A

Haber Editörü
03 Temmuz 2021
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
535 (Bu ay: 10)
Gönderiler Hakkında
A
2 sa.
WhatsApp, görüntülü konuşma deneyimini iyileştiriyor: İşte yeni gelen özellikler

WhatsApp, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik yeni özellikler test etmeye devam ediyor. Android için beta 2.24.12.14 güncellemesi ile WhatsApp'ın alt arama çubuğu için yeni bir arayüz geliştirdiği ortaya çıkmıştı. Yakın zamanlı yeni bir rapora göreyse Android cihazlarda arama deneyimini geliştirmeyi amaçlayan uygulama, bu yöndeki çalışmalarına hız vermiş görünüyor. Çünkü rapora göre uygulama, arama deneyimini geliştirmek için tasarlanmış yeni kullanışlı özellikleri test etmekte.



Ayrıca Bkz.Fujifilm X-M5, 2024'ün sonlarında piyasaya sürülebilir



WhatsApp, görüntülü konuşmalar için AR arama efekt ve filtre özelliklerini test ediyor



WhatsApp, uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanması planlanan yeni AR arama efektleri ve filtrelerini test ediyor. Bu yeni AR efektleri, kullanıcıların görüntülü aramalarına eğlenceli ve etkileşimli öğeler eklemelerine olanak tanırken genel görsel deneyimi de geliştirebilir.




Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görülen yeni özellikler ile kullanıcılar, cilt görünümünü yumuşatmak için rötuş aracı ve loş ortamlarda görünürlüğü iyileştirmek için düşük ışık modu gibi dinamik yüz filtrelerini etkinleştirerek aramalarını kişiselleştirebilecekler.



Aynı zamanda WhatsApp, kullanıcıların çevrelerini özelleştirmek veya dikkat dağıtıcı şeyleri bulanıklaştırmak isteyebilecekleri grup konferansları için aramalar sırasında arka planı düzenlemek için yeni bir araç daha geliştiriyor. Bu arama arka planı özelliğinin gelecekte Masaüstü uygulamalarında da mevcut olacaktır.



Bu özelliklerin yanı sıra uygulama, görüntülü görüşmeleri daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirebilecek ve sohbetlerine eğlenceli bir dokunuş katmaktan hoşlanan kullanıcılara hitap eden diğer efektleri de tanıtmayı planlıyor. Böylece kullanıcılar, gerçek zamanlı video akışları yerine bir avatar kullanma seçeneğine sahip olacak ve bu da kullanıcıların anonimliğini korumasına veya avatarlar aracılığıyla kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etmesine olanak tanıyacak.




Kaynak:https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-24-13-14-whats-new/
A
6 gün
Fujifilm X-M5, 2024\u0027ün sonlarında piyasaya sürülebilir

2013 yılında X-M1 modelini piyasaya süren Fujifilm, uzun bir aranın ardından bu kamera serisini yeniden canlandırıyor. Zira yeni bir sızıntı, X-M1'in halefi X-M5'in bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürülebileceğini ortaya çıkardı ve Fujifilm X-M5, Fujifilm X100VI'ye kıyasla kompakt ve uygun fiyatlı bir alternatif olarak sunulabilir.



Ayrıca Bkz.Samsung'dan yeni patent: Katlanabilir cihazlar için yeni menteşe tasarımı yolda



İşte Fujifilm X-M5'in beklenen özellikleri:



Son zamanlarda yaklaşan bir Fujifilm kamerasıyla ilgili bir sürü söylenti vardı. Söylentiler, XA kamera serisinin EVF'yi atlayan orta seviye kompakt bir APS-C vlog kamerası olarak geri döneceğini ima ediyordu. Ancak yeni bir sızıntı, X100VI ile aynı retro görünüme sahip X-M5 formunda olabileceğini gösteriyor. Ayrıca yeni kameranın gelişmiş mesafe ölçer yetenekleri de dahil olmak üzere önceki modellerden birkaç iyileştirmeyle geleceği de söylenmekte.




Eklemli bir ekrana ve 7 kademeli, 5 eksenli gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahip olması beklenen X-M5, iddialara göre X-S20 ile aynı donanım kurulumuna sahip olacak. Yani 26.1 MP X-Trans CMOS 4 sensör ve X Processor 5 içerecek. Bu sensörler, seri çekim modunda 20 fps'ye kadar 6.2K videoya olanak sağlamakta. Ancak iddialara göre X-M5, X-S20'nin 30 fps'sini aşarak 60 fps'ye ulaşabilir.




Kaynak:https://www.fujirumors.com/surprise-fujifilm-x-m5-to-be-launched-in-second-half-of-2024/
A
6 gün
Vivo V40 Pro, Ağustos ayında piyasaya sürülebilir: İşte beklenen özellikler

Geçtiğimiz günlerde Vivo Watch GT'yi piyasaya süren şirket, şimdilerde yeni akıllı telefon serisi Vivo V40 üzerinde çalışmakta. Ağustos ayında piyasaya sürülmesi beklenen seriden Vivo V40 Pro ise yakın bir zamanda BIS'te görüntülendi.



Ayrıca Bkz.Samsung'dan yeni patent: Katlanabilir cihazlar için yeni menteşe tasarımı yolda



İşte Vivo V40 Pro'nun beklenen özellikleri:



Lansmana sayılı günler kala BIS'te görüntülenen Vivo V40 Pro, V2347 model numarası ile listelendi. Vivo V30 Pro'nun Vivo S18 Pro'nun yeniden markalanmış hali olmasından ötürü ise V40 Pro'nun da S19 Pro'nun yeniden markalanmış hali olması beklenmekte.  




Eğer Vivo V40 Pro, S19 Pro'nun yeniden markalanmış hali olursa 120 Hz yenileme hızına ve 4.500 nit tepe parlaklığa sahip 6,78 inçlik bir AMOLED ekrana sahip olabilir. İşlemci tarafında ise cihaz, MediaTek Dimensity 9200+ SoC tarafından desteklenebilir.



80W hızlı şarj desteğine sahip 5.500mAh batarya ile desteklenmesi beklenen V40 Pro, kamera tarafında ise 50MP Sony IMX921 ana kamera, 8MP ultra geniş kamera ve 50MP 2x telefoto portre kamerasından oluşan üçlü bir arka kamera kurulumuna sahip olabilir. Son olarak ön tarafta ise 50MP selfie kamerası ile donatılması muhtemel.




Kaynak:https://www.91mobiles.com/hub/vivo-v40-pro-bis-india-launch/
A
6 gün
Motorola Edge 50 Neo\u0027nun tüm renkleri sızdırıldı: İşte o görseller

Geçtiğimiz Eylül ayında Motorola Edge 40 Neo'yu piyasaya süren şirket, şimdilerde cihazın halefi olan Motorola Edge 50 Neo üzerinde çalışıyor. Yakın zamanlı yeni bir rapor ise cihazın tüm renk seçeneklerini ve tasarımını ortaya çıkardı.



Ayrıca Bkz.Samsung'dan yeni patent: Katlanabilir cihazlar için yeni menteşe tasarımı yolda



İşte Motorola Edge 50 Neo'nun renk seçenekleri:




Rapora göre MediaTek Dimensity 7300 SoC ve Mali-G615 GPU tarafından desteklenmesi beklenen Motorola Edge 50 Neo, 120Hz yenileme hızına ve Gorilla Glass 3 korumasına sahip 6,4 inç POLED ekrana sahip olacak. Android 14 tabanlı Hello UI arayüzünü çalıştıracak cihaz, ayrıca 8 GB/256 GB ve 12 GB/512 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğiyle satışa sunulacak.




Kamera tarafında da arkada 50MP birincil kamera, 13MP ultra geniş kamera ve 10MP telefoto kameradan oluşan üçlü bir kamera kurulumuna sahip olacak cihaz, ön tarafta ise 32MP selfie kamerasına sahip olacak.




Denizci Mavisi, Latte, Grisaille ve Poinciana olmak üzere dört farklı renk seçeneği ile piyasaya sürülecek cihazın sağ tarafında Güç ve Ses tuşları bulunurken üstte, gürültü önleyici mikrofonla birlikte bir Dolby Atmos markası altta ise bir Type C portu, hoparlör ızgarası, SIM tepsisi ve mikrofon bulunacak.




Kaynak:https://www.ytechb.com/motorola-edge-50-neo-specs-colors-leak/
A
7 gün
Galaksimizin merkezinde nadir bulunan yeni bir kara delik keşfedildi

Son zamanlarda uzayın en büyük gizemlerinden biri olan kara deliklere duyulan merak giderek artmakta. Yakın bir zamanda ise uluslararası araştırmacılardan oluşan bir ekip, evrendeki en nadir kara delik türlerinden birini keşfetti.



Araştırmacılar, yeni bir orta kütleli kara delik keşfetmiş olabilirler



Almanya'daki Köln Üniversitesi'nden bir grup uluslararası araştırmacı, Samanyolu galaksisinin merkezindeki Sagittarius A (Sgr A) adlı süper kütleli bir kara deliğin yakınında bulunan bir yıldız kümesi gözlemliyorlardı. Bu sırada, kara deliklerin kayıp halkası olarak da adlandırılan bir kara delik türü olan orta kütleli bir kara deliğin izlerini keşfettiler.



Ayrıca Bkz.Xiaomi, yeni Bluetooth hoparlörlerini küresel pazarlarda piyasaya sürdü



Bilim insanları ilk orta kütleli kara deliği 2020 yılında Hubble Uzay Teleskobu'nu kullanarak, oluşumunun yarattığı dalgaları bulduklarında keşfetmişlerdi. Yeni keşfedilen IRS 13 olarak adlandırılan bu orta kütleli kara delik olduğuna inanılan yıldız kümesi ise rastgele dizilmeleri beklenirken düzenli bir şekilde hareket etti. Bu beklenmedik hareket hakkında ise Köln Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, yıldız kümesinin süper kütleli kara delikle etkileşim halinde olması gerektiğine ve gözlemlenen kompakt şeklini koruyabilmesi için kümenin içinde bir şey olması gerektiğine değindi.



Bu orta kütleli kara delik üzerinde daha fazla gözlem yapmak için çalışmalar devam etmekte. Çalışmalar sırasında ise James Webb Uzay Teleskobu ve Şili'de şu anda yapım aşamasında olan Son Derece Büyük Teleskop kullanılacak.




Kaynak:https://portal.uni-koeln.de/en/universitaet/aktuell/press-releases/single-news/another-intermediate-mass-black-hole-discovered-at-the-centre-of-our-galaxy
A
7 gün
WhatsApp\u0027ın çevrimdışı dosya paylaşma özelliği, yakında iOS uygulamasına geliyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, geçtiğimiz haftalarda kullanıcıların çevrimdışı bir şekilde yakındaki kişilerle dosya paylaşımı yapmasını sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıkmış ancak özelliğin iOS'ta tam olarak nasıl çalışacağı henüz kesin değildi. Bu belirsizlik ise yakın zamanlı yeni bir rapor sayesinde son buldu.



Ayrıca Bkz.Samsung'dan yeni patent: Katlanabilir cihazlar için yeni menteşe tasarımı yolda



WhatsApp'ın çevrimdışı dosya paylaşma özelliği, iOS'ta karekod okutularak gerçekleşecek



TestFlight uygulamasından iOS için en son WhatsApp beta 24.15.10.70 güncellemesi ile WhatsApp, şu anda yakınlardaki kişilerle bir dosya paylaşım özelliği üzerinde çalışmakta. Bu özelliği kullanarak kullanıcılar, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan yakınlardaki cihazlarla belgeleri, fotoğrafları, videoları ve diğer dosyaları kolayca paylaşabilecekler.




Yukarıdaki ekran görüntüsünden de görüldüğü üzere bu özellik, Android için geliştirilmekte olandan farklı görünmekte. Çünkü Android için WhatsApp'ta benimsenen yakındaki cihaz algılama yönteminin aynısını kullanmak yerine WhatsApp iOS'ta, dosya paylaşımı qr kod okutularak gerçekleşecek. Ayrıca henüz test aşamasında olan bu özellik, dosya aktarım deneyimini önemli ölçüde artıracaktır. 




Kaynak:https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-ios-24-15-10-70-whats-new/
A
7 gün
Samsung\u0027dan yeni patent: Katlanabilir cihazlar için yeni menteşe tasarımı yolda

Teknoloji devlerinden Samsung, katlanabilir akıllı telefon sektöründe ilerlemeye kararlı gibi görünüyor. Zira yakın zamanlı yeni bir rapora göre şirket, katlanabilir telefonlar için yeni bir menteşe tasarımının patentini aldı. Üstelik bu tasarım, LG Wing'e olan benzerliğiyle oldukça dikkat çekti.



Ayrıca Bkz.Xiaomi, yeni Bluetooth hoparlörlerini küresel pazarlarda piyasaya sürdü



İşte Samsung'un yeni menteşe tasarımı:



Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün (WIPO) internet sitesinde Samsung'un katlanabilir telefonlar için yeni menteşe tasarımının patenti ortaya çıktı. LG Wing'in katlanma tarzına oldukça benzeyen bu yeni tasarım görsellerinde sağ üst köşede bir kamera adası, alt tarafta ise şarj portu, mikrofon ve hoparlörler yer almakta.




Patent çizimlerinde görüldüğü üzere yeni menteşelerle birlikte cihaz artık 180 derece dönen altta ikincil bir ekrana sahip olacak. Ek olarak ekran bir menteşe yardımıyla bükülebiliyor. Yani patente göre bu cihaz, dönüş noktasına kadar LG Wing'e benzer şekilde çalışacak. Ancak bunun da ötesinde, menteşe mekanizması sayesinde bükülebilecek. Bu tasarım, kullanıcılara kontrol için altta daha küçük bir alanla birlikte çalışmak için tam boyutlu bir ekran sağlayacak.




Kaynak:https://www.mysmartprice.com/gear/mobiles/mobiles-news/samsung-developing-lg-wing-like-device-patent/
A
3 hafta
Xiaomi, yeni Bluetooth hoparlörlerini küresel pazarlarda piyasaya sürdü

Xiaomi, eskiden sadece Çin'de satın alınabilen iki yeni hoparlörünü küresel pazarlarda piyasaya sürdü. Xiaomi Bluetooth Hoparlör ve Bluetooth Hoparlör Mini olarak adlandırılan bu hoparlörler, artık Xiaomi'nin küresel web sitesinden ulaşılabilmekte. Hoparlörler resmi sitede listelenmiş olsa da, belirli fiyatlandırma ayrıntıları hâlâ gizli tutulmakta.



Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Buds 3 ve Buds 3 Pro'nun fiyatı sızdırıldı



İşte Xiaomi Bluetooth Hoparlör ve Bluetooth Hoparlör Mini'nin özellikleri:



Tek bir şarjla 17 saate kadar pil ömrüne sahip Xiaomi Bluetooth Hoparlör, 40W güce sahip ve 93 dB maksimum ses seviyesiyle 360 ​​derecelik bir ses deneyimi sunmakta. İki tweeter, bir orta frekans sürücüsü ve çift pasif radyatörün birleşimine sahip hoparlör, havuz kenarı veya plaj kullanımı için uygun hale getiren IP67 su geçirmezlik derecesine sahip. Ayrıca, özelleştirilebilir RGB aydınlatma, çoklu cihaz eşleştirme ve stereo oynatma için HyperOS Connect'i de desteklemekte.




Xiaomi Bluetooth Hoparlör Mini ise daha kompakt ve taşınabilir bir tasarım ile karşımıza çıkmakta. Yaklaşık 10 x 7 x 7 cm boyutlarına ve 330 gram ağırlığa sahip cihaz, iki tam aralıklı hoparlör ve pasif bir radyatör kullanarak 360° çok yönlü ses çıkışı sağlamakta. Bluetooth bağlantısı, RGB aydınlatması, HyperOS Connect ile birlikte IP67 toz ve suya dayanıklılık derecesine sahip hoparlör, 8 saatlik bir pil ömrü sağlar. Son olarak cihazların Çin'deki fiyatlarına değinecek olursak ise Xiaomi Bluetooth Hoparlör yaklaşık 80 dolara, Bluetooth Hoparlör Mini ise yaklaşık 30 dolara satılmakta.




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/07/07/two-xiaomi-bluetooth-speakers-with-hyperos-connect-rgb-light-and-360-sound-launched-globally/
A
3 hafta
Samsung Galaxy Buds 3 ve Buds 3 Pro\u0027nun fiyatı sızdırıldı

10 Temmuz'da gerçekleşecek olan Galaxy Unpacked etkinliğinde yeni ürünlerini piyasaya sürecek Samsung, etkinlik sırasında Galaxy Buds 3 ve Galaxy Buds 3 Pro'yu da tanıtacak. Yakın zamanlı bir sosyal medya paylaşımı ise bu kulaklıkların Güney Kore fiyatlarını ortaya çıkardı.



Ayrıca Bkz.CMF Watch Pro 2, değiştirilebilir çerçeve tasarımıyla piyasaya sürülecek



İşte Galaxy Buds 3 ve Buds 3 Pro'nun muhtemel fiyatı:



Sosyal medyada paylaşılan perakende listesi ekran görüntüsüne göre Galaxy Buds 3 serisinin fiyatlandırmasının önceki modellerle tutarlı olacak. Ekran görüntüsünde Galaxy Buds 3, 203.700 KRW (yaklaşık 148 ABD Doları) fiyat etiketiyle listelenirken Galaxy Buds 3 Pro ise 296.700 KRW (yaklaşık 215 ABD Doları) fiyat etiketiyle listelenmekte.




Ekran görüntüsünde ayrıca Samsung'un iki yaklaşan kablosuz kulaklığının model numaraları ve tasarımları da ortaya çıkmakta. SM-R530 model numarasına sahip Galaxy Buds 3 siyah ve beyaz renklerde karşımıza çıkarken SM-R630 model numarasına sahip Galaxy Buds 3 Pro ise sadece beyaz renk seçeneğiyle görüntülenmekte.




Kaynak:https://x.com/Kuma_Sleepy/status/1809656482553868693
A
3 hafta
WhatsApp, Meta AI ile yakında fotoğraflara yanıt verip düzenleyebilecek

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, geçtiğimiz günlerde kullanıcıların Meta AI kullanarak kendi resimlerini oluşturmak için isteğe bağlı bir özelliği test ettiği ortaya çıkmıştı. Yakın bir zamanlı rapora göreyse uygulama, kullanıcılar için Meta AI tarafından manuel olarak paylaşılan resimlerle etkileşime girmesini sağlayan yeni özellikler test ediyor.



Ayrıca Bkz.OnePlus, yeni ürünlerininin lansman tarihini açıkladı: Yaz lansman etkinliği 16 Temmuz'da



WhatsApp, kullanıcıların Meta AI tarafından manuel olarak paylaşılan resimlerle etkileşime girmesini sağlayan yeni özellikler test ediyor



Android için WhatsApp beta 2.24.14.20 güncellemesi ile uygulama, Meta AI'nın fotoğraflara yanıt vermesine ve bunları düzenlemesine olanak tanıyan yeni bir özelliği test etmekte. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de görüldüğü üzere uygulama, kullanıcıların Meta AI ile fotoğrafları manuel olarak paylaşmasına olanak tanıyan yeni bir sohbet düğmesini kullanıma sundu. Bu yeni özellik ile kullanıcılar, fotoğraflar ile ilgili sorular sorabilecek ve değişiklikler yapabilecek.




Henüz test aşamasındaki bu özellik ile kullanıcılar, bir komut paylaşarak doğrudan sohbet içinde görüntülerini düzenleyebilecekler. Ayrıca kullanıcılar, fotoğrafları üzerinde tam kontrole sahip olacaklar ve fotoğrafları istedikleri zaman silebilecekler.




Kaynak:https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-24-14-20-whats-new/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.