Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7433
Cevap
361839
Tıklama
54
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.1 Yayınlandı! (253. sayfa)
C
3 yıl
Onbaşı

Yok hiç bir şekilde stabil bir bağlantı oluşmuyor, download sürekli manasız bir şekilde fırlıyor.

------
WiFi sinyalini güçlendirmek için yapmamız gereken özel bir ayar var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceylanttt -- 7 Kasım 2022; 2:6:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yüzbaşı

NBG6817 kullananlar için önerim şu build olacaktır: openwrt/bin/targets/ipq806x/generic at openwrt-22.03-nss-qsdk10.0 · ACwifidude/openwrt · GitHub

Buradan NBG6817-20221028-Stable2203NSS-sysupgrade.bin yazan dosyayı indirin.
En stabil sürüm şuana kadar gördüğüm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yarbay

Farkı nedir official release'den?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustafacan46
P
3 yıl
Yüzbaşı

openwrt forumlarında build üreten ekipler mevcut. bu da onlardan birine ait: Ipq806x NSS build (Netgear R7800 / TP-Link C2600 / Linksys EA8500) - Community Builds, Projects & Packages - OpenWrt Forum

Konu içinde özellikler,iyileştirmeler ve genel tartışmalar mevcut. Openwrt offical buildi denedim ama ath10k sürücülerinde sorun vardı. Bu build ile sorunum çözüldü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Elessar Eredhian
E
3 yıl
Yarbay

Sqm'in çalışmadığı ve custom config gerektiği belirtilmiş. Denediniz mi acaba?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustafacan46
P
3 yıl
Yüzbaşı

Ben denedim çalışıyor bende. Sorun yaşamadım.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Elessar Eredhian
E
3 yıl
Yarbay

Zyxel z2 almak isteyenler d&r'da 1999 olmuş



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
3 yıl
Yarbay

Bu arada benim cihaz da geldi.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Tabii hemen OpenWRT yükledim.

< Resime gitmek için tıklayın >
@0ldskool


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
L
3 yıl
Çavuş

< Resime gitmek için tıklayın >


En sonunda dün Mi Router 4A Global versiyona daha önce paylaştığım aksiyon planına göre OpenWRT kurulumu yaptım. Baştan planlı olarak yola çıkınca ve @0ldskool hocamın ilk sayfadaki yönergeleri sayesinde her şey tereyağından kıl çeker gibi oldu. 😎

< Resime gitmek için tıklayın >
Hardware Flow Offloading'in de çalışması çok güzel bir sürpriz oldu. Henüz kendi hesabımla ilgili sorunu çözememişler olsa gerek kıyaklı hesap tanımladıkları için 80megabit kullanıyorum ve bu sebeple SQM çok sallamadığım için HFO'in keyfini çıkarıyorum. Özellikle daha yüksek çıkan hız testlerinde ve torrent indirme sırasındaki bant genişliği grafiklerinin fazla zig zag yapmadan ip gibi düz oluşundan çalıştığı anlaşılıyor. 👍 Sorunu çözdüklerinde 16 megabit kendir tarife hızıma düşeceğim için PC de download yaparken akıllı TV deki streaming izleyenleri darlamama açısından ileride muhakkak SQM'e işim düşecek ve zaten bant genişliği düşük olduğu için router işlemcisine binen yük düşük bant genişliği için bottleneck yapacak seviyede olmaz diye tahmin ediyorum; bakalım yakın zamanda göreceğiz nasıl olacak.

Yalnız zaten varsayılan olarak kapalı gelen Packet Steering özelliği sistemi kararsız hale getirip bir kere değişiklikleri uygularken bir kere de router'i restart ederken kilitlenme yaptığı için kapattım, zaten açık kaldığı sürede de hız farkı da oluşmamıştı.

Bunun haricinde hem 2.4 hem de 5 ghz için birebir aynı isim, şifreleme ve parola ayarlarını yaptığım halde router'ın bulunduğu odaya geçince telefonun kendiliğinden 5 Ghz radyoya geçmediğini farkettim. Telefonun wifi'ını kapatıp açınca geçiyor ama çok manuel ve angarya geliyor. Her iki radyoya da Fast Transition kurup deneyeceğim bakalım nasıl olacak.

@0ldskool hocam size bir sorum olabilir mi? : Sistemi kurduğumdaki standart WAN ayarlarında firewall konfigüre edilmiş görünüyor, cihazın orijinal f/w'inde ayrıca bir ayar sayfası bile yoktu, app'inde de firewall diye wifi için mac filtering yaptırıyorlardı 🤦‍♂️ Şimdi bu firewall'ın varsayılan ayarları diğer kendi f/w'i ile gelen diğer piyasadaki router'lar kadar güvenli midir yoksa custom config arayışına mı gireyim?

Bir de UPnP yerleşik olarak gelmiyor galiba ya da benim gözüme çarpmadı. Onu nasıl hallediyoruz? Yoksa bırak kalsın Torrent için manuel port aç geç mi dersiniz?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
A
3 yıl
Binbaşı

Hayırlı olsun mükemmel seçim yaptınız mis gibi sıfır ürün kokusu buraya kadar geldi keşke her ürünü alır almaz openwrt kurabiliyor olsak ne harika olurdu bee




Bu mesajda bahsedilenler: @Elessar Eredhian
T
3 yıl
Yarbay

Varsayılan firewall ayarları normal şartlarda yeterlidir.

uPnP çok tavsiye edilen bir yöntem değildir. Manuel olarak port açmak en sağlıklısı gibi görünüyor.

https://openwrt.org/docs/guide-user/firewall/upnp/start



D
3 yıl
Çavuş

xiaomi mi 4a gigabit edition router openwrt kurdum lakin stabil degil sürekli bir kesilme internet cok yavaş ve oyuna girdigimde sürekli aga baglanıyor diyip oyuna girmiyor en güncel verisiyonuna kadar kurdum ama sürekli aynı kurulum yaparken pc dns ayarı 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 kalmış bunun etkileme olasılıgı varmı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bunlar doğrudan bağlantınız ile alakalı sorunlar. Çünkü paket kaybım var falan demiştiniz zaten daha önce. Eğer ADSL/VDSL bağlantınız sağlıklı değilse ne OpenWrt ne de SQM buna bir şey yapamaz.

Wi-Fi için ayarlar ortalama her 5 sayfada bir defa soruluyor. Geriye doğru konuyu biraz okursanız tavsiye edilen ayarları görebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ceylanttt
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Fotoğraflar için teşekkürler. Maşallah mal boncuk Kutu açık galiba falan denince biraz şüpheye düşmüştüm ama üzerinde etiketleri duruyormuş daha. Güle güle kullanın hocam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yarbay

Kutu açılmıştı hocam hatta ethernet kablosunda leke vs. de vardı yere değmiş belli ki ama sorun etmiyorum jelatinleri falan da üzerinde duruyordu ama ilginç bir şekilde sağ taraftaki jelatini sökerken o taraftaki altın boya da kalktı ama dert etmiyorum cihaz güzel çok güzel :D

Her şeyimi yükledim kurdum, wifi ülkesini de panama yaptım, 1000 mW güç veriyor hem 2.4 hem de 5 ghz ile :D




Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hadi hayırlı olsun. Duyduğuma çok sevindim.

OpenWrt'deki varsayılan firewall ayarları gayet yeterli. Hatta piyasadaki çoğu cihazdan daha iyi yapılmış durumda. Çünkü firmalar abidik gubidik şeyler için bir o portu bir bu portu açtıkları için firewall kevgir gibi oluyor genelde. OpenWrt'de ise böyle bir durum yok. Siz arzu ederseniz kendiniz kendi port ayarlarınızı yapabilirsiniz tabii o size kalmış.

OpenWrt'de upnp kurulu gelmez. Sebebi de gayet açık olarak güvenliktir. Çok isterseniz upnp paketini kurabilirsiniz veya elle o portu konfigüre edebilirsiniz. Ama güvenlik için upnp pek tavsiye edilmez onu belirteyim. Hatta çoğu yerde upnp neden kapatılmalı diye gayet açıklayıcı makaleler görebilirsiniz. Riskli bir şey bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lameduck
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bağlantınız nedir?




Bu mesajda bahsedilenler: @Destan2k1
0
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Memnun olmanıza sevindim. Dediğim gibi şu an için OpenWrt'nin zirvesi bu cihazlar teknik olarak daha ötesi yok. Fiyat olarak da çok uygundu o açıdan da çok iyi oldu.

Az üstte Sn. @mustafacan46 hocamın tavsiye ettiği gibi belki bir de NSS'li acwifidude build'ini denersiniz. O arkadaşın hazırladığı firmware içinde Qualcomm'un nss gibi kendi driver'ları gömülü geliyor. Normalde bu sürücüler OpenWrt'de bulunmuyor ama ileride durumlar değişirse bir şey diyemem.

1000mW külübüne de hoş geldiniz Full güce ihtiyaç yoksa biraz düşürebilirsiniz tabii ne olur ne olmaz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustafacan46
S
3 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Hocam PlayStation için upnp açmayı deniyorum. Bu ayarlar doğru mudur? PlayStationın ipsi 192.168.2.174



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool
E
3 yıl
Yarbay

Hocam bu NSS driverlarının nasıl bir artısı oluyor acaba? Belki ona geçerim geri ben sadece önce official release'i yükleyip bir göreyim dedim ama sonra ona da geçebilirim. Official release üstüne sysupgrade yapmamın bir sakıncası var mıdır?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0ldskool