Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
4
Cevap
386
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Xiaomi Robot Süpürge 7C tanıtıldı: 30.000 Pa emiş gücü
A
5 gün (1771 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Xiaomi Robot Süpürge 7C tanıtıldı: 30.000 Pa emiş gücü
Xiaomi Mijia Robot Süpürge ve Paspas 7C, Çin'de ön siparişe açılarak şirketin robot süpürge portföyündeki yeni modellerden biri oldu. Cihaz, süpürme ve paspaslama işlevlerini tek gövdede birleştirirken özellikle rulo paspas sistemiyle geleneksel düz paspas tasarımlarından ayrılıyor. 30.000 Pa emiş gücü sunan robot, sert zeminlerin yanı sıra halılardaki toz, döküntü ve evcil hayvan tüylerini temizlemeye odaklanıyor. Xiaomi'nin yeni modeli, temizlik performansının yanında otomatik bakım ve gelişmiş navigasyon özellikleriyle de öne çıkıyor.



Ayrıca Bkz.Sony Xperia 10 VIII tasarımı resmi tanıtımdan önce sızdırıldı



İşte Xiaomi Robot Süpürge 7C'nin özellikleri ve fiyatı:



7C'nin paspaslama sisteminin merkezinde, sürekli temiz suyla beslenen döner bir rulo bulunuyor. Dakikada 200 devir hızla çalışan rulo, zemini yalnızca sürüklenen bir bezle silmek yerine yüzeye mekanik olarak temas ederek lekelerin giderilmesine yardımcı oluyor. Xiaomi, bu mekanizmanın elle paspas yaparken uygulanan basınca benzer bir temizlik etkisi oluşturduğunu belirtiyor. 



Robotun süpürme tarafında ise 30.000 Pa seviyesindeki emiş gücü bulunuyor. Ana fırçanın dolaşan saç ve tüyleri otomatik olarak kesebilmesi, uzun saç veya evcil hayvan tüylerinin fırça çevresinde birikmesini azaltmaya yönelik bir mekanizma sunuyor. Yan fırçalar ise duvar kenarlarında ve robotun ana gövdesinin ulaşmakta zorlanabileceği bölgelerdeki kirlerin toplanmasına yardımcı oluyor. 7C'nin 9 santimetrelik gövde yüksekliği de yatak, dolap ve kanepe gibi mobilyaların altına erişebilmesini mümkün kılıyor.



Navigasyon tarafında Xiaomi, yapay zeka destekli bir kamerayı doğrusal lazer tabanlı engel algılama sistemiyle birlikte kullanıyor. Şirketin açıklamasına göre sistem, düşük ışıklı ortamlarda dahi 220'den fazla günlük engeli tanıyabiliyor ve robotun temizlik sırasında çevresindeki nesnelere göre hareket etmesine yardımcı oluyor. Gövdenin yan bölümünde bulunan lazer sistemi ise duvarlara ve diğer kenarlara daha yakın ilerlemeyi destekliyor. Köşelerde rulo paspasın dışarı doğru uzatılabilmesi ve yan fırçaların devreye girmesi, ulaşılması zor bölgelerde temizlik kapsamının artırılmasını amaçlıyor.



Xiaomi Robot Süpürge 7C tanıtıldı: 30.000 Pa emiş gücü
Mijia Robot Süpürge 7C, farklı zemin türlerini ayırt etmek için ultrasonik sensörlerden de yararlanıyor. Halı algılandığında rulo paspas 10 milimetre yukarı kaldırılıyor ve emiş gücünün artırılmasıyla halının ıslanmadan temizlenmesi hedefleniyor. Robot ayrıca 2 santimetre yüksekliğindeki eşik ve basamakları aşabiliyor; bu özellik mutfak, banyo ve balkon gibi farklı zemin seviyelerine sahip alanlarda hareket kabiliyetini artırıyor. Böylece cihazın yalnızca tek tip sert zemine odaklanan bir robot süpürge olarak kalmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.



Temizlik sonrasında bakım işlemlerinin önemli bölümü istasyon tarafından gerçekleştiriliyor. Robot, paspas rulosunu istasyonda yıkarken sıcak hava kullanarak yaklaşık iki saat içinde kurutabiliyor; böylece paspasın sürekli nemli kalmasından kaynaklanabilecek bakım sorunlarının azaltılması hedefleniyor. Toplanan tozlar 2,5 litrelik antibakteriyel bir torbada biriktiriliyor ve Xiaomi, bu haznenin boşaltılmadan önce 75 güne kadar kullanılabileceğini belirtiyor. İstasyonda ayrıca 4 litrelik temiz su ve 3,5 litrelik kirli su tankları bulunuyor.



Son olarak Xiaomi Mijia Robot Süpürge ve Paspas 7C, Xiaomi Youpin platformunda 2.299 yuan, yani yaklaşık 342 dolar fiyatla ön siparişe açıldı. Modelin genel satışının ise 26 Ağustos'ta başlaması planlanıyor.




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/08/23/xiaomi-mijia-robot-vacuum-7c-launches-with-30000pa-suction-and-roller-mop/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

B
5 gün (993 mesaj)
Yüzbaşı

wifisiz çalışma özelliğide olsa illa internete bağlanacak diye bir kural olabilir mi ? haritalandırmayın kendi içerisindeki hafızasına kaydetsin önceden tanımlı silme süpürme bilgilerinide oraya kaydetsin internet varsada uzaktan erişimde yapılır yoksa da hafızasına başvursun. Amerika boşuna bunlar için güvenli değil demiyorlar.




W
5 gün (4493 mesaj)
Yarbay

Xiaomi yine rakamlarla oynamış. 30 bin der ama diğer markaların maks 10 bin pa gücü verir. (Xiaomi robot süpürge kullanıyorum)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
5 gün (18184 mesaj)
Yarbay

Lidar olmayan bir süpürge asla almayın. Ayrıca haritalama çok önemli. Bu işte en iyisi roborock.30bin falan da hikaye olamaz.




D
dün (112183 mesaj)
Yarbay

Wifisiz çalışma özelliği olsa olmaz mı demiş birisi. İstihbarat servisleri taş mı kemirsin? Big data datacenterları işsiz mi kalsın? Hayret bir şeysiniz.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.