Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
98
Cevap
4184
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Xiaomi Mi Notebook Air ile tanışın
B
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Windows 10 yüzünden kaybetmeye mahkum.

Sen xp kullan o zaman ne diyelim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Xiaomi'nin tüm ürün gruplarıyla Ülkemiz pazarında da olması gerekiyor.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde her ürün grubunda zirveyi hedefleyen bir fi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı aceleciburak - 8 yıl +8
E
8 yıl
Yarbay

bence gayet iyi, muadili mac book air dahili grafik kartı ile 4900 lira, http://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook-air

bu ise vergi hariç 2300 lira, harici 940mx ekran kartı, pcie x4 hızında ssd ve ekstra 1 tane daha pcie ssd slotu var. windows 10 lisansı da cabası.




A
8 yıl
Binbaşı

Xiaomi'nin tüm ürün gruplarıyla Ülkemiz pazarında da olması gerekiyor.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde her ürün grubunda zirveyi hedefleyen bir firma olacağı aşikar ki şimdiden bu durum yaşanmaya başladı.




R
8 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Windows 10 yüzünden kaybetmeye mahkum.

Milyonlarca cihaz satmayı hedefleyen Xiaomi, userbase'i düşük olan işletim sistemleri ile cihaz satmaz herhalde.



E
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Xiaomi Mi Notebook Air ile tanışın


Mobil cihaz pazarının yanında çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve ülkesinin en sevilen üreticilerinden birisi olan Xiaomi, şimdi de dizüstü bilgisayar pazarına adım atıyor. Mi Notebook Air adını alan yeni seri, anlaşıldığı üzere doğrudan MacBook Air serisini rakip alıyor.


 


Bilgisayar pazarı son yıllarda gerileme yaşamaya başladı ve üreticiler ikisi bir arada veya oyuncu donanımları gibi ilgi gören alanlara daha fazla yatırım yapıyor. Xiaomi ise, büyük bir risk alarak ana akım dizüstü bilgisayar segmentine yatırım yapmayı seçti. Elbette, Xiaomi’nin en büyük avantajı ülkesindeki tüketici desteği olacak.


 


Ayrıca Bkz.Huawei, bu yıl 75 milyar dolar gelir bekliyor

Daha önce dile getirilenlerin aksine, Xiaomi nispeten daha ucuz önceki nesil işlemciler değil de Skylake tabanlı işlemciler kullanmayı tercih etmiş. Intel’in bu noktada Xiaomi’ye bazı özel fiyat teklifleri sunduğu tahmin ediliyor. Çok tutulan ve ilgi gören Xiaomi dizüstü modelleri, elbette Intel’in de yonga satışlarına olumlu olarak yansıyacak.


 


Tasarım


 


Xiaomi, iki farklı ürün ile karşımıza çıkıyor. İncelik odaklı Windows 10 dizüstü modelleri, donanım konusunda da bir birinden ayrılıyor. Modellerin güçlü olanı 13.3 inç büyüklüğünde iken, daha güçsüz olanı ise 12.5 inç ekran boyutuna sahip.


 


Genelde Apple ürünlerinden esinlendiğini gördüğümüz Xiaomi, dizüstü serisinde de bunu devam ettiriyor. Genel görünüm MacBook ailesine benziyor olsa da, daha kalın çizgiler kullanılmış. Kasada metal alaşım dikkat çekiyor. Seri, MacBook ailesinden daha ince olarak tasarlanmış.


 


Büyük Model


 


Amiral gemisi olarak da tanımlayabileceğimiz 13.3 inçlik modelde Full HD çözünürlük yer alıyor ve kasa kalınlığı 14.8mm seviyesine ulaşıyor. Skylake tabanlı ve çift çekirdekli Intel Core i5-6200U işlemciden gücünü alan cihaz için, 1GB GDDR5 Nvidia GeForce 940MX ekran kartı desteği sunulmuş.


 


8GB DDR4 RAM ve 256GB PCIe SSD depolama birimi olan cihazda genişleme amacıyla bir adet SATA slotu boşta bırakılmış. Sadece Xiaomi yetkili servislerinde bu slot üzerinde işlem yapılabiliyor. 9.5 saate kadar kullanım süresi sunabilen cihaz, USB Type-C üzerinden uyumlu adaptör ile bataryayı sadece 30 dakikada yüzde 50 oranında doldurabiliyor. Ayrıca 2 adet USB 3.0 ve HDMI bağlantıları da mevcut.


 


Küçük Model


 


12.5 inçlik model ise 12.9mm kalınlığa sahip ve 1.07Kg dolaylarında. Günlük işlemlere odaklandığı için Skylake tabanlı Intel Core M3 işlemci yeterli görülmüş. 4GB RAM ve 128GB SATA SSD ile desteklenen modelde, kullanıcının isteğine bırakılmış boş bir PCIe genişleme yuvası yer alıyor.


 


USB Type-C üzerinden hızlı şarj imkanı sunulurken, kullanım süreleri 11.5 saate kadar çıkabiliyor. Ayrıca 1 adet USB 3.0 ve 1 adet HDMI portu da cihazdaki yerini almış.


 


Fiyat


 


Genel görünüm itibariyle mütevazi bir kullanıma odaklanan Mi Notebook Air serisi için, 750$ ve 525$ şeklinde fiyat etiketleri mevcut. Ülkede MacBook Air modellerinin fiyatları 1400$, MacBook Pro modellerinin fiyatları ise 2800$ civarına kadar yükseliyor. Bu bakımdan, ince bir dizüstü arayanlar için Xiaomi ilk tercih sebebi olabilir. Seri, 2 Ağustos itibariyle satışa çıkacak. 


 

Xiaomi Mi Notebook Air ile tanışın 

 Haberi Portalda Gör

F
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: spenx01

Macbook pro 15 inch retina kullanıyorum. Mac OSX kullanırken 8 saat üstü kullanıyorum tam pille (ayarları kısarsam 10 saat üstünü görüyor), windows 10 kullanırken 2,5 saat civarı (ayarları kısarsam 3,5 saati görmüyor). uzun yıllar windows kullandım, mac kullanalı 2 ay oldu ama ikisi kıyaslanamaz bile. Kullanım süreleri, kolaylığı, stabilite açısından Windows, OSX'in yanına yaklaşamaz.
Macbook air yurtdışı fiyatı: 900 Dolar
Xiaomi Notebook yd fiyatı: 750 Dolar aradaki farkı verip mac almak daha mantıklı.

OS X'in "yanına yaklaşamaz " biraz abartılı bir söylem olmuş. macbook kullandım uzun süre windows kullanımı çok daha kolay ve pratik ve daha kullanıcı dostu kesinlikle. saçma sapan bir dock yapmışlar dockta'ki simgeye tıklayınca uygulama küçülmüyor, linux distrolarındaki gibi, küçültme butonuna basıyorsun ayrı bir alana küçülüyor. uygulamayı quit'ten değil de çarpıyla kapatınca yine dockta açık kalıyor. tam ekran yapmak için saçma bir animasyon koymuşlar keza tam ekrandan çıkınca da aynı şekilde. sağ tıklayınca windows'taki gibi word dosyası yarat vs seçeneği gelmiyor dokunmatik ekran desteği yok işletim sisteminin çünkü dokunmatik ekranlı bir ürün çıkarmıyorlar. Windows'a ve os x'e çıkan oyunlarda windows daha çok fps veriyor ve her oyun da çıkmıyor zaten. bir işletim sistemi komple olmalı oyun için reboot yapıp windowsu mu açayım 2 saat? ve en önemlisi aşırı pahalı air cihazlarında da daha çözünürlük 1440x900?!


sadece arayüz daha şık duruyor windows'a göre bir de hdd'den daha hızlı çalışıyor onun dışında windows'a göre artısı yok bence





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Fantasy XII -- 31 Temmuz 2016; 10:09:53 >

1
8 yıl
Yarbay

750 mitutmaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

Fiyat önemli fiyat kullanıcıya F/P başarısını verebilirse neden olmasın.
Fiyat uçuk olursa benzer örneği gibi alınmayacak. (Bkz:Macbook)
Yeni donanımla Windows 10 yüksek performans veriyor.
Galiba siz halen Core 2 ile GTX 280 kullanıyorsunuz.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

Macbook pro 15 inch retina kullanıyorum. Mac OSX kullanırken 8 saat üstü kullanıyorum tam pille (ayarları kısarsam 10 saat üstünü görüyor), windows 10 kullanırken 2,5 saat civarı (ayarları kısarsam 3,5 saati görmüyor). uzun yıllar windows kullandım, mac kullanalı 2 ay oldu ama ikisi kıyaslanamaz bile. Kullanım süreleri, kolaylığı, stabilite açısından Windows, OSX'in yanına yaklaşamaz.
Macbook air yurtdışı fiyatı: 900 Dolar
Xiaomi Notebook yd fiyatı: 750 Dolar aradaki farkı verip mac almak daha mantıklı.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

Mac kullanan insan MAC OS kullanmak istediği için kolay kolay mac alacak adam bunu almaz. Ama windows, linux kullanan adam dizüstü bilgisayar alacak ise çok ta güzel lenovo, hp, dell yerine xiaomi yi tercih eder.

Şahsen bu bilgisayar çok hoşuma gitti. Xiaomi zaten ne yapsa alınır arkadaş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar, bu ürünün 12.5" ekranı olanını aldım ve sanırım Türkiye 'deki tek kullanıcısı da benim.

Notebook hakkında foruma bir inceleme yazısı da yazacağım ama şimdilik kısa kısa bilgiler paylaşayım


Öncelikle Core m3 işlemcinin zayıf kalacağını düşünenler olmuş, ben ise tam aksine çok beğendim. M3 işlemci sayesinde bilgisayar inanılmaz taşınabilir bir kasaya sahip olmuş. Performans konusunda da bir eksikliğini görmedim, fazla abartmadan oyun oynamama (BF3, EU4, Dota 2 vs) izin veren bir dahili gpusu ve işlem gücü var.

Bazı sıcaklık ölçümleri yaptım. 2 saat aralıksız oyun (CPUya yüklenen EU4 ve GPUya yüklenen BF3) oynadım ve coretemp ile sıcaklıkları takip ettim. Bilgisayarda fan yok ama en yüksek sıcaklık 65 derece oldu, o da oyunu kapattıktan 2-3 dakika sonra 45-40 derece civarına düştü. Şuan bu yazıyı yazarken sıcaklık 35-36 derece civarında seyrediyor. Alüminyum kasa gerçekten çok iyi bir soğutma sağlıyor, sabahları bilgisayarı elime aldığımda üşüyorum

İçinde gelen 128 GB Samsung SSD gayet güzel bir performans veriyor ama elbette 128 gb olması biraz can sıkıcı. Masaüstü uygulamaları inanılmaz seri çalışıyor. Bilgisayar tabletimden daha hızlı açılıyor, kullanıcı seçme ekranına 8 saniye civarında geliyor olması gerek. Yeni kurulmuş bir işletim sistemi ve SSD ikilisi için bile hızlı bir açılma süresi var.

Bu bilgisayarı alırken kasanın boyutlarının da göz önünde bulundurmanız gerekiyor tabi. Bilgisayar fotoğraflarda göründüğünden daha ufak ve ince, elime ulaştığında epey şaşırmıştım zaten. Gerçekten çok şık ve dikkat çekici bir görüntüsü var. Aydınlatmalı klavyesi hem tuş kalitesi hem de ışık seviyesi bakımından gayet tatmin edici. Şuan klavye aydınlatması sayesinde karanlıkta kolaylıkla yazabiliyorum


Pil süresini merak edenler olmuş. Şarjı gerçekten çok iyi gidiyor ama oyun oynadığınızda ya da ağır çalıştığınızda doğal olarak 9 saat değil, 4-4.5 saat kadar kullanım süresine sahip. Sadece internette dolaşırsanız ya da yazı işleriyle uğraşırsanız da 8-9 saat idare eder diye tahmin ediyorum.

Ses çıkışı iki adet AKG hoparlör tarafından sağlanıyor. Dolby kalitesi çok iyi, film izlerken seslerin hangi kanallardan geldiğini çok rahat seçebiliyorsunuz. Ayrıca hoparlörlerin ses seviyesi bulunduğu odayı inletecek kadar yüksek. Şu ana kadar bir laptopta duyduğum en yüksek ve kaliteli ses diyebilirim ama tabi bu benim 3500-4000 lira civarı Premium ürünleri kullanmamış olmamla da alakalı olabilir.


Çin 'den getirmesi dahil toplam maliyeti bana 2200 lira kadar oldu, bunun da sebebi CashU ile ödemek zorunda kalmam ve araya pek çok komisyoncunun girmesi oldu. Fazla dert etmedim çünkü 2200 lira civarına alabileceğim herhangi bir bilgisayar beni Mi Notebook Air kadar etkileyemezdi. Alırken yaşadığım tek sıkıntı kargonun gümrüğe takılması oldu ama onu da vergisini ödeyip hallettim. Gümrük olmasaydı çok daha ucuza getirebilirdim ama bu haliyle bile f/p oranına tekme atan bir bilgisayar.

Eksi yönlerini hala keşfetmeye çalışıyorum. Birkaç eksi yön topladığımda böyle aceleye gelmemiş, daha detaylı bir inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum forumda



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Ayrıca mi5 dediğin telefonu hiç gördünmü hayatında mersk ediyorum. Merdiven altı üretimi gibi. Ekran kapalıyken ekran body oranı daha yüksek görünsün diye iç ekrana siyah çerçeve koymuşlar, çakallık bildiğin. O yüzden bana mi5 den bahsetme. Mi mix ise kullanmadan görmeden yorum yapma, ön kamera altta ve ahize kenarlarda bunun nasıl bir kullanım deneyimi verdiğini bilmeden "oww yeaa çerçevesiz tasarimmm" diye ergen ergen atlama mi mix i gördünmü diye. Ayrıca mi mixi hatırlattığın iyi oldu, o da araklama, aynı tasarımı daha önce Sharp yapmıştı ondan araklamışlar aç bak kara cahil.

evet ben mi5, lg g5 ve galaxy s6 kullanıyorum. Kalite olarak aralarında hiçbir fark yok..

MErdiven altı üretimmiş. Bu kadar kaliteli bir cihazı n11 den indirimle 1000 tl ye aldım. snapdragon 820 li cihazı nereden alıyorsun 1000 tl ye. KAsa kalitesi galaxy s6 ve 7 ile aynı.

Blockluyorum seni


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: barocker

En iyi mal senin kullandığın tamam anladık. Ama bence asarım berbat, G5 ve S6 nın tasarımı çok daha iyi. En azından ekranın içine yalandan siyah çerçeve koymamışlar.

kardeşim kullandınmıda yorum yapıyorsun? boş boş konuşuyorsun, kimse seni kale almıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay

Windows 10 yüzünden kaybetmeye mahkum.



Bu mesaja 3 cevap geldi.
O
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TIME

Hayirli ugurlu olsun hocamizleyelim bakalim

Youtube den izlerken Videonun altında link ve indirim kodu paylaştım. 539 $ a iniyor. HEMDE bedava kargo


Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 17 Kasım 2016; 12:4:26 >

B
8 yıl
Yüzbaşı

Yaw abicim Apple taklit etme konusunu gerçekten abarttilar artık. Bu kadar kolaymı bu işler yahu. Android üzerine tema giydirmekle, macbook kasasının benzerini yaptırıp içine windows koymakla Apple olunmaz. Sen önce kendi yazılımını ve platformunu geliştirde görelim, ama sıfırdan sana ait olacak, yapamazlar çünkü hazıra konan asalak firma bunlar. Biraz google dan tırtıkla bişeyler biraz apple dan arakla derken al sana büyük firma Xiaomi öylemi? Hepsini geçtim daha tedarik olayını bile çözemediler, dünyaya açılamadılar hala Applecılık oynuyorlar kendi pazarlarında. Yıllardır ülkemize ha geldi ha gelecek dedik gelemediler çünkü bir samsung bir lg bir htc gibi değiller aslında, bildigin balon yani bu firma. Mi4 den sonra telefon konusunda da bozdular zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 17 Kasım 2016; 15:22:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
T
8 yıl
Yarbay

Yazi giderek sacmalasiyormi4ten sonra bozmusmus.mi5ten, mi mix ten haberin yok sanirim.ama haklisin komik fiyatlara kalite satiyor adamlar,apple gibi kaziklamiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @barocker
T
8 yıl
Yarbay

Redmi Note3pro,mi4c ,piston3,piston3youthedt. ,5200mAh sarj gibi cesitli urunlerini kullanip konusuyorum. Hepsi de kendi fiyat segmentinde rakipsiz.Sen bos konusuyosun,hangisni kullandin da fiyatina gore kotu deneyim sagladi sana?
Cihazlari kiyaslayiyodun,sonradan ama garantisiyok bla bla..samsung olamaz demisin el olmasin da zaten:) ..lg olamaz demisin, Lg forumuna gir bak bakalim garantiye giden g4lerin akibetine..
Adamlar 5.5inc kasaya 6.2inc sigdirdilar.ustelik 550dolar,aynisini apple yapsa bi 1000dolardan asagi ister mi?
Xiaomi,meizu,oppo ciktilar uygun fiyata iyi cihaz alabilir olduk.sen alma bosver.

Mimixi dunya konusuyor .ben konusmasam nolcak:)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIME -- 17 Kasım 2016; 16:10:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @barocker
S
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TIME

bu adama laf anlatamazsin bosa vakit harcama


aynen dostum boşver gitsin, bilen biliyor markayı zaten



B
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Yaw abicim Apple taklit etme konusunu gerçekten abarttilar artık. Bu kadar kolaymı bu işler yahu. Android üzerine tema giydirmekle, macbook kasasının benzerini yaptırıp içine windows koymakla Apple olunmaz. Sen önce kendi yazılımını ve platformunu geliştirde görelim, ama sıfırdan sana ait olacak, yapamazlar çünkü hazıra konan asalak firma bunlar. Biraz google dan tırtıkla bişeyler biraz apple dan arakla derken al sana büyük firma Xiaomi öylemi? Hepsini geçtim daha tedarik olayını bile çözemediler, dünyaya açılamadılar hala Applecılık oynuyorlar kendi pazarlarında. Yıllardır ülkemize ha geldi ha gelecek dedik gelemediler çünkü bir samsung bir lg bir htc gibi değiller aslında, bildigin balon yani bu firma. Mi4 den sonra telefon konusunda da bozdular zaten.

Hocam yanlış anlamada 20 yıllık Apple, Türkiyede 6-7 yıldır aktif bir şekilde deli gibi satmasına rağmen yoktu.

Türkiye'den kazandığı para belki şuan kaç yüz milyon dolar. Kaç bin telefon sattı kaç bin macbook sattı kim bilir ama ülkede sadece hâla İstanbul'da 2 mağaza mevcut.

Benim için iyi niyet önemlidir. Şu markaya ait 1 ürün kullanmadım. Taşınabilir bataryasını da almak nasip olmadı ama adamlar 16 gb 299 dolar, 64 gb 399 dolar gibi saçma, sivri uçlu bir fiyat çıkartmıyorlar önüne.

Xiaomi isterse dünyanın en başarısız firması olsun sırf uygun, düşük kâr marjı çok satış sürümden kazanma mantığı bile tercih sebebidir.

Xiaomi'nin 15-20 dolara verdiği powerbank'i Apple yapsa 100 dolardan satar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.