Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
1189
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Yılın 3 te biri tatil yapan ülke kalkınırmı? (2. sayfa)
S
8 yıl
Yarbay

4 gun calısılsa bile kalkılınır ama bizim mılletimiz tembel. adam üniye gelıyor hala son 1 -2 gun kalan sınav çalışıyor. bu kafayla işler yurumuyor malesef. Akademisyenler zaten burnu bi karış havada sorsan proflar ama bir kitap yayınla be mubaek goruyosun türkçe kıtap açlıgı var , tamam ingilizce ogrenilsinde sen türkçe kitabını bas gor bak ogrenci daha fazla bilgi sahihi olacak.



M
8 yıl
Binbaşı

İspanyada her hafta bir tane resmi bayram var nerdeyse ama adamlar bizden ilerde napıcaz şimdi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

Kalite > Kantite şu işi bir öğrenemediniz.

Çalışma süresini artırarak gelişmek bir kenara kötüye bile gidersin.



K
8 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

yıllar önce insanlarımız büyük bir sanayi atağı ve devrimi gerçekleştirmişlerdi.
bunun sayesinde ayaktayız ama son yıllarda sanayi yatırımı bırakıldı inşaata yatırım yapıldı.



K
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: XT9

Alıyolar zaten üniversitede bu dersleri ?

Paşam bende biliyorum aldıklarını. Mühendislerde ünide ders alıyor hepsi ünide ders aldı diye çok mu iyi olmuş oluyor? Öğretmen olmadan profesyonel bir eğitim alsınlar. Kimse zarar etmez yani bu işten.

Benim lisede 10 hocamdan en fazla 4'ü işini hakkıyla yapıyordu. Hepimiz de böyleydi. Adam şu kafayla giriyor "Sizin için o kadar kendimi yoruyorum. Yoksa ben dersimi anlatır çıkarım, maaşımı da alırım." İstisnasız herkes duymuştur bu cümleyi. Sen oraya zaten para kazanma önceliğiyle gelerek en büyük hatayı yapıyorsun. Paralayacak tabi kendini karşında 25 tane ergen var ne bekliyorsun yani.

Öğrencisiyle adam gibi ilgilenen 2 öğretmen görebildim ben bu ömrümde.



L
8 yıl
Teğmen

önce kayıt dışı gelir,yolsuzluk,vergi toplama,maaş miktarı,kadrolar arası maaşlardaki makas,sigortada gösterilen ele geçen reel maaş ikilemi,lisans mezunlarının asgari maaşlarını belirlenmesi ve uygulatılması, mesailerin verilmesi-hele beyaz yaka da hiç yok, kamu özelin çalışma şartları gibi konuları çözelim ondan sonra dediği konulara geliriz. ilk işe girdim cumartesi öğleye kadardı oldu akşama kadar, o gün için para almıyorum. pazar her yer kapalı hiç dinlenemeden tekrar koşturma. devletin verdiği bayramlar memuru ve bazı hak yemeyen şirketleri bağlar. kurum olmuş gibi 7 günlük bayramın 3 gününü verdi kalanı kurum içi eğitim dedi,yılbaşı, milli bayramlar zaten bayramdan sayılmıyor. ikinci çalıştığım yer nadiren cmt çalışırız dedi.birkaç ay sürmedi geçti başladılar cmt çalışmaya hay şansımı s. dedim 2 ay gitmedim. cmt çalışmalara sen de gel öğleye kadar zaten, kalite müh üretilen parçayı,gelen malzemeyi kontrol etmem lazım.sonra maaşları 2-3 ayda bir ödemeye başladı. para var faizde tutuyor. buradan da çıktım. onun için bilip,bilmeden sallamayalım. nasıl en kıytırık organize sanayideki dükkanın önündeki cipler, yazlıklar, residence evler alınıyor. hak yenerek.kimse severek çalışmıyor. işin minimumu neyse onu yapıyor.bir şey dersen de ülkede ciddi istihdam sorunu var şartlarımız bu nasılsa birini buluruz diyebiliyor. iş geliştirme,iyileştirme, verimlilik çalışmaları yapıyorum açıkça diyorlar 1300-1500 TL bu kadar olur ,beğenmezsen gideriz bu parayı zaten veren yer bulurum diyor ustalar. siz de 1300 TL asgari ücret deyin sevinin. şimdi başta pazarlığımı yaptım zaten haftasonu beyaz yakada bakım,vardiya mühendisleri dışında çalışan yok. en kıytırık bayramı da tam şekilde alıyorum kendime geldim resmen. ama 6dan sonra mesai alamıyoruz. Onları da haram ediyorum. Öbür dünyada görüşeceğiz. Bence Cuma mübarekse tatil olmalı. Hafta içinden biriken zihin yorgunluğunu 2 gün tatille atmak kolay değil bazen rüyalara bile iş giriyor.Hükümetin çoğu esnaf,işveren olduğu için bu tür konularda bir şey beklemiyorum. Onlar da bir şey yapmadığı için kul hakkına giriyorlar. Dinimiz çok zor ummadığın yerden alacaklı gelir. özellikle ÇSGB bakanı ve yukarısı listemdesiniz.
ayrıca ben yatcık alamazkenhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-motoryat-west-2010-sunseeker-manhattan-52-turkiye-de-256765703/detay
genç yaşta gemicik alan var siz çalışmaktan bahsediyorsunuz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 3 Ocak 2016; 11:45:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

özel sektör ve esnafın yanında çalış bi bakim sen yavrucumm 3 sene hiçbir resmi tatilim olmadı 2 bayram tatil yapardım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.