Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
44
Cevap
3730
Tıklama
70
Öne Çıkarma
Cevap: YASALARIN ÖNÜNE GEÇEN GENELGE ? (2. sayfa)
P
3 yıl
Onbaşı

Emniyet genel müdürü yasa çıkaramayacağına göre bu genelgenin de bir hükmü yok. Biri mahkemeye taşır eninde sonunda ve iptal olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Binbaşı

Merak ediyorum bu sefer Anayasa kitabını kim fırlatacak?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 30 Nisan 2021; 20:50:50 >

H
3 yıl
Yüzbaşı

En son yazdigim cumle bunu soyluyor zaten. Dediginiz dogru olmakla birlikte, bahsettiginiz mecralarla ugrasmaya gucu, zamani, imkani olan cok az. Kaldi ki en kotu durumda devletin odeyecegi birkac bin avro para cezasi o da muhtemelen bir sonraki iktidar zamaninda. Ne o polis memuru, ne bu emri veren emniyet genel muduru, ne de yasaya aykiri emre goz yuman icisleri bakani bir ceza alir.

Neticede 1-2 kafa/telefon kirma olayi zaten vatandasin %99'unu sindirerek polisin istedigi anonim siddet ortamini saglamaya yeter de artar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hayatı Tespih Yapan Adam
V
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Sinirli ve Süratli

Polis memurunun biri bu genelgeyi dayanak alıp kamera falan kırarsa işinden gücünden olur. İnsan personeline kanun dışı nasıl dayatma yapabilir aklım almıyor. Bende emekli bir jandarma amiriyim, Bizim teşkilatta şunu diyen olsa vallahi meslekten atarlar o adamı.
Ne zaman emekli oldunuz ki. Görevde diye biliyordum sizi.
Jandarma ayrı polis laçkalaşmış bir kurum.
İşte polisin böyle davranması ve karşısında kanun hukuk bilen biri olması gerekiyor. İş mahkemeye sevk olunca herşey karışır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

Kamuya açık alanda kamu görevini icra eden kamu görevlisini (istisnalar hariç) kameraya almak yasak falan değil. Bunlar artık kanun kural tanımaz da oldu bir genelgeyle insanları sindirebileceklerini düşünüyorlar.



S
3 yıl
Yarbay

Bu arada yetki gaspıda yapıyor ha, adli işleme karar verme merci savcılık makamıdır, gerektiğinde adli işlem yapın diye eklemiş birde. Devlet adamı böyle saçma sapan yazılar yazamaz ya, bu kesin fakedir.



V
3 yıl
Binbaşı

İleri demokrasi ve yeni Türkiye...



R
3 yıl
Yarbay

Ülke iyice ben dedim oldu cumhuriyeti oldu.

Yönetilemiyoruz bu açık ve net. Freni patlamış kamyon gibi bodoslama gidiyor ülke. Baştaki tamamen kontrolü kaybetti. Ülke iyice fırsatı bulanın istediğini yaptığı bir hal aldı.

1 dönem daha sürsün şu yönetim ülke diğer dönemi göremez açık ve net.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Bir sürü akademi dışı polis alımı oldu bunların ne olduğu belirsiz.


Bu kafa ile tacizde de bulunabilir pek ala polis tehditte edebilir.Canı ne çekerse yapabilir.Sonra reddeder.

Çok tehlikeli bir karar heleki bu zamanda.Bu kararı alanlarda kanun dışı iş yapıyorlar o açık.

Protesto edilmesi gereken bir unsur.Dediğim gibi polisler son 5-10 yılda akademi değil.Belli belirsiz alakasız üniversite bölümlerinden mezun olup geliyorlar.Bu karar hatalı bir karar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
3 yıl
Yarbay

yarın birgün "bir polisin şahitliği 5 vatandaşa eşittir" gibi bir genelge yayınlansa mesela. olmaz değil mi? her türlü yasaya aykırı, çağdışı vb. yani demek istediğimiz yasalara ve evrensel hukuk kurallarına (ülkemiz imza atmıştır) aykırı genelgeler olmaz. oluyorsa fena. 500 değil, 1000 yıl geri gitmiş oluruz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Binbaşı

Bunlar daha iyi günleriniz , evinizin icine bile karisacaklar (gerci onu da yaptilar)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

1 senedir süregelen bu kısıtlamaların alayı genelgelerle geldi ve anayasal haklarımıza aykırı ama sizi uyandıran bu yeni durum oluyor. İlginç.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

Korku imparatorluğu cumhuriyeti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

Tecrübeme dayanarak söylüyorum, meslekleri hakkında bilgiyi geçtim çoğunun fikri dahi yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hendrik Johannes Cruijff
G
3 yıl
Yarbay

EGM sadece işini yapsın maaşı halkın vergisiyle ödenen bir memur olduğunu unutmasın !!

Herkes makamı ve konumu ne olursa olsun haddi hududu bilecek.



1
3 yıl
Yarbay

bir yandan anayasa'ya aykırı olduğu hukukçular tarafından açıklanan işler yapan , beri yandan insan hakları eylem planı yaptığını ve muhalefetin katkısını istediklerini söyleyen bir siyasi iktidar partisi. nasıl bir oyuna geldik biz? komik bile değil.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Ne zaman emekli oldunuz ki. Görevde diye biliyordum sizi.
Jandarma ayrı polis laçkalaşmış bir kurum.
İşte polisin böyle davranması ve karşısında kanun hukuk bilen biri olması gerekiyor. İş mahkemeye sevk olunca herşey karışır.

Alıntıları Göster
jandarma ayrı, polis ayrı gibi bir durum yok. sana öyle geliyor. ikisi de neredeyse tamamen aynı kurumlar. jandarmanın daha derli toplu, polisin laçka gelmesinin sebebi, jandarmanın kıra bakmasıdır. polis şehirde görev yapar ve nüfusun %80'inden fazlasıyla mesuldür. jandarmada ise bu oran katlarca kez düşüktür. köylüler dışında jandarma ile muhatap olan insan yok. polis ise çok daha geniş bir nüfusa hizmet veriyor.

hem muhatap olunan insan sayısı hem de personel mevcudu itibariyle polisin karıştığı suistimal ve yanlış inisiyatif olaylarının jandarmaya görece fazla olması matematiksel olarak daha olası zaten. çünkü polis jandarmadan daha kalabalık ve karşısındaki vatandaş sayısı (dolayısıyla sorun çıkarabilecek vaka tipi) çok daha fazla. bugün iki kurum yer değiştirse polis için söylenenler jandarma için söylenirdi. hatta şehirli vatandaş, polisten aldığı hizmeti dahi alamayabilirdi. çünkü jandarmanın personel mevcudu az (bayan personeli neredeyse hiç yok) işleyişi aksak, amirleri emrindeki jandarma personeline rütbesiz asker gibi davranıyor ve organizasyon şeması sınırlı. söz gelimi polisin el koyduğu bir adli vaka, 4-5 farklı polislik birimi tarafından yürütülürken, jandarmada tek komutan ve mevcudu bu süreci yürütür. o yüzden adli bir talebin yerine getirilmesi daha yavaş olur. eski kız arkadaşım adliyede katipti ve sıkıntılı olayların jandarma sorumluluk alanında olmasını hiç istemediklerini söylerdi. savcıların da iki kolluğun görev alanı arasında kalmış yerlerde konuyu polise verdiğini söylerdi.

yolu adliyeye düşmüş, adliyede uzun süre görev yapmış olanlar yazdıklarımı anlayacaklardır.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

Jandarmalara öldürsen ters kelepçe yaptıramazsın suçluları. Bunun yoğunlukla falan alakası yok, alınan eğitim ve disiplinle alakası var. O disiplin yüzünden polis bölgesi olan sur ve nusaybine girip asayişi jandarma düzeltti.

Çok yoğun olduğumuz için ters kelepçe yapıyoruz diye bir bahane olabilirmi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 3 Mayıs 2021; 14:9:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.