Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
2957
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni toplanan sistem Mavi ekran ve Pubgden Crash veriyor (2. sayfa)
D
7 yıl
Yarbay

Ramleri default hıza alıp deneyin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam xmp kapalı 2933 te çalışıyolar 3200 de çalıştıramadım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @donanımcı123
Q
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: devilneversleeps

Hocam 1 saat test ettim ramlerde bi sıkıntı çıkmadı. Hdtune ssi şöyle. Badsectorde temiz. Sorunun Net Freamworkten kaynaklandığını düşünüyorum onunla uğraşıyorum şimdi. Kapattım açtım derken loadingte kalıyo şimdide.< Resime gitmek için tıklayın >

Biraz baktım bu hatayı yaşayanlar bazı insanlar Win8.1 yüklemiş bu sorunla karşılaşmamış isterseniz deneyebilirsiniz.


Tavsiye olarak şunları söyleyebilirim ;

* En son windows güncellemeleri içeren sağlam Windows 10 iso indirin baştan format atın.

* En güncel sürücüleri indirip kurun.

* Eğer 4 adet ram slotu var ise ramlerin yerini değiştirin. Ramleriniz 2 x 8 gb ise 1 tane Ram çıkarın tek 8 gb modülleri test edin sıkıntı var mı diye.

* Sata kablonuzu değişin ve anakart üzerindeki diğer sata portlarına takın.

* Hamachi ve Wmware tarzı programlar sıkıntı çıkarabiliyormuş haberiniz olsun.

* Yukarıda arkadaşımızın yazdığı gibi Net Framework kaynaklı olabilir. Windows 10 çok bilmiyorum ama Çalıştır'a services.msc yazın orda Microsoft Net Framework adlı servise devre dışı bırak seçin bir deneyin.


Kısacası donanımsal olarak ram ve harddiskleriniz şüphe içinde. Yazılımsal olarak Windows 10 kaynaklı veya işte yukarda yazdıklarım bazı programlarda bu hataya sebep olabiliyormuş arayıp bulmanız gerekecek



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Şuan windowsu güncelliyorum üstüne safe modda sfc /scannow taraması yapıp sorun varmı bakıcam birde problemli sürücüleri devre dışı bırakıcam. Oda olmazsa topladığım yere tekrar götürüp win 10u baştan kurmayı deniycem gibi görünüyor. Donanımsal hata olduğunu sanmıyorum ramler yeni ve bir saat test ettim hata yok. Harddiskide yarısına kadar hdtune da test edebildim ondada sorun vermedi o kısma kadar. Dediklerinizide uygulayacağım hocam sağolun umarım çözülür.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilneversleeps -- 30 Ekim 2017; 9:29:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @qaanx
D
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İki günün sonunda sorunu nihayet halletmiş bulunmaktayım. Ramlerin ikisinide 1 ve 3 üncü kanaldan 2 ve 4 e aldım başlattım sistemi oyunda hiçbir sorun olmadan oynadım. Cpu z ile ramlere bakayım dedim 2933 yerine 2100 gibi bi değere düşmüşler. Biosa girdim baktım Ram mhz ayarlarımda değişmemiş oysa. Sonra Xmp açtım, normalde Xmp kabul etmeyen, 3200 olmayan ramler 3200 oldu. Oyunda yine sıkıntı yok. Hocam başta siz olmak üzere tüm arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim samimi yardımlarınız için. Umarım sorun tekrarlamaz. Son olarak bi kaç ss aldım oyun içi. Değerler sıcaklıklar iyi mi sizce fikrinizi sorayım dedim ? Gpu sıcaklığı bana iyi göründü max 70 dolaylarında geziyor. Cpu sıcaklığını gösterecek seçenek bulamadım Msi Afterburnerda. GPU Kullanımı hep %90 üzeri mi olmalı benim arada daha alt seviyelere düşüyor ?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Ayarlar Ultra ve Low karışık





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilneversleeps -- 30 Ekim 2017; 13:32:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @qaanx
Q
7 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Attığım ss'deki ayarı açmalısınız.


70-75 derece sıkıntı olabilecek sıcaklıklar değildir ekran kartı için. Gpu kullanımı %100 olması mı gerekiyor sorusuna cevap olarak evet %100 olması tam performans ile kullanıyorsunuz anlamına gelir. Arada veya sürekli %70-80 kullanılıyorsa ne olur derseniz eğer akıcılıkta bir problem yoksa aslında sadece ekran kartından daha fazla fps alabilecekken daha az fps alıyorsunuz anlamına gelir.İşlemciyi oc yaparak az çok gpu kullanımını yükseltebilirsiniz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 30 Ekim 2017; 14:14:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @devilneversleeps
D
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

O seçenek yok hocam bende. Bi arada fps seçeneğide kaybolmuştu geri geldi neyse ki. Son sürüm diye biliyorum ama neden yok anlamadım. Bu arada sıcaklık 80leri görüyor bazen bana fazla geldi ama Gpu fan hızlarını arttırıp biraz daha deneyeceğim.




Bu mesajda bahsedilenler: @qaanx
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.