Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
402
Cevap
16472
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Xiaomi Redmi Note - Kullanıcı İncelemesi / İpuçları
F
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
TASARIM
Redmi Note malum melez bir cihaz olduğundan epey bir büyük, tek elle kullanmak kolay ve pratik değil.
Malzeme kalitesi tatminkar fakat arka kapak oldukça kaygan, kullanırken dikkat etmek gerek. Ayrıntı olarak parlak arka kapağını ışığa tuttuğunuzda simli olduğunu görebilirsiniz.
Cihazın tamamında parlak plastik kullanılmış, özellikle arka kapağı sık sık açıp kaparsanız bir süre sonra gıcırdamaya başlayacağına emin olabilirsiniz.
Fakat çeşitli alışveriş sitelerinde yanları metal, arka kısmı temperli camdan oluşan kapaklar satılıyor, bunlardan birini satın alıp kalite hissiyatını bir adım ileri taşıyabilirsiniz.
Cihazın güç ve ses tuşları sağ kısma konumlandırılmış, güç tuşu ses tuşlarından aşağıda bu ekran kilidini daha hızlı açmanızı sağlamak için ergonomik bir ayrıntı.
Cihazın alt kısmında adı gibi kıpkırmızı kapasitif tuşlar bulunuyor. Ekran çerçeve ve en boy oranı makul seviyelerde. Biraz daha ince çerçeve kullanılsaymış daha iyi bir görünüm sergileyebilirdi ama.
Kalınlık 9,5 mm yani standartların biraz üzerinde fakat telefonun boyutu göz önüne alındığında elde çok eğreti durmuyor ve kullanım konforuna olumsuz etki etmiyor. Ağırlıkta biraz fazla 199 gr.
Kısaca tasarım anlamında "tarz" ve çığır açan bir telefon değil.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu örnekte olduğu gibi cam ve aluminyum materyalden yapılmış kaliteli arka kapaklar edinerek çok daha şık ve premium bir görüntüye sahip olabilirsiniz;
< Resime gitmek için tıklayın >

DONANIM
Cihazda 1.7 GHZ saat hızında çalışan 8 çekirdekli işlemci bulunuyor (Mediatek MT6592 Cortex-A7). Aşağıdaki test sonuçlarından görülebileceği üzere bu işlemci saf işlem gücünde epey bir farkla rakibi Snapdragon 800'ün ilerisinde. Ayrıca çalışma ısıları gayet güzel, yükte maksimum 38 dereceye çıkıyor. Ayrıca Mt6592'de "ClearMotion" adlı bir teknoloji mevcut standart telefonlar 24/30 FPS hızında video oynatırken bu çipset 60 FPS hızında yeniliyor görüntüyü yani iki katı akıcı bir görüntü demek bu. 4K video desteği de bulunmakta.(Tabi bu sonuçlar rakibinden daha hızlı olduğu anlamına gelmiyor çünkü Snapdragon 2D/3D gücünde Adreno 330 ile bir hayli fark atıyor kısaca ortalamaya vurursak MT6592 SD600/800 arası bir yerde diyebiliriz. Toplam kalitede Snapdragon çipsetler Mediatek'e göre çok daha iyidir. Zaten bu nedenle genellikle f/p olarak sunulan telefonlar fiyatının uygun olması sebebiyle Mediatek kullanıyorlar. )
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

2 gb. bellek günümüz standartı için gayet yeterli. 8 gb. dahili hafızası yetersiz olduğundan harici bir SD kart ile artırmanız gerekmekte (Maks 32 GB SD kart desteği var fakat 64 gb alıp sorunsuzca kullananlar var)
Ekran 5.5 inç ve 1280x720 piksel çözünürlüğünde ve 267 PPI değerinde, açıkcası 315 ve altı PPI değerinde pikselleri insan gözü seçebileceği için çözünürlük ve netlik
kafamda soru işaretleri yaratmıştı almadan önce fakat IPS'in nimetlerinden biri olarak en küçük harflerin bile yeterince keskin ve net olduğunu gördüm kullanımda (IPS ekranlarda her pikselde 3 alt piksel vardır). Ekranda çizilmelere karşı Corning Gorilla Glass 2 kaplaması mevcut.
Ekran renk dengesi ve görüş açısı oldukça iyi, büyük ekranda HD çözünürlük olmasına rağmen pikselleşme söz konusu değil ;
< Resime gitmek için tıklayın >

Grafik işlemci olarak Mali 450'nin MP4 revizyonuna sahip 700 mhz hızında çalışan bir donanıma sahip, bu HD bir ekranda gayet yeterli sonuçlar veriyor. Tabi bir Adreno 330 değil ama genel anlamda yeterli. Dead Trigger 2, NFS Most Wanted (biraz düşük fps'lerde de olsa) gibi oyunlar sorunsuzca oynanabiliyor.

Redmi Note 13 Mpx ana kamera ve 5 Mpx ön kameraya sahip. Ön kameranın otomatik netleme özelliği olması büyük bir artı -özellikle özçekim yapmayı sevenler için.
Ana kamera kendisinden bekleneni veriyor (Bu arada ana kamera ƒ/2.2 aralığında 28mm geniş açı lense sahip)
Özelliklerinde "Zero Shutter Delay" teknolojisi olduğu belirtilse de çekim yaparken cihazı çok sarsmamanız gerekiyor. Aksi halde oldukça bulanık çekilen fotoğraflar canınızı sıkılabilir.
Doğru ışığı yakalayıp cihazı sabit tuttuğunuzda gayet tatminkar fotoğraflar çekebilirsiniz -aşağıda örnekleri görülebileceği üzere-. Karanlık ortam çekimleri vasatı geçemiyor. Tabi f/p ağırlıklı bir telefon olduğundan bir Carl Zeiss, Sony Exmor vs. gibi lens kalitesi beklemek abes olur (Bu arada lens üreticisini bulamadım). Maksimum 1080P çözünürlük ve 30 fps hızında video kaydı yapabilen kamera video konusunda da "günü kurtarabilir" seviyede. Optik sabitleme olmamasının dezavantajı burada kendini hissettiriyor.

Cihazda 3G görüntülü görüşme özelliği yok. Daha doğrusu olsa bile Miui arayüzünde böyle bir özellik yok.

OTG desteği sayesinde cihazınıza harici depolama/klavye/fare/oyun kontrolcü gibi aksesuarlar takıp kullanabilirsiniz.

MTK çipsetlerinin en kronik sorunu olan GPS konum hataları yeni revizyonlarla giderilmiş. Cihaz maksimum 5/10 saniyede GPS konumunuzu buluyor ve kopma yaşanmıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >

Hoparlör ses çıkışı yeterli seviyede, fakat hoparlör arka tarafta değil alt kısma konumlandırılsaymış çok daha kullanışlı olabilirmiş.

Wifi çekim gücü bir hayli yüksek daha önce i5S'imle tek kademe çeken yerde Redmi Note üç kademe çekiyor, ayrıca bağlantıda kopma yaşanmıyor.

Dahili radyo alıcısı ile karasal radyo yayınlarını dinleyebilirsiniz. Ayrıca kulaklık takmanıza da gerek yok, kulaklık yoksa direk hoparlöre veriyor ses çıkışını.

Görüşme ses kalitesi iyi, boğulma/kısıklık/robotik ses gibi sorunlar yok. Aynı zamanda karşı tarafta sesinizi gayet iyi alıyor. İkinci mikrofon arkaplan seslerini izole etmede çok başarılı. Çift Hat,çift bekleme ve çift işlemci ile her iki hattınızı aynı anda kullanabiliyorsunuz. (Bu önemli çünkü örneğin bugün en iyi f/p telefonlarından olan Motorola Moto G'de çift bekleme var fakat tek işlemcili yani bir hattan görüşme yaparken diğer hattınızı arayan kişiler size ulaşamıyor, sadece aynı hattan ararlarsa ulaşabiliyorlar.)
< Resime gitmek için tıklayın >

Müzik ses çıkış gücü yeterli, ben Sennheiser CX275S kulaklıklarımla kullanıyorum ve bas tiz orta ses dengesini başarılı buldum. (Kutu içinden Mi Piston kulaklık çıkmıyor bu nedenle kendiniz kulaklık almalısınız.)

3,200Mah gücündeki bataryası ortalama 4-5 saat ekran süresi veriyor. Bu boyuttaki bir cihaz için yeterli. Cihazınızı kutu içinden çıkan orijinal şarj cihazıyla doldurursanız daha hızlı şarj olacaktır çünkü iPad'lerde de olduğu gibi yüksek amperli çıkışı var.

YAZILIM
Miui'yu duymayan kalmamıştır sanırım. Xiaomi firması dünyada "Android dünyasının Apple'ı" olarak tanımlanıyor. Tasarım ve yazılım konusunda birçok firmaya ilham verdikleri bir gerçek.
Redmi Note Android 4.2 işletim sistemi ve özelleştirilmiş Miui arayüzüyle geliyor. Miui başlıbaşına bir inceleme konusu olacağı için çok ayrıntısına girmiyorum. Sadece bu telefonda "yağ gibi" aktığını söyleyebilirim. Çok nadir anlık takılmalar yaşansa da rahatsız edici düzeyde değil. Web tarayıcı ve internet sörf akıcı, sayfalar hızlı yükleniyor, program açılış hızları tatmin edici, şu ana kadar donmaya ve herhangi stabilite bozulmalarına denk gelmedim. Download hızı yeterli.
Mediatek kaynak kodlarını yayınladığı ve birçok MT6592 işlemcili telefon KitKat aldığını düşünürsek bu telefona da 4.4 versiyonu büyük ihtimal gelecek. Xiaomi güncelleme konusunda Android cephesinde en iyi desteği veren firma.

Redmi Note Doğrulama : Xiaomi popüler bir marka olduğundan piyasada çok imitasyonu dolaşıyor, mağdur olmamak için yandaki linkte cihazın orijinal olup/olmadığını anlamanın yolları anlatılıyor : How to identify a fake Redmi Note

SON SÖZ
600 TL'ye alınabiliyor Türkiye'de Redmi Note, Türkiye'de rakibi görülen bir çok telefondan kat be kat daha performanslı ve özellikli, aynı zamanda çok daha ucuz. Kısaca bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi telefon diyebiliriz. F/P diyerek lanse edilen 600/900 TL arası telefonları incelerseniz bu farkları açıkça görebilirsiniz. Ayrıca Mediatek işlemciler uygun fiyatları nedeniyle bir çok imitasyon ve merdiven altı firma tarafında da kullanıldığından, ne olduğu belirsiz garip markalar almanızı tavsiye etmem, kısa/orta vadede bu tarz telefonlarda sorun yaşamanız işten bile değil.

Artılar :

  • Uygun fiyat
  • Yüksek Performans
  • GPS bağlantı hızı

Eksiler :

  • Günümüz standartları için kalın ve ağır
  • Kutu içeriğinde kulaklık yok

Videoyu izlemek için tıklayınız

ROM VE GEREKLİ UYGULAMALAR


Güncel Rom : MIUI V5 25.0.0 Multilanguage : Download
< Resime gitmek için tıklayın >



Recovery yükleme : MobiunchleTools "recovery tools" kısmına girin Sd karta attığınız "twrp-recovery" dosyasını seçip kurun.
Twrp recovery ekranı ;
< Resime gitmek için tıklayın >

Root etme : Twrp recovery'e girin ve önce Sd kartınınzdan "Su" sonra "Root" dosyasını flaşlayın.

WSM Tools yükleme : Buradan WSM Tools uygulamasını indirin. Öncelikle cihazınız yukarıdaki anlatımla root edilmiş olması gerekiyor. Daha sonra "Root Explorer" gibi bir programla system/framework içerisindeki tüm jex uzantılı dosyaları silip telefonu yeniden başlatıyoruz, ardından WSM Tools uygulamasını yüklüyoruz..
Miui'nin olmazsa olmaz modülleri ;
< Resime gitmek için tıklayın >

SD Karta uygulama yükleme : "XExtStorage" isimli modülü indirip kurun ve WSM'den aktif edip telefonu yeniden başlatın. Artık ana depolama SD kartınız olacaktır. Tavsiyem uygulamaya girip blacklist kısmından sistem uygulamalarını kara listeye almanız.

Kameranın fotoğraf/videoları SD karta kaydetmesini sağlamak için : Bu dosyayı indirip SD karta atın ve Twrp ile flaşlayın.

Imei Kurtarma : Eğer herhangi bir nedenle IMEI'niz yokolduysa yapmanız gereken çok basit. Karmaşık programlarla uğraşmanıza gerek yok. Öncelikle bu programı indirin
ve açın, açılan pencerede "Y" tuşuna basıp enter'layın. Sonra sırasıyla birinci ve sonra ikinci IMEI'yi girin. Program Mobiunchle için .BAK dosyası yapacak bunu SD karta atıp Mobiunchle IMEI Recovery ile geri yükleyin.

Daha Uzun Pil Ömrü : Pil düşmanı bir data servisi varsayılan olarak arkada çalışıyor, bunu kapatmak için MobiunchleTools'tan EngineerMode girin "Telephone" kımından "Fast Dormancy" kısmına tıklayın ve açılan bölümde sağ alttaki "Config FD" kısmından "Turn Off R8 FD & Lecacy FD" bölümünü işarteleyip "ok" düğmesine basın. İkinci olarak cihazın sürekli şebeke frekansı araması pil ömrüne zarar verdiğinden aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi ayarlamalar yapmanızda fayda var (Türkiye'de GSM900 ve Wdcma2100 mhz kullanılır)
(Fast Dormancy hızlı veri ihtiyacı olduğunda devreye giren bir özellik. Fakat bu desteklenmeyen şebekelerde sürekli denendiğinden ve deneme sırasinda pil harcadığından tercih edilmiyor.)
< Resime gitmek için tıklayın >

Candy Crush :) : Bug dolayısıyla Candy Crush "crash" oluyor. Bunun için buradaki dosyasını kurun ve eğlenmenize bakın.

Google Play indirme uyarısı : Arkadaşlar biliyorsunuz Play Store'dan wifi ile 1 mb'lık bir uygulama indirirken bile "Yalnızca wifi ile indir" tarzı bir uyarı penceresi çıkıyor. Bunu çözmek için sırasıyla "İndirmeler/Ayarlar/Mobil veri indirme limiti"ni takip edin ve o kısmı ayarlayın. (Ben 50 mb olarak ayarladım) Böylelikle artık uyarı almayacaksınız.

Yeni Google Play Store uygulaması (4.9.13) : Buradan dosyayı indirip yükleyin.(APK)
< Resime gitmek için tıklayın >

Geliştirici seçenekleri : Daha akıcı bir kullanım için aşağıdaki gibi ayarlamalar yapabilirsiniz. (Gpu oluşturmaya zorla : Cihaz animasyonlarda donanım hızlandırmasını kullanır böylece pencere açılış kapanışları daha iyi olur. Animatör Süre Ölçeği : Pencere açılış hızı ve animasyonu için 0.5X en makbulu. 4XMSAA'a zorla : Oyunlarda köşe keskinliğini artırarak daha kaliteli grafikler sunar)
< Resime gitmek için tıklayın >


GENEL ÖZELLİKLER
8-Çekirdek MTK 6592 1.7GHz işlemci
2 GB Bellek
Mali 450-MP4 700 MHz Grafik işlemci
5.5" HD IPS Ekran
3,200 mAh lityum-polimer batarya
13MP arka kamera | 5MP ön kamera

3G(WCDMA) ve 2G(GSM) bağlantıları
2G GSM 900/1800/1900MHz
3G 900/2100MHz
GPS GPS + GLONASS, AGPS
Bluetooth BT4.0LE +BT3.0HS
WLAN WLAN802.11b/g/n

Boyutlar : 154 x 78.7 x 9.5 mm
Ağırlık : 199 Gr.

Cayro, Işık Sensörü, Yerçekimi Sensörü, Yakınlık Sensörü, Pusula


Örnek Fotoğraf Çekimleri ;
Makro
< Resime gitmek için tıklayın >
Hdr
< Resime gitmek için tıklayın >
Normal
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu da hafif "Snapseed" uygulanmış hali ;
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 20 Ağustos 2014; 9:14:59 >

E
10 yıl
Yüzbaşı

Elinize sağlık teşekkür ederiz. Bana göre en büyük handikapları ağırlığı ve kaba kasası... bunun haricinde 5.5" telefon kullanırım diyenler için harika bir cihaz. ha bir de sd kart girişini neden 32 ile sınırlamışlar anlamadım bir çok telefon 64 desteklerken ve de telefona 8gb dahili koymuşken... birkaç sentten kaçınmamalıydılar bence.



M
10 yıl
Yarbay

Quadrant Standard dan kaç puan alıyorsunuz hocam?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
10 yıl
Binbaşı

SD Karta uygulama kurulabiliyor mu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Antutu 27, Quadrant 17 bin küsülerde..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mu5tafa
E
10 yıl
Yüzbaşı

Üstat eline sağlık yine güzel bir inceleme yapmışsın.benim kafama takılan soru şu oldu f/p iddialı bir telefonun işlemcisi nasıl 1500-2000 tllik amiral gemileriden (sp800) iyi olabiliyor? açıklarsan sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @felixamor
R
10 yıl
Yarbay

Bence kalın biraz. 8 mm olsaydı iyi di



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ufak bir WSM modülü yükleyerek SD kart kullanılabilir hale geliyor..

"Bir bilgisayarın gücü en yavaş çalışan parçası kadardır" ilkesi burada da aynı, çipset olarak toplamda Snapdragon 800 daha hızlı, ortalamaya vurursak MT6592 SD600 ve SD800 arasında bir yerde performansa sahip. @engincaglayan

Evet fakat phablet kullanıcılarına hitap ettiğinden bu pek sorun teşkil etmez bana göre. Ekranlar hala büyüme eğiliminde, buna Apple bile karşı koyamadı. Artık ergonomi hakgetire :) Bana hala kullanışlı gelmiyor ama telefon görüşmesi harici diğer tüm işlemlerde büyük ekran çok büyük bir nimet. SD kart desteğini denemek lazım bende 32 GB olduğundan 64 GB'tı deneyemedim, fabrika özelliklerinde maksimum 32 GB destek yazan bazı telefonlarda 64 GB'ta çalışıyor.@esmer23s





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 25 Temmuz 2014; 11:26:41 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @engincaglayan , @ali_ali12345
E
10 yıl
Yüzbaşı

anladım hocam teşekkür ederim açıklama için.inceleme aklımı çeldi bende senin gibi i5s ve p6'mı satıp artık tek telefon kullanmak istiyorum.takipteyim.




Bu mesajda bahsedilenler: @felixamor
W
10 yıl
Teğmen

üstat video incelemenide bekleriz.yine ayrıntılı ve çok açıklayıcı olmuş eline sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @felixamor
F
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim, artık video incelemeyi de Donanım Haber yapar Xiaomi Türkiye'ye gelince :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @white_star
W
10 yıl
Yarbay

Güzel inceleme için teşekkürler. Türkiye'ye geldiklerinde umarım bu modelide satışa çıkarırlar ve bizde Xioami fiyatına alma fırsatı buluruz.

Birde bildiğim kadarıyla Xiaomi özel bir uygulama geliştirdi ve bu uygulamayı çalıştırırarak telefonunuzun gerçek Xiaomi olduğunu anlayabiliyorsunuz artık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 29 Temmuz 2014; 1:08:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Onbaşı

bu telefon ayağa düştü, ikinci elde 750 diyorlardı, 700 oldu, şimdide Ukkaşe ve X_Seller diye biri elden 600 e vercez sıfırını diyo. temiz 100 tl cepte ohh allah versin. mi4 ün fiyatını sorucam ama bakalım kaç çekecekler 1500 çekerler herhalde :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
10 yıl
Binbaşı

http://forum.donanimhaber.com/m_95304596/f_//tm.htm#95311161

Bu ilandanmı bahsediyorsun?
Ya yeni nesilde bi sorun var ya da bende hani babalar oğullarıyla anlaşamaz ya aynı öyle hissediyorum kendimi, kuşak farkı dedikleri bu olsa gerek. telefon fiyatı düştü diye ayağamı düşmüş oluyor? Az mantıklı konuşun bre. Adam reklam yapmak için yazmıştır onu. Okuduğumuz herşey doğru olsaydı 299$ a oneplus almıştık hepimiz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
10 yıl
Teğmen

ne içiyorsan güzel kafası varmış telefonun sıfırı zaten 229 dolar.ayrıca 750 700 tl ikinci el değil sıfır satılıyor ilanlara iyi bakmamışsın heralde.normal karınıda koysalar 650'ye falan satmaları gerekir ama serbest ticaret işte en az 200 tl kazanmak istiyorlar.bende sırf bunlar gibiler yüzünden bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nigmativ
N
10 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: white_star

ne içiyorsan güzel kafası varmış telefonun sıfırı zaten 229 dolar.ayrıca 750 700 tl ikinci el değil sıfır satılıyor ilanlara iyi bakmamışsın heralde.normal karınıda koysalar 650'ye falan satmaları gerekir ama serbest ticaret işte en az 200 tl kazanmak istiyorlar.bende sırf bunlar gibiler yüzünden bekliyorum.

Evet sıfırmış adamlardaki, 600 tl, mi4 alacaktım bunu alayım bari, nasıl olsa ikinci el olarak 600 e satarım:)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Az kaldı Xiaomi'nin Türkiye'ye girmesine o zaman aracısız/garantili çok daha uygun fiyatlı ve gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Benim tavsiyem beklemede kalın.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nigmativ
C
10 yıl
Teğmen

Bu telefonu 220 dolara önerirmisin yoksa baska 8 çekirdekli asagi yukari ayni fiyata diğer bilindik markalardaki telefonları almayı uygun görür musun kardeşim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @felixamor
N
10 yıl
Onbaşı

600 tl ye note bulunuyor. xiaomi kesin 888 TL lik discovery 2 ile rekabete girecek. diyelimki 800 liradan satışa çıktı. 600 lüğümü yoksa 800 lüğümü almalıyız. çinden gelen xiaomi de garanti kapsamında olmayacakmı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @felixamor
F
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

600'e bulursanız tabiki alın. GMD 2'den iyidir Redmi Note. Donanım olarak hemen hemen aynı olsa da Miui ve bataryayla bir adım önde. Çin'den gelen tabiki garanti kapsamında olmaz ama Xiaomi Türkiye'ye geldiğinde servisi olur en azından.

Jiayu/Thl/Zte gibi kaliteli telefon üreten firmalarında bu ayardaki telefonları alınabilir tabi. Tercih meselesi tamamen.@ ceza456





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 29 Temmuz 2014; 23:35:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nigmativ