Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
6894
Cevap
437423
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Mi A3/Android One (01.01.2021 MIUI 12(20.12.28) Güncellemesi) [ANA KONU] (5. sayfa)
C
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mkurtulus

1250 TL ithalatçı garantili aldım arkadaşlar telefon çok iyi tek şikayetim YouTube sınırlama var 720p hiçbir şey 1080p olmuyor o sasirti onun haricinde canavar gibi 64gb olanini aldım
    Newpipe
    https://f-droid.org/repo/org.schabi.newpipe_790.apk

    Özellikleri:

  • Cihazınız desteklemese dahi 4K çözünürlüğünde video izleyebilirsiniz
  • Farklı ülkelerin trendlerine ulaşabilirsiniz
  • Arka planda ses olarak çalma özelliği (daha az veri kullanımı)
  • Açılır pencere (farklı uygulamaları kullanırken açılır pencerede youtube içeriklerini izleyebilirsiniz)
  • Ses ve video olarak dilediğiniz çözünürlükte indirme özelliği
  • VLC player gibi farklı oynatıcıları kullanabilme

    Youtube'un orjinal android uygulamasının boyutu 41mb, bu kadar özelliğe rağmen 7 kat daha düşük boyutlu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 10 Kasım 2019; 19:49:14 >

H
6 yıl
Yarbay

n11'de mistore'dan alıp da siparişi onaylanan kimse yok değil mi henüz? Sanırım tüm siparişler 'Yeni sipariş' durumunda takıldı kaldı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Yüzbaşı

mi store benim telefonu kargoya verene kadar telefonun piyasası 1200 seviyesine düşer zaten :D indirimin mantığı kalmadı



M
6 yıl
Yarbay

Telefon gelince sürpriz olacak aldığımı unutmak üzereyim

Mavi renk kargolanan varmı??



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
6 yıl
Er

bende mavi renk aldım mıstore bugun 17:00 de kargo verildi sukur.



O
6 yıl
Yüzbaşı

cihazı ilk ben aldım,en son bana gelicek sanırım :)



S
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: nastyman

Gittigidiyor evofon'dan aldığım cam bile ekrana küçük geldi. Telefoncuda deneme yanılma bir sürü cama baktım. Huawei P smart 2019 camı kenarlardan boşluk kalmayacak şekilde oturdu. Belki birinin işine yarar.
Ben de bundan almıştım hocam:https://urun.n11.com/ekran-koruyucu/xiaomi-mi-a3-maxi-glass-temperli-cam-ekran-koruyucu-P385719723

Ekranın sağ ve sol kısımlarında boşluklar kaldı tam kapatmadı. Satıcıyla iletişim kurdum, ürünü kullanmadıysanız iade veya değişim yapabiliriz dediler. Kullanmadan ekrana olup olmayacağını nasıl bilebilirim dedim. Ekrana tam uyan jelatinler 19,90 tl dediler dalga geçer gibi. Sözde ürünle ilgili bilgiler kısmında ''Tam Uyum: Hem uygulama kolaylığı hem de güçlü ekran koruması için cihazınızın ekran ölçülerine tam uyumludur.'' yazıyor. İade ya da değişimi kabul etmediler, N11 ile irtibata geçtim. Mağduriyetinizin giderilmesi adına hesabınıza 15 Tl kupon yüklemesi yapalım mı dediler. Kabul ettim ama mağazanın yaptığı bu davranışı da gözardı etmemelerini istediğimi belirttim. Arka planda gerekli uyarılar yapılacaktır dediler. Maliyeti yüksek bir ürün değil evet ama insanları kandırarak iş yapmaya çalışıyorlar. İlana bakıyorsun tam uyumlu diye alıyorsun, telefona uymuyor bir de tam uyanlar şu fiyat beyefendi diyorlar. Olaya bak. :)



F
6 yıl
Yarbay

Parlakligi 363 nit olarak olculmus.Notebookcheck tede ayni minvalde bir parlaklik olculmus.En biyuk ve tek bana gore problemi bu.Gunes altinda problem yaratcak bir durum.Tek tesellisi yuksek kontrasti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Daima İleri
K
6 yıl
Yarbay

versiyon 7.2 çalıştırabildim arka kamera portre modu çalışmıyor sadece. bi türlü vakit olmadı karşılaştırma resmi çekemedim. ancak ön kamerada çılgın şeyler oluyor diyebilirim orman kaçkını çıktığım pozumu artistik birşeye dönüştürdü

edit: resimleri bir türlü uygun boyuta getiremedim. bu haliyle ne kadar işinize yarar bilemiyorum. hava kapalı bugün ona rağmen google kamera biraz canlı mı denir yapay mı deniyor öyle çekiyor. ne olur ne olmaz küçük g koydum sağ üst köşeye karşılaştırma için

stokhttps://i.hizliresim.com/QPO5ng.jpg
gcamhttps://i.hizliresim.com/XbRGgD.jpg

stokhttps://i.hizliresim.com/Or4blA.jpg
gcamhttps://i.hizliresim.com/zGoZD4.jpg

stokhttps://i.hizliresim.com/3OG5Vp.jpg
gcamhttps://i.hizliresim.com/RgzAvn.jpg





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 23 Kasım 2019; 9:52:58 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Daima İleri
S
6 yıl
Yarbay

nova launcher işimi görüyor ortadaki tuşu ekranı kapatmak için ayarladım. 8-tlye cam taktırdım iş görüyor yüz tanıma oldukça hızlı çalışıyor pil zaten bitmiyor.
kulaklık çıkışı yeterli bence lg quadbeat 4 ile iyi performans alıyorum.
Bluetooth kulaklık daha yüksek ses veriyor. ayrıca pil durumuda gösteriyor Bluetooth 5.0 bir özelliği herhalde spotifydan güzel performans aldım Galaxy note 5'den geçiş yaptım 128gb microsd taktım 80mb okuma 60mb civarı yazma hızı aldım.
acr pro ile konuşmaları kaydediyor. ahize sesinden memnun kaldım. parlaklığı güneş altında note5 den düşük o cihazda güneşe çıkınca parlaklığı boostluyordu.

bu fiyata daha iyisi yok herhalde





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalak -- 25 Kasım 2019; 20:18:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E33EEB0CB

Bu mesaj silindi.
Ekranlardaki yeşil kırmızı olayı amoled ekran ile alakalı. Normal lcd panel kullansaydı bu olmazdı çünkü lcd panellerde pixel dizilimi rgb şeklindedir ve her pixelin kendine ait yeşil kırmızı mavi rengi olur. Ama amoled ekranlarda durum biraz farklı. LCD ekranların aksine Amoled ekranlardaki Pentile matrix dizilimden dolayı pixeller ortak kullanılır. Örneğin bir pixeldeki mavi işik sadece o pixel tarafından değil, etrafındaki diğer pixeller tarafından da kullanılır ve o pixellerde mavi ışık yoktur. Görünen yeşil ve kırmızı ışığın sebebi de budur. en sondaki ışığı ortak kullanacak başka pixel kalmadığı için böyle gözüküyor. ekran LCD olsaydı bu problem ekran çözünürlüğü ne kadar düşük olursa olsun yaşanmazdı.

Örnek İPS LCD:

RGB RGB RGB RGB RGB RGB
RGB RGB RGB RGB RGB RGB
RGB RGB RGB RGB RGB RGB
RGB RGB RGB RGB RGB RGB
RGB RGB RGB RGB RGB RGB
RGB RGB RGB RGB RGB RGB

Amoled Pentile Matrix

RG-BR-GB-RG-BR-GB
BR-GB-RG-BR-GB-RG
GB-RG-BR-GB-RG-BR


Örnekte görüldüğü gibi LCD ekranlar pixel oluşumu için gerekli olan üç rengi de barındırırken amoled ekranlar sadece 2 renk barındırır ve kendisinde olmayan rengi komşudan alır. Hatta bu yüzden hissedilen çözünürlük amoled ekranlarda lcd ekranlara göre daha düşük olur. 720p bir amoled ekran 480p değerinde lcd ile aynı pixel oluşumu için gereken renk sayısına sahiptir.

Örneğim 3x4 çözünürlüğünde bir ekranımız olsun.

Eğer bu ekran Lcd ekran ise pixeller böyle gözükür.

RGB RGB RGB
RGB RGB RGB
RGB RGB RGB
RGB RGB RGB

Eğer amoled ise:

RG-BR-GB
BR-GB-RG
GB-RG-BR
RG-BR-GB

LCD ekran her renkten 12 tane içerirken (12R. 12G,12B) AMOLED ekran 8 tane içeriyor (8R, 8G,8B) Dolayısıyla hissedilen çözünürlük 1/3 oranında düşüyor. 3x4 çözünürlüklü amoled ekranımız lcd standartlarına göre
4*(8/12) = 2,66,
3*(8/12) = 2 --> 2x2,66 çözünürlüğe düşüyor. Aynı şeyi 720p ekran için uygularsak çözünürlük
720*(8/12) = 480p ye düşüyor. Tabi her ekranın kendine göre eksileri atrıları var. Ben burada sadece pentile matrix dizilimini anlatmaya çalıştım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedemlililer -- 1 Aralık 2019; 23:33:50 >

M
6 yıl
Yarbay

rutin senaryom, oyun YOK, şahsi/iş mail, sosyal medya , resim/video, sörf, youtube, bankacılık uyg.

ekran süresi (otomatik aydınlatma)(hat TT)

full mobil bağlantı min 10+ saat
full mobil bağlantı min 12+ saat (sadece pil tasarrufu açık)
wifi+mobil karışık min 13+ saat (sadece pil tasarrufu açık)

küsürat dk.ları yazmadım, bence pil ve kamera olarak efsane cihaz bir tlf.da insan daha ne ister,

nfc ve ois istedim, iki katından fazla fiyat çıktı, xiktirettim...



U
6 yıl
Onbaşı

Çok gereksiz insanlarsınız arkadaş.Rahatsız oluyorsan bakma demiş birde eleman. Son günlerde kara cumanın etkisiyle gecikti kargolar onun dışında türkiye içinde kargo maksimum kaç günde geliyor normal günde 1 haftayı geçen kargo mu var?? Ben diyorum ki doğru düzgün bilgi verecek veya soru soracak arkadaşlar yorum yapsın. Tutmuş burda benim kargom şurda 3 güne gelir mi? Benim sipariş onaylandı gelmesini bekliyorum. Benim kargom şöyle oldu benim kargom böyle gelecek diye diye konuyu boşa kirletmeniz beni rahatsız ediyor. Ne zaman konuya girsem konuda birinin kargosu yolda birinin geç kalmış peşinde. İlk defa siz internetten bu miktarlarda sipariş vermiyorsunuz bana gelmiş asgari ücret parasına telefon alıyoruz diyor sanki biz ekmek parasına alıyoruz. Kirletmeyin konuyu boş boş cevaplarınızla gelecek kargonuz bekleyin. "Cihazı almaya karar verme, satın alma süreci, kargo süreci, garanti süreci duruma göre iade süreci ve genel kullanıcı deneyimlerini içerir." demişsiniz bu dedikleriniz beni rahatsız etmiyor sadece "KARGO BUGÜN VERİLDİ" yazan arkadaşlara söylüyorum neden bu kadar üzerinize alındınız gocunup yanıt verdiniz anlamış ta değilim azıcık kafanızı çalıştırsanız herşeye maydanoz olmazsınız belki. Gocunan arkadaşlar dışında TAVSİYE veriyorum lütfen RİCA EDİYORUM lütfen kargonuzun durumunu yazmayın bilgi almak amacıyla veya vermek amacıyla birşeyler yazın kargonuz kimseyi ilgilendirmiyor. O kadar yabancı forum okuyorum hiçbirinde "Arkadaşlar benim kargom şurda buraya ne kadarda gelir" yazmamış, kalkmış birde burda savunmasını yapıyorsunuz. İyi forumlar arkadaşlar ne kadar forum adabını bilmesenizde.




Bu mesajda bahsedilenler: @MB-CLS @lazrail_60
S
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: xyz1985

Anneme telefon olarak bunu ya da redmi note 8 proyu düşünüyoruz. Sayfaları okuyamayacağım malum final dönemi. Kamera A3 te nasıl, acaba memnun olmadığınız ya da sorun teşkil eden durum var mı? Kulaklık konusu önemli değil ama ahize ve müzik hobarlör sesi önemli. Yardımlarınızı bekliyorum. Umarım yazan çok olur. Fikirleriniz çok değerli.
2 telefonu da kullanmadım ama çok araştırdım ve kararımı a3'ten yana kullandım. note 8 pro ile a3 arasında ciddi bir boyut farkı var. pro tablet gbi ben hiç sevmem öyle büyük telefonları. kamera kıyaslamalarında ise ikisi de çok kaliteli ama a3 bi tık daha iyi gibi. batarya konusunda a3 daha iyi. hoparlör kıyaslamalarında ikisi de son seste cızırtılı veriyor sesi ikisi de çok iyi değil yani.. oyun performansı olarak ise 8 pro daha iyi ama ikisinin de son ayarda oynatamadığı bir oyun yok. ikisi aynı fiyat olsa ben yine a3 alırdım ki arada 500 lira fark var bide..



C
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 1 Ocak 2020; 4:13:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Yarbay

Donanım kısmına bişi diyemem. Ama boş telefondan kastımın ne olduğunu anladınız siz.
Bu cihazın kutusunda kocaman android one yazıyor.sağ alt kısmında android one yazıyor. Alacağımız belli verecekleri belli. Mıuı istemek pazardan 1kg muz alıp eve gelince bunlar neden elma değil demek gibi.
He isteyenlere gene android one güzelliği kaynak kodları olduğu için geliştiriciler mıuı rom hazırlamış hemen. Devamı da gelicektir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @boyka06
C
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

  • SES KALİTESİNİ VE YÜKSEKLİĞİNİ ARTIRMA (Viper4android ve Mixer_paths_tasha)
  • KERNEL indirme linkleri
  • GSI ROM indirme linkleri
  • Gapps indirme linkleri

    İlk mesaja eklenmiştir.



N
5 yıl
Binbaşı

Yanlış yazılmış :)

Bu lansman görüntüsü
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu cihaz donanım bilgisi
< Resime gitmek için tıklayın >

Buda başka bir kaynak
https://www.fonearena.com/blog/290633/xiaomi-mi-a3-camera-samples.html



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kaşif79
D
5 yıl
Yarbay

Bu cihaz Teknosa, Vatanbilgisayar vb. teknoloji marketlerinde satılıyor ve teşhir olarak görülebiliyor zaten, çözünürlük ve ekran korkusu olanlar neden oralarda inceleyip sonra almıyorlar cihazı da gelip burada cihazdan dert yanıyorlar anlamıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
5 yıl
Teğmen

Batarya tam bitmeden şarja takmam alışkanlığınızdan vazgeçmezseniz batarya kaybınız giderek artacak %15-20 aralığında şarja takmanız gerek %10 un altı kritik seviyedir. Bir bataryanın tamamen boşalıp tekrardan şarj olma sayısı oldukça düşüktür



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kuşcu018