Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
229
Cevap
23444
Tıklama
363
Öne Çıkarma
Cevap: YENİ BİR İTOPYA REZALETİ (ÇÖZÜLDÜ) (3. sayfa)
B
4 yıl
Yarbay

Siteler sıkıntılı değil ürünleri alanlar sıkıntılı

Garip garip bahaneler ile aldıkları ürünleri iade etmeye kalkıyorlar , zaten bir üründe %3-5 kazanan esnaf ne yapacak

Geçen biri monitör konusu açmıştı yok ghosting var yok bilmem ne aldığı monitör 1000tl ne bekliyorsun ki o monitörden o paraya kusursuz ürün mü

Bu ülkede esnaflık yapılmaz çok zor yada herşeyin en pahalısı kalitelisini satacaksin ki alan paşanın gönlü olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Geçen hafta cuma günü bir alışveriş yaptım internet üzerinden. Malum büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağı vardı. Pazar akşamı beni saat 21:30 sıralarında alışveriş yaptığım siteden (bildiğiniz cepten) aradılar. Şaşırdım haliyle. Telefondaki beyefendi " almış olduğunuz ekran kartı için arıyorum. 4 tane satılmış stoğumuzda 3 tane varmıl. Siz alan 4.kişisiniz. Alış tarih ve saatine göre sıraya koyduk. Sizin kartınızı distribütörden yönlendireceğiz" şeklinde bir açıklama yaptılar. Kartı dün akşam distribütör kargoya vermiş.

İşini layıkıyla yapanlara selam olsun.



A
4 yıl
Yarbay

Kardeşim madem itopya şikayet başlıklarını görüyorsunuz neden gidip bile bile alışveriş yapıyorsunuz ?



R
4 yıl
Yarbay

5970 efsaneydi ya.. Onun bir de nvdia rakibi vardı ama 5970 ifadesini almıştı.

2011 yılında bende m4a78 kart vardı daha 1 aylık mobo, bunun güney köprüsü bozuldu, aldım çizgi'ye gönderdim.

Bana sağlam diye geri gönderdiler. Sonra aldım kendim götürdüm o yaz sıcağında!

Orada masaların birine anakartı koydurdum ve prime 95 testine falan sokturdum. Eve geldiğimde sanırım mail gelmişti, anakartın hatasını öyle gösterebilmiştim.

Kendi standart prosedür testleri falan vardı sanırsam, arızayı o yüzden bulamıyorlardı.

Çok da güzel bir mühendis kadın çalışıyordu çizgi elektronikte, hem akıllı hem de çok güzel mühendis bir kadındı. Ey gidi günler ey.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Max Damage
M
4 yıl
Yüzbaşı

Sen en azından sıcak da olsa kartından performans almışsın. Ben 3-4 sene ağlaya ağlaya kullanmak zorunda kaldım o bela kartı.

Eski hesabımın adını yazıp bir aratayım dedim bunalıma girdim resmen. Şu rezilliği bana yaşatanlar aynını yaşamadan gitmesin bu dünyadan.
https://forum.donanimhaber.com/sapphire-hd-5970-yanip-sonme-grafiklerde-bozulma-oyunlarda-kasma-aynisi-asus-ta-da-oluyor--43293226#43293226
https://forum.donanimhaber.com/hd-5970--41018289-2

Bir de Niyazi Saral bey bir forum etkinliği düzenleyip soru cevaplamıştı. O etkinliği kaçırmıştım. Orada kendisine gelen bir soruya cevap olarak ekran kartını veya anakartıydı tam hatırlamıyorum, duvara fırlatıp kıran müşterim haricinde kimseyi geri çevirmedim demişti. O zaman benim bozuk HD5970'i neden gerisin geri bana postaladınız diye soracaktım etkinliği kaçırmasam. Ne cevap verecekti çok merak ediyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Damage -- 28 Nisan 2020; 21:41:39 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Rindaman
C
4 yıl
Yarbay

Beş para etmez bi yer , bi kere gittim kapıdan girdim ,orta halli bi kalabalık var,15-20dk bekledim kime yöneldiysem ,birazdan arkadaş yardımcı olacak lafı duydum ,ve direk çıktım ,bir iş için tam 6 tane i7 komple sistem yapacaktım.

ordan bostancı vatana gittim 2 kişi ilgilendi tam 54 bin tl ,lik ürün aldım çıktım..

Ayrıca bu kadar ürün aldığım için 6adet virus programı ve 2 tane powerbank hediye ettiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 28 Nisan 2020; 23:38:15 >

L
4 yıl
Teğmen

şu firmadan lütfen birşey satın almayın garantisi olan ürünümü geri gönderdiler sebepsizce müşteri hizmetleri falan hepsi hikaye üzülmek istemiyorsanız birşey satın almayın intel işlemcim bozuldu gonderdım gerı geldı mecbur intele mail attım adamlar taa amerikadan yenisini gönderdi işlemcinin daha ne diyim itopya yapamadı bunu.



A
4 yıl
Yarbay

yani bilmiyorum kaçıncı şikayet oldu bu firma ile ilgili ama insanları da anlıyorum bu kadar şikayet varken niye bu siteden alışveriş yapıyorlar, kampanya yapıp ucuza veriyorlar herkesde atlıyor, arkadaşlar itopyadan çoğu kez alışveriş yaptım ama gidip mağazasından aldım çünkü online hizmet kalitesi felaketinde üzerinde, firma bir arpa boyu yol gidemiyor anlaşılan online olarak kolay kolay bir şey almamak lazım



D
4 yıl
Binbaşı

Merhaba, kim ne derse desin, yazım şekliniz ve yaşadıklarınız zor durumda ve gerçekçi yaklaşımınızı gösteriyor.Gecmis olsun.

Benim çok işime yaradı bu bilgi çünkü bu zamanlarda üç kurusun hesabını yapar haldeyiz.O nedenle benim bir süredir araştırdıgim, Amazon, Itopya,hb ve incehesap gibi sitelerden arada da hızlıal sitesine bakıp battigini görünce, sağlam firmadan almak yönünde karar almama rağmen fiyat anlamında dikkat çekici bir farkı olan Itopya sitesine yönelmistim.

Bu yazı tekrar farkına varmami sağladı, teşekkürler.
Şimdiye kadar hiç denememistim daha da denemem.
Amazon dan alır geçerim, hb ye bile güvenmiyorum artık çünkü orayı da tamamen dükkan sistemine bağladılar bu site zaten eBay gibi bir yönetim politikası olmadığı için bu kişiler oralardan dahi şark kurnazligi yapabiliyor oradan da uzak duruyorum.
Fazla parasını ver Amazon dan al yönüyle devam edeceğim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yingyangtwinz
R
4 yıl
Yüzbaşı

Genelde yayıncılara sponsor olanlar böyle sorunlu firmalar. Açın bi yayıncının reklamlarına bakın ve alışveriş yapacağınız firma orada varsa hemen vazgeçin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Binbaşı

Çok geçmiş olsun.Umarım sorunun en kısa sürede çözülür dostum.



A
4 yıl
Teğmen

Madem onlarca konu var neden hala gidip sipariş veriyorsunuz kendin söylüyorsun 50-60 TL daha fazla verip düzgün Bi yerden alın diye gidip kendin aynı tuzağa düşüyorsun



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

W
4 yıl
Yarbay

o telefonda 1 saat bekleme muhabbetlerine hiç gelemem böyle birşeyleri varsa direk çarpı sıfır bitti benim için. isterse kampanyanın tillahını yapsınlar boş



T
4 yıl
Yüzbaşı

Bu firmanın reklamını yapanların gözümde 5 kuruş değeri yoktur. Bunca şikayeti görüyorlar ama hiiiç takmıyorlar. İtopya reklam yaptırıyor müşterinin kartından parayı çektikten sonra keyfine bakıyor, Enis Kirazoğlu, Tuna pintipanda, Jahrein, Donanım Arşivi, wtcn ferit ve diğer ismini bilmediğim yayıncılar youtuber'lar da gelen paralarla keyfine bakıyor. Üstlerinde hiçbir sorumlulukta hissetmiyorlar. Bu elemanlar " lan şimdi ben takipçilerime reklam yaptım, benim para kazanmamı sağlayan bu adamlar ben bunların derdini dinleyip itopya'ya çeki düzen vermeleri için görüşeyim " gibi bir davranışta sergilemiyorlar olan kandırılmış müşteriye oluyor.

Bunca zaman yaaaa vatandan bilmem neyden bir şey alınır mı falan diyordum ama mallık ediyormuşum. İndirim oluyor vatanda bazen itopyayla aralarında 50 lira fark çıkıyor işte o 50 liranın sebebi hizmet...

Arızalı mı çıktı al götür değiştir. İade mi edeceksin git iade et zaman kaybetme. Muhattap mı arıyorsun karşındalar.

Piyasada toplasan E-Ticaret yapan firmaların sağlamını bir elin parmağını geçmiyor...


Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
4 yıl
Yarbay

O paraya kusursuz ürün beklemek hakkı yok mu yani tüketicinin? O fiyat segmetinde ürünler çıkıyor yıllardır. Ghosting bir ayıp sayılır, olmaması gerekir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Brother ToLGa
T
4 yıl
Yarbay

aferdersiniz de amazon farken itopya'dan ürün almak poh yemektir.

Amazon.de den Anakart aldım 2 kere arızalandı 1 tl para vermeden değiştirdiler, garanti bitmesine 1 hafta kala tekrar arızalandı amazon.de yeni ürün alın o gelince eski ürünü bize iade edin paranızı iade edeceğiz dedi ve dediğini de yaptı.

Değişim ve iade süreçlerinde 100 - 200 tl nakliye ücreti ödedim Makbuzu verince hemen nakliye ücretini de geri iade ettiler.

2 yıl kullandım arıza sonucu iade ettim ve paramı güncel euro kuruna göre aldım.

Yeni anakart için 497 tl fark ödemiş oldum.
Aramızdan 50 gün geçti ve bir baktım Amazon'dan mail gelmiş, Efendim bizden Anakart aldınız sizden gümrük ücreti için 54 euro aldık ama gümrük masrafı çıkmadı dürüstlük ilkesi gereği size 54 euro'yu iade ediyoruz bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz 2 yıl oyunca Amazon güvencesi altındasınız... böyle bir mail geldi.
Ben inanmadım dolandırıldım sandım Temsilci ile görüşmem sonucunda Kredi Kartıma tam 400 Türk Lirası iade yapıldı...

Asus Maximus X Hero Wifi Anakart arızalanıp yerine Asus Maximus Xİ Hero Wİfi Anakart alarak güncellemiş oldum. Toplam maliyetim nakliye vs dahil 97 tl oldu.

2 yıl önce aynı anakartı İtopya'dan alsaydım ne olacak dı ?



X
4 yıl
Yüzbaşı

Daha bugün toplama bilgisayar baktım bu siteden. Önünden geçmem artık. Geçmiş olsun sizede.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Binbaşı

paranızla rezil olmak istiyorsanız
saatlerce telefonda beklemek istiyorsanız
iade ücretinizi haftalarca almamak istiyorsanız itopyadan alışveriş yapabilirsiniz.



H
4 yıl
Yarbay

insanlar dolandırılmak istiyor başka açıklaması yok. her 2 haftada bir böyle konu açılıyor ama ne hikmetse insanlar yine alışveriş yapıp madur olunca buraya gelip yardım istiyor. sonradan gelip zırlayacağınıza önceki konulara baksanıza. buradan herkese yazıyorum, yazın dh'ye itopya diye onlarca konu çıkar ama siz yinede sipariş geçiyorsunuz. kendi düşen ağlamaz.



D
4 yıl
Yüzbaşı

İade kargosu kodu için telefonla aratmak nedir. Diğer büyük siteler kodu direk site üzerinden veriyor zaten. Konu için teşekkürler. Kurumsallıktan uzak olan firmalardan uzak durmak lazım. Şekilde kurumsal işleyişte işportacı.