Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
3990
Cevap
167576
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler
J
geçen yıl
Yüzbaşı

Abi lütfen 70 bin lira verip almayın şu monitörü ya, ellerinde kalsın çok rica ediyorum. Bence ölmezsiniz pg32ucdm monitörünüz yok diye. Bu kadar şerefsizliği yanlarına kâr bırakmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justcontrol -- 14 Mayıs 2024; 15:27:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
Yoruma Git
Yorumun Devamı justcontrol - geçen yıl +15
Sahibinden de açılmamış sıfır kutu diye fahiş fiyatlara satılıyor. Karaborsacı lavuklar hemen sipariş geçip stokluyorlar. Ps5 ilk çıktığında da böyle olmuştu. Umarım firmalara bolc...
Yoruma Git
Yorumun Devamı sniktwolverine - geçen yıl +8
Beyler samsungun kendi sitesinde G8 39.999 fiyatında, uygulamadan alırsanız %5 hoşgeldin indirimi var 37.999 a geliyor. Ben aldım almak isteyen olursa haberi olsun.
Yoruma Git
witcher_08 - 7 ay +6
H
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ekleme 2 :Yaklaşık bir haftadır MSI 321URX kullanıyorum. İyi tarafları olsa da genel anlamda izlenimlerim olumsuz. Önceki ekranım da 27” 2K 170Hz bir IPS idi.

Önce biraz olumlu yönlerinden bahsedeyim.

Renkler gerçek anlamda başarılı ve homojen. Aşırı doygunluk yok. Panelin hızı kesinlikle kendini belli ediyor. Piksel dizilimindeki farklılığın en azından 4k için bir sorun olmadığını rahatça söyleyebilirim. Yan yana koyulsa ardaki fark anlaşılabilir belki ama bunu bir sorun olarak görmüyorum. Ancak kontrast dışındaki iyi taraflarının da düzgün bir LCD ekrana göre atla deve olmadığını söyleyebilirim. Öyle vay canına dedirtecek bir durum yok. Özellikle 3 te 1 fiyata 4K LCD ekranlar varken.

Biraz da sorunlarına bakalım. Bunlardan bazıları MSI özelinde, bazıları OLED'in kendisinden kaynaklı.

En büyük sorun bir süre kullandıktan sonra karşınıza çıkan uyarı. Bu bazen geçilebiliyor bazen geçilemiyor. Tamamen kapatma seçeneği yok. Otomatik ve 16 saatten sonra şeklinde seçenek var ama ikisi de işe yaramıyor. Beni en fazla rahatsız eden bu uyarılar oldu. Üstelik ekranı genelde %10-20 parlaklıkta kullanıyorum. Bu parlaklıkta uzun süre sabit görüntü kalsa bile yanma riski olmaması lazım. O an oyun oynuyor, film izliyor veya daha kötüsü bir şey yetiştirmeye çalışıyor olabilirdim. Ekranda birine bir şey gösterdiğinizi ve karşınıza bu uyarı geldiğini düşünün. Bu konuda tekrar firmware güncellemesi gelebilir belki. Zamanla bunu daha kullanılabilir hale getirecek, en azından olur olmadık yerde çıkmamasasını sağlayacak bir şeyler bulursam konuya ekleme yaparım. Ama şimdilik can sıkıcı. Bir de bende pc yi kapatınca diğer çevre birimlerinin gücünü kesen priz vardı. Ondan normal prize geçirip deneyeceğim. Belki standby modunda bir şeyler yapıyordur.

Güncelleme: Kullandığım prizin bu uyarının çıkamasına sebep olmasında tahminim doğruymuş. Birkaç gündür böyle kullanıyorum henüz uyarı çıkmadı. Nadiren çıkacaksa sorun yok. Bu şekilde kullanabilirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer bir sorun da ekran kaplaması. Ekranın üstünde sözde yansıma önleyici bir katman var. Ama bu katman yansıma konusunda pek bir işe yaramadığı gibi parmak izi vb şeylerle kolay kirlenip, çok zor temizleniyor. Temizlemede sorun yaşayan ve kaplamaya zarar veren kişiler var. Yeni nesil qd oled lerde de aynısı geçerli. Lcd ekranı her türlü alkollü vb temizleyici ile temizleseniz, hatta sert cisimlerle kazısanız bile sorun olmuyor ancak oled in yansıma önleyici katmanını nemli bezle silerek bile bozup aşağıdaki gibi durumlar ile çok kolay karşılaşabilirsiniz. Neyse ki bu katman zarar görse de o kadar problem olmuyor. Dediğim gibi yansıma konusunda pek faydası yok.

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1887bxu/s95c_impossible_to_clean
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/10rbpne/help_alienware_qdoled_smudged


Mesela biri kaplamayı tamamen kaldırmış.
https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/x1lklr/aw3423dw_the_aftermath_of_peeling_matte_coating


Ekranın parlak olması da hem oled ekranın en büyük avantajlarından biri olan kontrastı düşürüyor (yani sonsuz kontrast sadece karanlıkta mümkün), hem de arkada bir yerlerde ışık kaynağı varsa bariz gözüküyor. Arka çaprazımda duran loş ışık veren bir abajur var. LCD de bunu hiç görmezdim ama bunda biraz yana kaykılıp oturursam ve ekranda koyu bir şey varsa direkt görünüyor. Zorlarsanız oled ekranlar sağlığınızı düşünüp sizi dik oturmaya teşvik ediyor diye yorumlamak da mümkün tabi.


TFT Central'in bu konuda araştırması mevcut.
https://www.youtube.com/watch?v=uF9juVmnGkY&t=1s



Diğer sorun da arada bir özellikle ekranın alt kısmında görüntüde çizgilenme şeklinde bozulmalar, dalgalanmalar olması. Tazeleme hızıyla oynayınca düzeliyor. Nadiren oluyor yine olursa videosunu çekerim.

Özetle LCD gibi oturmuş, ucuz teknoloji varken bununla uğraşmayı başınıza bela almak istemiyorsanız yersiz buluyorum. Samsung G8 OLED başlığı altında da sorunlar yaşayanlar var. Ne gerek var yav. Alın adam gibi LCD nizi geçin. Yeni nesil oled ekranlardan ümitliydim ama şu an kesinlikle şunu söyleyebilirim ki. Daha olmamış! Yani türlü işte en iyi sonucu veren panel şu an itibariyle yok. Gereksiz nazlı ama bunu hak edecek de bir tarafı yok açıkçası.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ekleme 1 : Şu an itibariyle MSI ve ASUS ürünleri bazı sitelerde görünmeye başladı. Aralarında en beğendiğim MSI ürünleriydi onun ilk gelmesi iyi oldu. 321URX modelini sipariş verdim.


321urx: 44 bin
https://www.hepsiburada.com/led-monitorler-c-3002879


https://www.gaming.gen.tr/urun/424465/msi-mpg-321urx-31-5-inc-240-hz-0-03ms-uhd-adaptive-sync-qd-oled-gaming-monitor/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yeni nesil qd oled monitörler harika teknik değerler sunuyor. Bir süre sonra telefonlarda olduğu gibi üst ve orta seviyede oled standart haline gelebilir. Fiyatlar da bu sınıf bir ürün için nispeten uygun.

Sonsuz kontrast, yüksek renk doğruluğu, inanılmaz düşük tepki süresi, yüksek tazeleme gibi özelliklerin hepsini aynı anda vaad ediyor.

Yanmaya karşı önlemler artırılmış. Çoğu 3 yıl garantili. Ev ortamındaki parlaklıkta kullanıldığında yanacağını da düşünmüyorum.

Alt piksel diziliminde de önceki nesil oled panellere göre daha iyi. İlk incelemelerde yazı okunurluğu konusunda hala lcd kadar olmasa da ilerleme olduğunu ve kafaya takacak bir tarafının kalmadığı söyleniyor. Özellikle 4K modellerde.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bazı örnekler:

MPG 321URX 32" 4K 240Hz
https://www.msi.com/Monitor/MPG-321URX-QD-OLED

MPG 271QRX 27" 2K 360Hz
https://www.msi.com/Monitor/MPG-271QRX-QD-OLED

Dell AW2725DF 27" 2K 360Hz
https://www.dell.com/en-us/shop/alienware-27-360hz-qd-oled-gaming-monitor-aw2725df/apd/210-bljd/monitors-monitor-accessories

Dell AW3225QF 32" 4K 240Hz
https://www.dell.com/en-us/shop/alienware-32-4k-qd-oled-gaming-monitor-aw3225qf/apd/210-blmq/monitors-monitor-accessories

Rtings incelemesi
https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw3225qf


Asus PG32UCDM 32" 4K 240Hz
https://rog.asus.com/monitors/27-to-31-5-inches/rog-swift-oled-pg32ucdm/


Umut Koçak'ın panellerin teknolojisi ve farklılıkları ilgili değerlendirmesi.
https://www.youtube.com/watch?v=80qPtxdxXsg





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Mart 2024; 2:11:9 >

S
geçen yıl
Teğmen

Sahibinden de açılmamış sıfır kutu diye fahiş fiyatlara satılıyor. Karaborsacı lavuklar hemen sipariş geçip stokluyorlar. Ps5 ilk çıktığında da böyle olmuştu. Umarım firmalara bolca gelir de bi taraflarında patlar o stoklar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
geçen yıl
Yarbay

Bu fiyatlardan bu ürünleri almak net kazıklanmaktır. Gerçek fiyatının iki katına satıyorlar.

Bende alsam mı diye birkaç gündür bakınıyordum ama bu fırsatçılara prim veremem. Çok değil 1-2 yıl içinde 3te 1i fiyatlara çok daha sorunsuz Oled monöitörler çıkmış olur.

Not : Bu yıl ne dolar artıyor nede asgari ücrete bir zam gelecek. Ayrıca yaptıkları tek iş başkasının ürettiği ürünleri kapalı kutu alıp bize vermek . Çoğunun fiziki dükkanı bile yok. Kargoculuk yapacaklar diye aldıkları bu fahis ücretlerin hiçbir gerekçesi yok !





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Mayıs 2024; 2:34:33 >


Bu mesajda bahsedilenler: @oLgan
[
geçen yıl
Yarbay

Geldi benim G6. G9(super ultrawide) oled ile kıyas yaparak gideceğim.
İlk 2 saatlik izlenimlerim:


ölü piksel yok. G9'da da yoktu.

coil whine yok. G9'da vardı. cırcır böceği gibi ötüyordu. (gözü kapalı iade sebebi)

mat kaplama rahatsız etmedi. G9 parlaktı ama kavisi parlak ekranı bile tuhaf hissettiriyordu.

2 saattir kullanıyorum ısınma çok az. sadece girişlerin olduğu bölge çok ısınıyor. G9'da ekranın kendisi ve arkası alev topu oluyordu. durduğum yerde terletiyordu beni. (direk iade sebebi)

Windowsun HDR kalibrasyon uygulamasıyla siyah ve beyazları kalibre ettim. SDR parlaklığı windowstan kıstım. HDR içeriğe geçince otomatik aydınlanıyor ekran. Siyah ve beyaz testi yaptım http://www.lagom.nl/lcd-test/ sitesinden. şuan tüm beyaz ve siyah seviyelerini ayırt edebiliyorum. renk kalibrasyonu yapmadım tabi. şuan renkler yanlış olabilir ama gene de güzel görünüyor. G9 oled de bu konuda iyiydi.

HDR ile tek sıkıntım peak brightnessı ayarlayamamak oldu. High seçili de olsa ufak alanlarda yüksek parlaklığa ulaşmıyor. Mesela John Wick son filminde hotline miami oyunu benzeri üstten görünüş bi silahlı sahne var. HDR testini orada yapıyorum genelde. Karanlık odada alevli mermi atan tüfekle ateş ediyor John Wick. Haliyle o %1'lik alanda çok yüksek parlaklık görülmesi lazım. LG oled TV'de o sahne muhteşemdi. G9 oledde de muhteşemdi. Bunda yeterince yüksek değil. Ben mi bir hata yaptım çözemedim.

text fringe başta rahatsız etti. cleartype'tan biraz ayar yaptım. üstüne windows temasını aydınlık yaptım etkisi ciddi derecede azaldı. karanlık arkaplan üstüne beyaz text aşırı bulanıktı. gözlerim sulandı başta. ama şuan rahatsız etmiyor. demek ki 4k alsam hiç rahatsız olmazmışım. G9 oledde daha az rahatsız etmişti çünkü boyundan ötürü uzaklaştırmıştım kendimden.

48" ten geçiş yapınca 27" çok ufak geldi. yüzüme yaklaştırdım ekranı. bu sefer de gözlerim şaşı oldu(abartıyorum biraz). biraz zorlandım ama 1 saate gözüm alıştı. siz bu zorluğu çekmeyeceksiniz TV'den geçmiyorsanız zaten. G9 oledin kavisi yeterince derin olmadığından ekranı kendimden uzaklaştırmak zorunda kalmıştım. bu text fringe etkisini azaltsa da günün sonunda 2k ekranı çok uzağa koyduğum için hiç pratik değildi.

360hz akıyor. ufo testte çivi gibi çakıyor görüntüyü ekrana. rtx 4090 yanında i7 10700k var. işlemci eski kaldı ama yeni amd x3d cpular çıkınca geçiş yapacağım. şuan bile apex legends 240-300 arası fps veriyor. G9 oled de bu konuda çok iyiydi.


edit: HDR'da problem yokmuş. Mat kaplamadan dolayı, odaya az ışık bile gelse, bütün ekran IPS gibi göründüğünden, bu sebeple kontrast düştüğünden, parlak alanlar yeterince parlak değilmiş hissi vermiş bana. karartma perdeyi tam kapatınca işin aslı ortaya çıktı. siyahlar simsiyah oldu. o zaman %1'lik alandaki parlaklık G9 oled gibi oldu.

edit2: en doğru renkleri eco modu gösteriyor.

edit3: renkleri istediğim karara getiremedim. değişik bir olay var. windowsta hdr kapalıyken pricture mode: eco, color tone: standart, white balance, red: +5 ile güzel bir renk doğruluğu ve parlaklığa ulaşıyorum. 35/50 parlaklıkta kullanıyorum.
ama HDR açtığım an windows 11'de, ekran acayip kararıyor. parlaklığı 50 yapmama rağmen karanlık. color tone: warm1 yapınca ekran aydınlanıyor biraz ama bu sefer de ekran sararıyor. onu da white balance, red: -5 yaparak çözüyorum ama son hali hem renkler yanlış hem de karanlık oluyor eğer HDR içerik yoksa o an ekranda. Galiba çözümü HDR içerik tüketeceğim zaman windowsta HDR aktif ederek kullanmak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 20 Haziran 2024; 16:4:17 >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
M
10 ay
Binbaşı

"Neden OLED?" sorusunun en net yanıtı (özellikle alt köşelere dikkat):


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
7 ay
Er

Beyler samsungun kendi sitesinde G8 39.999 fiyatında, uygulamadan alırsanız %5 hoşgeldin indirimi var 37.999 a geliyor. Ben aldım almak isteyen olursa haberi olsun.



H
geçen yıl
Yüzbaşı

Herkese güzel bir gün diliyorum.

Hatırlayacağınız üzere Samsung G6 Oled siparişimi geçmiştim amazon sitesi üzerinden. Kulaklık gelmişti, Monitörü sanırım c.tesi günü gibi kargolayacakları yazıyordu. Derin araştırmalar, yabancı kaynaklardan forumlar, yorumlar ve videolar olmak üzere bir kaç gün ciddi mesai harcadım. Nihai kararımı verdim ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

G6 oled monitör siparişini iptal etmek istediğimde kulaklık var diye izin vermedi. Öncelikle kulaklığı iptal ettim. Bugün teslim almaya gelecekler. Sanırım ertesi günü monitör iadesi yapabileceğim.

İptal etmemdeki en büyük etmen Msi ve Asus'un oled yanmalarına karşı ürünlerinin arkasında olmaları gelen firmware güncellemeleri. Samsunda ne yazık ki bu ikisinin olmadığını, güncelleme konusunda ise geçmişte 11 senelik televizyonuma sadece 1 kez gelmiş olmasının tecrübesi ile yazıyorum. Teknik servisinden de memnun kalmamıştım. Tüm bunların dışında yazıların kötü göründüğünü defalarca farklı kişilerden okudum. Kaldı ki, Oyun dışında film - video - web ve bazı zamanlar da doküman okumaktayım.

Geçmişte içime sinmeyen bir monitörü sadece kağıt üzerinde benzer özelliklere sahip diye istemediğim bir marka tecrübem var. IPS 144 hz, hala monitör sıkıntısız çalışsa da bir türlü sevemedim. İçinize sinmeyen bir ürünü almanızı önermem. Sonra elden çıkaramıyor ya da düşük fiyata elden çıkarmaya çalışabilirsiniz. Pahalı ürünler oldukları için de bir mouse, klavye gibi de değiller atamaz ya da bir köşeye kaldıramazsın kapladıkları alan açısından.
bu monitörümü xbox series x için kullanmaya karar verdim.

Gelelim asıl kararıma. Asus Rog PG32UCDM
itopya üzerinden 1 adet stok ve indirim vardı ay başını beklemek istemedim. Tercih edeceğim fiyat skalasından çok çok fazla ve bütçemi aşıyor olmasına rağmen taksit ile siparişi geçtim. Font keskinliği, özellikleri ve firmware ile geleceği söylenen (gelmiş olabilir) dolby vision özelliği hoşuma gitti.
Hafta içerisinde akşamları ortalama 4-5 saat, hafta sonları ise 10 saate yakın pc başında zaman geçiyorum. Daha önceden de belirttiğim gibi işlerim sadece oyun üzerine değil.

Bu kadar detaylı yazma sebebim benim gibi kararsız kalıp araştırma - inceleme içerisinde boğulup kalan arkadaşlara fikrimi beyan etme yönündeydi. Umarım faydalı olur. Allah herkesin gönlüne göre versin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
[
geçen yıl
Yarbay

60 bin çok bence bu cihazlara. samsung 35binden çıksa, bunlara verilecek para maks 40 bin.

şahsen 48" lg oled + 27" samsung g6 oled alırım o paraya. 30bin + 25 bin tutar. 5 bin de cebimde kalır.
hatta sadece lg oled alırım 30 bin cebimde kalır. monitör lazımsa da 4k ips 160hz asus(XG27UCS) monitör alırım 16500'e.

hem lg woled. qd oled gibi mor olmuyor siyahlar. hem de glossy kaplama. 4k HDR film izlerken tüyleriniz diken diken olur. hoparlör ihtiyacınız da ortadan kalkar TV sayesinde.

yani çok spesifik bir ihtiyacınızın olması lazım gibi geliyor bana. mesela ben 4k ve 240hz olmadan yapamam gibi. ya da illa monitör olacak, 4k olacak ve oled olacak gibi. ya da masamda sadece 1 monitörlük yer var başka bir seçenek yok gibi. ya da benim şuan akledemediğim başka bir sebep.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Yarbay

OLED ve VA Panel karşılaştırması. İki monitör de 8bit ve 1080p çözünürlüğündeyken çekildi.
OLED monitör ayarları fabrika ayarlarında sadece parlaklık 20'ye düşürüldü.
HDR açık değil.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu görseller 10bit ve HDR açıkken alındı


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Text Clearity


< Resime gitmek için tıklayın >


Ben memnun kaldım Samsung her ne kadar sevmesem de fiyatından dolayı alınabilecek üründü. Panel aynı panel, diğer markalarla aynı özelliklere sahip hemen hemen. Pixel shift, temizleme, firmware desteği mevcut. Olumsuz bulduğum tek yanı ekran etrafındaki siyah çerçeveler eşit değil bunun da sebebi pixel shift için yer açmak olabilir ancak takarsanız gerçekten takıyorsunuz.

Ayrıca VA panelin de siyahlar hariç renkler konusunda ne kadar iyi iş çıkarmış görebilirsiniz.



S
10 ay
Er

Herkese merhaba. Ben de MSI 31.5" MAG 321UPX QD-OLED kullanıyorum yaklaşık 10 gündür. monoblaine hocam gerekli bilgileri verdiği için konuya hep okuyucu olarak dahil oldum. Ben de kendi deneyimimden kısaca bahsedeyim. Reklam fotoğrafçılığı ve grafik tasarım işiyle uğraşıyorum. Yıllardır hem iş için hem de oyun için tek monitör kullanma hayalimi bu monitör ile gerçekleştirme fırsatı buldum. Monitörler ya renkleri doğru gösteriyor ya da oyun için düşük tepki süresi yüksek hz vs sunuyordu. İkisini tek monitörde buluşturabildiğim için mutluyum.

Amazondaki 1 puan bana ait Kutudan gerçekten güç kablosu çıkmadı. Sonra projeksiyon cihazının kablosunu kullanarak monitörü çalıştırdım ve herhangi bir ölü piksel görmedim. Kutudan çıkan renk Delta E doğruluğu testi sonuçları da 0.82 gibi bir sonuç olunca sadece kablo için iade işine girmek istemedim. 1 puanlık yorumu görüp kötü düşünmeyin diye bu açıklamayı yapma gereksinimi duydum. Kablo dışında üründe herhangi bir sorun yaşamadım.

Monitör firmware versiyon FW.015 olarak geldi.

Kullanıma gelince iş için renk modları çok güzel gerçekten. Monitörü çevirip müşteriye çektiğim fotoğrafı gösterdiğimde normalden çok daha iyi tepkiler alıyorum monitör sayesinde. Aynı fotoğraf ya da grafik çalışma Önceki monitörümde kesinlikle böyle kendini göstermiyordu diyebilirim.

Oyunlarda da daha önce görmediğim detaylar görmeye başladım. HDR açık BF2042 oynadığımda güneşin yerdeki cam kırıklarından, duvarlardan, silahtan yansıdığını farkettim. Mermiler yana yana geçiyor etrafınızdan. Patlamalar göz alıyor. Düşmanların üzerlerindeki ışıklar artık ta uzaktan parlıyor, Termal dürbünlerde rakibi çok net görüyorsunuz ve bu da düşmanı kolay fark edebilmenizi sağlıyor.

Özetle şahsi deneyimim bu şekilde. Monitörden memnunum. Sormak istediğiniz bir şey olursa takipteyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smorca -- 5 Eylül 2024; 16:9:3 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
5 ay
Binbaşı

Ben de kararımı verdim ve PG27UCDM sahibi oldum sonunda Güzelce inceleyip en son burada tekrardan incelememi paylaşırken bulunmak istiyorum. Bu monitörü kullananlara güzel kullanmalar, henüz herhangi bir monitörde karar kılamayanlara veya henüz almayanlara da en az aynı seviyede monitör dilerim İlk bakış olarak kısaca bir değerlendirme yapacak olursam

- Renkler aşırı canlı. Display HDR 400 True Black ile hem siyahlarda aşırı güzel bir oran yakalanabiliyor. Hem de diğer renklerde mükemmel değerler yakalayabiliriz

- Milisaniye tepkimesi aşırı düşük olduğu için benim için inanılmaz bir deneyim oldu. TN Panel monitörden geçen bir şahıs olarak inanılmaz bir değişim oluştuğunu söylemeliyim

- Henüz bir kere kullanma şansı bulmuş olsam bile NEO Proximity özelliği çok güzel özellik olmuş. Bu özellikle beraber monitörden belirli bir mesafede uzaklaştıktan sonra monitör sizin özellikler kısmından ayarladığınız sürede kapanıyor. Ve böylelikle OLED burn-in sorununun (OLED burn-in olayı günümüzde pek kalmadı. Yeni teknolojiler burn-in riskini epey azalttı diye biliyorum) iyice önüne geçilmiş olunuyor

- Monitörün ekranı QD-OLED. Ekranı çok hassas. Parmak iziniz çıktıktan sonra bu paneli temizlemek epey uğraştırıcı hale gelebiliyor. Ancak bunun için de yine bir çözüm üretmişler. Kutunun içerisinden ASUS'un özel ürettiği "bez" çıkıyor. Ben yanlışlıkla parmağımı ekranın bir kısmına değdirmiştim. Ancak bu bez ile beraber dediğim noktadaki iz ortadan kalktı

- Monitör bence oldukça şık duruyor. Monitörde köprü özelliği var. Bu sayede rahatça yukarı-aşağı çok ergonomik bir şekilde kendi isteğinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda PG27UCDM'yi dik olarak da ayarlayabiliyoruz

Bunlar ilk izlenimlerimdi. Ve oldukça güzel özellikleri olan kusursuz bir OLED monitörü gibi duruyor. Ben TN panelden geçtim. Daha önce S95B QD OLED kullandım ancak PPI açısından aynı olmadığı için arada epey fark var. Monitörde çoğu oyun daha farklı, daha güzel deneyim oluşturuyor bence

Bunlar benim ilk, şahsi deneyimlerimdi. Söylediğim şeylerde herhangi bir yanlışlık varsa affediniz lütfen. Yakında detaylı bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Herkese iyi günler dilerim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
F
2 ay
Yarbay

DP 1.4 ile 2.1 in özet kıyaslaması şu şekilde ;

Ben bunu gördükten sonra DP 1.4 lü monitör almam şahsen. 3 kat bant genişliği farkı var. ve 2.1 in ileriye dönük uyumluluğu çok iyi. Yani RTX 5000 serisi bir kart yatırımı yapan kişi için DP 2.1 daha uzun vadeli kullanabileceği bir monitör olur.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
geçen yıl
Teğmen

Birebir aynı panel ve görüntü kalitesi için yaklaşık 15.000 TL fark inanılmaz fazla. Parası olan verir ama aradaki farkla gidip PS5, Xbox, VR tarzı şeyler alabilirsiniz. Asus'da birkaç oyunda ve filmlerde kullanabileceğiz dolby vision var ancak hdr 1000'den farkı yok. Öte yandan Msi'ında iyi olduğu konular var, OLED bakımı Msi tarafında çok daha iyi. Nitekim Msi tarafında AI özellikleri de var ve yeni oyunlar için geliştirilmeye müsait. Soranlar olmuş bu arada, içinde fiziksel gsync modülü olan tek model alienware. Asus'da ve Msi'da yok.

Her zaman olduğu gibi, gereksiz bir ROG vergisi.

Msi modelini 43 bin TL fiyattan 3 ay erteleme + 6 taksit olarak alanlar çok şanslı. Seçimden sonra bu fiyata bir daha asla gelmeyebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aad959595 -- 15 Mart 2024; 18:18:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay

Allah yakınlarına sabır versin kardeş


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nexus can
H
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Zararı olmaz ama özellkle düşük parlaklıkta kullanıyorsanız bu kadarına gerek yok. Cihazların bu kadar üzerine düşmeye gerek yok. Max. süreye ayarlayın. Bilgisayarı kapatırken çalıştırın kafi (Bazen kendisi otomatik de yapıyor). Zaten o kadar kolay yanıyor olsa 3 sene garanti vermezler. Yeni nesil oled tv ve ekranları adamlar rağmen uğraşarak zorla yakıyorlar.

Ancak tavsiyem benim biraz kişisel tercihimlerimle alakalı. Zaten bir iki yıla modeli eskiyecek bir ürünü korumak için çaba göstermeyi yersiz buluyorum. Bir ürünü kullanmak eziyete dönüşmemeli.

Yapmazsam kesin yanacağını bile bilsem bile kimse o şeyi 2 saatte bir çalıştırtamaz. Alt tarafı bir ekran. Biz hergün yaşlanıyoruz ekran yansa ne olur? Bırak yanacaksa yansın Demek ki bu oled teknolojisi daha olmamış der geçeriz. Telefona ekran koruyucu falan da takmam ben mesela.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 9 Nisan 2024; 4:50:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @claswan
S
geçen yıl
Teğmen

dolar sabit, asgari ücrete zam gelmedi, eminim bir ayda dükkan kirası da artmamıştır ama bunlar bir ayda ürüne iki kez zam yapıp 10 bin tl arttırıyorlar.
allah gözlerini doyursun ne diyelim. sebep olanların da, bunlara bu fırsatı verenlerinde bin belasını versin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
geçen yıl
Teğmen

61'e sipariş verirken son 3 diye belirtiyordu. Satın aldım aradan 2 saat geçti baktım fiyat 66'ya yükseltilip %8 indirim uygulayarak yine 61'e düşürmüşler ve yine son 3 yazıyor... Bu yalan stokçuluk nedir ya...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
geçen yıl
Teğmen

O dell g3223q benım eski monıtorum. Yazdıgın yorum hic hos degil oncelikle onu belirteyim. 60 bin liraya qd oled alanların hepsine kafasız demişsin. Herkesin kendi tercihi bro kimseyi alakadar etmez. Sen öyle memnun olabilirsin memnuniyetini dile getirirsin olur biter. Uslubun cok yanlıs. Ben iki monıtoru de karsılastırdım, videosunu da attım. Asus pg32 den sonra senın bu övüp bitiremedigin monıtorun benim gozum de tek yeri çöp kutusudur buda benim fikrim.


https://www.youtube.com/watch?v=ueqXNr8HF1o





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 23 Mayıs 2024; 19:41:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kralhasanyigit
Z
geçen yıl
Teğmen

Ben çöpe attım demedim. O monıtor ıcın copte demedim. Sen nasıl kendi fikrini beyan ederken 60 bine asus alanlara kafasız demıssen bende kendi fikrimi beyan ederek asusun yanında delın cop kaldıgını soyledım. Ben en azından sahıslara kafasız demıyorum senın gıbı. Yine söylüyorum anlayısı zayıf olan arkadaslar ıcın. Dell g3223q kendı basına cok ıyı bır monıtor. Bana gore oled ayrı bır dunya oldugu ıcın pg32ucdm nın yanında dell g3223q çöp kalıyor. Daha da bısey yazmıyorum. Anlayan anladı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kralhasanyigit