Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6933
Cevap
294669
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: |3D Printer| Hakkında Açık Paylaşım Konusu Güncelleme: 11.06.2021 (6. sayfa)
E
10 yıl
Çavuş

merhaba arkadaşlar bende filamentle testlere başladım oo-kuma filament aldım ama ilk katmanı bir türlü yapıştıramadım. 0.1mm nozzle kullanıyorum.
Tabla 75 derece
Extruder 225 derece

Slic3r :
Layer Height: 0.1mm
First Layer Height: 0.05mm

ayarlarda mı hatam var? Yardımcı olursanız sevinirim.



S
10 yıl
Binbaşı

@goçhisar hocam nerelerde acaba? Konuya gerçekten çok büyük katkısı oluyordu.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @goçhisar
D
10 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar o kadar kalibrasyon yaptım ama şunu fark ettim ne kadar kalibrasyon yaparsak yapalım asıl kalibrasyonu steplerin voltajıyla yapıyorsunuz.

Nasıl yapıldığını şöyle anlatabilirim.
Bi multimetreyi voltaj ölçme moduna alıyosunuz.
Daha sonra ground ucunu powersupplynin - ucuna bağlayabilirsiniz hiç farketmez. Bu sırada yazıcıda güç açık olsun ama motorlar hareket halinde olmasın.
Daha sonra plastik uçlu bi tornavidayla pot u çevirerek voltaj ayarlamalısınız. (Ben plastik uçlu tornavida kullanmıyorum tornavidaya kırmızı probu (multimetrenin kırmızı ucunu) krokodil kullanarak tutturuyorum . daha sonra ayarlamaya çaışıyorum 1 amper z eksenleri için . Diğerlerini 60 ila 70 ma arası birşeye ayarlıyorum. Ama benim stepsticklerim mor olan 1/32 steplerden kullanıyorum. Stepsticklerin voltajı arttıkça ısınıyor ona göre dikkat etmeye gerek var. Şuan sorunsuz basıyorum parçaları ve bunu bu sayede yapabildim.

Ek olarak sormak istediğim bi nokta da şu var bi parça basarken sıcaklığa bakın çok fazla inip çıkıyor mu eğer öyle oluyorsa. Hotenddeki thermistor gevşemiştir. Thermistorü sıkılaştırın.

Şuan her türlü parçayı basabiliyorum. Ben de inanamıyorum benim yazıcım mı bu parçaları basan diyorum. Hepinize koaly gelsin arkadaşlar.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eCCo
Y
10 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

O
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: secollah

quote:

Orijinalden alıntı: seeder

Hotend mi getirteceksiniz hocam? Sigma 3d hotend var.

Fiyatı 100 tl civarındaydı galiba.Biraz daha ucuz bütçeli bir şey bakıyorum ama asıl öncelik sıkıntı çıkarmasın.

Sigma3D hotendin ekonomik ve full versiyonları mevcut,

Sigma3D Full Hotend 100 tl
Sigma3D Eco Hotend 60 tl


Sigma3D full hotenddeki ekstralar şunlar: (eco versiyonda bunlar yoktur)

Teflon Montajlı Termistör
12v Fan
12v 40w fişek
yedek teflon
yedek nozul
hava kanalı

bilginize.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
10 yıl
Yarbay

Selamlar,ardino ve ramps in birleşimi gibi birşey olsun mümkünse iki adet kart olmasın :) ayrıca sürücüler 2.5, 3 amp a kadar çıkabilsin ve şekil olarak da girişler ve çıkışlar düzgün ayarlasın ramps da bütün çıkışlar üstten baglaniyor ve hava akımını kesiyor bence kenarlardan doksan derecelik açılı soketler le zemine paralel takilmalilar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @guneysınır
M
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: guneysınır

Türk Malı bir kontrol kartında olmasını istediğiniz şeyler nelerdir. nasip olursa ilerleyen zamanlarda bu işin üzerine eğilmeyi düşünüyoruz. Burada herkese sormak istiyorum yani şu an çinden almış olduğumuz kontrol kartlarındaki eksiklikler nelerdir sizce

Merhaba
Kendi tasarımımız kart yakında satışta olacak üretim aşamasında şuan, detaylar ve resimleri yakında duyuracağız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @guneysınır , @seeder
M
10 yıl
Teğmen

soket girişleri ecconun dediği gibi yandan olması çok iyi olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @guneysınır
S
10 yıl
Binbaşı

Ben de Prusa i3 Steel yapıyorum.Ramps kartına yanlışlıkla endstopu ters bağladığım için kartları yaktım.Siparişi verdim gelmesini bekliyorum.

Ayrıcahttp://www.elektroinceleme.com/3d-yazici-yapiyoruzmalzemeler/ böyle bir yazı yazdım.Elimden geldiğince de yapımındaki detayları ve mantığını anlatacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Yüzbaşı

Aşağıda vereceğim linkten itibaren diğer sayfalarda var

http://spainlabs.com/foro/viewtopic.php?f=31&t=2203&hilit=Ulticampy&start=700



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yusuforhan
Y
10 yıl
Binbaşı

1. cam yüzeyde kalkmalar yaşayabilirsin iyi bir tutunma için mavi bant yada plexi üzerine alt ısıtma kullanmadan baskı almanı öneririm.

2. 210 - 220 derece de baskı al daha iyi zemin yapışması elde edersin.

3. zemini cam olarak kalsın diyorsan 60 dereceye kadar ısıtabilirsin.

4. baskı yaptığın yüzey ile nozzle arasındaki mesafe ve 4 köşe kalibrasyonu çok önemli. Tablanın 4 köşesinden de A4 kağıdı kullanarak bu mesafeyi ayarlamalısın.

5. Parçaya direkt üfleyen fan kullanıyorsan ilk 3-5 katmandan sonra aç. ilk katmanlar da açarsan mutlak kalkma yapar.

6. pritt Magic blue kullanarak yine iyi bir yarışma elde edebilirsin ancak bunu pek önermiyorum çünkü bazı baskılar da tabanda istenmedik beyaz kalıntılar kalıyor.

En temizi 3 mm plexi glass üzerine baskı almak.

Kolay gelsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 2 Eylül 2015; 5:28:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MetalMania7x
M
10 yıl
Yüzbaşı

Teşekkürler hocam cevabınız için. Cam yüzeyde önerilerinizi uygulayarak baskı almayı deneyeceğim tekrardan eğer olmazsa pleksiye geçerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yusuforhan
Y
10 yıl
Binbaşı

muhtemelen x ekseni kayış gerginliği ile alakalı.

Kayış gerginliğine dikkat et ne çok gergin nede gevşek olacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MetalMania7x
Y
10 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

30 mm lik fanla hotendi öyle soğutamazsın.

http://www.thingiverse.com/search?q=v5+fan&sa=

buradan bak bir tane bas ona tak. Yoksa tıkanır hotend. Tıkanmasa bile malzeme aynı düzeyde akmaz. azalır sonra birden fışkırır gibi olur, kaliteyi bozar.

ve pla kullanıyorsan aynı zamanda "print fan" diye aratarak bir tane basmalısın.




Bu mesajda bahsedilenler: @MetalMania7x
G
10 yıl
Yüzbaşı

@yusuforhan Çok güzel bir şekilde sebeplerini açıklamış. Onun tavsiyelerinize göre hareket etmenizi öneriyorum. Hotend, motorlar ve @yusuforhan'ın söylediği birkaç parçayı söylediğimiz kişilerden alabilirsiniz

@merakliseyit Şu dökümanı indirmediyseniz mutlaka indirin. Yazıcıyı yaparken çok işinize yarayacak.http://www.sigma3dprinter.com/sigma-3d-montaj-talimatlari.pdf





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamershell -- 15 Eylül 2015; 15:09:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @yusuforhan , @merakliseyit
Y
10 yıl
Binbaşı

Kötü yön derken, yazıcıyı toplamaya başlamadan önce yaklaşık 1000 liraya mal olacak bir yazıcıdan neler bekleyeceğinizi bilmeniz lazım ki buna göre kötü bir yön söyleyelim.

Sigma da diğer yazıcılar gibi FDM mantığıyla çalışmakta. Bu mantıkla çalışan piyasada en popüler 3d printer Ultimaker 2. Bu yazıcı yaklaşık 10.000 liraya satılıyor. bkz

Sigma3D konusunda alınan baskıların örnekleri mevcut. Aynı şekilde Ultimaker in da alınan örnek baskıları mevcut. Ha aralarında fark yok mu ? var.

Sigma3D ile Ultimaker 2 gibi 20-90 mikron gibi inanılmaz düşük seviyelerde çalışmak zor. (bu çözünürlük de baskı almak günler süreceğinden zaten kullanan pek az.)

Onun dışında Ultimaker 2 ile aynı filamenti Sigma3D ye takın ~100 mikron da baskı alın iki makine de birbirine çok yakın sonuç verecektir diye düşünüyorum. Burada kilit nokta filament kalitesi. Ultimaker 2 nin kullandığı filament gerçekten kaliteli o yüzden baskıları oldukça güzel gözüküyor.

Diğer yazıcılar hangi filamentleri kullanabiliyorsa Sigma3D de kullanıyor, ABS - FLEX - PLA - PETG vs.

Hareketli alt tablası yüzünden taban yapışma alanı az olan dikine uzun ve çok ince parçaları basarken sıkıntı yaşanabiliyor. Parça uzadıkça alt tabla hareketi sebebiyle sallanıyor nozzle değdiğinde tabladan sökülme durumları yaşanıyor. Onun dışında bir problem yok. Bu sorun alt tablası hareketli tüm yazıcılarda yaşanabiliyor. Tabana bir destek (raft yada kenar hattı) attıktan sonra bu problem de gideriliyor

Sigma3D kendini çoktan ispatladı. Şimdi CoreXY popüler oldu gerek görünümü gerekse sabit alt tabla yüzünden ancak onunda montaj ve kalibrasyonu için yeterli kaynak yok gibi. Biraz daha zaman geçtikten sonra CoreXY gibi platformlar yaygınlaşacak inşallah.




Bu mesajda bahsedilenler: @merakliseyit
T
10 yıl
Yüzbaşı

Selam,
Vida-somun-pul vs fazla birşey tutmuyor 25-30TL max.
Kolay gelsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @merakliseyit
S
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: merakliseyit

istanbul anadolu yakasında milleri rulmanları uygun ve kaliteli alabileceğim bildiğiniz yerler varmıdır.
birde tüm vidaları bugun alıcam listede yazıldığı gibi alındığında toplam tutar aşağı yukarı ne olmalıdır.
adet olarak az model olarak fazla vida olduğundan kimse önceden hesaplamaya yanaşmıyor ama toplam tutardada fazla ödemek istemiyorum
alanlar bilir ne vidalar için ne kadar ödeme yaptıklarını yardımcı olursanız sevinirim

Ben vidaları almaya gittiğimde önce bir kaç tanesinin fiyatını sordum ondan sonra aldım. Elimde de liste var al buna göre hesapla dedim bunu kim hesaplayacak şimdi dedi 15 TL aldı yalnız ben ucuz olması için vidaları hep yıldız başlı aldım. m6 vidaları bombebaş alyanlı alacaksın yıldız alırsanız sigma profile girmiyor vida başları. Bu fiyata kare somun hariç ben onu kanal somunu almışım bilmeden :) 25 Lira ödedim. Siz kare somun bulabilirsiniz buralar küçük yer ben bulamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Binbaşı

Makarayla ne işimiz var hocam ona değdiğinde duracak alet mesele bu.3 adet gerekiyor ama 5 adet var burda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @merakliseyit
S
10 yıl
Binbaşı

Pars rulmandan alacaksınız 5.50 liraydı en son.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @merakliseyit