Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
718
Tıklama
8
Öne Çıkarma
2023 yılında bütün illere yüksek hızlı şarj istasyonları kurulacak
M
geçen yıl
Yarbay

İyi bari artık bu sayede güneydoğudan yeni rekorlar bekliyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 27 Kasım 2022; 11:26:29 >

İyi bari artık bu sayede güneydoğudan yeni rekorlar bekliyoruz.

Yoruma Git
Yorumun Devamı monacomen - geçen yıl +19
Bu haber henüz özel oyunu dahi olmayan ps5 lansmanı gibi bişey. 2021 verilerine göre Türkiye'de 2849 adet elektrikli araç satılmış. Bu rakam 2022'de %100 üzeri ar...
Yoruma Git
Yorumun Devamı emrekaradag - geçen yıl +12
Kurulsun tabi kurulmasın demiyoruz da, halkının elektrikli araçlara sahip olmaması için ne kadar vergi gerekiyorsa kat be kat fazlasını getiren hükumetin yaptırmasına ne demeli, buyurun...
Yoruma Git
Yorumun Devamı kadalt - geçen yıl +5
E
geçen yıl
Binbaşı

Bu haber henüz özel oyunu dahi olmayan ps5 lansmanı gibi bişey. 2021 verilerine göre Türkiye'de 2849 adet elektrikli araç satılmış. Bu rakam 2022'de %100 üzeri artış sağlasa 6000'i ancak görür. 783.000 km kare ülkede 10000 tane olan araç türü için güzel bi reklam olmuş cidden. Yapılmasın dediğimi sanan çomarlar gelip ağlamasın. Bu ülke yönetiminin en büyük sorunu öncelikleri. Gerçi ekonomi biliminde matematiği değil dini kuralları seçen bi zihniyetten farklı bi yaklaşım beklemek yanlış olur



Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2023 yılında bütün illere yüksek hızlı şarj istasyonları kurulacak
Elektrikli otomobiller için yüksek hızlı şarj istasyonları hayati bir öneme sahip. Eşarj Genel Müdürü tarafından aktarılan bir veri ülkemizde 4 binden fazla istasyon olduğunu ve bunların halk tarafından kullanılabildiğini tebarüz ettirdi. Bu istasyonlar şimdilik belli şehirlerde yoğunlaşmış durumda.



Ayrıca Bkz.Togg CEO'sundan fiyat, yerlilik, istihdam, şarj ve batarya açıklaması



Altınay: 2023'te 81 ilde hızlı şarj istasyonları olacak



Türkiye Cumhuriyeti'nin yüksek hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için önemli katkılar sağladığını belirten deneyimli yönetici, ülkemizin bu konuda Avrupa ve Dünya standartlarının oldukça iyi bir noktasında olduğunu belirtti.



Altınay'a göre insanlar önümüzdeki yılın sonunda ülkemizin her şehrinde elektrikli otomobilleri besleyebilen şarj kaynakları bulabilecek. Eşarj Genel Müdürü elektrikli bir aracın 100 kilometrede 15-16 kW civarında elektrik tükettiğini söyledi.



2023 yılında bütün illere yüksek hızlı şarj istasyonları kurulacak
Altınay, bir konutta şarj dolumu yapan bir kişinin 100 kilometrede yaklaşık 45 ila 50 liralık bir masrafa gireceğini ifade etti. Abdulkadir Günyol tarafından yayımlanan ilgili habere göre Eşarj'ın istasyonlarındaki kW maliyetleri 6,5 TL ila 7 TL arasında değişiyor ve bu da 100 TL'nin altında bir maliyete denk geliyor çünkü bu şarj kaynakları 15 kW yakıyor.



Bu bağlamda evde gerçekleştirilen şarj işlemi en düşük maliyete sahip. Halkın kullanabildiği elektrikli şarj istasyonları evdeki şarj düzeneğinden biraz daha pahalı ancak benzinden ve dizelden daha ucuz. Bunun dışında Türkiye'de 2 ay önce elektrikli otomobil satışlarında bir rekora imza atıldı.



Altınay bir şarj dolum işleminin gelecekte 5 dakikadan az bir sürede tamamlanabileceğine inanıyor. Kendisine göre elektrikli bir aracın şarj edilmesi için gereken süreyle akaryakıt ile çalışan bir aracın dolumu için gereken süre çok yakında aynı olacak.






Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/2023te-81-ilde-elektrikli-araclar-icin-yuksek-hizli-sarj-istasyonlari-olacak/2748603

 Haberi Portalda Gör

K
geçen yıl
Yüzbaşı

Kurulsun tabi kurulmasın demiyoruz da, halkının elektrikli araçlara sahip olmaması için ne kadar vergi gerekiyorsa kat be kat fazlasını getiren hükumetin yaptırmasına ne demeli, buyurun linçe hazırım, yandaş arkadaşlar istediğini yazabilirsiniz istediğiniz argümanlarla saçma sapan savunmalar yapabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadalt -- 27 Kasım 2022; 11:29:35 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
geçen yıl
Binbaşı

Benzinden yapacağımız 10 yıllık kârı arabayı alırken peşin ödeyeceğimiz için “daha ucuza gideceğim “ argümanı çöküyor 🙁



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
geçen yıl
Yarbay

Her ile numunelik bir tane koymasınlar da. İstanbul Ankara İzmir üçgeni dışında elektrikli araba kullanılmaz durumda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 27 Kasım 2022; 14:36:08 >


M
geçen yıl
Binbaşı

Yazdıklarına katılıyorum ama şu son kısım için düzeltme yap istersen, 3.3milyara metro yaptırmak varken 3.7milyara yaptıracağız diyenlere elbette daha vizyon sahibi.
Yada 150günde 150tepsi börek projesi sunan lazosol de allama 'yı unutmamak gerek. 2 yıl heykel için çalıştık diyene 'de sormak lazım. Mahallemizin tanıdık köpeği deyio heykel açana da multaka gitmek ekonomi fikri almak lazım.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emrekaradag
M
geçen yıl
Binbaşı

Mini minnacık haber kırıntısı işlerin haberi mi olur, yıl başından bu yana aynı haberin dıdısının dıdısını yapmaktan bıkmadınız mı, yoksa haber bulamadık dolu görünsün deyip masa başı çalışmasımı bu.

Her gün yerli motor-araba-uçak-gemi vb, pişi sıra gibi gelen Togg, Ötv matrahı , Araç lansmanı yada 2.el satışı vb teknolojiyle alakası olmayan haberler yapmak DH olarak size abes gelmiyormu, günün haber başlıkları diye bir tasarıma yapsanız bunu iyileşene kadar geliştirseniz nasıl olur sevgili editörler.




E
geçen yıl
Binbaşı

Yazıklarımın arkasındayım. Yazdıklarımdan ''iktidar hatalıyken muhalefet kusursuz'' gibi bir anlam çıkarmaya çalışmamak lazım zira muhalefet de inanılmaz yanlışlar yapıyor. Gönül isterdi ki yapılan olumlu şeyleri teraziye koyup tartalım lakin yanlışlar o kadar çok ki tartarken yanlışları iktidar/muhalefet şeklinde teraziye koyunca iktidar o kadar ağır basıyor ki muhalefet orayı oynatamıyor bile. Yani diğer tarafta da yanlışlar var diyerek bir savunma olmaz çünkü iktidarın bu ülkeye verdiği ve uzun vadeli projeleri ile vereceği zararın boyutu kelimelerle anlatılamayacak düzeyde. En önemlisi bu zararlar ekonomiden ibaret değil - ki en korkunç kısım orada başlıyor ama o kısma girip uzatmak istemiyorum-.




Bu mesajda bahsedilenler: @mehmet_clk
W
geçen yıl
Yarbay

Ayranı yok içmeye tahtıravanla gider ....
Ülkede elektrikli araç alabilecek insan oranı %0,5.
Ama şarj istasyonu ülkeyi kurtarabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay

Kesinlikle haklısınız.
Anadolu halkının yarısı renault toros kullanıyor, dünyadan habersiz tayfa da "istanbul kafasıyla" hayaller kuruyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
J
geçen yıl
Yarbay

Doğru bir karar olmuş.elektirikli araçları çok sık daha trafikte göreceğiz.




G
geçen yıl
Yarbay

Şarj istasyonu denilen şey sanayi tipi priz + ödeme alınca enerjiyi açan basit bir çip. Talep olduktan sonra önünde uygun alan olan her işletmenin kolayca kurabileceği bir sistem. Benzinlikler, avmler, park yeri geniş olan kamu kurumları, otomobil satış/ servis yerleri, lokanta ve oteller vs. çok kolay şekilde sistemi kurar. Önemli olan kullanacak araç olması.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Yüzbaşı

Kurulmaları gayet güzel ve artık döndü elektrikli araçlara göre kaymakta.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

W
geçen yıl
Yarbay

Kaynaklar ve bütçeler oldukça gereksiz yerlere saçılıyor hükümet tarafından. Bir an önce bu elektrikli şarj istasyonu altyapılarının bitmesi gerekiyor. Daha fiber interneti bile döşeyemeyen iktidardan ne beklenir ki. Turk telekom rezil. Ha bire zam yapmasını biliyor sadece. Diğer konulara hiç giremeyceğim bile kısacası bu ülkede en önemli öncelik İlahiyat din cami imam vs gibi konular...Sonra niye gelişmeyen ülke..




Bu mesajda bahsedilenler: @emrekaradag
S
geçen yıl
Er

Elektrikli araç şarj istasyonlarına zam! İşte yeni fiyatlar



https://www.hepsihayat.com/2022/01/elektrikli-arac-sarj-istasyonlarna-zam.html



S
geçen yıl
Er

Ford, elektrikli otomobilleri 5 dakikada şarj edecek!



https://www.hepsihayat.com/2021/11/ford-elektrikli-otomobilleri-5-dakikada.html



A
geçen yıl
Binbaşı

Şu anda benzinlide 1.2 TL ödemek yerine artık kWh ücretine 8 TL ödeyip 1 km için 200wh harcayarak km başına 1.6 TL öderiz ve araca da milyonlarca TL ödenir. Süpermiş...

Not; evde tabi ki çok daha ucuza geliyor. 2.6 TL gibi bir şey(evde şarjda aylık toplam tüketim240 kWh geçeceği için). Ama şehirlerarası gezemesin bununla ekonomik olarak. Amaç ekonomik olması bu aracın alınmasında. Eğer bu şarj istasyonları kurulacaksa ve bu aracı alanlardan evdeki ücretler gibi olmalı ki teşvik olsun. Elin GAVURU araç alırken teşvik için vergi indirimi üstüne araçta da bir kısmını devlet öder bizde düdüklemeye çalışır.



E
geçen yıl
Yarbay

hızlı şarjlar 200amper civarı max. e şarjın çanakkaleye kurdukları öyle
500amper olmalı.
dc şarjlar 3 e ayrılmalı. yavaş orta hızlı diye.



A
geçen yıl
Yarbay

Şırnakta otursam elektrikli araba alırdım ne güzel bedava



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >