Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
30
Cevap
2949
Tıklama
22
Öne Çıkarma
Yapay zekâ düşündüğünüzden çok daha fazla yerde: GPT-4 dünyayı değiştiriyor
H
geçen yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

"GPT-6 PRO MAX PLUS"



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ticarileşmesin demiyorum, normal bir süreç bence de. Ama adına open koyduğun zaman insanlarda open source beklentisi oluyor. Şirketin güncel hali kuruluş felsefesine tezat hale geldi sa...
Yoruma Git
Yorumun Devamı gokg - geçen yıl +6
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yapay zekâ düşündüğünüzden çok daha fazla yerde: GPT-4 dünyayı değiştiriyor
Yaklaşık üç gün önce yapay zeka şirketi OpenAI, en gelişmiş dil modeli GPT-4’ü tanıttı ve her şey değişti. Biraz abartı gibi gelse de GPT-4 ile yapılabileceklerin bir sınırı bulunmuyor ve sanki cebinizde her konuda bilgili bir Albert Einstein taşıyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Gelin GPT-4’ün kısa süre içinde nerelerde ve ne amaçla kullanıldığına bakalım.



Detaylı bir şekilde GPT-4’ten bahsetmiştik ancak yeteneklerinin üstünden kısaca geçelim. GPT-4, öncelikle diğer modellerden farklı olarak çok modlu bir yapıya sahip, yani hem görüntüyü hem de metni algılayıp ayrıştırabiliyor. Dolayısıyla GPT-4'ün bir görüntünün içeriğini analiz edebilir ve bu bilgiyi yazılı bir soruyla ilişkilendirebilir. Ancak şimdilik DALL-E, Midjourney veya Stable Diffusion gibi görüntüler oluşturamıyor.



Yapay zekâ düşündüğünüzden çok daha fazla yerde: GPT-4 dünyayı değiştiriyor
Bunun yanında GPT-4 yaratıcılık veya gelişmiş muhakeme gerektiren görevlerde daha iyi konumda. Bir demoda GPT-4’ten bir blog gönderisinin bir bölümünü yalnızca "g" ile başlayan sözcükleri kullanarak özetlemesi istendi ve istek yerine getirildi. Benzer testler bağımsız kişiler tarafından da yapıldı. GPT-4, dili kullanma becerisi açısından GPT-3.5’in çok önünde. GPT-4 çok daha eksiksiz olsa da yine en büyük problem bilgiyi uydurması ve yanlış bilgide kesin bir yanılgıda olması. Dolayısıyla GPT-4 çıktılarının kontrol edilmesi önemli. Şimdi GPT-4’ün dünyayı nasıl değiştireceğinin örneklerine bakalım.



Görme engelliler için sanal asistan



Yapay zekâ düşündüğünüzden çok daha fazla yerde: GPT-4 dünyayı değiştiriyor
2015’ten beri görme engelli ve az gören kişilerin, gören kişilerden telefonlarının gördüklerini tarif etmelerini istemelerine olanak tanıyan Be My Eyes uygulaması GPT-4 ile birleştirildi. Bu Sanal Gönüllü, engelli kişilerin hayatını değiştirebilir. Tanıtım videosunda ve blog gönderisinde Be My Eyes, GPT-4 sayesinde fotoğrafı çekilen her şey hakkında kullanıcısına ayrıntılı bilgiler verdiğini belirtiyor. Örneğin, bir kullanıcı buzdolabının içinin bir resmini gönderirse, Sanal Gönüllü yalnızca içinde ne olduğunu doğru bir şekilde belirlemekle kalmayacak, aynı zamanda bu malzemelerle nelerin hazırlanabileceğini tahmin edip analiz edebilecek. Araç ayrıca bu malzemeler için yemek tarifleri hazırlayıp, yapılışını adım adım anlatabilir. Be My Eyes’ın Sanal Asistanı ek olarak harita okuyabilir, iki elbise arasındaki farkı tanımlayabilir veya etiket fiyatlarını söyleyebilir. Kısacası çekilen görüntüden ne isteniyorsa onu yapabilir.



Yapay zekâ müşteri hizmetleri



< Resime gitmek için tıklayın >



İşletmelere müşterileriyle sohbet etmenin bir yolunu sağlayan, kurumsal mesajlaşma konusunda uzmanlaşmış bir yazılım şirketi olan Intercom, yeni yapay zekâ müşteri hizmetleri servisini duyurdu. Fin olarak adlandırılan GPT-4 yapay zekâ, “müşteri sorularını doğru ve anında yanıtlayarak destek hacmini ve çözüm sürelerini azaltan çığır açan bir yapay zekâ botu” olarak tanımlanıyor. Fin, mevcut destek bölümünüzün veri tabanına dayalı yanıtlar verdiği için aslında doğruluğu da önemli ölçüde yüksek. Dolayısıyla yanlış bir bilgi sunması pek olası değil. Ayrıca müşterilere sorunlarını çözebilmeleri için kaynak materyallere bağlantılar oluşturabiliyor.



Tek tıkla yapay zekâ avukat



https://twitter.com/jbrowder1/status/1635720431091974157



DoNotPay, otomatik bir şekilde telefonunuzu arayan bir hizmeti 1.500 dolara dava etmek için "tek tıklamayla açılan davalar" oluşturmak üzere GPT-4'ü kullanmaya çalışıyor. DoNotPay CEO’su Joshua Browder, yaptığı açıklamada “Bir arama aldığınızı, bir düğmeye tıkladığınızı, aramanın yazıya döküldüğünü ve 1.000 kelimelik dava oluşturulduğunu hayal edin. GPT-3.5 yeterince iyi değildi, ancak GPT-4 bu işi son derece iyi yapıyor.” ifadelerini kullandı. DoNotPay, zaten bir süredir müşterilerine küçük kamu davalarında yüksek avukatlık ücretleri ödememeleri için “yapay zekâ danışmanlık” sunuyordu. Hatta DoNotPay, bir mahkemede avukat da olacaktı ancak yasal nedenlerden dolayı bu gerçekleşmemişti. Görünüşe göre GPT-4 ile birilkte yapay zeka avukatlar çok da uzakta değil.



Eğitimin geleceği şekilleniyor



< Resime gitmek için tıklayın >



2006 yılında Salman Khan tarafından "herkese, her yerde, dünya standartlarında, bedelsiz eğitim" sloganıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir eğitim platformu olan Khan Academy, yaptığı duyuruda GPT-4 tabanlı sanal öğretmeni Khanmigo’yu tanıttı. Khanmigo’nun öğrenciler için bir eğitmen, öğretmenler için ise bir asistan gibi çalıştığı belirtiliyor. Khanmigo gibi araçlar birey bazlı eğitim için çığır açıcı olabilir. Örneğin, resme meraklı bir öğrenci için tavsiyeler, üzerinde çalıştığı kodda hata olan bir öğrenci için destek veya öğrencisini nasıl yönlendireceğini bulamayan bir öğretmen için bu araçlar kurtarıcı olabilir.



Ayrıca Bkz.Karşınızda Microsoft 365 Copilot: Office uygulamaları artık yapay zekaya sahip!



Buzdağının görünen kısmı



Yapay zekâ düşündüğünüzden çok daha fazla yerde: GPT-4 dünyayı değiştiriyor
GPT-4 halihazırda bir sözleşmedeki eksiklikleri ve istismar edilebilecek yönlerini açığa çıkartabiliyor. Ebeveynler için Milo adında sanal bir yardımcı pilot bile kullanıma giriyor. Günümüzde ebeveynler profesyonel işleri arasında çocuklarına zaman ayırmakta daha doğrusu zamanı yönetmekte zorlanıyor. Milo ise market listesi, sesli hatırlatmalar, doğum günü partisi ekran görüntüleri, okul bülteni pdf'leri verileri size hatırlatıcılar olarak sunmayı hedefliyor.



https://twitter.com/keithpeiris/status/1635744012081729536



Yapılabilenler bunlarla sınırlı olmaya yakın bile değil. GPT-4 ile sadece saniyeler içerisinde o eski Pong oyunu yapılabiliyor. Keeper adlı bir flört platformu çiftleri en doğru şekilde eşleştirmek için GPT-4’ü kullanacak. Bir başka girişim ise Wikipedia’da bulunan makalelere dayalı olarak özet bir kitap oluşturabiliyor. Tüm bunlar küçük girişimler olsa da teknoloji bu şekilde ilerler. Microsoft Bing, halihazırda GPT-4'ü kullanıyor ve geçtiğimiz gece GPT-4 tabanlı Copilot’u Office uygulamalarına getirdiğini duyurdu. Benzer bir adım önceki gün Google’dan da gelmişti. Apple’ın da yine üretken modeller üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Özetle, yapay zeka hayatımızın her alanına giriyor ve haberlerin çoğunluğunu oluşturmaya devam ediyor.



 Haberi Portalda Gör

G
geçen yıl
Binbaşı

Ticarileşmesin demiyorum, normal bir süreç bence de. Ama adına open koyduğun zaman insanlarda open source beklentisi oluyor. Şirketin güncel hali kuruluş felsefesine tezat hale geldi sadece.



Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mylevi
G
geçen yıl
Binbaşı

Bu arada bu modelin mimarisini paylaşmıyorlar. Artık openai'ın openlığı falan kalmadı, iş iyice ticarileşti.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
geçen yıl
Binbaşı

Neden ticarileşmesin? Ben olsam tek kaynak paylaşmam kimbilir ne emekler var



Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gokg
G
geçen yıl
Onbaşı

Bu teknoloji önemli olduğu kadar bir yandan da tehlikeli olabilir bence. Her boyutundan ele alınmalı bence.



E
geçen yıl
Yüzbaşı

Kim bilir ne emek var ama o emekleme bilgilerini hep bizlerden insanlardan aldilar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mylevi
M
geçen yıl
Binbaşı

Çok haklısın da bundan da kaçamıyoruz işte. Ya karikatür olacağız mağarada yaşayıp kedi çişi içiyor diye gazetelere manşetimizi atacaklar ya da tuvalette haber okurken hayvani reklama ve sapıklara taş çıkaran takiplere maruz kalacağız.

buna birgün birileri dur demeye çalışacak ta durdurulamayacak noktayı geçtik. Her dünya kadar büyük teknoloji şirketinin geliri reklama bağlı, onlara reklamverenler ve kafası çalışmayan diğerleri dersek artık durdurabilecek güç kalmadı şu durumdan çıkamayız.

nokia symbian da geliştiricilerin reklam alma verme takip meselelerini kestirip attığı için hiç uygulama alamadı, apple ise tam tersini uyguladığı anda appstore uygulama içinde kaldı anında zengin oldu çıktı herifler, şimdi nokia komediye dönüştü bu durumda.




Bu mesajda bahsedilenler: @erniko34
T
geçen yıl
Er

dolaptaki humusu ekmeğe sür demiş; milletin tepkisi: oooow



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
geçen yıl
Binbaşı

yapay zeka müşteri hizmetlerinin normal insan müşteri hizmetlerine göre çok daha fonksiyonel ve işlevsel olacağı çok açık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
geçen yıl
Teğmen

aynen metaverse ne oldu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
K
geçen yıl
Teğmen

Allah sonumuzu hayır etsin



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
geçen yıl
Yüzbaşı

yapay zeka bizim ulkede olamaz ımkansız. Misal savcıya gidiyorum insaat firması iş yparken daireme zarar verdi, firmas ahibiyle gorustum benı tehdıt ettı dıyorum .savcı eve verılen zararın fırma sahıbı tarafından olup olmadıgı kanıtlanamadı dıyıp kovusturma yapmıyor. Yanı fırmayı sıkayet etmıstım evıme zarar verdı dıye ustune de ugrdıgım tehdıtı yazdım. SAvcı adam fırma sahıbını ınsaat ıscısı sanmıs sankı evde o iş yapmısta zarar verdı de ben onu ozel olarak sıkayet etmısım gıbı anlamıs. Yanı zekaya bak cay demle. Bu ulkede boyle tıpler devlet kurumlarında gorev yaparlken yapay zeka ne derse desın bunlar olayı anlamaktan acız yapay zekayı hiç anlamyamazlar.. Yapay zekanın kullanıldıgı musterı hızmetlerı vs vs herseyde bu durum boyle burası Turkıye zeka sevıyesı cok dusuk ınsanlarla dolu



R
geçen yıl
Yarbay

Biraz sakin olun. OpenAI zamanında açık kaynaklı olacağını ticarileşmeyeceğini söyleyen bir firmaydı. Şu an gelinen nokta daha farklı olduğu için insanlar bu yorumu yapıyor. Apple elma falan diye garip örnekler vermenize gerek yok



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
D
geçen yıl
Teğmen

Dijital kölelik loading...!



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
geçen yıl
Yüzbaşı

parayı görünce kalkmıştır.





Bu mesajda bahsedilenler: @gokg
D
geçen yıl
Yarbay

2020 covid , 2021 coin , 2022 metaverse şimdide 2023 de yapayzeka. 2024 de başka birşey çıkar.



D
geçen yıl
Yarbay

2020 covid , 2021 coin , 2022 metaverse şimdide 2023 de yapayzeka. 2024 de başka birşey çıkar.



D
geçen yıl
Yarbay

2020 covid , 2021 coin , 2022 metaverse şimdide 2023 de yapayzeka. 2024 de başka birşey çıkar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
geçen yıl
Onbaşı

Yapay zekayı konuşacak son ülkeyiz. Depremle selle uğraşıyoruz. Sene olmuş 2023.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >