Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
31
Cevap
3182
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yağı değiştirmeyen YETKİLİ Servisi Kınıyorum!..
D
13 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arabamın 60bin bakmını yapan Renault Yetkili Servisini kınıyorum.

Çünkü,
Zaten standart prosedürde olmasına rağmen özellikle değiştirilmesini üstüne basa basa tembihlediğim ve parasını da tastamam aldıkları halde (Toplam 1200 TL bakım parası aldılar), Otomatik Şanzıman Yağını,
a) Ya hiç değiştirmediler,
b) Ya da daha kötüsü, evsafı bozuk, ne idüğü belirsiz bir yağla değiştirdiler.

Bunlardan birinden biri mutlaka doğru...

Yine de verilmiş sadakam varmış ki araba çok nazik kullanılan bir bayan arabası, genelde tek kişi kullanıyor ve uzun süreli rölanti beklemelerinde vites N'ye alınıyor. O nedenle şanzımanda herhangi bir sıkıntı yok.

Yine verilmiş sadakam varmış ki 80bindeki arabamın (daha 20bin km olmuş) şanzıman yağının çamur rengine dönmüş olduğunu farkettim. Çünkü Megane 2'lerin otomatik şanzıman yağ seviye çubuğu yok. Yani sıradan bir kullanıcının yağın hem seviyesini hem de evsafını kontrol etme şansı yok.

Zaten başka bir husustan dolayı (ki o da ayrı bir şikayet konusu olur ya) 60bin bakımını yapan bu Yetkili Servisten memnun kalmadığım için aracımı Özel bir Renault Servisine götürdüm ve orada lifte kaldırıp kontrol edince durumu farkettim.

Aslında aracın çekişinde zayıflama ve viteslerde tepkisizlik olduğundan şüpheleniyordum ama hemen bir günden diğerine değil de uzun zaman içinde olan bir değişiklik olduğundan her zaman için "Acaba bana mı öyle geliyor?.." diye de düşündüğüm oluyordu. Çünkü viteslerde fonksiyonel bir bozulma yoktu, sadece biraz tepkisizlik var gibiydi.

Şanzımanın tesadüfen, biraz da ısrar neticesinde yağını kontrol ettirip bulanık çamurlu su rengi bir sıvıyla karşılaşınca şok oldum.

20bin km içinde Dexron 3G standardına sahip bir şanzıman yağının, hiçbir zorlamaya maruz kalmadan, ve beklemelerde sürekli N'ye alınarak kullanıldığı halde bulanık çamurlu su haline gelmesi normal midir?..

Eğer bunun cevabı hayır ise, o zaman yukarıdaki 2 durumdan birisi geçerli demektir ve ben bu RENAULT YETKİLİ SERVİSİNİ KINIYORUM.

Siz siz olun aracınızın başında bulunun ve yapılan işlemi gözünüzle görün.



A
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

Hocam, mükünse bu PDF'in linkini bana gönderebilir misin?.. (PM olabilir.)


tabi buyrun, ben bu siteden indirdim. hala da duruyor sitede.

http://www.otobil.net/blog/dodev/megane-ii-onarim-katologu-1/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.