Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
25
Cevap
2359
Tıklama
0
Öne Çıkarma
yeni evlenecek kardeşinize bi fikir verin
M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaslar yeni evlenecegim ve yavastan esyalarimi almayi dusunuyorum.
Daha yeni mezun bir doktorum ve asistanliga gitme tekrar mecburi hizmete gitme surecini yasayacagimiz icin simdilik cok pahali urunler yerine f/p orani iyi urunler dusunuyoruz.

Bu konularda tecrubeli arkadaslarimin fikirlerine ihtiyacim var.

Yardimlariniz icin tesekkurler

**Amasya Merzifonda calisiyorum

*imla hatalari icin kusur bakmayin telefondan yaziyorum

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



C
12 yıl
Yüzbaşı

tekrar herkese selamlar
buzdolabı için herkesin bütcesine uygun olabılecek kalıte olarak fıyatına gore en ust duzey urun hıtachı dırhttp://www.tamsaatinde.com/HITACHI-R-Z570ERU9X-STS-CELIK-BUZDOLABI,PR-1795448.html
urunun dıger maudıllerınden farkları
ses duzeyı sızı yanında kahvaltı yaparken bıle duymadıgınız mavi ısık taze sogutma teknolojısı mevcut japon ların en buyuk fırmalarından bırı olan hıtachı ıcın teknık servısının Türkiye 'de en ayrıcalıklı hizmetini alabildiğiniz enkay grup tarafından verılıyor. pıyasada sharpın urunlerını dırek kendı yapıyor cogu uretıcıyede panel veren fırma
bulasık ve camasırda elektrolux onerırım arkasından gorenje ve arcelık gelır


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @metemym , @hadi_be , @Smoker 1903
E
12 yıl
Binbaşı

Arkadaşım ben 2005'te evlendim Profilo almıştım buzdolabı ve çamaşır makinemi. Bosch ve Siemens ile bire bir aynı olması ve fiyatının ucuz olması en büyük avantajı. Servis hiç lazım olmadı bana ama Siemens ve Bosch'a destek veren yerler servis veriyordur sanırım. Bu sebeple servis ağının yaygınlığı konusunda tereddütün olmasın. F/P ürünü istediğin için diyorum Profilo senin işini görür ve Bosch/Siemens kalitesini daha ucuza yakalarsın.


Henüz yeni alacağın için almışken mümkün olduğunca a++ veya a+++ makine almanı tavsiye ederim. İlk bakman gereken şeylerden biri bu bence. Uzun vadede avantajlı çıkarsın. Örnek vereyim ben şu sıralar evde TV, Buzdolabı, Çamaşır makinesi vs... ne kadar harcıyor diye test etmek üzere bir elektrik tüketim ölçüm cihazı aldım, şimdi bunlara kasıyorum. Bunları bir kere aldımmı tekrar değiştirmek için masrafa girme boşuna. Eğer elimdeki cihazları elden çıkartmam gerekmeseydi kesinlikle alacağım cihaz en tasarruflusu olurdu.

Neden dersen : Bir yılda 600Kwh yakan bir buzdolabı ile 200Kwh yakan buzdolabı arasında yıllık 150TL civarında bir tüketim farkı olacak. Sen buzdolabını (bak ben 2005'ten beri kullanıyorum) 10 sene kullansan bir buzdolabı parası daha elektriğe vermiş olacaksın. Tabi elektriğe gelecek zamları falan saymıyorum bu hesapta. Diyeceğim o ki ürün alırken enerji sınıfına ve bak aradaki 200-300 TL'leri (eğer fark varsa bile) fazla kaale alma. Eğer fark varsa diyorum çünkü zaten piyasadaki bir sürü üründe fiyatlar 1500-1600 TL'lerden başlıyor. Aşağıdaki vereceğim örneklere bak, fiyatlar çokta uçuk değil. Sana 1500 TL'nin altında buzdolabı tavsiye eden çok olmayacaktır sanıyorum.


Bak mesela aşağıdaki ürün Bosch beyaz kapı (a++ modeli) :
http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-bosch-kge58aw30n-fiyati,539091.html

Aynı özelliklere sahip olan Profilo'nun Inox modeli hemen hemen aynı fiyatlarda (bu da aynı özelliklerde olduğu için a++) :
http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-profilo-bd3058l3av-fiyati,729744.html


Yani Beyaz alacağına Inox alabilirsin yani. Ya da profilo'nun beyazını alıp iyice ucuza getirebilirsin.

Bu ürün içinde forumda bulduğum bir inceleme yazısı :http://resim.donanimhaber.com/m_55921767/tm.htm

Şu aşağıdaki cihaz ise a+++ sınıfı. Profilo'da muadili yok, yani onda a+++ yapmamışlar. Sadece Bosch ve Siemens'te var bu cihaz. İkisinin fiyatları hemen hemen aynı, hangisini ucuza bulursan alabilirsin.

http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-bosch-kge58aw40n-fiyati,756832.html
http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-siemens-kg58eaw40n-fiyati,770948.html


Ben bu sıralar buzdolabı ve TV'ye yoğunlaştığım için örnek olarak sana buzdolabı verebildim ama sen de Çamaşır Makinesi için araştırmanı kendin yaparsın.
Bu arada TV için de mutlaka elektrik tüketimini dikkate al. Uzun vadede kendi parasının yanında bir TV parası daha götürüyor cepten bu aletler.



Son bir örnek veriyorum. Hotpoint demişsin. Hotpoint'in a++ olan modelinin fiyatı aşağıdaki gibi. Benim sana verdiğim linkteki ürünün hem hacmi yüksek, hem elektrik kesintisinde saklama süresi 2 katı uzun, hem de elektrik tüketimi nispeten daha az.

http://www.akakce.com/buzdolabi/en-ucuz-e2bl-19303-f-tk-fiyati,843509.html



M
12 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ya hakikaten çok sıkıntı bi işmiş ve de benim şu anda taksit ertelemeli bi kampanya ile almam lazım :(

şu anda elimde ki iki karta böyle kampanyalar var
1.si parafın aristona yaptığı şubat ödemeli 12+6 taksitli kampanyası
2.si bimekste maximum kartın yaptığı ocak başlangıçlı kampanyası

bana bu iki yerden alınacak ürünler tavsiye edebilir misiniz?

aristondan kafamda olan ürünler şunlar arkadaşlar ve galiba her zaman yaptığım gibi orta sınıf bişiler olsun derken fiyatları abarttım gibi ama yine de toplamı 4bini aşmıyo :D ;

buzdolabı
1-Ariston NMTP 1922 FW (TK) A+ No-Frost Buzdolabı
2-Hotpoint - Ariston E2BYH 19223 F 03(TK) A+ No-Frost Buzdolabı
3-Hotpoint - Ariston E2BLH 19213 F (TK) A+ No-Frost Buzdolabı
4-BOSCH KGE58AW40N Çift Kapılı A+++Enerji Sınıfı Süper Soğutma Kombi Buzdolabı

çamaşır makinesi
1-Hotpoint - Ariston Aqualtis AQ93F 29 EU 9 Kg 1200 Devir A+++ Çamaşır Makinesi
2-SAMSUNG WF0700NCW 7 kg 1000 Devir A+ Enerji Sınıfı Çamaşır Makinesi

bulaşık makinesi
1-Hotpoint - Ariston LKF 720 A TK/HA 7 Programlı Bulaşık Makinesi
2-Hotpoint - Ariston LBF 51 EU/HA.R 5 Programlı Bulaşık Makines

buzdolabı bosch ç.makinesi samsung olunca 3327 lira
hepsi ariston olunca 3425 lira





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metemym -- 24 Eylül 2013; 2:19:48 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
12 yıl
Yüzbaşı

mesajım bulunsun.. ilgiyle takip ediyorum evlilik hazırlıkları içerisindeyim. :)
bu arada candoğan62 beyin forumda AEG marka bir çamaşır makinesi hakkında güzel yorumları ve incelemesi var.
kendisi de almış. incelemeni tavsiye ederim. benim için aydınlatıcı oldu.

http://forum.donanimhaber.com/m_67849136/tm.htm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.