E

Binbaşı
25 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
725 (Bu ay: 6)
Gönderiler Hakkında
E
2 ay
Turkcell’den Norveç’ten arak Milli takım marşı
Başka şarkı bulamadınız mı da gidip bunu arakladınız?

Norveç 2009 Eurovision şarkısı
E
9 ay
MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ
Selamun aleyküm arkadaşlar,

aracı yeni aldım ve ilk aracım olduğundan ötürü ilk aşamada çok yorum yapamayacağım ancak uzun vadede ilk mesajı detaylı bir şekilde güncelleyeceğim.

Alım aşamasında tüm kullanıcıları ve tüm bilgileri bir araya toplayan bir grup olmadığını farkettim. Araçla ilgili her türlü konuyu tartışabileceğimiz bir konu hem araç sahipleri hem de bu aracı sahiplenmek isteyenler için bir çok konuda yol gösterici olacaktır.

Bu aracı almamdaki en önemli sebeplerden biri ciddi anlamda F/P olduğuna kanaat getirmem oldu. Ayrıca bir tanıdığımızda var ve ondan aldığım yorumlar çok pozitif olduğundan seçtim.

Ben şu ana kadar 50km/s'i bile geçmemişimdir :) ancak kendisi aracın çok sessiz olduğundan bahsetmişti, 180 ile kuzey marmara otoyolunda giderken içeri motor ve yol sesi almadığını aktardı. Tabi müzik vs... açık mıydı neydi detayları bilmiyorum.

Kendi tecrübem de, yine o tanıdığın arabasında yaptığımız bir yolculuk sonrası mahalleye girip park ettiğimizde biri yanaştı ve elektrikli mi diye sordu. Benzinli olduğunu söylediğimde adam şaşırdı, inanılmaz sessiz dedi. Tabi bu sokak içi sürüş hızındaki bir yorumdu.

Şu anda acemi kullanıcı olduğumdan ötürü beni rahatsız eden şeylerden biri önde park sensörü olmaması. 360 derece kamera olsa da yakınlık konusunda bilgi verecek bir sensör çok iyi olurdu. Arkada da kamera olmasına rağmen sensör ek bilgi sağlıyor ve çok yardımcı oluyor.
E
10 ay
Sıfır veya az KM araç için hangi ekspertiz, hangi paket?
Selamun aleyküm arkadaşlar,

Sıfır araç bile alsanız expertiz yaptırın deniyor (tırdan düşme, dolu hasarı, kuş pisliği izleri sebebiyle boya vs... bir sürü mevzu yaşanıyormuş).

Bunun yanında sıfır kalibresinde, henüz 3-5 bin km yapmış veya o kadar bile yapmamış bir araç alımında nereden hangi paket expertiz yapılmalı sizce arkadaşlar?

2.000km civarı yapmış bir araç için anlaştık. Kazasız, boyasız vs... deniyor ama yine de yukarıdaki sebeplerden bir kontrol ettireyim diyorum (zaten o kişi bayiden alırken de yaptırmamış). Araç üretici garantisinde olduğu için motor mekanik bakmadan sadece kaporta mı baktırsam yoksa farklı şeylere baktırmak gerekir mi?

Tramer sorgulaması, HGS borç sorgulaması vs... gibi şeyleri yaptırmak gerekir mi? 5664'ten tramer sorgusu yapabiliniyor ancak sms ile hgs sorgusu yokmuş mesela, bu adamların özel bir sistemi mi var daha detaylı bilgi alabildikleri? Bir de MTV var, sanırım onu da 3340'a mesaj atarak öğrenebiliyormuşuz. Sadece bu iki sorguyu yapsak yeterli midir? Böylece o paketi içereni tercih etmek durumunda kalmayız, 250TL falan fark ediyor. Çok çok özel şeyler yapıyorlar mı cidden?


Son olarak aşağıdaki firma paketlerinden hangisini tercih ederdiniz firma adı ve paket adı söyleyebilirseniz sevinirim.

Ekspertiz Paketleri - Auto King Ekspertiz

Oto Ekspertiz Fiyatları (otorapor.com)

Bayrampaşa Oto Ekspertiz Fiyatları - Umran Bağımsız Araç Ekspertiz Merkezleri (umranoto.com.tr)

Paketler DYNOMARK OTO EKSPERTİZ

Oto Ekspertiz Fiyatları 2023 - Pilot Garage

Fiyatlarımız (expertika.com.tr)
E
10 ay
Chery Omoda 5 / Tiggo 7\u00268 güvenlik özellikleri ve NCAP skoru hk.
Selamun aleyküm arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi Omoda 5 NCAP'ten 5 yıldız almış. Tiggo'ya ise Chery hiç test yaptırmamış.

Şahsen araçların özellikleri itibarı ile kafa kafaya aynı platformda olduklarını düşünüyorum. Tabii ki araçların aerodinamiği etkileyen boyutsal ve şekil farklılıkları da sözkonusu ancak bunları es geçersek, Tiggo'nun da benzer puanları alabilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Araç özellikleri sayfasına baktığımızda her üç modelin de motor özelliklerinin bire bir aynı olduğunu, yakıt tüketim verilerinin mililitrelik ufak farklar içerdiğini (boyut ve şekil farkı) göreceksiniz.

Chery NCAP testine Omoda 5'in Luxury modelini göndermiş. Zaten Luxury ile Excellent sürümleri arasında Ön Orta Hava Yastığı dışında bir fark bulunmuyor ve muhtemelen NCAP değerlendirmesinde göze alınmayan bir kriter olduğu için çok sallamadılar. Çünkü eğer söylendiği gibi NCAP'den iyi skor alıp reklam aracı olarak Omoda 5'i kullanacak olsalardı Excellent sürümü yollarlardır test için.

Tiggo serisi ile Omoda 5'in Luxury güvenlik donanımı farklarına baktığımızda ise Omoda 5'te aşağıdaki 2 güvenlik donanımı diğerlerinden ayrılıyor. Tiggo serisinde bunlar seçenek olarak bile sunulmuyor:

  • Akıllı Kaza Önleme Sistemi
  • Çoklu Çarpışma Önleme Sistemi

Çoklu çarpışma önleme sistemi aşağıdaki video gibi işliyor. NCAP testinde bu dikkate alınıyor mu bilmiyorum.
Multi Collision Brake - YouTube

Akıllı kaza önleme sistemi hakkında ise bir şey bulamadım. Bunun ne olduğunu bilen var mı?


Tabii ki varsayımlarla yola çıkmak çok mantıklı olmayabilir ama tüm bunları düşündüğümüzde, Tiggo'nun da NCAP'ten yaklaşık aynı sonuçları alacağı kanaatindeyim.

Yukarıdaki 2 özelliğin ise, yaklaşık olarak aynı donanımlar (radar, sensörler vs...) dahil olduğu için Tiggo serisinde belki de yazılım aracılığı ile eklenebileceğini/açılabileceğini umuyorum.
E
10 ay
Tramer kayıtları birikirse ağır hasara döner mi?
Selamun aleyküm arkadaşlar,

Diyelim ki aracımızın değeri 100.000 TL ve 50.000TL'lik bir kaza yaptık. Sonra bir 50.000TL'lik kaza daha yaptığımızda ağır hasara mı dönüşür yoksa her biri birbirinden bağımsız mıdır?

Ağır hasar kaydı için her kaza münferit midir?
E
10 ay
Arka şasi ucu şişik araç alınır mı? Fiyatı ne kadar etkiler?
Selamun aleyküm arkadaşlar,

Almak istediğim bir araç var, arkadan çarpılmış. Esasen çok çok büyük bir kaza denilemez (kaza resimleri var).

Tampon demiri değişmiş, tampon onarılıp boyanmış vs... gerekli onarımlar yetkili servisinde yapılmış. Expertiz şasi uçları şişmiş dedi (bir taraf bi tık daha fazla) ama ön tarafta olsa sıkıntı olurdu, bu şişik o kadar önemli değil diye de ekledi.

Aracın sıfırı 1.400.000 TL (İkinci eli piyasa durumlarından ötürü 1.300.000 TL civarında. Zaten ikinci elleri de 3-5 aylık cihazlar), şu anda bu araca 60.000 TL hasar kaydı işlenmiş durumda (şu an şasi ucu ve bagaj havuzu da yetkili serviste onarımda bu rakam da işlenecek mi bilmiyorum, mesajı güncellerim).

Hasar kaydının bu kadar olmasının sebebi de arkadan bu araç çarpınca o da öndeki araca çarpmış ve ön panjur, ön tampon, sensörler vs... orada da değişiklikler gerekmiş. Bir de hepsinin yetkili serviste yapılmış olmasını hesaba katın.

Bir arkadaşım alma, satması zor olur diyor. İlk aracım olacak ve bu aracı ailemizin kullanımına uygun olduğu için belki 5-10 yıl kullanırız diye düşünüyoruz. Şu an bize o kadar uygun ki, Allah bir dert keder verip de satmak zorunda kalmazsak neden değiştirelim ki düşüncesindeyiz. Değiştirip ne alacağız ki modundayız.

Sizce bu araç alınır mı?

Alınır derseniz, bu araç 6.000km'yi bile doldurmamış, 4-5 aylık bir araç, yukarıda belirttiğim piyasa rakamlarına göre bakarsanız bu şartlarda bir aracı kaç TL'ye kadar almalıyım sizce?
E
11 ay
Aile için hangi aracı tercih etmeliyim?
Selamun aleyküm arkadaşlar,

45 yaşından sonra ehliyet aldık, araba da alacağız inşaAllah.

Aşağıdaki tarihlerde bu rakamlar elimde olacak gibi düşünebiliriz. Tabi bu rakamlar limit, üstüne vergiler, expretiz vs... masraflar için ödeyecek pek para kalmayacak cebimde. Onlar dahil diye düşünmeliyiz.


1 Ekim - 940.000 TL (1.200.000 kredi kullanırsam)
1 Aralık - 1.100.000 TL (1.320.000 kredili)




Giriş seviyesi araçlarda da kamera vs... donanım yok, acemiliği atana kadar çok lazım olacağını düşündüğüm ekipmanlar bunlar. O yüzden çok giriş paketi bir şey de almak istemiyorum açıkçası.

Boyum 1.90, eşim ve kızım 1.75. Aileye uygun, özellikle uzun boylu olduğumuz için de içi rahat ve geniş olan (ailede tek araç bizde olacağı için 5 kişi de rahatça oturabilecek), beni üzmeyecek araç tavsiyelerinize ve alım zamanı tavsiyelerinize ihtiyacım var. Aralık ayını bekle, krediyle al bir şeyler deseniz bile o zaman kredi limitleri yüzünden en fazla 1.320.000'e çıkabileceğim gibi duruyor. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Aklımdaki araçlar:

Tiggo 7 pro Comfort (keşke Tiggo 8 alacak durumumuz olsa ama oralara çıkamıyoruz. Kredi limitleri yüzünden de sadece Tiggo 7 comfort pakete girebileceğiz gibi)
MG ZS Luxury Plus (Tiggo 7'den daha dolu paketi ve daha uygun fiyatlı)

Tiggo 7'nin sadece giriş seviyesi aracı bütçeme uyuyor. Boyut olarak çok hoşuma gitti, rahat olacağınu umuyorum ancak bu araçta eksik olan teknolojiler, ilk aracım olacağı için beni zorlar mı sizce? MG ZS Luxury Plus paket bile alsam 1.179.000 TL fiyatı var, en üst paketi bütçeye uyuyor. 360 derece kamera, kör nokta uyarı vb... teknolojiler de dahil olacak MG tercih edersem.


Dacia Jogger (7 kişilik olması, fiyatı ve fabrikasyon LPG sebebiyle tercih ediyorum. Annem, kayınvalidem vs... bizde hiç araç yok. Tek bende olacağı için 7 kişilik tercih sebebi. Jogger'ın manuel olması biraz dezavantaj ve trim sesi meselesi).


Bunlar dışında senin ailene uygun diyeceğiniz ne olabilir arkadaşlar?
E
geçen yıl
Vanish Oxi Action 3lt. - 92TL (a101) - 130TL şokta indirimli fiyatı
Selamun aleyküm arkadaşlar,

Vanish Kosla Leke Çıkarıcı 3 L - A101 adresinde Vanish 109TL. Eğer Türk Telekom kampanyasından faydalanamıyorsanız bile fiyat yine iyi, piyasada 130-140TL civarında. Ama aşağıda anlatacağım yöntemle 92TL'ye de getirebilirsiniz.


Aşağıda @robot216 'nın anlattığı şekilde Türk Telekom'dan kod alıyorsunuz (bu arada bende Fenercell var ve kod alabildim. Türk Telekom altyapılı tüm operatörlerde geçerli olabilir).

A101 Online Alışveriş 300/50 İndirim - Türk Telekom | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

Sonra sepete 3 adet Kosla eklediğinizde 327TL yapıyor. 50TL indirim ile 277TL'ye gelir, tanesi 92TL oluyor.
E
geçen yıl
Finish Quantum MAX (WorldCard 1.63TL/Tablet - WorldCard\u0027sız 1.84TL/Tablet) - Piyasada en düşük 2.2TL
Selam arkadaşlar,

Aşağıdaki üründen sepete 1 adet atıyorsunuz (2 adet eklemiyor zaten)

Finish Quantum Max Bulaşık Makinesi Deterjanı 58 Kapsül x 2 Adet (happy.com.tr)

Aşağıdaki üründen de 2 adet ekliyorsunuz.

Finish Quantum Max Bulaşık Makinesi Deterjanı 58 Kapsül Fiyatı (happy.com.tr)

Ürünler 503TL tutuyor. Sepete gittiğinizde alttan 10YILK75 kodunu girince 428TL'ye düşüyor. (Tablet başı 1.84TL yapıyor)

Ödemeyi WorldCard ile yaparsanız 400TL üzeri 50TL Worldpuan kampanyası var (World uygulamasından happy kampanyasına da katılmanız lazım.). 232 kapsül deterjanı 378TL'ye getirmiş olursunuz. (Tablet başı 1.63TL yapıyor)


-----------------------------

Wordcard kullananlar buna ek olarak, eğer yarın da stoklar yerinde duruyor olursa aynı şekilde sepet oluşturup bu sefer kupon kodu olarak 10YILK26 kullanın. 50TL indirim yapacak. Sepet 454TL'ye gelecek. Worldpuan ile 404TL'ye düşmüş olacak. Eğer bu adımı yapacaksanız world uygulamasından market kampanyasına da katılmış olursanız kombo olur. 25TL'de oradan gelecek puan ile sepetiniz 379TL'ye düşecek ve yine aynı fiyattan (1.63TL/Tablet) 232 tablet daha almış olacaksınız.
E
4 yıl
Candy RO H9A2TE-S Wi-Fi Bağlantılı A++ 9 kg Isı Pompalı Kurutma Makinesi 2499 TL
Alınır mı alınmaz mı bilemedim. Maalesef adam gibi bir inceleme ve yoruma denk gelemedim.

Ürün Efsane Cuma'da bile 2800'ün altına inmemiş gözüküyor.

9KG, Wi-Fi li, A++ makine için fiyat çok iyi ancak feci aradayım. Yine de paylaşayım istedim.

https://www.hepsiburada.com/candy-ro-h9a2te-s-wi-fi-baglantili-a-9-kg-isi-pompali-kurutma-makinesi-pm-HB00000S13XM
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.