Öncelikle ben usta değilim. Yani ekmeğimi bu işten kazanmıyorum. Yazılımcıyım ben. 2012 de işsiz kalınca, LPG ayar cıhazı yaptık afr kitlerinden.
Honda motorlarında da vtec var o değişken supap değilmiymiş. Ki fabrikadan lpg li hondalar var. Bir kişide gidip afr saati bağlamaz, Honda bunu nasıl ayarlamış diye merak ta etmez.
Japonlar genelde daha dayanıklıdır.
LPG zor yanar, dolayısı ile yanması uzun sürer, zengin lpg daha da uzun yanar. sen avansı ayarlamaz isen (veya ayarı fakirleştirmez isen) egzos sübapları açıldığında pistonda hala alev vardır.
Bütün lpg kitleri, benzin ecusunu 1:1 takip etmeye programlandıkları için, ideal olarak ayarlanmış sıralı lpgli araçlar bile LPG için zengindedir. Turbo araçlarda 50.000 km sonra, düzlerde 100.000 sonra kapakçı ile randevulaşırsınız.
Sıvı kit, en azından, standart ayarda bile olsa motoru soğutur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
_____________________________