Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
356
Cevap
44914
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ? (5. sayfa)
İ
20 yıl
Yarbay

zaman da yolculuk mu?
güldürmeyin beni........


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
20 yıl
Teğmen

işte benim bahsettigim felsefe yapma sekli butdu.Arkadaslar ispatlanmıs vede gozlenebilen verileri yorumlamak yerine yalanlıyorsunuz sadece vede gerekceniz "sanmıyorum"... Bence biraz daha fazla okumanız gerekiyor cunku ortada gercek deney verileri var...Ve bu veriler kullanılarak cevremizdeki bazı olaylar anlamlandırılıyor.Lutfen sunuda dusunun eger sadece sagduyumuza uygun olan klasik fizik yasaları gecerli olsaydı bogaz koprusunden suya atladıgımızda ne olurdu...????



D
20 yıl
Yüzbaşı

yapılabilir ve yapılacak da göreceksiniz...



_
20 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: diablo666

ışık hızı bir araçla aşıılabilirse olabilir


fizikle pek alakam yok benim ama mekanik dersi aldığım hocama böyle bişey sormuştum.. ışık hızını aşmak mükmün mü diye.. o da bana ışık hızından daha yüksek hızında birşeyler olabilir. ancak bunlar ışık hızının altındaki şeylerin hızlanmasıyla olmaz. aynı şekilde bu şeyler de hızalarını ışık hızından daha az olacak şekilde azaltamazlar demişti.. yani anlıycaanız ışık hızını bi sınır olarak gösterdi bunun üstünde ve altında olabilirsin ama bi taraftan diğerine geçemezsin demişti..

ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum...dediğim gibi fizikle alakam yok pek





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ShineOn_ -- 18 Mayıs 2005, 2:02:50 >

F
20 yıl
Yarbay

teorikte mümkün pratikte değil.



H
20 yıl
Çavuş

her şey yapılır ama zaman makinesi yapılamaz imkansız anca filmlerde olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
20 yıl
Yüzbaşı

imkansız.

geçmişe gitmek için harcadığın zamanda bile gelecege gidiyorsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
20 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: grammesin

imkansız.

geçmişe gitmek için harcadığın zamanda bile gelecege gidiyorsun.



cok guzel bır soylem
cok dogru hayallerımızde bıle gelecege gıdıyoruz
o hayalı kuraraken kı kaybettıgımız zamanda.

sen boyle mı demek ıstedın bılmıyorum ama ben boyle hıssettım.



F
20 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: hexen

her şey yapılır ama zaman makinesi yapılamaz imkansız anca filmlerde olur


ayrıca cern de zaman makınası dıye adlandırdıgınız o kavram yapıldı bıle
ama kesınlıkle gecmıse gıtmıyor.
ıkı zıt zerrecıklerının hızla donmesıyle ınsanı hızla gıtmek ıstedıgı yere cok kısa zamanda ulastırıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
20 yıl
Yüzbaşı

bugün için yapılması kesinlikle imkansız olan birşey.



H
20 yıl
Çavuş

bence zaman makinesi yapılamaz yapılsa da dünya için çok kötü olur düşünsenize herkez kötü olan şeleri öğrenip düzeltecek inşallah yapılmaz



R
19 yıl
Yüzbaşı

bunların hepsi bir hayal ürünü olduğunu düşünüyorum
ben imkansız diyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
19 yıl
Teğmen

Bence önce bir -zaman nedir- sorusuna cevap bulmaya çalışalım.Ne olduğunu bilemediğimiz birşey üstüne hiç bir makina yapamayız. Saat ve yıllar dahi zamanla alakası olmayan makinalar. Tıpkı termometrenin sıcaklıkla alakası olmadığı gibi . Hatta ondan bir kaç kat daha alakasız.Termometre hava ısınıp soğumasına göre derece gösteriyor ama saat zamanın akmasına göre çalışmıyor.
Zamanın ne olduğunu bile tam olarak bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey varolduğu ve aktığı.Tabi bunları bildiğimizde bizim düşüncemiz.Belki de kuruntumuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
19 yıl
Binbaşı

bence yapılır mı sorusundan ziyade yapılsa ne gibi sonuçlar doğurur sorusunun cevabını bulmak lazım...
zaten çivisi çıkmış olna dünyayı nerelere sürükler...
bu konu bu makinenin icadından daha da önemli...



O
19 yıl
Yüzbaşı

battaL Gazi qibi oLdu bu da tek ba$Ina ImparatorLuqu yIkIyo


Bu mesaja 1 cevap geldi.
:
19 yıl
Yüzbaşı

şu anın teknolojisiyle imkansız...



S
19 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: GurkanLee

Zaman konusunda Albert Einstein'ın bir teorisi var;

"Madde ışık hızına yaklaştığında zaman onun için yavaşlar, ışık hızına geldiğinde zaman onun için durur, ışık hızını geçtiğinde de zaman gerilemeye başlar"

Bu teori kısmen deneylerle ıspatlanmıştır. Şöyleki; 2 adet saat saniyesine kadar herşeyi aynı olmak koşuluyla alınmış. ve bu saatlerin biri dünya üzerinde sabit herhangi bir noktaya ve diğeride çok süratli bir jet uçağına konulmuş! Jet son sürat havada bir müddet seyahat etmiş. Ve geri geldiğinde jette olan saatin yerde olanınkinden daha geride olduğu gözlemlenmiş!
Buradan çıkarılacak sonuç ışık hızına kısmen de olsa yaklaşmış olan jet için zaman Einstein'ın teorisinde olduğu gibi yavaşlamıştır! Şuan ki teknoloji Eistein'ın teorisini tamamen ıspatlamaya yetmemektedir.

Ama bana sorarsanız bu teoride yanlış olan bir şeyler var! Şayet ışık hızında zaman duracak olsa, ışığın saniyede 300.000 km gibi bir hıza sahip olmaması gerekir! (yani hız kavramını aşmış olur) Bu da demektir ki ışık geleceğe nakletmez yani görmemizi sağlayan ışık duramayacağı için o zaman dilimide kalması gerekir. Oysaki ışık için zaman durmuyor. ve böyleyse cisim için de durmaz! ( maddenin ışık hızında enerjiye dönüşme olayına girmiyorum, onun da deneyi yapılmış)

Kanaatimce zamanda yolculuk olamaz! Nedeni; zaman diye tarif edilen olgunun aslında var olmayıp sadece insanlar tarafından araç olarak kullanılmak üzere icat edilmesindendir! asıl var olan eskimedir. ve bu mekan farklılıklarında değişim gösterebilir.

evet sana katılıyorum
ama son paragrafına katılmıyorum
sen zamanı bir araç olarak göremezsin
çünkü zaman saat saniye dakika ve kum saati olduğu için zaman
değildir
yani insanlar var olan zamanın üzerine yapıştırmıştır bu terimleri
insanlar zamanı icat etmemiştir



M
19 yıl
Teğmen

Benim şahsi fikrim. Öncelikle Zamanı bir fonksiyon olarak tanımlamak ve bu genel bir fonsiyon olmalıdır. Herkes için geçerli her canlı ve cansız için. İçinde bulunduğumuz ortam başka cisimleri ufakta olsa etkileyeblir çünkü. Daha sonra bu fonksiyona bağlı her canlı ve cansız nesne içinde birer fonksiyon olamlıdır. Ama tabi canlı ve cansız esneler için tanımlanan fonksiyonlar başka parametreleri içermektedir ki zaman değiştiğinde etrafındaki nesneleri etkileyebilsin. Böylece zaman fonksiyonundaki değişken yerine gitmek istediğimz zamana ait değişken konulursa istediğimiz zaman diliminde yerini almış oluruz. Ve bize ait fonksiyon zaman fonksiiyonuna bağlı olduğundan oradaki yaşam koşuluna ayak uydurmaya sağlayacağız.

Tıpkı türkiyede doğup almanya'ya yerleşen biri gibi dış ve iç dünyamız oranın kültürünü alacağı gibi.

Biraz uçuk oldu ama bu konuda pek düşünmemiştim.



D
19 yıl
Er

Arkadaslar benim düsncelerim sunlar :
Daha önceki arkadasların bahsettiği gibi bir saat deneyine göre biri dierine göre geleceğe dooru gitmistir. Bence bu yanlıs cunku gelecege dooru yani kısa bir sure ileriye dogru gittiyse o zaman ölümsüzlük sorunuda ortadan kalkmıs olur.(gerci bişi yasıcak zamanı olmas ama)

ikincisi bir insanın we bir cismin ısısk hızına ulasmasında ne olur?

Bir cismin hızı arttıkça boyu kısalır. Işık hızına ulaşınca cismin boyu sıfır olur ve cisim ortadan kaybolur. Cismin hızı arttıkça o cismin kütlesi artar ve ışık hızına ulaşınca cismin kütlesi sonsuz olur. Yani ışık hızında cisimlerin boyu sıfır, kütleleri sonsuz olur. Dolayısıyla bunlar olamayacağından ışık hızına asla ulaşılamaz. Bir cismi ışık hızına ulaştırmak için ona sonsuz miktarda enerji vermek gerekir ki bu da imkânsızdır.

Aslında bu kadar enerjiyi yiyen insana ne olur? Erir gider, ölür. Ör: pilotların maruz kaldıgı G-shock ısık hızının yanında hiçbişey.

Degisik söylentilerde war : Dünyanın ters istikametine dogru cok hızlı bir sekiilde hareket edersen gecmise dogru gidersin diye duymustum. Bence cok sacmadır bu cunkuyse dunyanın etrafını dolasmak icinde belli bir zaman harcamak gerekiyor. İşte bu gecen zamanda da sen zaten olduğun yerde kalmıs oluyorsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
19 yıl
Yarbay

şunu aklınızdan çıkarmayın ki imkansız diye bir şey yoktur arkadaşlar.
hiç bir şeye olmaz mümkünü yok gözüyle bakmamanızı tavsiye ederim ben.
ve zaman makinesi de benim gerçekten ilgi duyduğum bir konu.
ve eğer mümkünse-ki bana göre mümkün- zaman makinesi yapılacaktır