D

Yarbay
09 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
445 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
3 yıl
MB Başkanı Tebrik Konusu - 2x Geldi!!
< Resime gitmek için tıklayın >
Şubat 2021'de yüksek faizin yanlış olduğunu söyleyerek gündeme geldi. Mart 2021'de kariyerine başladı.
https://www.yenisafak.com/yazarlar/sahap-kavcioglu/enflasyon-faiz-ve-doviz-kuru-2057586
Göreve geldiğinden beri Türk Lirası, Amerikan Doları karşısında yalnızca %30 civarında değer kaybederken, politika faizinde tamı tamına %1 düşüş yaşandı.
Bence böylesine bir başarı tarihe geçmelidir. Bu gurur hepimizin.
< Resime gitmek için tıklayın >
D
3 yıl
.
.
D
4 yıl
Geleneksel Alışveriş Fişi Konusu (SS\u0027li) [2020\u0027den Hort]
D
4 yıl
Kim demiş yalnızlık sıkıcıdır diye? (SS\u0027li)
Buzz gibi dondurma + kırmızı şarap + Heroes Orchestra konseri + tütsü
Yeme içme bitince de Age of Empires 2 oynayarak devam edeceğim tertemiz.





< Resime gitmek için tıklayın >
D
6 yıl
.
.
D
6 yıl
Kamuda Çalışmayı Düşünenler Okusun
Dün yayınlanan kararda, KPSS puanı ile girilen bazı pozisyonlara "sözlü sınav" eklenmiş. Zaten kadrolu personel alımı yapılmamakta. En azından merkezi sözleşmeli personel alımlarında KPSS'de başarılı olanlar bileğinin hakkıyla kamu çalışanı olabiliyordu. Şimdilik sınırlı bir değişiklik yapılmış ancak diğer kurum ve ünvanlar da birer birer "sözlü sınav"a geçiş yapacaktır şüpheniz olmasın.
İşsizlik ciddi boyutlara ulaşmışken, istihdam için de çember giderek daralıyor.
Liyakat temelli bürokrasi için oy verirken bir kez daha düşünün.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/06/20180621-1.pdf (Madde 6)
D
9 yıl
Pathos GB Satışı
1 GB = 100M = 5 TL
10M = 5 TL

olarak satılıktır.

Stok = Kalmadı

Ödeme = Havale/eft ile(enpara)

Her türlü sorunuz için özel mesaj atabilirsiniz.
D
9 yıl
İncelemiş Olduğunuz İnanç Sistemleri
Bildiğiniz gibi insanlık tarihinde binlerce farklı din ve inanç şekli var. Şahsen bu konularda araştırma ve beyin jimnastiği yapmaktan keyif alıyorum.
Hakkında kitap, makale vb. okuduğunuz, ilginizi çeken sistemleri paylaşırsanız güzel bir konu olacağını düşünüyorum.
Mümkünse İslamiyet ve ateizm dışında olsun. Hâli hazırda, bu ikisini konuşacak yeteri kadar konu var bence.

Araştırma yapmış olduklarım;
- Katolik Hıristiyanlık
- Evanjelist lutherizm/protestanlık
- Şamanizm
- Gök Tanrı dini/deizm
- Antik Yunan inancı
- Antik Mısır paganizmi
- Sümer dini
- İskandinav paganizmi
- Wicca/witchcraft
- Apateizm
- Agnostisizm
- Naturalist panteizm

Merak ettiğim ve incelemek istediğim inanışlar;
- Budizm
- Taoizm
- Hinduizm
- Spiritualizm
- Zoroastranizm/zerdüştlük

Hakkında epey okuduğum ve daha fazlasını istediğim;
- Sümer inancı. Adamlar günümüzden 7000 yıl önce yaşayıp da nasıl böyle bir sistematik kurmuşlar akıl alır gibi değil. Birçok efsane günümüz inanışlarında da çok benzer şekilde halen mevcut. Ne yazık ki o döneme ait kalıntıların sağlam olmaması ve Sümerce'nin çok az kişinin uzmanlık alanı olması yüzünden çok fazla bilgi sahibi olamıyoruz.
D
9 yıl
Steam Controller İnceleme
< Resime gitmek için tıklayın >
Gamepadlere bambaşka bir boyut katan Steam kumandasını sabırsızlıkla bekleyenlerdenim. İlk fırsatta sipariş verdim ve bugün ürün bana ulaştı.
Çok fazla Türkçe kaynak olmadığı için böyle bir konu açmaya karar verdim. İlk etapta kutu içeriği ve fiziksel özelliklerinden bahsedeceğim. Alışması biraz uzun sürecek o yüzden oyunlardaki performansını sonra ekleyeceğim.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Amazon tarafından hava poşeti desteğiyle basit ama sorun çıkarmayacak bir paketleme yapılmış.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kutu içeriği epey zengin. Pil, kablosuz alıcı, micro usb kablosu ve uzatma yapabilmek için micro usb-usb çeviricisi çıkıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

En büyük fiziksel farklılık analog çubuklar yerine 2 adet dokunmatik yüzeyin olması(ikisi de tıklanabilir). Soldaki yüzey aynı zamanda d-pad görevi görüyor. Arka tarafta ise "grip" olarak geçen 2 ekstra tuş bulunuyor. Ayrıca tetikler hem bildiğimiz yaylı mekanizmaya sahip hem de tam basışta buton görevi görüyor. Alt kısımda kapağı çıkaran bir düğme bulunuyor ve üst tarafta micro usb kablo bağlantısı var.

< Resime gitmek için tıklayın >

Genelde kullanıcılar kalitesiz malzeme kullanıldığını söylemiş ama alakası yok. Kıyaslama yaparsak X1 kumandası çok daha kalitesiz. Hafif basınç uyguladığınız zaman gıcırtılar eşliğinde esniyor ve paramparça olacak hissi veriyor. Steam kumandası, çok daha sağlam ve rijit bir gövdeye sahip.

< Resime gitmek için tıklayın >

Tüm silahlar bir arada.


Arka kapağı çıkardığımızda, iki adet pil için iki farklı yuva görüyoruz. Pillerimizi yerleştirip, alıcımızı PC'ye taktıktan sonra kumandadaki "Steam" tuşuna basabiliriz. Kontrolcümüz ufak bir açılış sesi eşliğinde hazır olacaktır. Steam yazılımını büyük resim modunda açınca otomatik olarak tanıdı. En iyi Steam controller deneyimi için beta güncellemeyi yüklememi tavsiye etti. Oyunları büyük resim modu üzerinden açıp, steam tuşuna bastığımızda kişiselleştirme bölümüne girebiliyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Burası oldukça önemli çünkü, kumanda desteğine sahip oyunlarda tuşları değiştirebileceğimiz gibi tamamen klavye-fare odaklı oyunlarda da atamaları buradan yapıyoruz. İster taslak seçin, ister teker teker atayın, isterseniz aynı menüden hızlı bir şekilde diğer oyuncuların yayınladığı ayarları kullanın. Gayet anlaşılır ve kullanışlı olmuş, bu bölümü kesinlikle beğeneceğinizi düşünüyorum. Ayrıca Valve kendi oyunları için resmi tuş ayarları da yayınlamış.
Yazılım konusunda en büyük eksik büyük resim modu zorunluluğu. Non-Steam oyunlarda ayarlama yapılamıyor bu yüzden.


Forum çökmelerine karşı görseller;
https://store.donanimhaber.com/0d/ed/2f/0ded2f15ae9fdd6ecf842e86967646fb.jpg |https://store.donanimhaber.com/09/3c/c4/093cc4b58bca602d598a7203c07a016b.jpg |https://store.donanimhaber.com/00/20/8d/00208d84278bf69ae914e7eb6a006f03.jpg |https://store.donanimhaber.com/31/3c/b0/313cb0f7aa105f22f6fd1ff94f61a4b4.jpg |https://store.donanimhaber.com/14/52/b6/1452b6f425d97f32a472a08ebc5e5e56.jpg |https://store.donanimhaber.com/80/5b/01/805b01a859de6716197e71c86c149ac8.jpg |https://store.donanimhaber.com/f9/f5/6a/f9f56a771f21cb8822d6ad90fcc97b84.jpg
D
9 yıl
Tek Kurtuluş CHP+MHP
AKP +-%1 oynar, yine tek başına hükümet olamayacak.
HDP barajı geçer ama hükümette yer almamalı. Zaten onların da öyle bir derdi olsa AKP ile iş birliğine giderlerdi diye düşünüyorum. Ön plana çıkmaları için çok erken.

Zaten çok fazla seçeneğimiz de yok. Geriye kaldı CHP ve MHP. Son seçimde %25 + %17 oy aldılar. Yanlış hesaplamadıysam hükümet olabilmek için %45 gerekiyor. Bu da CHP-MHP toplam %3 oy arttırsa iş biter demek. Kesinlikle imkânsız değil. İki partinin birbiriyle çok büyük sorunları olacağını da düşünmüyorum. Uzun süreli olmasa da "malum yargılamalar" gerçekleşene kadar beraber götürebilirler.

Şahsen önceki seçimde baraj altına oy vermiştim. Bu seçimde ülkenin gidişatın memnun olmayanların keyfi oy verme ya da hiç oy vermeme lüksü yok. Bahçeli şunu demiş, Türkeş AKP'ye geçmiş, Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmış gibi uyduruk bahaneleri bir kenara bırakıp CHP ya da MHP hangisini kendinize yakın hissediyorsanız onu destekleyiniz.
Bilinçli Türkiye Cumhuriyeti seçmenlerinden tek ricam budur.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.