Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 12 misafir, 6 mobil kullanıcı
28965
Cevap
415445
Tıklama
57
Öne Çıkarma
Cevap: 2014 Dünya Kupası | FİNAL | Şampiyon ALMANYA (79. sayfa)
A
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vayacondıos

Götze'nin manitası benim olcak tek başıma dünya kupasını kaldırırım

Aynen öyle hocam. Şuna baksana sıkıyorsa yapma



< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
11 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be_Yourself -- 14 Temmuz 2014; 3:32:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Yarbay

D
11 yıl
Yarbay

Messi dunya kupasinin en iyi oyucusu secilmis şaka gibi

Neuer,Robben,Muller,James'e buyuk saygisizlik

Neden kimse bunu konusmuyor??



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
S
11 yıl
Yarbay

Nedir bu maradona sevdası? Uyuşturucu içerisinde boğulan pislik herifin teki ile, kendisine her türlü eleştiriyi çirkeflik yapılan adamı lütfen bir tutmayın. Biraz ahlak gençler üslubunuzu takının. Düşünerek yorum yapın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: vinsenty

Messi dunya kupasinin en iyi oyucusu secilmis şaka gibi

Neuer,Robben,Muller,James'e buyuk saygisizlik

Neden kimse bunu konusmuyor??

Blatter'in geçen yıl yaptığı açıklamaları hatırlayın çok sever o messiyi Hakikaten skandal


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
11 yıl
Yarbay

Bütün dünya Almanyayı unuttu messi'ye verilen skandal ödülü konuşuyor burda hala haketti diyenler var İspanyol basını alman basını fifayı yerden yere vurmuş. Dünya genelide böyle bi tek arjantin basınında bir şey yoktur :)


Bu mesaja 4 cevap geldi.
H
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Real Madrid

Turnuvanın başından sonuna kadar en çok hak eden Almanya'ydı zaten. Adamlar 10 yıllık emeğin meyvesini yiyorlar üstelik şimdiden 2016 ve 2018'inde en büyük favorisiler.

Tüm takım genç oyunculardan kurulu ve devamıda yetişiyor alttan. 2018'e en fazla Şimdiki kadrodan 3-4 eksikle katılacaklar.


+1 Almanyayı ancak onların taktiği ile alt edebilirsin, yani takım oyununa alışkın çekirdek bi kadro ile. Yoksa messi , ronaldo vs.. tek adam ile olacak iş değil.

Edit: Ya hala messi en iyi felan diyenler var, adam koca maç adım atmaya üşendi be, dibindeki almana baskı YAPMIYOR, sadece izliyor. Top ayağına gelirse koşuyor, gelmezse yan gel yat. Bumudur sizin futbolculuk anlayışınız ?
Birde maradona ile kıyaslıyanlar olmuş, siz bunları ilkokullulara anlatın , belki yerler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 14 Temmuz 2014; 13:33:29 >

H
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: saymin123

Herkes diyordu ki Almanya top oynatmaz Arjantin'e. Gördük top oynatmadığını. Galiba Arjantin'in net gol pozisyonları Almanya'nın gol pozisyonlarından fazlaydı. AYRICA HAKEM REZALET BİR MAÇ YÖNETTİ. ALMANYAYA NET 2 TANE KIRMIZI KART GÖSTERİLEBİLİRDİ. Biri Allah kitap demeden öldüresiye pozisyonu bozayım derken rakibi öldürebilecek olan aptal Neuher(net kırmızı kart ve penaltı), diğeride hatırlamıyorum net ama Mascherano'ya yapılan kasıtlı faul vardı o da net kırmızı kart. Birde Aügero'ya 2. sarı gösterilmesi gerekiyordu. Rezalet ötesi bir maç yönetti hakem ve yardımcıları. Kupa Arjantinin hakkıydı ama olmadı, adamların hakkını yiyenler utansın.

bir söz vardır '' hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir ''
bari final maçını tek taraflı izlemeyin yazık yahu.birde bilmiş gibi gelmiş kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.
sen dünkü maça almanya için 2 kırmızı kararı verdiysen arjantine kaç tane kırmızı verilmeliydi hiç düşündün mü ? arjantinde rojo mascerono garay lavezzi aguero ve gago ölümüne girişince birşey yok, hepsi çirkeflik üstüne çirkeflik yaptılar hakem ilk yarıda en az 1 arjantinliyi oyundan atmalıydı ama final maçı diye kırmızı kullanmadı ( tabi hakem birazda arjantin destekçisiydi ) .neuer'in kurtarışına kırmızı ve penaltı diyorsun aynısı kramere yapıldı ona niye birşey demedin ? hem kramer pozisyonunda müdahaleyi yapan kalecide değildi.almanya ikinci yarına gole gidiyor mascherno top kaybedince başka arjantinliyle birlikte ikisi daldı buda net kırmızılık pozisyondu. maschrano en az 5 top kaybı yaptıktan sonra sert bir şekilde faul yaptı bu adama niye birşey demedin ? Schweinsteiger'a yapılan onca sert girişleri niye saymadın ?
hakemin rezalet maç yönetmesini arjantin destekçisi birinin demesi çok saçma adam maç boyunca arjantin için elinden geleni yaptı yaranamadı bazılarına.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
11 yıl
Yüzbaşı

Hala pele diyenler. Pelen in oynadığı zamana mahallenin en iyi oyuncusunu götür o da dünyanın en iyisi olur o dönem şartlarında. O zamanki maçları hiç mi izlemediniz. Defans denen bir sistem yok , sanki mahalle maçı oynanıyor, gol atmak , çalım atmak zor bir şey değildi.

Arjantin takımında topa sahip olma özelliği yok. İyi bir orta saha yok. Devamlı pas yapacak, oyuna hakim olacak, topu daha çok kullanacak orta saha oyuncularından oluşmuyor takım. Ve böyle olunca messi topla çok fazla bulaşamıyor. Barcelona topa devamlı hakim olduğu için messi ye çok top geliyor ve o da gerekeni yapıyor. Ama arjantin de sistem farklı. Messi ye zaten top geldiğinde adamın karşısına 3-4 kişi birden geliyor ona rağmen elinden geleni yapıyor. Eğer arjantin barcelona tarzı oynasaydı o zaman messi daha çok gösterirdi kendini. Bu takımla bu kadar. Messi şuan dünyanın en iyi iki oyuncusundan biri , saçma sapan yorumlarla adamın değerini düşürmeye gerek yok. Messi pelenin zamanın da oynasaydı pelenin attığı golün iki katını atardı. Günümüzde futbol çok gelişti. Özellik alan savunması , takım oyununu herkes iyi yapmaya başladı. Eskisi gibi tüm takımı çalıma dizip gol atmak yok.Artık 2-3 kişiye çalım atmak bile zor hale geldi. Çoğu takım nasıl defans yapılacağını , alan savunmasını çok iyi biliyor günümüzde. Dünkü maçta messi ön tarafta yanındaki topa basmıyormuş falan filan, adam enerjisini boşa harcamamak için uğraşıyor , orada adama pres yapsa topa koşsa ne olur karşısında çok profesyonel takım var topu diğer arkadaşına gönderecek messi de boşuna koşmuş olacak ve enerjisi gidecek. Arjantin takımında maalesef forvet oyuncusu yoktu. Aguero ve higuain ve palacio takımı batırdılar. Hep ikinci yarılarda palacio yu oyuna aldı hoca,ama bu adam hiçbir şey yaptığı yok bunun ne işi var takımda onu da anlayamadım. Onun yerine tevez olsa daha iyiydi. Messinin de dediği gibi yakaladığımız fırsatları forvetlerimiz değerlendirebilseydi durum şimdi farklı olurdu. Messi iki çalım atıyor sonra etrafına bakıyor verkaç yapacak bir arkadaşını arıyor ,atıyor pası birine ama attığı adam kazma topu kullanmasını bilmiyor ki hemen ardından messi ye aktaramıyor ki, ya da messi ince bir pas atıyor ama adam kazma olunca fırsatı değerlendiremiyor. Böyle çok yetenekli oyuncuların yanında onunla uyum içinde oynayacak kaliteli oyuncular lazım. Onunla pas yapabilecek , savunmayı verkaçla dağıtabilecek adamlar lazım. Ama böyle bir şey yok arjantinde, messi ileri de tek başına diğerleri konu mankeni.

Dün arjantin gayet iyi oynadı, bence dünkü maça göre de kupayı onlar da hak etti. Dün kaleci neure in kırmızı kart ile oyundan atılması gerekiyordu. Ama orta hakem ve yan hakem kör , faulu higuain yaptı diye bir karar çıkıyor ortaya , inanılacak gibi değil.. Her iki takım açısından da Hakem çok kötüydü dün. Final maçına böyle bir hakem verilmemeliydi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jisub -- 14 Temmuz 2014; 16:26:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
11 yıl
Binbaşı

Higuain ve Palacio o gollere atamassa kupayı alamassın bu kadar basit...

Tebrikler Almanya...Hakettiniz...



E
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Urjiko

quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

quote:

Orijinalden alıntı: Urjiko

quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Kullanıcılar arasında Messi'nin cezasahası dışından attığı tek golü olması ve İran'a attığını söyleyen var. Tamam herkes yorum yapıyor da azıcık destekli yorum yapın.
Messi cezasahasından denediği şutlarda %12 oranla en çok gol orana sahip olan ve bol bol uzaktan golü olan oyuncu.

< Resime gitmek için tıklayın >

O istatistik neye dayanıyor belirtmemişsin ama 2010 yılından itibaren gelen istatistik şudur;
< Resime gitmek için tıklayın >

Geçen sene Dünyanın en iyi Futbol Takımı Bayern en iyi futboldu Ronaldoydu


Buradan sonrasını okumaya gerek yok.Takımıyla hiç kupa bile alamamış adam nasıl en iyi oluyor biri bana söylesin yahu:D Sabahtan beri messiye nasıl giydireceğim diye kıvranıyorsun.

Türkçesi
http://www.yarisaha.com/imkansiz-lionel-messi/

İngilizcesi
http://fivethirtyeight....el-messi-is-impossible/


Bak bilimsel veriler bunlar.İyi oku bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Çavuş

Daha turnuva başlamadan iki favorim vardı. Biri şampiyon biri 3. oldu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
11 yıl
Yarbay



Kupa sonrası Müller'den skandal açıklama

Dünya Kupası'nın sahibi olan Almanya'da golcü futbolcu Thomas Müller, yaptığı açıklamayla büyük yankı uyandırdı.


Turnuvada attığı 5 golle Gümüş Ayakkabı'nın sahibi olan Alman golcü Thomas Müller, bir gazetecinin "Altın Ayakkabı'yı bir golle kaybettin neredeyse kazanıyordun?" sorusuna çok konuşulacak bir cevap verdi. Alman golcü, "Biz dünya şampiyonu olduk. Altın Ayakkabı saçmalığı umurumda değil. Ayakkabıyı g......e sokabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Schweinsteiger bu cevap üzerine kahkahalara boğulurken, Müller ise hızla alandan uzaklaştı. Thomas Müller'in cevabı basın mensupları arasında da gülüşmelere neden oldu.



C
11 yıl
Yarbay

En çok oyuncu geçen (dribblingle) (46), en çok gol pozisyonunu hazırlayan (23) , 4 gol, 1 asist yapan oyuncu. Arjantin gollerinin % 71.4 nü atan oyuncu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Yarbay

Belcika favorim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

Herkes Belçika demiş Bende belçika diyecektim Belçika Türkleri arkasına aldı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl
Yarbay

Şu anki form durumuna göre brezilya en güçlü aday gibi duruyor...İspanya'nın ise tek derdi adam gibi santrforları yoktu...Diego costa bu formuyla takıma monte edilebilirse ispanya gene en büyük favori olur...

Turnuva takımı Almanya'yı da es geçmemek lazım...Zira kupa kaldırmayalı bayağı oldu...

Desteklediğim takımlar ise kupaya katılan tüm afrika takımları, avrupadan bosna hersek, amerika kıtasından ise uruguay ve arjantin...

Özellikle uruguaydan geçen turnuvadaki gibi bir sürpriz daha bekliyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
11 yıl
Yarbay

bu sene messi arjantini uçurur. adam ispanyada ligi astı bunun için, bi şey olur diye terlemiyo bile maçlarda.



F
11 yıl
Yarbay

Belçika neye göre alıyor anlayabilmiş değilim

Brezilya'nın kazanamayacağını düşünüyorum. Kimsenin ağzına almadığı İtalya veya Fransa'dan biri final görebilir bence. Almanya önceki hayal kırıklıklarının üzerine bu turnuvaya daha da bir asılacağından en büyük favori Almanya bana göre.

Portekiz'i destekleyeceğim bu dünya kupası, Ronaldo'nun final görmesini temenni ediyorum. İtalya'yı da baya severim bir gözüm de onlarda olacak. Ayrıca son Avrupa şampiyonasında İtalya çok güzel top oynamıştı umarım aynı oyuna üstüne koyarak devam ederler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F355 Challenge -- 7 Mayıs 2014; 16:36:05 >