Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
7433
Cevap
361928
Tıklama
54
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (273. sayfa)
N
3 yıl
Binbaşı

Merhaba alt komsumda Turknet 1000mbps gigafiber var ondan access point ile almak istiyoruz 4a modelini iyi gibi geldi fakat bunun giga versiyonu ile arasinda cok fark olur mu acaba almaya deger mi ne gibi fark var tam olarak kablosuzda mi sadece kablolu da mi ? Tesekkurler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

Tespitiniz doğru. Kurmak istediğiniz paketin kernel bağımlılığı mevcut görünüyor. Sizin cihazdaki firmware sürümünde bulunan kernel ile kurmak istediğiniz paketin desteklediği kernel sürümü uyumsuz.

Cihaz yazılımını stabil sürüme güncellemeniz gerekiyor. Muhtemelen şu anda snapshot veya custom build kurulu.



0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba hocam,

Şu sayfada stok yazılıma dönme tarifi var. Ama bu şekilde stok yazılım kurulduğunu ben ilk defa gördüm.
https://openwrt.org/toh/xiaomi/xiaomi_mi_router_4c#openwrt_back_to_stock

Dilerseniz linkteki anlatımı takip edebilir veya klasik olarak tinypxe, tftpd64, mi wifi repair tool gibi programlarla cihazı debrick edermiş gibi stok yazılımı geri kurabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @iCrush
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba,

Tarif ettiğiniz internet paylaşımı yasal değil. Zaten TurkNet günümüz koşullarında 1000 Mbps indirme 1000 Mbps gönderme simetrik fiberi 140 liraya veriyor. Elinizi vicdanınıza koyun yani. Kendi internetinizi bağlatmanızı tavsiye ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Nuroxy
N
3 yıl
Binbaşı

4a gigabit versiyona karar verdim sagolun ilginiz icin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Binbaşı

Bu tiplere ttnetin 8 megabit interneti bile çok. Türknet olsam böyle paylaşım yapan kişileri tespit ettiğimde kara listeye alır bir daha ne kadar ücret öderse ödesin hizmet sunmazdım. Gitsin türk telekom kullansın.



T
3 yıl
Yarbay

Abartıyorsunuz, internet paylaşımı suçtur diye birşey yok. Servis sağlayıcıların müşteri arttırmak için milleti korkuttuğu dönemden eser kaldı herhalde.
Fabrikalarda, kafelerde, AVM'lerde internet paylaşılırken telekom kendisi Wifi noktaları ile binlerce kişiye interneti dağıtırken,
belediyeler ve çeşitli kamu kurumları parklarda sokaklarda internet dağıtırken sorun yok da yan komşun kullanınca mı sorun oldu.

Tepki gösterecekseniz fahiş fiyatlara, mahkum olduğunuz düşük hızlara, yetersiz altyapıya tepki verin.

Hele konu Turk.net ise akşam yarıya düşen hızlara da tepki verebilirsiniz yada zam yapmayacağız diyerek 2 kere üst üste zam yapmasına da....

Konu Telekom'a gelecekse de ACS ile otomatik firmware yollayıp çalışmaz hale getirdiği modemlere, neredeyse IP satın alınabilecek paraya aylık statik IP kiralamasına, enflasyonun kat kat üstünde fahiş şekilde fiyat uygulamasına, birçok bölgede yatırım yapılmadığı için boş port bulunmamasına tepki verin.

Oturduğunuz yerden yüksek hızlarda sorunsuz internet almanız herkesin aynı şekilde aldığı/alabileceği anlamına gelmiyor.

Daha geçen hafta bir arkadaşıma yan komşusundan kablo çekip internet almak zorunda kaldık. Çünkü saha dolabında port yok ve yatırım planı da yok.....


Bu mesaja 3 cevap geldi.
T
3 yıl
Binbaşı

Bunların hepsine tepki veriliyor gereken yerlerde, ama velev ki tepki verilmedi bu durum arkadaşın yapmaya çalıştığı şeyi meşru kılmaz. Elektriği suyu da ortak kullanalım o zaman ne farkı var? Olay internet olunca neden paylaşılabilir oluyor onu anlamadım ucunda bir sayaç olmadığı için mi?

Arkadaşın durumu olmayabilir, dediğiniz gibi port problemi olabilir bu gibi kısa vadede çözümü olmayan durumlar için her ne kadar etik olmasa da geçiçi paylaşım sağlanabilir belki. Ama bunların olmadığını farz ediyorum çünkü fiber internetten bahsediyoruz




Bu mesajda bahsedilenler: @Turkforce
B
3 yıl
Yüzbaşı

Selamlar herkese. Harici ONTli Huawei LG8145X6-50 SOL modemim var. Wi-Fi 6 destekli. 1000mbit hız alıyorum. VPN açmaya her seferinde üşendiğimden DNS'i değiştirebileceğim bir çözüm bakıyorum. Yeni router/modem de alabilirm. Benim işimi görecek bir çözüm var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyleykenboyle -- 15 Aralık 2022; 6:4:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Abartılan bir şey yok açın abonelik sözleşmenizi okuyun. Bireysel internet aboneliğini paylaşmayı engelleyen maddeler olur. Milleti korkutmak için uydurulmuş diyorsunuz ama daha imzaladığınız sözleşmeden bir habersiniz. Bu Superonline, Türk Telekom, TurkNet, Netspeed hiç sekmez. Firmalar bireysel aboneliği başkalarıyla paylaştırmaz. Bireysel diyorum farkettiyseniz. Fabrika, AVM değil. WiSpotter gibi hot spot mantığındaki internetler çok daha farklı. Onların şu anki konuyla ilgisi yok.


Tepki verecekseniz fahiş fiyata verin diyorsunuz. Komik. Sizin tabirinizle "oturduğu yerde" vatandaşa 1000 Mbps simetrik fiber gelmiş hem de 140 TL gibi komik bir fiyata. Daha ne olsun?? Demogoji yapmayın ya... Konuyu statik IP ücretine falan bağlamanın bir mantığı yok. Siz de mantıksız konuştuğunuzun farkındasınız... Bu mesajıma cevap vermeye de zahmet etmeyin lütfen. Bu konu ile ilgili daha da mesaj atmak istemiyorum kalp kırmaya gerek yok.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @Turkforce
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba hocam,

Superonline'da sadece DNS değiştirerek açılmayan sitelere giremezsiniz. Superonline'daki engelleme daha farklı teknoloji kullanıyor. Engelleri aşmak istiyorsanız anti-dpi mantığında bir program yüklemeniz lazım. Router üzerinde OpenWrt + zapret kullanarak bunu yapabilirsiniz. Örnek cihaz olarak Xiaomi AX3200 bakabilirsiniz.

https://www.amazon.com.tr/Xiaomi-Router-AX3200-35756-DVB4314GL/dp/B09QHFBCTX


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boyleykenboyle
B
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam selamlar AX3200 için sipariş vereceğim. Bende olan Huawei routerdan wifi sinyali konsuudna bir farklılığı var mı? Bir de TV+ kullanıyorum o ne derece etkilenir? Amazon'daki üründe telneti aktif hale getirmek için flash mı atmak lazım UART üzerinden?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyleykenboyle -- 15 Aralık 2022; 13:27:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Huawei’den Wi-Fi sinyal farkliligi derken tam anlamadim ama ikisi de Wi-Fi 6 destekli cihaz onu soruyorsaniz. Kapasite olarak da yanlis hatirlamiyorsam eger Huawei AX3000 olmasi lazim, bu cihaz AX3200 destekli

Ben kullanmiyorum ama TV+ dertli is. Tabii ayarlari dogru yaparsaniz calisiyor deniliyor. Konu icinde bazi arkadaslar adim adim TV+ rehberleri hazirlamisti.

Bu cihaza OpenWrt kurulumu genelde UART uzerinden oluyor. Onun bazi aparatlari falan oluyor elinizde var mi bilmiyorum. O aparati cihaza 3 tane kablo ile bagliyorsunuz sonra cesitli komutlari var onlari yazip oyle kurulum yapiyorsunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boyleykenboyle
B
3 yıl
Yüzbaşı

Raspberry Pie Pico öneriniz olmuş onu bilgisayara bağlamak için için iki ucu erkek USB ve routera bağlamak için

https://www.n11.com/urun/robizstore-10cm-40-pin-disi-erkek-dupont-kablo-breadboard-jumper-ayrilabilir-15499489?magaza=robizstore şu kablolar yeterli olur mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyleykenboyle -- 15 Aralık 2022; 13:51:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yok standart micro usb kablo yeterli bilgisayara baglamak icin. Elinizde kesin vardir. Android sarj kablosu falan da deniliyor bazen

Bilgisayar - rpi pico arasina: micro usb kablo

rpi pico - router arasina: dupont kablo alabilirsiniz.

Ek olarak pico’nun duz surumunde uzerinde pin header lehimli gelmez. Kablo baglamak icin hazir pinler yok yani. Eger lehim falan yapamam derseniz direkt rpi pico h surumunu alabilirsiniz. Fabrika cikisli pin header vardir bu tipte

fotolardan demek istedigimi daha kolay anlarsiniz
rpi pico Normal surum;https://market.samm.com/raspberry-pi-pico


rpi pico h diye gecen fabrikadan hazir header’li surum;https://market.samm.com/raspberry-pi-pico-h



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boyleykenboyle
B
3 yıl
Yüzbaşı

Teşekkür ederim, sipariş verdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hayirli olsun.

Superonline cihazdan PPPoE kullanici adi ve sifrenizi aldiniz mi? Eger almadiysaniz simdi onu hazir edebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=tPp4Zqpl-O8&feature=youtu.be

Veya Xiaomi cihazi ilk kurulumda ayarlari eski cihazdan al seklinde ilerleyerek otomatik olarak sifreyi alabilirsiniz. O bilgiler kendi cihazinizi kullanmaniz icin kurulumda onemli, o yuzden bir txt dosyasina kaydetmeniz iyi olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boyleykenboyle
K
3 yıl
Yarbay

orj yazılıma döncekler ya 4pda ki editli rootlu sürüme dönsünler yada çin özellikle çekim gücü hasasiyeti olanlar için xiaominin orj yazılımındaki modifiyeli driveri çok daha iyi.

avrupa için global db kısıtlanmış sürüm hepsinden kötü nerdeyse yarı yarıya kısılmış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Aralık 2022; 22:25:4 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @iCrush
A
3 yıl
Binbaşı

1- İnternet paylaşımı geçici süreli değilse sürekli paylaşımı suçtur.
2- Avm, belediye, kafe gibi yerlerde paylaşılan internetle bireysel evde paylaşılan internetin alakası nedir?
3- Fahiş fiyatlara, düşük hızlara en fazla tepkiyi biz gösteriyoruz zaten. Türknet gigabit hız sunarak, yüksek upload hızı sunarak diğer alternatifleride buna ön ayak etti. Onca engellemelere rağmen... Ve siz türknetin üç kuruşa sattığı gigabit interneti paylaşarak, türknetin para kazanmasını engelleyerek, diğer rezil alternatif firmaların ekmeğine yağ sürüyorsunuz.
4- Türknet avukatı değilim, ama savunmam gerektiği yerde sonuna kadar savunurum. Adamlar zam yapmayacağız dedi evet, ama ülkenin bu kadar boka batacağını nereden bilebilirdi? Ek olarak toplu ödeme seçeneği sunarak eski fiyattan kullanma şansıda sundu. E daha ne yapsın ttnet zam yapınca otomatik onlarda yapmak zorunda bunu anlamamak için gerizekalı olmak gerekir.
5- Türk Telekomun,Superonline'ın savunulacak hiç bir yeri yok. İstediğiniz gibi sövebilirsiniz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 15 Aralık 2022; 19:42:33 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Turkforce
K
3 yıl
Yarbay

arkadaşın ab-adb de yasal olmayan bireysel internet paylaşmından bilişim polislerinin ev bastığından ve ağır maddi cezaları olduğundan haberi yok heralde.
o dediği yerlerede kurumsal faturalandırma zaten bireysel değil.
bizdede suçta pek peşine düşen yok telekomda çalışan arkadaş yüksek tüketimlerde apartmanın sağında solunda içinde örümcek ağı gibi dolanan cat kablo varmı diye bakıyorlarmış varsa üyelik iptal.
zaten çoğu iss aşırı trafik aylık 2tb üstü bireyselleri banlıyor atıyor artık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Aralık 2022; 22:22:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @altuntepe2