Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
30
Cevap
1127
Tıklama
10
Öne Çıkarma
ABD'nin Avrupa'dan uzaklaşması, Avrupalı savunma ve teknoloji şirketlerine yaradı
L
8 ay (1888 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

ABD'nin Avrupa'dan uzaklaşması, Avrupalı savunma ve teknoloji şirketlerine yaradı
Donald Trump'ın ABD'de yeniden başa gelmesi Avrupa'da işler epey karıştırmış durumda. Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için Ukrayna'dan desteğini büyük ölçüde çeken ABD, sadece bununla da kalmayıp eski kıtadan genel olarak uzaklaşacak gibi görünüyor. Nitekim Elon Musk gibi Trump yönetiminde üst kademede yer alan isimler ABD'nin NATO ve Birleşmiş Milletler'den çıkması gerektiğini artık açıkça dile getiriyorlar.



Özellikle savunma ve teknolojik atılım konusunda yıllardır bel bağladıkları ABD'nin kendilerini yalnız bırakmak üzere olduğunu fark eden Avrupa ülkeleri, şimdi kendi ayakları üzerinde durabilmek için ne yapmaları gerektiğini hesaplıyorlar. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde Avrupa'daki savunma ve teknoloji şirketlerine ciddi yatırımlar yapılması planlanıyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bu hafta 150 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi açıklarken, bu rmiktarın 800 milyar dolara kadar çıkabileceğini belirtti. Bu da Avrupa merkezli savunma ve teknoloji şirketlerinin borsada hızla tırmanışa geçmesini sağladı.



Ayrıca Bkz.2000'in Dot-com krizi yeniden dillerde; Tarih tekerrür mü ediyor?



Starlink'e Alternatif Olabilecek Eutelsat'ın Hisseleri Tavan Yaptı



ABD'nin Avrupa'dan uzaklaşması, Avrupalı savunma ve teknoloji şirketlerine yaradı
​​​​​​Starlink'e alternatif sunabilecek Avrupa merkezli bir şirket olan Eutelsat'ın hisseleri bu hafta tavan yaptı. Bugüne kadar Ukrayna'da güvenli iletişim için Starlink'e bel bağlayan Avrupa ülkeleri, şimdi Starlink'in buradan çekilmesi ihtimaline karşı da hazırlık yapmak zorundalar. Bu da gözleri Eutelsat'a çevirdi.



Eutelsat, Starlink'ten sonra alçak Dünya yörüngesinde en çok uydusu olan ikinci şirket. Tabii Starlink Eutelsat'tan 10 kat daha fazla uyduya sahip ama onun yokluğunda Eutelsat Avrupa'nın başlıca seçeneği olacak.



Avrupa'da bu hafta hisseleri yükselişe geçen tek şirket Eutelsat olmadı. Onun yanı sıra savunma ve uydu teknolojilerinde faaliyet gösteren pek çok şirketin de hisseleri yükselişe geçti. Buna bir de geçtiğimiz günlerde yapay zeka için açıklanan dev yatırımlar eklenince, Avrupa önümüzdeki yıllarda teknoloji şirketleri için çok daha verimli bir pazara dönüşecek gibi duruyor.




Kaynak:https://finance.yahoo.com/news/starlink-rival-eutelsat-surges-european-103605656.html

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

türkiye bence bunu güzel fırsata çevirebilirdi. savunma sanayinin yaptıkları yabana atılır değil. cari açığıda kapatır pazarlamamız çok rezil ve kötü.
Yoruma Git
blackkugu61 - 8 ay +8
Avrupa ABD'den aman aman geri değilse neden hala F-35 ayarında bir uçak yapamıyor? diye sorarlar adama. (sordum bile)

Sebebi de basit, 5. nesil savaş uçağı geliştirmek için ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı E_Y_B_H_P_T - 8 ay +4
Güvenliğini Amerikan halkının parası ve Amerikan askeri ile sağlayan bu pembeponçik Avrupayı bundan sonra göreceğiz bakalım



Hala sağa sola "sosyal devlet, sosyal demokrasi&q...
Yoruma Git
Yorumun Devamı doruhüso - 8 ay +4
P
8 ay (19951 mesaj)
Yarbay

bizim yerli solcu liberallerinin de ayal etmeye çalıştığı Trump'ın kimseden korkusu yok ekonomik olarak. 10 milyar dolardan fazla parası var. o yüzden epstein adasına bile gitmek zorunda kalmadı.

açık açık söylüyor! Amerikan borsalarından trilyon dolara yakın para çıkışı var. Hepsi globalcilerin yani yahudilerin ayar verme oyunu! Trump bunu açık açık dile getiriyor.


https://x.com/SprinterObserve/status/1897765985035210815
https://x.com/SprinterObserve/status/1897765985035210815



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 ay (34303 mesaj)
Yarbay

S
8 ay (34303 mesaj)
Yarbay

Borsa Yatırım Fonunda birinci BlackRock sonra Vanguard geliyor. Neticede enişte veya küçük tabiri hafife aldırıyorsun kendince bence.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Vanguard_Group


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @pskillercheto
P
8 ay (19951 mesaj)
Yarbay

https://www.youtube.com/watch?v=l1TmgZtve2k
farkı şöyle anlatayım :


Blackrock hissedarları :

Aktionäre: BlackRock, Inc.
              BlackRock, Inc. (US09290D1019)           
              BlackRock, Inc. Shs Unsponsored Brazilian Depositary Receipt Repr 0.01515152 Sh (BRBLAKBDR003)           

NameAktien%BewertungVanguard Fiduciary Trust Co.
Vanguard Fiduciary Trust Co. 13 376 6068,637 %14 387 Mio
$Kuwait Investment Authority (Investment Company) 7 993 0645,161 %8 597 Mio
$BlackRock Advisors LLC 7 939 6125,126 %8 539 Mio $
STATE STREET CORPORATION 6 302 2944,069 %6 778 Mio $
Temasek Holdings Pte Ltd. 5 092 8253,288 %5 477 Mio $


altta ise SS'nin

Major shareholders: State Street Corporation NameEquities%
Vanguard Fiduciary Trust Co. 12.68 %37,162,64212.68 %
BlackRock Advisors LLC 6.542 %19,177,8486.542 %
State Street Corp. 4.817 %14,119,9504.817 %
Invesco Advisers, Inc. 2.562 %7,510,5702.562 %


ama bir de VanGuard'a bak bakalım :)


işte küçük enişteleri bu şekilde elde tutuyor Rotschild.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.