Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2824
Cevap
96194
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (6. sayfa)
C
4 ay
Yüzbaşı

Ben faydalandım, teşekkür ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @Lucis
W
3 ay
Yarbay

3 yillik garanti burn-in i de kapsiyor, dert yapmayin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 12 Haziran 2024; 19:44:36 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 ay
Yüzbaşı

Bende varış zamanı 14-15 haziran olarak gözüküyor. Amazondan aldım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
3 ay
Yüzbaşı

Arkadaşlar ne yorumu boşverin. 360hz 2k 27" Oled monitör bir daha bu fiyata yeni teknoloji çıktığında ancak. Ne kadar kötü olabilirde 24800 lirayı haketmez yani?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justcontrol -- 14 Haziran 2024; 15:53:58 >

[
3 ay
Yarbay

Millet bu fiyata alıyor 4k 240hz'leri. 24 bin TL. Bizde Asus 70k'dan satılıyor
yanında 3bin liralık 1tb ssd de hediye


< Resime gitmek için tıklayın >
27" 360hz 2k da 19k TL'ye alıyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 15 Haziran 2024; 3:27:12 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
3 ay
Yüzbaşı

32 inç 4k ıps monitör almaya niyetim vardı hatta bugün gidip vatan bilgisayarda yan yana olan bir çok modeli inceledim görüntüleri fln gayet tatmin edici geldi ta ki en sondaki samsung g8 oledi görene kadar, farkı görünce hiç düşünmeye gerek kalmamıştı eve hızlıca dönüp samsung G6 oledi yapıştırdım, kafamda bir tane bile soru işareti kalmadı, 32 inç ıps parasına 27 inç oled çok mantıklı geldi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc Angel -- 17 Haziran 2024; 15:3:37 >

M
3 ay
Yüzbaşı

Yorumlarınızı bekliyoruz 😉



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @chopinnyc
J
3 ay
Yarbay

https://www.maximum.com.tr/kampanyalar/e-ticaret-alisverislerinizde-maxipuan-kampanyasi




Maximum kartınız varsa kampanya üstte...




Bu mesajda bahsedilenler: @Reppu
[
3 ay
Yarbay

Oledin gözünü seveyim. 3 gündür 4k monitör bakıyorum g6'nın yanına(webde gezme, kod yazma, yazı okuma amaçlı). yok abi..
VA panellerin görüş açısı kötü, ipslerin parlaklığı düşük(oledle aynı ama), ışık sızması var, tepki süreleri kiminin iyi kiminin kötü, fiyatları makul değil(20k civarı düzgün 4k monitörler).


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 ay
Teğmen

ürünleri alanların malları eskidi almayanlar artık indirimlerden faydalanıyor bize daha monitörler hiç uğramadı bile… iyice üçüncü dünya ülkesi olduk çıktık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
3 ay
Yarbay

Ulan samsung bi internet sitesini bile beceremiyorsun apple a bak da azcık feyz al şu işten..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @27shaco27
E
3 ay
Yarbay

Merhaba şimdi sizin yorumunuzu gördüm ve benimde moralim bozuldu dediğiniz gibi bizimle eğleniyorlar.

Samsung aradım az önce müşteri hizmetlerine durumu anlatım dedim sürekli geri sayım yapılıyor kunduz gibi ekran başında bekledik akşam 0:00 kadar dalgamı geçiyor bu samsung bizimle dedim bir tarih belirlenir ve o tarihte ürün tanıtılır diğer bir tarihte ise ürün ön sipariş yada direk satış açılır dedim.
Haklısınız ama bizde tam çıkış tarihini bilmiyoruz ürünlerin dedi site üzerinden takip etmeye devam edin dedi sizden ricam bunları üst yetkililere bildirin zaten konuşmalarımız kayıt ediliyor dedi iyi ozaman dinlesinler dedim.

En sonunda bende basıcam iade yi şu rtings de bir inceleme yapmadı gitti deli oluyor insan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @27shaco27
E
3 ay
Yarbay

E
3 ay
Yarbay

Aman dur valorant deme bana en son arkadaşların ısrarı üzerine yükledim 13 yaşında kız çocuğu ana avrat düz gidiyor herkese senin yaşın kaç dedim 13 abi dedi arkadaşlara dedim bu oyun benim için bitmiştir direk sildim oyunu bebelac dolu oyun.



O
3 ay
Yarbay

G6 monitörüm bugün geldi kurulumunu yaptım açıkçası bu kadar parlak ekran beklemiyordum 20/50 ayarında anca mevcut kullandığım monitörün parlaklığına indirebildim.

Yazı netliği konusunda çok endişeliydim ancak şuan için gözüm alıştı diyebilirim yalnız uzun süre yazı okuyunca göz ağrıtmaya başladı yazı içerikli işlerime yine VA panelden devam edeceğim ikincil monitör olarak.

VA monitörden sonra yazı tipleri daha ince gözüküyor henüz ayar yapmadım ayar yaparsam daha da iyi olacak diye düşünüyorum.

Renklerle alakalı hiç bir sıkıntı yaşamadım, ekran üstünde gelen ayarlar mevcut kullandığım VA panelle aynı doğruluğa sahip ve daha canlı diyebilirim. Ufak kişiselleştirmelerle daha iyi oldu. HDMI ile bağladım.

HDR ayarlarını yapamadım açıkçası biraz uğraşmam lazım daha önce HDR destekli monitör kullanmamıştım.

İncelemelerde monitör renginden dolayı dandik plastik gibi gözüküyordu son derece sağlam.

Pixel temizleme gibi seçenekleri mevcut, kullanırken pixellerin kaydığını da fark edebiliyorum buna nasıl alışabilirim bilmiyorum yazı yazarken.

Şimdilik sıkıntım yok iade etmeyi düşünmüyorum.

VA panelle karşılaştırma fotolarını sonra ekleyeceğim.



M
3 ay
Binbaşı

Arkadaşlar, ben G6'yı çok beğendim. Bir PC monitöründe gerçek siyahları görmek gerçekten müthiş bir şeymiş. Parlaklık beklediğimden çok daha yüksek. 4K'ya alışmış olsam da 1440p'de oyunlarda neredeyse hiç fark göremedim. Tabii metinler 4K'da olduğu kadar net değil ama alışılıyor.

Windows HDR aracıyla kalibrasyon yaptım; otomatik HDR ve Nvidia RTX HDR açık, SDR parlaklığı %60'da. Monitörün "Eco" modunu ve "Warm 1" renk seçeneğini kullanıyorum (diğerleri tuhaf biçimde çok kötü). Şu an renkler gayet tatmin edici.

Nvidia kontrol panelinde G-Sync'i kapatıp monitörden VRR'ı devreye alınca titremeler de kesildi. Ancak monitörün çok sinir bozucu bir özelliği var: "Alt+Tab" yapınca ya da tam ekran bir oyundan çıkınca OSD menüsü açılıyor. Samsung'ta bir Allah'ın kulu da çıkıp "Bu böyle olmaz" dememiş mi, hayret.

Bu arada bendeki "MSI RTX 4070 Ti Super", 1440p'de kendini buldu resmen. "Star Wars Jedi: Survivor" bütün ayarlar sonda, RT açık ve çözünürlük arttırma/kare oluşturma gibi seçeneklerin hepsi kapalıyken 70-80 FPS arası veriyor (DLSS açınca 150 FPS'i gördüm). Cyberpunk 2077 de, RT ve PT açıkken, DLSS ve FG ile 100 FPS civarı verdi. Yukarıda dediğim gibi, 4K'yı pek aramadım ama 1440p böyleyse 4K OLED'i hayal bile edemiyorum.

Ölü piksel ve bobin uğultusu gibi sorunlar da yok. Sonuç olarak, G6'yı iade etmemeye karar verdim.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
[
3 ay
Yarbay

G6'da yeni renk ayarları yaptım daha tatmin edici seviyede. HDR açık kullanıyorum şuan. peak brightness'a da ellemiyorum artık. RTINGS'ten veya başka birinden daha iyi bir tavsiye gelene kadar bu şekilde kullanacağım:

adım 1:
Renk yönetimine girip bütün profilleri siliyorsunuz. HDR ve SDR hepsini silin. Ardından Ekle'ye basıp sRGB display profile with display.... diye giden profili seçiyorsunuz(başka profil de işe yarayabilir, default bir profil vardı o işe yaramıyordu bende. bunun ismi havalı olduğundan seçtim). Bu direk fotoğraflar uygulamasında renklerin soluk olmasını düzeltti. internette herkes bundan şikayetçi ama kimse çözememiş. Bir de farklı yollarla düzeltilebilen, gene windowsta uygulamaların soluk renkli görünmesini de düzeltiyor.

şunları okudum çözememiş kimse, ama anlattığım şekilde çözüldü sorun bende.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
sizde son durumda HDR profilleri 2 tane olması şart değil. bende 2 tane neden oldu bilmiyorum. HDR kalibrasyon yaptıktan sonra gelecek HDR profili.
< Resime gitmek için tıklayın >

adım 2:
windowsta HDR'ı açın ardından bu ayarları yapın. white balance'ı kendi zevkinize göre ayarlayın. ekran çok sarımtırak gelirse kırmızıyı azaltıp maviyi artırın. istediğiniz beyaza gelene kadar kurcalayın o kısmı.

Daha önce ekran daha parlak olsun diye contrast enhancerı low önermiştim. benim hoşuma gitmedi o bu ayarlarla tekrar deneyince. off yaptım

Gamma 1 yaptım ama siz 0 da yapabilirsiniz. ikisi de tatmin etmedi beni pek. karanlık detaylar daha iyi görünsün diye yaptım.

Shadow detail -3 yaptım. Yani bu ayarı kullanmak istemezdim ama sadece bu ayar HDR açıkken SDR içeriğin puslu görünmesini engelliyor. yoksa beyaz bir filtre varmış gibi renkler soluyor. yabancı deyimiyle washed out oluyor.

Peak brightness'ı medium yaptım. high yapınca agresif ABL(otomatik parlaklık limitleyici) devreye giriyor. Rahatsız edici olduğundan mediumda bıraktım.

Color space settings keyfinize kalmış. native'de kullanıyorum ben.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

adım 3:
bu uygulama ile HDR kalibrasyonu yapın. Peak brightness ayarını değiştirdikten sonra bunun da değişmesi lazım. Yani siz medium beğenmediniz ve high yaptınız daha sonra, buraya gelip tekrar bunu değiştirmeniz lazım.

< Resime gitmek için tıklayın >
bu ayalar HDR için. HDR kapatırsanız monitörün profilleri değişiyor. mesela gamma ve shadow detail'i sıfırda kullanıyorum HDR kapalıyken. o kısımda genelde sorun yaşamadığımdan atladım o ayarları.

bu ayarları beğenmeyebilirsiniz tabi, modifiye edersiniz. ama SDR renk profilini yazdığım gibi yapmak windows uygulamalarındaki renk sorununu çözüyor.


edit:
Samsung S27DG60xS isimli profili kullanmayın. diğer SRGB profilleri işe yarıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 5 Temmuz 2024; 14:44:12 >

E
3 ay
Yarbay

Siz memnun kaldıysanız demeki benim monitorde renk bozukluğu var yada herkesin göz zevki farklı yada beklentisi ben şahsen çok aşırı renkli sevmiyorum renk kısıyorsun iyice soluklaşıyor renk artırıyorsun mavi renkler kırmızı yeşil bambaşka birşey.

Zaten benim beğenmediğim renk olayını reddit de çok okudum ayar tuturamadım diyen çok yakında belli olur zaten rtings incelesin son noktayı koyar ozaman anlarız neyin ne olduğunu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 6 Temmuz 2024; 11:35:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Z.E.U.S
C
2 ay
Teğmen

Aynen öyle G80SD geldiği gibi sipariş vermek istiyorum umarım fazla beklemeyiz



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @monoblaine
Z
2 ay
Yüzbaşı

G6da da aynısı geçerli, HDMI ile renkler daha net geldi bana hemde 12bit 360hz ve HDR10+ sadece HDMI ile alınabiliyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @27shaco27