Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1329
Cevap
38803
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (57. sayfa)
K
3 hafta
Yüzbaşı

Şu monitörlere 60k veren insanlara helal olsun. Anlıyorum insanlar 16:9 4K oled istiyor, işte ondan dolayı da yok talepmiş bilmem ne :)

Azıcık kafa kullanan şu monitörlere 60K vereceğine gider şu alttaki ikisini alır, ben öyle yaptım ve çok memnunum. Desteklemeyen oyunu 4K 144Hz 600nit IPS'te oynuyorum, destekleyen oyunu 32:9 240Hz qd-oled'de oynuyorum.


https://www.gaming.gen.tr/urun/215797/dell-g3223q-32-inc-144hz-1ms-uhd-freesync-premium-pro-fast-ips-hdr600-gaming-monitor/?ref=akakce&v=1.36


https://www.n11.com/urun/samsung-ls49cg934suxuf-49-003ms-240hz-dual-qhd-oyuncu-monitor-43512356?magaza=gamers-arena&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Şimdi alta yer sorunu fln diye cevaplar gelecek, saygılar abiler :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 23 Mayıs 2024; 11:51:1 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
3 hafta
Yarbay

Merhaba kulandığınız sistemide yazarmısınız rica etsem benim kulandığım sistemle performans karşılastırması yapıp size birkaç soru sormak istiyorum.
Yoksa ben ben monitor alamıycağım bu gidişle belki sizin verdiğiniz cevaplar bana yardımcı olur.
En son şu iki monitor arasında kaldım ama dediğiniz gibi deli paralar bu rakamlar vermesine veririm ama ederi bu değil avrupa vatandaşlığım var şeytan diyor atla uçağa al gel ama bu sefer vergi çıkarmı vergisi var ölü pixel var varda var.


https://versus.com/tr/dell-alienware-aw2725df-27-vs-msi-mpg-271qrx-qd-oled-27



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kralhasanyigit
A
3 hafta
Onbaşı

Konu başlığında en çok konuşulan ASUS PG32UCDM Modeli; tüm dünyada heyecanla beklenen, en fazla talep gören, muhtemelen türünün şimdilik en iyisi ve doğal olarak da en pahalısı olan bir ürün.
Hal böyle iken Herkes bütçesi dahilinde, bir ürünün en iyisini almak istemesi gayet normal.
Yeni nesil 4k monitörlerin Global bir üretim ve stok problemi var, yani geçtiğimiz yıllarda ülkemizde yaşanan otomobil stokçuluğu, fiyatların patlatılması vs. gibi bir durum da değil.

Ülkemizde pekçok şeyin fiyatı Globalden daha yüksek ; dünyada neden en pahalı otomobil bizde? neden en pahalı iphone bizde? neden dünyada etin en pahalı olduğu ülke biziz? 1 kg muz dünyada 1 $ iken neden bizde 2-3 $ civarında satılıyor vs..... daha yüzlerce ürün sıralanır ve bu liste uzar gider. meseleye daha geniş bir açıdan bakmak lazım

Yukarıda saydığım daha temel ihtiyaçların fiyatı bizde yurtdışına göre 2-3 misli daha pahalı iken bu monitörün bizde vergiler dahil %50 civarında daha pahalı olması görece masum kalıyor.
Kısıtlı bütçesi olanlar için yurtdışından getirtmek, indirimleri takip etmek veya ikinci el olarak satın almak gibi seçenekler değerlendirebilir

Ancak Düşük gelirli olup aylık gelirinin 3-5 misli ile son model iphone almak ve her 2 yılda bir yenilemek gibi gibi acı ekonomik gerçekliklerimiz de maalesef var.
3-4 aylık gelirini bir telefona, 3-4 aylık gelirini de bir monitöre bağlayan insan ne yiyip- ne içecek veya neye yatırım yapacak ?

Konumuz olan OLED monitör asla temel bir ihtiyaç değil, kimse 3-5 maaşını verip en tepedeki modeli almak zorunda değil, mantıklı da değil, hayatı boyunca bu ve bunun gibi bir ürüne sahip olmadan da, daha mütevazi F/P tadında mutlu mesut yaşayabilir, 3 yıl garanti verilmiş ürüne, halen OLED şöyle kötü, yetersiz vs. (sanki satın almak zorundaymış gibi) yorumlar ile gerçeklerden uzaklaşmış oluruz.



K
3 hafta
Yüzbaşı

Hocam eğer kendi kullandığım monitörlere dair yorum yapmamı söylüyorsan şu şekilde söyleyeyim.

DELL G3223Q şahane bir IPS monitör. Hem oyun için, hem iş için kullanıyorum. PS5'te bağladım, XBOX Series X'te bağladım. İş gereğiyle hayatım bilgisayar başında geçtiği için, üstüne de oyun delisi olduğum için hem 7900XTX, hemde 4090'lı bilgisayar var evde. Hepsinde kusursuz görüntü veriyor. Ve özellikle oyun yanında iş yapmak isteyenler için mükemmel bir monitör, sonuna kadar öneririm.

Samsung G93SC ise bambaşka bir monitör. 32:9 49" ultrawide screen mevzusu deneyimlemeden anlaşılamayacak birşey. Öncelikle QD-OLED vs. IPS mevzusundan başlarsak. Evet OLED'in çok bariz farklılıkları var. En yegane farklılığı da gece oyun oynarken HDR sahnelerde fark ediyorsun. OLED ekranlar yanyana pixel'lerde bile sınırsız parlaklık farkı verebildiği için, özellikle HDR sahnelerde inanılmaz bir görüntü ortaya çıkarıyorlar. Max parlaklık değerleri aslında 10%'larda fln o kadar yüksek değerler olmasa da bu sonsuz contrast mevzusu bambaşka bir olay. Bu mevzuya bir ad koyup öyle satalım dediler zaten, adına da HDR True Black dediler. Yani bu monitörlerin max parlıklar değerleri çok yüksek değil mevzusuna kesinlikle aldırış etmeyin. Özellikle karanlık ortamda oyun oynuyorsanız, inanılmaz bir HDR görüntü veriyor QD-OLED monitörler.

Misal şaka gibi bişi ama birebir aynı özelliklerde 27" QD-OLED monitörleri 49" Samsung QD-OLED'ler ile aynı paraya satıyorlar nerdeyse. 49" olan zaten içinde 2 tane 27" QD-OLED barındırıyor :) Tamamen taleple ilgili birşey yani. Genelde çok yer kaplıyor diye 49" 32:9 monitörler tercih edilmiyor. Bundan dolayıda 7-8 aylı sürelerde Samsung bütün çıkardığı 49" 32:9 monitörlerde nerdeyse ilk çıkış fiyatlarının yarısına kadar inmek zorunda kaldı.O açıdan bence G93SC şu an Türkiye ve dünyada direk en tercih edilebilir QD-OLED monitörlerdir. Kesinlikle öneririm.

Bu şekilde yorumlayabilirim hocam. Sormak istediğin başka birşey varsa gene cevaplarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @enja
U
3 hafta
Yüzbaşı

Merhaba pg32udcm modelini satın aldım bugün geldi fakat monitörü kendi kablosuylada paugge marka display port kablosuylada 240hz e çekemedim.120 Hz veriyor sadece sorunun çözümü nedir acaba varmıdır bilgi sahibi olan.Birde ideal oyun için monitör ayarları tavsiyeniz nedir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
3 hafta
Teğmen

Monitor ile birlikte gelen hdmi ile bağlamanı onerırım. Ben öyle kullanıyorum. Hem 240 hz hem 12 bit renk aralığı sağlıyor o kablo. Boş bir kablo değil sertifikalı bilgin olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ufuq010101
Z
3 hafta
Teğmen

O dell g3223q benım eski monıtorum. Yazdıgın yorum hic hos degil oncelikle onu belirteyim. 60 bin liraya qd oled alanların hepsine kafasız demişsin. Herkesin kendi tercihi bro kimseyi alakadar etmez. Sen öyle memnun olabilirsin memnuniyetini dile getirirsin olur biter. Uslubun cok yanlıs. Ben iki monıtoru de karsılastırdım, videosunu da attım. Asus pg32 den sonra senın bu övüp bitiremedigin monıtorun benim gozum de tek yeri çöp kutusudur buda benim fikrim.


https://www.youtube.com/watch?v=ueqXNr8HF1o





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 23 Mayıs 2024; 19:41:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kralhasanyigit
C
3 hafta
Teğmen

Arkadaşlar Msi 32 mpg321urx qd Oled monitör kullanmaktayım.bu monitörleri hangi HDR modunda hdr400 mü yoksa peak1000 olarak mı kullanıyorsunuz ?tavsiyeleriniz varmıdır?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

U
3 hafta
Yüzbaşı

hocam peki oyun için hangi monitör ayarlarını kullanıyosun bende default ayarlarda şu anda ama biraz değiştirmek istiyorum daha canlı olması için




Bu mesajda bahsedilenler: @ziyaberkay
W
3 hafta
Yarbay

Oyun canavari oldugunuzu soylediniz ve yeni nesil konsollara sahipsiniz. Kullandiginiz monitorun 60hz de ekran yenileme hizi cok iyi degil ve ozellikle giris gecikmesi yine 60hz’de 23.2ms .. Konsol agirlikli oynuyorsaniz daha hizli bir model almanizi tavsiye ederim. Model secmeniz konusunda yardimci olabilirim..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kralhasanyigit
K
3 hafta
Yüzbaşı

Helal sana kardeşim, sen çöpe at; ama attığın çöpü söyle biz alır kullanırız o çöpten. Zaten çöplük bir monitör olduğu için rtings aşağıdaki gibi notlar vermiş.
< Resime gitmek için tıklayın >
Ayrıca herkesin kendi parası, tabiki de haddime bile değil kim parasını nereye harcamış neye kullanmış. Burda muhabbetini yapıyoruz sadece. Alan güle güle kullansın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 24 Mayıs 2024; 7:24:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ziyaberkay
K
3 hafta
Yüzbaşı

G3223Q 144Hz, G93SC 240Hz kardeşim. Anlamadık ne demek istiyorsun?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wNchstR
W
3 hafta
Yarbay

Kullandiginiz konsollar icin o degerlerin bir anlami yok. Dusuk yenileme hizlarinda monitorlerin performansi degiskenlik gosterir. Sizin monitorunuz konsol oyunculugu icin vasat performans gosteriyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kralhasanyigit
K
3 hafta
Yüzbaşı

G3223Q'den bahsediyorsan, anlamıyorum neyden bahsediyorsun? Vasat performans ne demek? 2 tane HDMI 2.1 portu var ve PS5'te ve XBOX'ta 4K, HDR, 120Hz, ALLM, VRR ne varsa destekliyor. Konunun ana topiği olan OLED 4K monitörlerden hiçbir farkı yok OLED olmaması dışında. Söylemek istediğiniz nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 24 Mayıs 2024; 9:5:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wNchstR
W
3 hafta
Yarbay

Soylemek istedigimi anlamiyorsaniz bu konuda bilgi sahibi degilsiniz demektir.

Kagit uzerindeki verilerin hicbir anlami yok. Konsol oyuncusuysaniz kullandiginiz monitorun 60hz de gosterdigi performans sizin icin onemli olmalidir. Her 240, 360, 480, 500hz monitor dusuk yenileme hizlarinda(60hz) iyi performans gostermez. Sizin kullandiginiz monitor de 60hz oyun oynarken yuksek giris gecikmesine sahip. En basit sekliyle anlattim hocam.

Siz oyun canavariyim deyip, yeni nesil konsollarda oyun oynadiginizi belirttiginiz icin mudahale ettim. Pc oyuncusuysaniz ve 240Hz alarak oynayacak donaniminiz varsa monitorunuz ile devam edebilirsiniz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kralhasanyigit
K
3 hafta
Yüzbaşı

Hocam söylemek istediğin konu pratikte umrumda değil. Senin için önemli olabilir, hatta konsol oyuncu kesiminin çoğunluğunda önemli olabilir; ama ben zaten konsolda 60FPS ile COD oynayanlardan değilim. Benim için konsol single-player oyun makinasıdır ve single-player oyunda da Mortal Kombat oynamıosam çok da umrumda değildir input latency. O açıdan bilgi sahibi değilsiniz fln tarzı şeylere girme, anlaşmazlık çıkar.

Elbette tercih meselesidir; ama nerdeyse son 10 senedir hiçbir multi fps oyununu zaten konsolda 60Hz olarak oynamadım. Ki konsol karşısına geçip COD oynayan insanların da emin ol yüzde doksanı, konsol için monitör alan kesim değildir. Genel kitle kullanıcısı zaten konsolda kod oynuyorsa, koltuğunda TV karşısında oynuyordur. O açıdan monitörün 60Hz'de çalışırken input latency sahibi olması beni ilgilendirmiyor, ki herhangi birini ilgilendirmesi de bana komik geliyor. Üstüne bu konunun argümanları dahilinde, G3223Q yerine 60Hz'de daha iyi motion blur ve input latency değerleri varsa eğer diye 60Hz'de oyun oynamak için 3 katı para verip OLED almak daha mantıklı diye bir argüman sunmayacaksın herhalde. 240Hz monitör alıyorsun 60k'ya, sonra karşısında geçip 60Hz'de PS5'te COD oynuyorsun :)

Özetle 80 farklı monitör kullandığım için, söylediğini anlamıyor değili, anlıyorum; ama umursamıyorum. Hatta söylediğinin iki tık ötesine geçip, aklı fikri olan adam konsol için aldığı monitöre 60K verip 60Hz performansına bakıyorsa o bana komik gelir demek istiyorum.

Ha ama şu diyorsan eğer; 4K IPS 120Hz üstü 32" klasmanında aynı fiyat bandında başka bir monitörün 60Hz input latency değeri daha iyidir. Gidin onu alın diyorsan, ona birşey diyemem. Ki teker teker kontrol etmedim ama; 4K 144Hz AHVA-IPS panellerin çok çok büyük ihtimal hepsi tek bir yerden çıkıyor, bütün monitör firmaları da aynı panelde alıp kullanıyordur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 24 Mayıs 2024; 9:50:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wNchstR
W
3 hafta
Yarbay

Acikcasi ne dediginizi anlamadim, sizin de anladiginizi sanmiyorum. Siz fikir sahibisiniz, ama bilgi konusunda eksik oldugunuzu dusunuyorum. Sanirim bahsettiginiz sey butce ila alakali.

Simdi kisisel tercihlerden(otomobil, mobil telefon… vs) onlarca ornek verebilirim, ama gerek yok. “Bu monitore bu kadar para verilmez.” diyorsaniz hakli olabilirsiniz derim, bu kisisel bir tercihtir. Fakat: “Ben su paraya su monitoru aldim ve sizinle ayni performansta kullaniyorum.” derseniz ciddiye alinmazsiniz..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kralhasanyigit
J
3 hafta
Yüzbaşı

Neden burda polemik başlatıyorsunuzki, konu OLED monitör konusu. Asus PG32UCDM monitörümü bugün teslim aldım, ayarları hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Yada daha önce paylaşıldıysa mesaja yönlendirebilirseniz yine çok sevinirim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 hafta
Yüzbaşı

Bilgi eksikliği olan ben değilim. İnatla bilgi eksikliğinden yürümeye çalışıyorsun. Eğer birine bilmişlik taslayacaksan, senin fikrin yok ama bilgin var diyeceksen, lütfen bilgili olduğunu iddia ettiğin şeyi tam bil, ondan sonra bilgili olduğunu iddia et.

Kim ne istersen alır, umrumda değil, yorumumda ona değildi zaten. Amacım polemik yaratmak değil. Fakat, ülke olarak ekonomik sıkıntı yaşıyoruz ki ülkeyi geç global boyutta bile insanlar dar boğazda ve sıkıntı yaşıyorlar. O açıdan dolayı genelde tüketim malzemelerinde ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Yaptığım yorumlar o açıdandır. Başka bir de amacım yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @wNchstR