Adamlar birine ucuza vermek için birinden almaları gerekiyor. Bu sefer piyango sana vurmuş gerçi piyango herkese devamlı vuruyor ama elektik piyangosu açısından sana denk gelmiş... Bu rejim olduğu müddetçe bundan kaçış yok sen elektikten kurtulsan yurtdışı alışveriş yasağından yakalanacaksın yada trafik cezasından yakalanacaksın veya yurtdışı çıkış harcından vs vs
4000/365 = yaklaşık günlük 11 kw ediyor günlük tüketim için büyük rakam
normal bir ailenin harcayacağı günlük 7-8kw dır
2 TV (2016 Enerji etiketine göre A sınıfı) 10 tane mac mini M4 bilgisayar Çamaşır makinesi (2016 Enerji etiketine göre B sınıfı) Çamaşır Kurutma makinesi (2016 Enerji etiketine göre A sınıfı) Bulaşık makinesi (2016 Enerji etiketine göre B sınıfı) Buzdolabı (2016 Enerji etiketine göre C sınıfı) Dondurucu (2016 Enerji etiketine göre C sınıfı) Fırın (2016 Enerji etiketine göre A sınıfı) Su ısıtıcısı (2016 Enerji etiketine göre A sınıfı) Kombi (2016 Enerji etiketine göre A sınıfı) Süpürge (2016 Enerji etiketine göre B sınıfı)
enerji tüketimi düzgün cihazlarlar 6-7kw yı geçmez
Buzdolabı yıllık tüketimi 220 kwh ın üstü Klima RTX 50xx ekran kartlı ve işlemci gücü yüksek masaüstü bilgisayarlar Günlük sürekli airfry kullanma Kalitesiz çamaşır kurutma arçelik beko hower .... B sınıfı C Sınıfı (beyaz eşyada bunlardan uzak durun bunlar etiketlerle oynuyorlar)
Bunlar varsa günlük 10-12kw yı bulur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 7 Şubat 2026; 23:27:6 >
Kilima buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinası su ısıtıcı kahve makinesi kombi ütü elektrikli süpürge klasik ev eşyaları dört kişilik aileyiz 4006 kw harcamışız yazın klima olayı tüketimi artırdı Yazlıkları ve köyde yaşamları olan aileler bu sınırı aşamaz
Ya yok klima bu kadar yakar yok bulaşık makinası bu kadar yakar hesaplarını bırakıp tüm vergilerin neden belli bir kesime uygulandığını sorgulamak lazım.
Köyde ilçede oturan ve iktidarın oyların çoğunu aldığı yerlerde, adam bir lamba ile otuyor tüm gün, ısınma kömür&odun zaten klima yok. Bulaşık elde, çamaşır derede yıkanıyor. Şimdi yok mayış yetmiyor dile dolanıyorlar ortada, seçim ekonomisinde verdiler mi mehteri. Gelsin oylar.
Şu anda kw 2.35 TL + dağıtım bedeli
Çok şey var söylenecek
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >