Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
49
Cevap
3559
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni MacBook Pro ve iMac modellerinin Türkiye fiyatı belli oldu (3. sayfa)
G
7 ay
Teğmen

İyi ki Nisan ayında 29.000 tl'ye 13.6 16GB Midnight Black kapmışım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 ay
Teğmen

M2 Mac Mini kullanıyorum. Aynı anda Parallels Desktop ile Windows 11 ve çeşitli Linux dağıtımları çalıştırıyorum. Bilgisayar bana mısın demiyor. Aşağıda Google Chrome ile birçok tab açık. Bilgisayarın fanının çalıştığını da hiç duymadım bugüne kadar. Dediğiniz YouTuber Chrome üzerinde BitCoin Mining yapan 8-10 sayfa açmış olabilir mi? Takip ettiğiniz YouTube kanallarının güvenilir kanallar olmasını öneririm.
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @SonatTürkoğlu QUHSD
S
7 ay
Teğmen

M3 işlemcilerde ray tracing özelliği var. M2 işlemcileri tercih etmenizi önermem.





Bu mesajda bahsedilenler: @Egeozbaran
S
7 ay
Teğmen

RAM'in sonradan upgrade edilememesi çok kötü birşey ama



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atanamayansantrafor
S
7 ay
Teğmen

Mac'lerin RAM kullanımı Windows ile aynı değil. Mac'lerdeki 8GB RAM Windows PC'lerdeki 16GB RAM gibidir. Sanal sunucu konusunu ayrı tutuyorum ama "8GB RAM'li olanla ancak Word Excel takılırsın" demek çok yanlış olur. 8GB RAM'li bir Raspberry Pi 4'üm var, hızlı bir SD kart da ekledim, onda bile çoğu şey yapılabiliyor.
Edit: Haa bana göre günümüzde RAM miktarı 16GB'tan başlamalı artık ama yanlış bilgilendirmek de güzel birşey olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SB16 -- 2 Kasım 2023; 10:08:52 >



Bu mesajda bahsedilenler: @origin90
S
7 ay
Teğmen

Zamanında 3 kanallı RDRAM vardı, 3 çekirdekli işlemciler vardı, halen 6 çekirdekli işlemciler var. Intel anakartlarda on-board ekran kartı RAM'den alan ayırınca kalan RAM miktarı 14 yada 15 küsür GB (yada MB, hatırlayamadım ne zamandı) RAM miktarı görünüyordu.
18GB RAM bana da garip geldi ama grafik işlemleri için kullanılan miktarı düşünce geriye 3 aşağı 5 yukarı 16GB RAM kalsın şeklinde düşünülmüş de olabilir belki de.





Bu mesajda bahsedilenler: @Mütercim Bey
S
7 ay
Teğmen

M3 işlemcilerde ray tracing özelliği var. 3D grafik özellikleriyle ilginiz yoksa sizin için farketmeyebilir ama Mac'ler için birçok oyun çıkacağını, Parallels Desktop üzerinde Windows 11 ile çok güzel oyun çalıştırıldığını da hesaba katarsak ray tracing özelliğinin olması da dikkate alınacak bir özellik bence.





Bu mesajda bahsedilenler: @Muholland
A
7 ay
Yüzbaşı

Evet kötü ama bunlar SoC. Yani işlemci ekran kartı ram bütünleşik ve sonradan değiştirilemez olduğu için bu kadar taşınabilir cihazlarda bu performansı ve pil ömrünü görüyoruz.

Ha RAM fiyatları çok yüksek ve base model'da 16GB hala yok. Bunlar kabul edilir şeyler değil. ama yine dediğim gibi 8gb iş görüyor, 16 alması gereken de alıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @SB16
5
7 ay
Yüzbaşı

M3 işlemcili hali bence çok saçma. 1 Thunderbolt eksik, tek fanlı daha basit bir soğutma var ve işlemci M3 Pro gibi modellerden bariz daha yavaş. M3 modelde RAM 16GB yapılınca aradaki fiyat farkı ise sadece 7K. Bu kadar pahalı bir cihazda düz M3 olanı almanın hiçbir mantığı yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 ay
Teğmen

M3 işlemcilerde ray tracing özelliği var. Bu gözardı edilemez birşey.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @55superx
R
7 ay
Yarbay

Yazılımcısınız, ihtiyacınız olan bilgisayarı almışsınız. 8gb ram size yetmiyor diye başkalarına yetmeyecek diye bir durum söz konusu değil.

"Profesyonel kullanım" tanımı kişiden kişiye değişir. Biri çıkar der ki profesyonel kullanım için Macbook alınmaz, çünkü adamın ihtiyacı olan Linux'tür atıyorum. Ya da dediğiniz gibi, 64gb ram'e ihtiyacı olan, 8k video render'ı yapan adam içindir.

Kendi ihtiyaçlarınızı, sanki genel kullanıcıların ihtiyacıymış gibi anlatmayı bırakın efendim. Bu şekilde bir yere varamazsınız (siz ya da "8gb ramli laptop mu olur yeaaaa" diyen herkes). Bu şekilde yaptığınız eleştirinin de bir anlamı yok. Yazdım yukarıda da, uluslararası bir firmanın pazarlama müdürüyüm (özelden yazarsan linkedin'imi atayım inanmıyorsan). Laptop üzerinden yaptığım işten para kazanıyorum, profesyonel kullanıcıyım yani. Yetiyor bana 8gb ram.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @swat882
E
7 ay
Binbaşı

Bu çok saçma ama Apple ürünlerini sadece marka takıntılı insanlar almıyor ki. En basitinden Appstore'a uygulama geliştiren insanlar için Macbook elzem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 4 Kasım 2023; 23:34:25 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.