnet fibere geçebilir miyim? Sorun çıkartırlar mı?

ev telefonunu kapatsam bir sorun çıkar mı? zira hiç kullanmıyoruz...

teşekkürler...
D
8 yıl
AMD işlemcili Notebook seçimi
AMD işlemcili HP notebook'lar için ayrı bir başlık bulamadığım için buraya yazmak istedim.

Ben yıllardır (en az 10 yıldır, 3 farklı model) sürekli AMD işlemcili notebook kullanıyorum. Şimdi yenilemek istiyorum ve yine en az 3 yıl kullanmak istiyorum.

Aşağıdaki seçenekler arasında kararsız kaldım. Sizce hangisi?

1.http://urun.n11.com/diz...gb-1gb-radeon-P89128422
2.http://urun.n11.com/diz...2626756?rf=one-cikanlar
3.http://urun.n11.com/diz...6132479?rf=one-cikanlar
4.http://urun.n11.com/diz...6165486?rf=one-cikanlar
5.http://urun.n11.com/diz...hd-8gb1tb25gb-P86167075
6.http://www.istanbulbili...84971.html#product-tabs

FX-7500 ile A8 ve A10 karşılaştırması nereden bulabiliriz? 6GB Ram yeterli midir? Yoksa 8GB ile ciddi hız farkı oluşur mu?

Teşekkürler...
D
13 yıl
Navitech Nav-DX 9000 veya Navitech DTV-8600
2005 model Cerato'ma artık biraz masraf yapmak istiyorum.

Aşağıda linkini verdiğim double din'lik DVD-navigasyon sistemini almak istiyorum.

Sizce nasıl olur? Takarken sorun yaşarmıyım? Yakışır mı? Ne dersiniz...

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-nav-dx-9000-multimedya-navigasyon/ProductDetails.aspx?productId=otdelnav-dx9000&categoryId=17545&SKU=OTDELNAV-DX9000

Bir de aynı modelin navigasyonsuz hali var. Diğer herşey aynı. Arada 250 TL lik ciddi bir fiyat farkı da var. Acaba biz cep telefonlarımıza yüklediğimiz gibi navigasyon yükleyemezmiyiz daha sonra. Yüklenirse nasıl yüklenir acaba.

Aşağıda normal modelin linki var.

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-dtv-8600-62-goruntu-sistemi-/ProductDetails.aspx?productId=otdeldtv8600&categoryId=17545

MediaMarkt'ta da satılıyor bu modeller, hem orada montaj ücretsiz. Ancak yetkili bir çerçeveden bahsetti, birde onu almam gerekiyormuş.

Bilen birisi süreci biraz anlatabilir mi?

Ne dersiniz???
D
13 yıl
YİNE Mİ?
Yine nereye gitti KIA başlıkları, mesajları?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.