Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
7
Cevap
625
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Aileden birşey kalmaması ve hayattan geri kalmışlık…
M
2 yıl (56 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Beyler öncelikle selamlar, uzun zamandır kafamın içini kemirip duran bir konu hakkında artık dayanamayıp içimi dökmek istedim.Lütfen dalga geçicekler yazmasın.Yaşım 20 bu yaz 21 olacağım Allah’ın izniyle.Sorun şu ki bu yaşa kadar gerçekten hatrı sayılır bir başarım olmadı.Yaşıtlarıma baktığım zaman altında arabası olan mı dersin yanında kız arkadaşı olan mı dersin evi ve arabası olan mı dersin türlü türlüsü var.Ben ise liseden mezun olduktan sonra 2 yıl bir fabrikada çalıştım ve zar zor 200-220k aralığında bir para biriktirebildim.Şuan da ise çevre baskısı üzerine yine lisede okuduğum bölümün üniversitede aynısını okuyorum (2 yıllık).Kız arkadaş zaten hiç olmadı.Bu yaştan sonra olur mu bilmiyorum.Bu da büyük bir sıkıntı.Okuduğum bölümden memnun sayılırım.Ama mezun olduktan sonrası beni çok düşündürüyor.Bu ülkede 0’dan birşey yapmak çok zor.Ailemin hiçbirşeyi yok.Kendimi geçtim en azından kendi evleri olsaydı bir tane kendilerini garantiye alsalardı eğer bende rahat hissetcektim belki kendimi bir nebze.Sigorta günleri bile yok öyle söyliyim.Çevreme baktığım zaman herkese ailesinden bir miras kalmış ufakta olsa.Bizimkilerdense hiçbirşey kalmayacak.Hiç mi yaptığın güzel birşey yok derseniz eğer geçen sene dubaiye gitmiştim gezmeye 3 -4 günlüğüne, birde şimdi bu ay gezmek için yine taylanda gitcem 10 günlüğüne (bunlarda yazdım ama yanlış anlaşılmasın hava atmak için falan değil, zaten bunun dışında güzel hatıram pek yok) Bir bunlar var yani.Benimle aynı durumda olanlar ya da olan tanıdığınız var mı? Ve verebileceğiniz bir kaç tavsiye?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

W
2 yıl (4069 mesaj)
Yarbay

Kral okuduğun bölümden memnun isen yetenekli isen devam etmen olacak dilin varmı bilmiyorum eğer yoksa ingilizce kursuna git paran ile kendine program yap. Kız arkadaşı boşver türkiyede. Senin şuanda yaşın çok iyi her türlü şeyi başarabilirsin. Dediğim gibi ailene de boşver birşey kalmamış olabilir. Dil eğitimini tamamlayıp okuduğun bölümden mezun olur olmaz her türlü çabanla kapağı yurt dışına atacaksın. Sonrası gelecek zaten. Türkiyede kalmayı asla ama asla düşünme. Ben de 25 yaşındayım 4 yıllık mühendislik okuyorum okulumu bilerek uzatıyorum hala mezun olmadım son 8 10 dersim kaldı hayat baydığı için duraksama dönemine girdim. Ailemin evi var şükür kira ödemiyoruz. Ona rağmen ekonomik bunalımdayım çoğu çevrem benden en az 3-5 kat daha zengin aynı senin kaderini yaşıyorum yani. Dediğim gibi tek amacın dilini geliştirip yurt dışına kapağı atmak. Başka hiçbirşey düşünmemen gerekiyor çünkü türkiye daha da kötü olacak...Dinlersin dinlemezsin bir abi tavsiyesi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchAndLearnn -- 25 Şubat 2025; 17:45:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl (56 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Çok haklısınız hocam, yurtdışına yerleşme konusunda geçmişte kötü tecrübelerim olduğu için şuan yurtdışına yerleşme konusunda biraz umutsuzum fakat yine de dil öğrenmeye çalışıyorum.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet 12_3 -- 25 Şubat 2025; 22:12:32 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @WatchAndLearnn
R
2 yıl (14823 mesaj)
Yarbay

Kendimizi, akranlarımızla karşılaştırma hatasına çok düşüyoruz, fakat unutmamak gereken bir konu var, o da hepimizin farklı şartlarda, farklı hayatlar yaşadığı.

Hayatınla ilgili yapman gereken tek karşılaştırma, bugünle geçmişin arasında olmalı. Üç sene önce neredeydim, şu an neredeyim... Geri kalanı önemsiz.



H
2 yıl (16385 mesaj)
Yarbay

Oğlum 20 yaşında dubai görmüşsün, taylanda gideceksin, cebinde 220k varmış, gayet iyisin çalışmaya devam et. O ev araba yapıyorlar dediklerin batıracaklar parayı ileride rahat ol. Sevgilisi olan bku yemiştir zaten



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
2 yıl (18247 mesaj)
Yarbay

Sanki ekmeğe muhtaçsın. 20 yaş nedir ya? 30'a kadar ev alırsın sonra arabada alırsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl (56 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet hocam bi yurtdışı olayı güzel zaten.Herşeyi geçtim bi kız arkadaş olsaydı en azından bu kadar kafaya takmicaktım belki diğerlerini 😃
Yanıtınız için teşekkürler.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Havya Makinesi
M
2 yıl (56 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

İnşallah dediğiniz gibi olur hocam 🥲



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.