Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
60
Cevap
5372
Tıklama
1
Öne Çıkarma
2k 75-144 hz VS 1080P 144 hz ???
T
7 yıl (15107 mesaj)
Yarbay

32" forza oynuyorum 2k 75hz vsync kapalı fresync açık 90-100fps kırılma yok.

Zaten bu 144hz soradan peydah oldu aslı 100\120hz di bu muhabettin .

Şimdi 240hz ler çıkmış ondada aynı muhabbet dönecek abi masa üstünde bile çok fark etti 144 e göre vs.


Ben 1ms ve düşük input lag kaliteli panel 10 Hatta 12bit 2k/4k 75/85hz kafasındayım freesync li.

1080p60 telefonla video kaydedip izliyorum görüntü hızlandırılmış gibi oluyor videoda demekki sorun 60/75fps de degil başka yerde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 19 Ağustos 2019; 23:1:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl (3038 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

merhaba arkadaşlar,
geçen sene RX480 ekran kartı kullanırken 27" IPS 1080p 75hz freesync monitör aldım, bir süre sonra ekran kartını Vega56, işlemciyi I7 6700K ile güncelleyince aldığım mönitör kullandığım sistemin biraz gerisinde kaldı.
yeni eski demeden senaryolu aksiyon oyunlarını ve strateji oyunlarını oynuyorum.
örneğin şu aralar yıllardır ihmal ettiğimi düşündüğüm Assassin Creed serisine başladım şu an ikinci oyundayım, grafikler eski olsa da keyifle oynuyorum.
yani illa her yeni çıkan oyunu hemen oynayayım diye bir derdim yok, eskilerin kıymetinin farkındayım, Steam kütüphanemde eski yayınlanma tarihili oyunlar kadar yeni nesil grafiklere sahip güncel bir çok oyun da var, mesela Assassin Creed Oddyssey sırada.
rekabetçi oyunlarda ise sadece Battlefiled serisine ciddi mana da zaman ayırıyorum, BF1 sürekli oynadığım bir oyun, fiyatı düşünce BF5 de alacağım.

velhasıl 1080p 75 hz mönitör ile şu an ekran kartının gücünü tam olarak kullanamıyorum, her ne kadar oyunlarda virtual super resolution kullanıyor olsam da gerçek 2k gibi olmuyor.
144hz panel hiç kullanmadım, 75hz ile nasıl bir fark yarattığını inanın çok merak ediyorum.

bir monitör değişikliği yapmayı düşünmeye başladım, bahsettiğim oyun alışkanlıkları ve kullandığım sisteme göre 2k 75-144 hz ile 1080p 144 hz monitör tercihi yapacak olsam hangi tercih gerçekten daha fazla fayda sağlar ve keyifli olur karar veremedim.
TN panel kesinlikle düşünmüyorum muhtemelen VA panel tercih edeceğim.
konu ile alakalı farklı bilgi ve yorumlarınızı rica ederim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 19 Ağustos 2019; 0:1:25 >

D
7 yıl (9228 mesaj)
Yarbay

paraya kırıp ips 144 hz almayacaksan üzülürsün

ips 75 hz bence yeterli

bf5 csgo falan feşmekan oynamıyorsan hikayeli oyunlara ağırlık veriyorsun aşırı yüksek fpslerin çok bi anlamı yok

millet ps4de 30 fpsye alişmiş bizim gözümüz fazlada

hikayeli oyunlar için tn panel bence leş

tn panelde rdr2 oynuyorum. oyuna hakaret etmiş gibi hissediyorum. elden ne gelir aldık bir kere

144 hzye değdi mi? birçok oyunda da değdi.

ama ips + freesync + 144 hzye param yetseydi onu alırıdm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 19 Ağustos 2019; 0:42:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MuratBayrakçı
T
7 yıl (15107 mesaj)
Yarbay

2k 75hz freesync + vega56 nitro var oc li gayet uyumlu tavsiye ederim hiç 1080p bakma bu saatten sonra icabinda gelişmiş senkranizasyon açıp vsync oyundan kapatir max fps yi kırık yırtılma olmadan alirsin bende öyle ozamanda 144hz panel olmasa bile gecikme düşük olur online oyunlarda.

1-2 gerçek ms olduktan sonra 75hz freesync iş yapar yukarıda saydığım mevzularda bahis olunca.

Yada 2k 144hz zorla ilerde gpu guncelleme yaptiginda daha iyi sonuçlar alirsin simdilik fps 144 vurmasada olur Assassin creed odyssey fazla takılma oyun kötü port pek verimli değil pc de.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 19 Ağustos 2019; 13:59:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl (5496 mesaj)
Yarbay

İyi, madem ölü piksel olayına ılımlı yaklaşan bi marka araştır. Ölü pikselsiz monitör bulmak piyangodan farksız.

İlk monitör olsa 1080p eyvallah da, zaten 1080p monitör varmış, para harcanacaksa değsin bari diye dedim ben.

PPI değerinin düşük olması uzun süreçte göz bozulmasına da meyil verir.

Pek kimsenin aklına gelmez; ama aslında monitör en fazla önem gösterilmesi gereken bileşen. Gözümüzü emanet ediyoruz.

Ben 90 ppi altına düşülmemesi taraftarıyım. Renk isabetsizliği sebebiyle de TN panel her zaman liste dışı kalır. Aşırı rekabetçi oyuncu isen alınabilir TN, aksi takdirde sağlıklı değil. Derinlik algısını, siyah-beyaz dengesini en iyi VA verir; ama renk skalası IPS kadar iyi değil. Ben oyunun atmosferine girecem diyen VA almalı. IPS'in cıvıl cıvıl renkleri tercih sebebi olabilir. Fakat IPS paneller genelde kronik sorunlu. Özellikle siyah renk kalitesi, karanlık sahnelerde ışık sızması çok karşılaşılan sorunlarıdır IPS panellerin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 21 Ağustos 2019; 17:8:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MuratBayrakçı
S
7 yıl (5496 mesaj)
Yarbay

Ben 60hz'den 144hz'e geçtim. Daha fare imlecini oynattığım anda bariz fark hissettim. Yani akıcılık çok yüksek. Karşılaştırma videolarında anlaşılmıyor. Bizzat kullanımda fark hissediliyor.

Ben, mümkünse 2k/QHD 144hz almanı öneririm para ayarlayabilirsen. Ha ama 144hz'in kaymağını yemek için de sağlam sistem lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl (3025 mesaj)
Yarbay

Merhaba ikametiniz İstanbul Kartal görünüyor. Mutlaka yakınlarınızda gamer odaklı 144hz panel lerin bulunduğu bir İnternet kafe vardır. Orda gidip deneyimlemenizi öneririm. Bulamazsanız Beşiktaşa adeks kafe var oraya gitmenizi şiddetle öneririm. Ancak genel algıya göre 1080p 144hz, > 1440p 75hz dir. Hatta rekabetçi oyuncular oyunları akıcı olsun diye medium high ayarlarda oyun oynuyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl (3038 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

2k 144hz için uygun seçenekler buldum;https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-vg270ubmiipx-27-75hz-1ms-hdmi-display-freesync-qhd-ips-monitor-p-HBV00000IH0N9?magaza=Hepsiburadahttps://www.hepsiburada.com/samsung-lc27jg50qqmxuf-27-144hz-display-hdmi-2k-qhd-cercevesiz-curved-va-oyuncu-monitor-p-HBV00000F1AC6?magaza=Samsung Türkiyehttps://www.hepsiburada.com/samsung-lc27jg54qqmxuf-27-144hz-display-hdmi-2k-qhd-freesync-cercevesiz-curved-va-oyuncu-monitor-p-HBV00000K2I2O?magaza=Hepsiburada

lakin haklısınız, 2k 144hz kaymağını yemek için iyi bir sistem lazım ve yeni çıkan oyunları sürekli kaymaklı oynayabilmek için de sistemi sürekli güncel tutmak gerekiyor.
benim bilmediğim ve çekindiğim nokta 144hz monitörde yeri geldiğinde 60-70 fps ile oyun oynayacağımız durumlarda bu yüksek hz' e göre düşük olan fps herhangi bir sıkıntı yaratır mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 19 Ağustos 2019; 0:16:18 >


Bu mesajda bahsedilenler: @shruikan
D
7 yıl (9228 mesaj)
Yarbay

ac odysseyde bi tarafını da yırtsan 144 fpsyi falan alamazsın

9900k 70 80 fps veriyor

hesabı sen yap

ben 1080p 144 hz kal derim

bi sürü oyunda 60 70 fps alıyorum bi sıkıntı olmuyor

freesyncli oldugu sürece sıkıntı yok

kartın 2k performansı düşerse 2kda alacagın performans memnun etmez. 2k ekranda 1080p de çamur gibi gözüküyor genelde. bunları da iyi değerlendirin

gtx 1080 ve rtx 2060ın bile 1080p ultrada terlediği şu günlerde 2k ya göre sistem dizmek biraz toto ister





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 19 Ağustos 2019; 0:22:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl (3038 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

yıllardır internet cafe ye gitmediğim için bu mekanlarında gelişiminden habersiz kalmışım, sağlam donanımlı mekanlar olduğu inanın aklıma gelmedi tavsiyeniz için teşekkürler gidip görmek faydalı olacaktır.
oynadığım yegane rekabetçi oyun BF1, bu oyunu da kafa dağıtmak için oynuyorum, çok iddialı olduğumu söyleyemem aslında.
tek kişilik oyunları düşünerek de karar vermek faydalı olacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brokengineer
D
7 yıl (9228 mesaj)
Yarbay

beşiktaşta da adeks mi ne öyle bir kafe var aşmış pcler monitörler var




Bu mesajda bahsedilenler: @MuratBayrakçı
M
7 yıl (3038 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

haklısınız, AC Odyssey' i sadece örnek olarak yazdım, sistemimin gücü belli, ben bu sistemle bu oyunda 1080p 60 fps alsam öpüp başıma koyarım.
lakin sonuçta bu oyunu da oynayacağım oyunlar arasında ve bu sistem iki yıl civarı da upgrade olmayacak, 2k monitör alıp bu tarz oyunlarda 60 fps veya altı performans alıyor olmak da eziyet olacaktır.

1080p 144hz benim sistemim için daha makul görünmekle beraber 27" panelde 1080p 75hz ekranımdan yine 27" 1080p 144hz ekrana geçiş yapmak ne kadar fayda sağlayacak emin değilim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yamaci1771
M
7 yıl (6878 mesaj)
Yarbay

Hocam işin içine merak girdiyse sen zaten seni şuan o monitörü almaya gazlayacak bir yorum arıyorsun burada Al geç 1080p 144hz, çok fark ettiriyor diyorlar ben de hiç kullanmadım henüz. Ancak benim monitörün 60'tan 75'e overclock edilebildiğini öğrendiğimde gördüğüm ilk fark barizken 75ten 144e geçişteki fark nasıl olur ben de merak etmiyor değilim.



C
7 yıl (1597 mesaj)
Binbaşı

144 hz monitörde akıcılığı sağlamak için ortalama 100 ve üzeri fps almak şart vysnc kapalı bile olsa ekranda ki yırtılmaları hissetmiyorsunuz ancak 80 fps lerde sıkıntı büyük online rekabetöi oyunlar da büyük keyif vermekte 144 hz paneller zaten amaç rekabet ve max. Fps olduğu için oyunları low detaylarda oynayarak fps daha da artmakta single player oyunculuk için çokta gerekli değil sistem devamlı güncel olmalı single oyunlar düşük grafikte oynanmaz uzun oldu biraz yeriniz de olsam hiç ellemezdim monitörü bir de 144 hz akıcılıgına alıstınız mı 60 fps çöp gelecek size;)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl (25598 mesaj)
Yarbay

Hocam
R5 3600
Gtx 1660 ti yada Rtx 2060
16 Ram
144 hz için yeterli gelir mi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @shruikan
M
7 yıl (3038 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Oynadığım tek online oyun BF1, indirime girerse BF5 de alacağım, ağırlıkla hikaye bazlı oyunları oynuyorum.
TN panel için uyarıniza teşekkürler, alırsam ya VA ya da IPS panel tercih edeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yamaci1771
M
7 yıl (3038 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

144 Hz için 80 FPS sıkıntı oluyor demişsiniz, şu an kullandığım monitörde freesync 40-75 Hz arası aktif, FPS 40 altına düştüğünde gözle görülecek kadar takılma hissi oluşur deniyor.
Bahsettiğiniz durum bu mu?
144hz panel seçerken düşük FPS lerde ki performansı korumak için panelin minimum hz değerine göre mi değerlendirmek gerekir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @webber
B
7 yıl (344 mesaj)
Teğmen

Bendede gtx 1080ekran kartı ,i7 6700k işlemci var,Asus Mg 248q 1080p 144 hz monitör kullanıyorum,bi ara 2k monitör düşünüyordum fakat bu sistem 2k da fps'yi baya düşürecektir,ben bu şekil devam etmeye karar verdim,sadece 75 hz monitörünü 144hz ile değiştirmeni tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl (3038 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

2k da 2 yıl öncesine kadar çıkan oyunlarda sıkıntı olmasa da son dönem gelen ve gelecek olan yapımlarda Vega 56 2k da 60 FPS yi ne kadar daha yakalayabilir muallak.
1080p 75hz kullanırken yine 1080p monitör almak para harcamak icin 144 hz gerçekten geçerli bir sebep mi karar veremiyorum.
Sanırım 144hz kullanmadan net cevap vermek de mümkün değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 19 Ağustos 2019; 13:40:51 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @blackghostman43
S
7 yıl (5496 mesaj)
Yarbay

Oyununa göre değişir o. Kabaca, eski oyunlara yeter; ama yeni oyunlara yetmez. Yetmez derken oyunu gene akıcı oynarsın da öyle 100+ fps vermez; ayarları kısarsan belki

Konuyu açana da,

Bence QHD monitör alın. Monitör öyle sık sık değiştirdiğimiz bir şey değil. Değiştirmeye kalksak kasa içi bileşenlerden daha pahalıya gelir. Öncelikle QHD 144hz güzel bi monitör alıp, ele para geçtikçe de ekran kartı-işlemci falan revize etmek uzun dönemde daha akıllıca olacaktır.

144hz'de 70-80 fps almanın bir sakıncası yok. Freesync/Gsync monitörlerde hele hiç sorun değil. Sync teknolojisi olmayan monitör olsa, yırtılma olmasın diye Vsync açmak gerekecek. Sistemin gücü yetmezse fps değeri 90-100 değil de 72'ye düşecek ona da yetmezse 36'ya düşecek. Öyle şık diye de olmuyor o geçişler. Stabil hale gelesiye çamur gibi oluyor görüntü.
Freesync/Gsync'te bu dert yok. 144-30 aralığı fps değerlerinde yırtılma yok (ya da yok denecek kadar az).

Samsung'un güzel Freesync 144hz VA panelleri var.

27" olacaksa monitör, bence olsun, QHD'den aşağı almayın. Yoksa ppi değeri düşük kalacak. Görüntüler hep pikselize olur.

Şuradan da https://www.tftcentral.co.uk/ monitörün incelemesine bakıp da alın; detaylı incelemeler var burda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 19 Ağustos 2019; 14:8:22 >


Bu mesajda bahsedilenler: @MuratBayrakçı , @JaReD22