Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
50
Cevap
8911
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yerli tablet üretiminde ikinci firma Türk Telekom oldu
E
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yerli tablet üretiminde ikinci firma Türk Telekom oldu






Yerli tablet üretimi sloganıyla e-tab ürünün lansmanını yapan General Mobile'ın ardından pazara girecek ikinci firma Türk Telekom olacak.




Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt tarafından detayları açıklanan tablet TT Pad adını taşıyacak ve 2012 yılı başlarında Türk tüketicilerin karşısına çıkacak.




TT Pad'in bilinen özellikleri 10 inç boyutunda 1280 x 800 çözünürlükte dokunmatik kapasitif ekran, ARM mimarisini temel alan 1GHz hızında çift çekirdekli NVIDIA Tegra 2 işlemci, gravity sensörü, 3 eksenli dijital pusula ve opsiyonel jiroskop.




TT Pad üzerindeki çalışmalar İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki ARI4 Teknokent'te kurulan Türk Telekom AR-GE Merkezi'nde sürdürülüyor. Tablet halen deneme sürecinde.




Yazılım tarafında ise mühendisler tarafından güvenlik düzeyi artırılmış Android yapısını temel alan TT Droid adlı bir işletim sistemi kullanılacak. Uygulama mağazası olarak TT AppStore yazılımı tablette konumlandırılmış. Tabletin tasarımı, Macbook Air modelinde de görev alan bir uzman tarafından yapıldı.




General Mobile e-tab ürününde olduğu gibi tabletin montajı ülkemizde yapılacak. Ancak ilerleyen dönemlerde tamamen yerli kaynaklarla üretim yapılacak. Üretim konusunda Vestel ve Arçelik dahil 5 firmayla görüşmeler yapılıyor.




Ürünün fiyatı henüz belli değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından her öğrenciye tablet bilgisayar ile eğitim sağlamayı amaçlayan Fatih projesinin duyurulmasının ardından firmaların örnek sayılabilecek tablet bilgisayarları üretme hazırlıkları da hız kazandı.

 

 


 Haberi Portalda Gör

L
13 yıl
Yüzbaşı

Türktelekom yerli mi ki ürettiği tabletler yerli olsun?



E
13 yıl
Çavuş

izerk süper ve harikasın kardeş....



C
13 yıl
Yarbay

Ve yine sadece eleştiri..



B
13 yıl
Yüzbaşı

ne rantlar dönüyor artık şaşırmıyorum. bakın buraya yazıyorum RT' öğrencilere tablet pc dağıtcaz demişti, bu tabletlerin adının yandaş firmanın üretttiği TT Pad olma ihtimalini gelin siz mukayese edin... Hem TT Pad varken HTC,APPLE,SAMSUNG gibi firmaların ürettiği kıytırık tablerde ne olaki !!!!!



G
13 yıl
Binbaşı

bi tarafımla gülüyorum...



ordan burdan alınan parçalar montajlanıp TT RTE gibi marka damgası vurulunca ürün yerlimi olmuş oluyor :)



C
13 yıl
Binbaşı

biri ortaya memurlar çok çalışsın diye laf atınca herkes tarafından memurlar bi iş yapmıyor akşama kadar oturuyor deniyor, devlette özelleştirince Türk firmalar ihaleye girmiyor, ondan sonra yabancılar kazanınca millet ideolojik görüşünden dolayı bahane bulup yaygarayı koparıyor. Memur çalışmıyor diyen siz, ihaleye girmeyen siz, yaygarayı koparan siz. ihale yapılınca sabancı, koç neredeydi, uzayamı çıkmışlardı o ara. Telekom özelleşmeseydi siz o beğenmediğiniz 8 mb hızı rüyanızda bile göremezdiniz. şu an telekom sisteminin ideal olmadığını, ttnet in hizmetlerinin yeterli olmadığını bende biliyorum ve katılıyorum ama her bu haberin altındada siyasi amaçla mesaj yazmakta saçmalık.
Belediye bi hizmet yapar hemen vatandaş "ulan tanıdıklarını zengin eidyorlar" der. gir o zaman kardeşim ihaleye, ihaleye giripte usulsüzlük olduğu için kaybetmişsen aç davanı. ama bizim millet anca laf eder, harekete geçmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Teğmen

benim anlayamadığım şey şu bu ve General mobile'ın tabletleriinden önce Datron ve Exper firmalarıda çıkarmıştı benmi yanlış biliyorum yoksa bu firmalardamı yerli değil?



C
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

bi tarafımla gülüyorum...ordan burdan alınan parçalar montajlanıp TT RTE gibi marka damgası vurulunca ürün yerlimi olmuş oluyor :)


diğer tabletler üretilirken tüm şirketler herşeyini kendi mi yapıyor? saçma sapan konuşuyorsunuz.



M
13 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

Türktelekom yerli mi ki ürettiği tabletler yerli olsun?


quote:

Orijinalden alıntı: LORDTEK

Güzel bir haber. İşlemcisi, ekranı vs hemen herşeyi yurtdışından alınmış olsa da başlangıç için bunların burada birleştirilip Türk markası ile piyasaya sürülmesi güzel. Bu şekilde başlar, iki yıl sonra atıyorum vestelin üreteceği ekran, beş yıl sonra da burada üretilecek wireless kiti eklenir. Mesela yani...Ama başından yok her zerresine kadarı burda üretilmedikçe yerli olmaz, istemezük denilirse ilerleme de olmaz.Yerli girişimcilere başarılar dilerim...


Ekleme Apple ait hisselerin çoğu petrol şeyhlerinin elinde Ama kimse sorgulamıyor sizin gibi apple ne kadar yerli diye amerikada. Ayrıca apple bırakın üretimi montajı bile dışara yapıyor.



N
13 yıl
Yüzbaşı

Milyonlarca tablet üretilecekse inş adam gibi bir şey olur.Zaten öğrencilerinde bu tabletleri verimli kullanacağını düşünmüyorum.Öğrencilere bende eink ekranlı ebooklar verilmeli.Öğrenci başı dağıtılan bedava kitap maliyetini düşünürsek devletin bir zararı olmaz hatta tasarruf bile olur.



T
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: eresist

benim anlayamadığım şey şu bu ve General mobileın tabletleriinden önce Datron ve Exper firmalarıda çıkarmıştı benmi yanlış biliyorum yoksa bu firmalardamı yerli değil?


Datron Uzakdoğu'da üretilen tabletlere kendi markasını basıyor, Exper'i bilmiyorum ama genelde Türk markaları Uzakdoğu temelli fason üretimle, ürünlerini üretiyor.
Türkiye'de üretim yapan teknoloji firmaları haberde belirtildiği gibi Vestel, Arçelik gibi bu tür teknolojileri yerli fabrikalarda montajlayabilen firmalar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
13 yıl
Yüzbaşı

maksat rant olsun, yandaşın karnı doysun



U
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

biri ortaya memurlar çok çalışsın diye laf atınca herkes tarafından memurlar bi iş yapmıyor akşama kadar oturuyor deniyor, devlette özelleştirince Türk firmalar ihaleye girmiyor, ondan sonra yabancılar kazanınca millet ideolojik görüşünden dolayı bahane bulup yaygarayı koparıyor. Memur çalışmıyor diyen siz, ihaleye girmeyen siz, yaygarayı koparan siz. ihale yapılınca sabancı, koç neredeydi, uzayamı çıkmışlardı o ara. Telekom özelleşmeseydi siz o beğenmediğiniz 8 mb hızı rüyanızda bile göremezdiniz. şu an telekom sisteminin ideal olmadığını, ttnet in hizmetlerinin yeterli olmadığını bende biliyorum ve katılıyorum ama her bu haberin altındada siyasi amaçla mesaj yazmakta saçmalık.Belediye bi hizmet yapar hemen vatandaş ulan tanıdıklarını zengin eidyorlar der. gir o zaman kardeşim ihaleye, ihaleye giripte usulsüzlük olduğu için kaybetmişsen aç davanı. ama bizim millet anca laf eder, harekete geçmez.


valla unakıtanın kızı ve adını hatırlamadığım bir bakan fiber kablo mobese işinde.Bizim o işe girmemiz sence mümkün mü.Kendinizi kandırmayın lütfen.



G
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu



quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89bi tarafımla gülüyorum...ordan burdan alınan parçalar montajlanıp TT RTE gibi marka damgası vurulunca ürün yerlimi olmuş oluyor :)
diğer tabletler üretilirken tüm şirketler herşeyini kendi mi yapıyor? saçma sapan konuşuyorsunuz.




hükümet avukatları yine ortalığı sarmış



tabii ki her firma her parçayı kendisi üretmiyor ama yerli yerli yerli diye yaygara koparmıyor insanların milliyetçi duygularını sömürmüyor ki TürkTelekom(nam-ı diğer araptelekom) firmasının ürettiği(montajladığı)ürünmü yerli olucak firma bir kere yerli değil ürettiği mal yerli olsun...

O zaman fiat dobloların ford connect lerinde yerli olması lazım sonuçta onlar da bizim fabrikalarda montajlanıyor...



Bir ürünün yerli olması demek o ürünün tasarımının üretiminin patentinin vs... türk mühendis,işçi,patron vs.. tarafından yapılmasıdır...

Tabi bu kadar global olmuş dünyada yerli yerli diye bir ürünü sevgili uyuyan halkımıza itelemekte bizimkilerin güzel bir davranışı...





Tabii buda saçma nede olsa durmak yol yola devam uyumaya devam...



T
13 yıl
Binbaşı

Rant kavgası başlar hani okullarda dagıtılacak falan ya önü acık para olarak kim rüşveti çok bastırırsa o alacak bu ihaleleri. yerli diyor birde ne yerlisi argesi tt bakır kablolarla ugrasan onu bile düzgün yapamayan bir şirket kaldıki arge yapacak. arge yapacaklarına ilk önce internet altyapısı ile ilgilensinler sonra tablet cıkarmaya kalksınlar.



B
13 yıl
Yarbay

neden hala miladı dolmuş tegra 2 işlemcisi kullanılıyor. bu işlemci bilinen en eski çift çekirdekli işlemci.. nvidia elinde kalmış artıkları ancak Türk Telekom gibi müşterisinin ne kullandığını hiç umursamayacak birine satabilirdi..



E
13 yıl
Teğmen

Teknoloji bırakıldı sıra siyasete geldi. Siyaset meydanı sandınız sanırım burayı...
Konu siyaset değil.
Alt yapı çalışmalarının yapılmadığını nerden çıkarıyorsunuz ben onuda anlamadım. Koskoca memleketi pat diye koblayla nasıl saracaklar Allah aşkına.
Bulunduğum şehirde her yeri delik deşik ettiler alt yapı çalışmaları vesilesi ile.

Ne diyeyim ağzı olan konuşuyor. Ben de konuşayım dedim.



B
13 yıl
Yüzbaşı

amerikalı iphone bile nerdeyse tüm parçlarını koreli samsungtan alıyor.çinde üretim yapıyor ozaman iphone nasıl amerşkan malı oluyor. önemli olan sistem tasarımı ve yazılım.. ekmek yemek için evde yapmayız sonuta yapan biyer var oda fırın ama ekmeği aldığımız yer değişir.. ister bakkaldan alırız ister marketten ister pastahaneden...



B
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

Türktelekom yerli mi ki ürettiği tabletler yerli olsun?


Tabii yerli bir firmadır telekom.. arkadaşlar birincisi hükümet yanlısı değilim..ama gerçek şu ki elma ile armutu birbirine karıştırmayalım..

devlet tarafınadan satışı yapılan kamu kuruluşları yani özelleştirilen firmaların sadece belirlenen süre içersinde işletme hakkı veriliyor.. yani kirasını alıyor vergisini alıyor. sözleşme sonunda devir hakkını geri alıyor. yani kısacası taksi sahibinin aracını şöfere kiralaması gibi düşünün kirasını alır, diğer her şeye kiralayan bakar benzini, tamiri , çalıştırılması gibi

sonucta tt de yurt dışından adam gelip çalıştırılmıyorlar bu ülkedeki insanlar çalışıyor ve bu ülkeye vergi veriyorlar ve bu ülkenin kanunlarına bağlılar