V

Binbaşı
09 Ağustos 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
86 üye
Görüntülenme (?)
1494 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
V
2 yıl
Beton delmek için harbi sağlam matkap ucu?
Merhaba, iyi forumlar. https://www.hepsiburada.com/hyundai-hp710set-710w-darbeli-matkap-pls-canta-16-parca-uc-set-p-HBV00000FGZ40?magaza=esch%C4%B1rdavatbahce

Bende bu matkaptan var, geçen sene 300 liraya almıştım şimdi 700 küsür olmuş ama konumuz o değil. Bu matkapa uygun beton delme ucu almak istiyorum.(mandrenin içi düz hilti uçları yalpa yapabilir) Ama harbi sağlam olması lazım en sert betonu ve taşı bile zorlanmadan delmesi lazım. Bosch ürünlerine baktım ama satılan ürünler genelde Çin malı. Makita alayım dedim pek bir şey bulamadım. Bildiğiniz sağlam beton delme ucu varsa önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler :)
V
2 yıl
Laptop\u0027a sıvı metal uygularken nelere dikkat edilmeli?
Isınma sorunu yaşadığım laptop'ım için Thermal Grizzly sıvı metal sipariş ettim 5gr olandan. Uygularken nelere dikkat etmeliyim?

Önemli noktalardan biri izolasyonu iyi yapmak ve miktarı abartmamak galiba.

Sizce izolasyon için ekran kartının kenarlarında şeffaf oje kullanmalı mıyım yoksa kapton bant uygulasam yeterli olur mu?

Ekran kartının kenarlarını güvene aldığım gibi işlemciye de aynı prosedürü yapmaya gerek var mıdır?

Tecübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum. İyi forumlar :)
V
2 yıl
En iyi sallama çay markası?
Malum kyk yurdunda çaycı vs kullanamadığımız için anca sallama çay içebiliyoruz odada. Bim'in Berk çay çok yumuşak, tatsız geldi. A101'in çayı çok acı geldi. Bugün arkadaştan Çaykur'un çayını deneme fırsatım oldu, Bim ve A101'e göre iyiydi.

Ne çok acı ne çok tatsız tam kararında en güzel sallama çay markası nedir acaba? Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler :)
V
3 yıl
Biz antinatalistler ne halt edeceğiz?
Bu acı dolu dünyaya çocuk getirmenin zalimce ve bencilce olduğunun farkındayız ve bu suça ortak olmak istemiyoruz. Ama çok büyük bir sorun var: çocuk yapma kararı tek kişilik bir karar değil. Fikrimize saygı duyan ve bizle aynı düşünen antinatalist kız bulmamız çok zor. Kadınlar genelde daha duygusal olduğu için olaya mantıklı yaklaşamayıp çocuk isteyebilirler.
Kara kara düşünüyorum daha normal kızlarla iletişimim iyi değilken antinatalistini nasıl bulacağım? Aklıma tek çözüm geliyor en iyisi kendini kısırlaştırtmak gibi. Eğer kendini kısırlaştırtırsan kadın seni öyle kabul etmek zorunda kalacak ve istese de çocuk yapalım diye ısrar edemeyecek.

@hamza5806 @George Carlin12 @ulu beyaz tüy @PunisherLord @Akasha_Ether
V
3 yıl
Semih Saygıner\u0027den altın değerinde tavsiyeler
Video sanki bir kişisel gelişim videosu gibi. Çok faydalı tavsiyeler ve tecrübeler var Semih abiden. Yaşadığı onca zorluğa rağmen bu kadar başarılı olabilmesi onun sözlerine kulak vermemiz için çok yeterli bir sebep. Semih abi, özellikle ben ve benim gibi sürekli diplerde olan insanlar için örnek almamız gereken birisi.Ey konu dışı ahalisi! Çoğumuzun psikolojisi kötü lütfen kendi iyiliğiniz için videoyu izleyin. Umarım ki her şey gönlünüzce olsun

Eğer vaktiniz çok yoksa aşağıya dikkatimi çeken kısımları yazılı olarak bırakıyorum. Videoyu izleyemeseniz bile o anekdotları okuyun. İyi forumlar

https://www.youtube.com/watch?v=GFVhV5BlTOA

Çünkü hayatı algılayış biçimi olarak çocukluğumdan beri hayatı olduğu gibi kabul eden bir insanım. Yani çok fazla böyle ajitasyon yapmam çok fazla durumdan rahatsızlık hissetmem. Durum ne ise onun içinden çıkmanın yollarını ararım.

-----------------------------------------

Çünkü ben yol almayı seven bir insanım. Yaptığım şeyle. Neyse o fark etmez. Yavaş yavaş bilardo oynadıkça yol aldım çünkü hep böyle analitik düşünürdüm. Bir vuruş yapardım o vuruşun peşinden düşünürdüm. Nerede yanlış yaptım? Biraz daha falso vereyim biraz daha hızlı vurayım biraz daha yavaş vurayım. Diğer arkadaşlar öyle oynamıyordu mesela. Onlar vuruyordu böyle "ah! yapamadım! kaçırdım!" falan diyordu. Gözünü kaçırıyordu mesela vurduğu uçtan. Ben gözümü kaçırmıyordum yani. Olayları takip ediyordum. Tabiri yerindeyse hayatla bağını koparmamak gibi yani. Bağı koparmıyordum hiçbir zaman o yaptığım iş neyse.

----------------------------------------

Yaşı ilerlemiş insanlarda mesela deseniz ki "ya bir saat çık yürü" kimse yürümez. Ya da bir ne bileyim al bir hareket dumbell bir hareket yap bir şey yap desen yapmaz. Ama burada yaşı ilerlemiş insanlar beş saat bilardo oynuyor. Avrupa'da seniorler ligi var, 85 yaşında adamın lig maç var. Yavaş yavaş gidiyor masaya. Fakat lig maçı var adamın, lig maçı. Yaşam enerjisi bu. Çok enteresan. Biz de 60 yaşında ölmeyi bekliyoruz. Bilardoyu herkesin oynaması gerektiğini düşünüyorum yani.

--------------------------------------------

Engeller aşmak içindir zaten. Zaman zaman çok zorlansam da bir şekilde bir çıkış yolu buldum. Geçmişte yaşadığım bütün olumsuzluklardan bir şekilde pozitif çıkmayı başardım.

-----------------------------------------

Ama bir şekilde bu kafada olmak gerektiğini düşünüyorum. Yani zorluklar bizim üstesinden gelmemiz için var zaten. Bizim hayatımızı zindan etmek için yok zorluklar. Zorluklar hep olacak hayatımızda. Her zaman var olacak. Ama üstesinden gelmeyi başarmamız lazım.

------------------------------------------

Bana sorsanız, deseniz ki: "En iyi yaptığın şey nedir?" Ben "bilardo oynamak" demem. Bir konuda yol almak derim. Çünkü bu bir konuda yol almak, çok basit hamlelerle başlar. Mesela "ingilizce öğreneceğim." Değil mi? E her gün bir kelime öğren bakayım Bak bakalım 1 sene sonra ne oluyor? Her gün 1 cümle kurmayı öğren, 1 zaman öğren. Bak bakalım ne oluyor ya? Ama öğrenmeye devam et. Sen hem hiçbir şey yapmıyorsun hem gelişmek istiyorsun. Mesele orada. Dolayısıyla benim dil öğrenebiliyor olmam benim özel olduğumdan kaynaklanmıyor. Benim çalışkanlığımdan kaynaklanıyor. Benim öğrenme arzumdan kaynaklanıyor.İletişim kurma arzumdan kaynaklanıyor.

------------------------------------------

Hayat bir okuldur ama diploma alamazsınız. Öğrenci gibi yaşarsınız hayatta. Öğrenci gibi ölürsünüz. Ben öğrenci gibi ölmeyi düşünüyorum. Ve onu tercih edenlerdenim. Herkesin öğrencisi olmaya hazırım. Her gün yeni bir şey öğrenmeye hazırım. 57 yaşındayım, hiçbir zaman gezegene diğerlerinden daha önce geldim hissine kapılmıyorum.

-------------------------------------------

Geleceğe yatırım diyince insanlar hep böyle elle tutulur maddi bir şeylerden bahsediyor. Ama iş öyle değil. Yani biraz da sağlık kısmına da yatırım yapmak lazım çünkü sonuçta bütün kazanımlarımızı bütün mutluluklarımızı sevdiklerimizle paylaşacağımız o dönemi sağlıklı geçirmek çok keyifli olacak diye düşünüyorum.

--------------------------------------------

Yani ben başarıyı çok çalışmak olarak görüyorum. Yani çok çalışan kazanır oyunu. Şimdi şöyle diyelim müthiş yetenekli bir bilardocu var, çalışmamış. Bir de daha az yetenekli bir bilardocu var ama çok çalışmış. Bu kazanır.(çok çalışan) Dolayısıyla yetenek, zeka o kapasiteler çok önemli değil. Onu nasıl parlattığınız önemli. Çalışarak çok yüksek mertebelere gelinebilir. Herhangi bir iş dalında. Biz genelde böyle hızlı ilerlemeyi tercih eden bir toplumuz. Öyle olmuyor, insanın kendine zaman tanıması lazım. O zamanı tanıyacaksın ki özümseyeceksin o bütün her şeyi.

--------------------------------------------

Yani gerçekten çalışmak çok keyifli, insanı hayatta tutan bir şey. Hayat enerjisi veren bir şey. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız ben kendi tarifimi vereyim. Başarı da mutluluk da para da saadet de huzur da her şey sizin başınıza gelmiyor. Onu siz yapıyorsunuz.

--------------------------------------------

Çok eğlenceli çünkü gelişmek, öğrenmek. Hayatı daha iyi algılıyorsunuz. Hayat çok değerli. Boş bir tuvalin var, boya veriyorlar. Önce senin adına başkaları boyuyor. Bazen çok güzel boyuyorlar. Bazen çok kötü boyuyorlar. Sen ne zamanki boyayacak yaşa geliyorsun alıyorsun boyayı başlıyorsun boyamaya. Bir süre sonra da bir bakıyorsun tuvalin karşısına geçip "Bu ne biçim resim be?" diyorsun. E sen yaptın çoğunu. Hala boyan var, hala zamanın var. Al, düzelt. Güzelleştir. Biraz yeşil sür üzerine. Değiştir ya. Güzelleştir. Hayat o kadar değerli ki. Senin hayatın, sen boya. Başkaları boyamasın.
V
3 yıl
Ülke parlak beyinlerini kaybediyor...
Gitmekte haksız değiller ama bu gidişler ülkemiz adına çok büyük kayıp.

https://www.youtube.com/watch?v=AzGIvDzwF7Y
V
3 yıl
İBB tarafından binlerce terörist işe alındı iddiası
https://www.youtube.com/watch?v=6adO3HkZzkI









Ekrem İmamoğlu gereken cevabı vermiş. Madem ki içişleri bakanının elinde öyle bir liste var bu insanlar işe alınırken resmi kurumlardan nasıl onay geliyor? Eğer böyle bir liste varsa asıl suç o kişilere temiz raporu veren kurumlardadır.
V
3 yıl
Sigara içmiyor olmak çok güzel bir şey
Hem paran gitmiyor hem üstün kokmuyor ek olarak sağlık konusu da var. Şu hayatta yaptığım en mantıklı şeylerden birisi sigaraya bulaşmamış olmak. Yaşım 23 bir tek sigara bile bitirmedim. Bu kararım harici hayatım başarısızlık ve ümitsizlikle dolu orası ayrı :(
V
3 yıl
Çünkü ben yanlış bir yerde doğmuşum...
Kader zinciri ile bağlamış beni
Biliyorum bana zulüm edeni
Al istersen tanrım ruhsuz bedeni
Çünkü ben yanlış bir yerde doğmuşum

Tr server'ı yordun artık biraz nefes aldır :(

https://www.youtube.com/watch?v=HNhBOUS73vc
V
3 yıl
Ağlamaya devam mı edeceksin yoksa...?
Ağlamaya devam mı edeceksin yoksa memnun olmadığın şeyleri değiştirmek için harekete mi geçeceksin?!

Bu soruyu en başta kendime soruyorum. Eğer sizin de hayatta memnun olmadığınız durumlar varsa ki herkesin vardır. Bunları değiştirmek için kendinize en önce bu soruyu sorun.

Dün geçti artık gelmez, yarın ulaşılamaz bir yerde ona etki edemezsiniz. Elinizde sadece ama sadece şu an var. Ne yaparsanız şimdi yapabilirsiniz. Neye etki etmek isterseniz şimdi etki edebilirsiniz. Ağlamaya sızlanmaya vakit yok. Geçmişin pişmanlıkları ve gelecek kaygılarıyla tek varlığınız olan şimdiyi heba etmeyin.

Biz daha iyi yaşam şartlarını, huzurlu ve mutlu yaşamayı hak ediyoruz. Kendimize ve elimizdeki imkanlara ve özellikle en büyük varlığımız olan "şimdi"ye gereken değeri verip kendimiz için iyi şeyler yapmalıyız. Bir insanın yapacağı en güzel yatırım kendisine yaptığı yatırımdır.

Kafanda dönen binlerce düşünce var biliyorum. Geçmişi düşünüyorsun sürekli ve geleceğinden endişe ediyorsun. Yapmadıklarına pişmansın, yaptıklarına pişmansın, yapamadıklarına pişmansın... Ama geçmişe takılı kalmak hiçbir haltı değiştirmeyecek! Kendine gel ve hemen şimdi değerli vaktini değerlendir. Küçük hedeflerle başla, büyük hedeflerini küçük adımlara böl. Kendine karşı merhametli ol, en ufak başarısızlığında kendini yerden yere vurup bırakma. Önemli olan yolda olmaktır yolu ne kadar hızlı yürüdüğünü boşver, zamanla hız kazanırsın ki kazanmasan bile zorunda değilsin.

Buraya kadar okuduysan değerli kardeşim, lütfen kendin için kendine yatırım yap. Yapman gerekenleri ve yapabileceklerini en iyi sen biliyorsun. Potansiyelini açığa çıkarmak için sabırla kendine yatırım yapmaya devam et. Zaman değerli, sen değerlisin. Olumlu düşüncelere odaklan ve yoluna devam et.

Her şey gönlünce olsun, en içten temennilerimle başarılar dilerim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.