Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
2632
Cevap
141303
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Xiaomi Mi 13 T / 13 T Pro [ ANA KONUSU ]
@
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Xiaomi 13T özellikleri:

Ekran6.67 inç 144 Hz
AMOLED 
Yonga Seti Dimensity 9200+
Kamera50 MP + 50 MP + 32 MP üçlü kamera (LEICA)
Bellek8 GB RAM
Kapasite (En düşük)256GB
OS sürümüMIUI 14
Batarya 5000 mAh 67W hızlı şarj özelliğine sahip

Xiaomi 13T Pro özellikleri:

Ekran6.67 inç 144 Hz
AMOLED
Yonga Seti Snapdragon 8 Gen 2 Kamera
50 MP + 50 MP + 50 MP üçlü kamera (LEICA)
Bellek12 GB RAMKapasite (En düşük)512 GB
OS sürümü MIUI 14
Batarya5000 mAh 120W hızlı şarj özelliğine sahip

< Resime gitmek için tıklayın >


EKSİ 
Yok

ARTI
Bataryası iPhone se 1850mah dan geçtiğüm için ferrari ye binmiş gibi hissetirdi.
Ekran görüntüsü 2k da gerçekten güzel görüntü sunuyor.

eski mi 9 kullanıcısı olarak 13t pro dan memnunum. MALEZYADA 16,5 17 bin 600usd civarı para ödedim, xiaomi buds 3 PRO gürültü susturmalı kulaklık hediye verdiler. 6 ay google drive. + youtube 3 ay sanırım hediyeli.

< Resime gitmek için tıklayın >
ayarlarda memory arttırma özelliği var.
batarya testi videolarında ise elmanın üstün olduğu paylaşılmış.




< Resime gitmek için tıklayın >


ÖN KAMERA tartışmasız iyi değil.
arkada kamera gerçekten çok iyi fotoğraflar çekiyor..
istersen 60 hz istersen 144 hz kullanabiliyorsun telefonu.
gece çekimlerde çok başarılı

AVM - GECE SAHİL - YEMEK FOTOĞRAF ÖRNEKLERİ

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


profesyonel çekimler yapıyormu bilemem. fakat ham fotoğraf incelemesi yapmayı bilenlerin renk ve ışık ayarlarına bakması gerekli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 4 Mart 2024; 9:26:35 >

Pil konusunda cevap vermem gerekirse yıllardır sadece android kullandım ve ilk defa üretim kalitesi mükemmele yakın bir cihaz denk geldi bana. Şimdiye kadar kullandığım cihazlarda hep en az ekran süresini ben alırdım ve çileden çıkarırdı bu durum beni. Ancak 13T Pro beni şaşırttı bu konuda. Bir önceki telefonum Realme GT2 Pro'ya göre Gsmarena ve Dxomark sonuçlarına bakarsak 13T Pro o telefondan daha kötü toplam batarya ömrü veriyor ama bende tam tersi oldu Realme ile 4.30 5 saat ancak ekran süresi alıyordum aynı kullanım şekliyle. Ancak ilk defa 7.30 saat ve üzerini gördüm bir önceki Xiaomi 10T modelinde de bu kadar göremiyordum. Buraya kadarki açıklamam işlemcinin ve diğer bileşenlerin sentetik kalitesi ile alakalı bana daha az hatalı bir cihaz denk gelmiş olabilir. Bu durum pc işlemcilerinde de geçerlidir bazısı daha iyi hız aşırtılır bazısı takoz olur.


Gelelim yapabileceklerinize. Öncelikle 120W hızlı şarjı her zaman kullanmamanızı tavsiye ederim. Yalnızca evden hızlıca çıkmanız gereken durumlarda kullanabilirsiniz onun dışında 120W'ı ayarlardan aktif etmeden yaklaşık 67W veren standart yolla şarj etmeyi deneyin.

İlk defa Xiaomi kullandığınızı varsayıyorum bu yüzden "Uygulama pil tasarrufu" modunu kullanmadığınızı düşünüyorum. Öncelikle Uygulamalardan Pil ve Performans uygulamasına gelerek tüm verilerini silin. Daha sonra Ayarlardan Pil kısmına gelip hızlı şarjı aktif ettiğiniz yerden Uygulama Pil tasarrufu menüsüne gelip buradan arka planada çalışmasını istemediğiniz uygulamaları "arka plan etkinliklerini kısıtla" seçeneği ile dondurmanız. Facebook Instagram gibi bildirim almanız gereken uygulamalarda ise Kısıtlama Yok seçeneğini seçmelisiniz yoksa uygulamaları uyuttuğu için bildirim alamazsınız.

Bunun dışında Shizuku uygulaması ile aShell eklentisi yardımıyla kablosuz hata ayıklama üzerinden ya da PC üzerinden adb shell ile root yapmadan
"adb shell cmd package bg-dexopt-job" veya olmazsa "pm compile -a -m speed-profile" kodu ile (tırnak işareti olmadan) uygulamaları optimize edip daha hızlı açılmalarını ve dolayısıyla daha optimize olmalarını sağlayabilirsiniz. Ben bu ayarın çok etkisini gördüm uygulama açılış hızları çok hızlandı ve pil ömrüne de çok etki ettiğini düşünüyorum. 2 3 şarj döngüsü geçtikten sonra tam etkisini göstermeye başlıyor bu adb kodu.

Bütün bunların yanında her telefonda olduğu gibi mobil veri sinyaliniz -75 dBm ve üzerindeyse(-75ve altı iyi sinyal olarak değerlendirilir) pili su gibi emdiğini görebilirsiniz telefonların. Bunun için öncelikle Vodafone kullanıyorsanız ondan kurtulun. Wifi ve Mobil Veri'yi aynı anda aktif olarak bırakmayın. Konumu kullanmadığınız zaman kapatın. Konum ayarlarında Konum hizmetleri kısmında Kablosuz ağ taraması ayarını kapatın.

Bir diğer noktaya gelirsek telefonda LTPO bir ekran yok dolayısıyla ekranda sabit bir görüntü varken 1Hz e kadar inmiyor yenileme hızı dolayısıyla neredeyse sürekli 120 Hz de çalışıyor. Ekran ayarlarından yenileme hızını varsayılan olarak seçerseniz YouTube gibi uygulamalarda 60Hz'e düşürdüğü için kaydırma sırasında takılmalar yaşarsınız. Bu şekilde kullanmak batarya ömrüne daha iyi etki ediyor ancak bu hareketli görüntüde 60Hz'e dönüş göz bozuyor. Bunun için 144Hz seçip kullanın bu durumda yine ekrana dokunulmadığında 60 Hz'e düşürüp pil tasarrufu sağlıyor. Ayrıca 60 Hz'e otomatik düşürmesi için en az %60 ekran parlaklığı ayarlı olmalı. Yoksa 120 Hz sürekli çalışıyor.



Telefonu aldığım günden beri kurcalıyorum ilk 1 hafta bende de pil performansı çok parlak değildi ama yukarıda bahsettiğim ayarlar ile 1 haftadan sonra pil iyice oturmaya başladı. Şimdilik aklıma gelenler bunlardı. Umarım birilerine faydası olabilir bunların.
Yoruma Git
Yorumun Devamı OzanSRC - 2 yıl +7
Xiaomi HyperOS'ta reklamlar nasıl kaldırılır

Daha önce verdiğim linklerde kaldırılamayan bu iki uygulamayı kaldırabilirsiniz.

Uğraşmak istemiyorum derseniz;

Ayarları...
Yoruma Git
Yorumun Devamı dahool - 11 ay +7
HyperOs 2 ike ana ekran düzeninin içine sıçtılar. Güncelleme öncesi ekranda yanyana 3-4-5 gibi kaç tane uygulama yerleşeceğini sen karar verirdin. Şimdi yoğun var bide az...
Yoruma Git
Yorumun Devamı TheRebeliousTR - 4 ay +3
O
2 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: hbk58

Bende Türkiye cihazı aldım. Samsung note 10 lite modelinden geçiş yaptım. Samsungta alıştığım bazı durumların olmayışı beni açıkçası üzdü lakin ek program kurarak (hiç haz etmemiş olsamda ) sorunlarımı çözebiliyor olmam bu durumu kabullendiriyor. Bazılarını cihazın çok yeni olmasına bazı durumları da bu çan çin çonluların kendileri dışındaki diğer ülkelere çok önem vermediklerini düşünüyorum.

Samsunglarda bulunan "rutinler" özelliği bu telefonda mevcut değildi, çinlilerde varmış bize kapalıymış ek yazılımla oraya ulaştım lakin işimi görmüyordu. (Bluetooth arabaya bağlandığı zaman hotspotu aktif et müzik uygulamasını aç ses profilini müzik yap, bluetooth kulaklık bağlandığında müzik uygulamasını aç vb. gibi). Macrodroid uygulaması ile benzer rutinleri yapabildim.

Samsung'tan beğendiğim Live photos (Hareketli resim çekme) özelliği bunda yok sevdiğim bir özellik idi. Sonra farkettim ki yine çinlilerde varmış galiba Dynamic Photo diye isimlendirmişler :(

Samsung eko sisteminde kullandığım watch 4 buds+ gibi ürünlerin uyumlarıyla ilgili çok birşey demiyorum zaten farklı marka ürünler olduğu için birebir tüm özellikleri çalışmıyor.


Note10lite dan geçiş yapmaktaki başlıca sebebim 4 yıllık kullanım sonrası bataryasının artık gün içerisinde tekrar şarj etmek gerektirmesi olmuştu lakin bu telefonda da pil performansı çok tatmin etmedi, siz nasıl oluyorda 7 8 saat süreler alıyorsunuz aklım almıyor ben taş çatlasa 3.5 saat alabiliyorum. Bluetooth sürekli açık ve saate bağlı, wifi açık hücresel açık gps açık nfc açık windows bağlantısı açık otomatik parlaklık açık aod açık. Note10 da da aşağı yukarı bu değerleri alıyordum o yüzden çok birşey anlamadım bu işten, tek artısı 120w şarjın çok çabuk doldurması lakin ondan da endişeliyim bu kadar yüksek güçte sürekli şarj bu bataryaya nasıl dayanacak bilemedim eski telefonda 25w şarj cihazı olmasına rağmen hiç kullanmadım çok çıkışlı aukey marka şarj cihazım var onla şarj ediyordum.

Kamera olarak beğendim çekimleri note 10 lite a göre oldukça güzel. otantik ve vibrant resim çekmesi çok hoş, resimdeki objeleri silme özelliği güzel olmuş kurcalaması eğlenceli. Galeri uygulamasının google fotoğraflar ile entegrasyonu olmaması kötü. Galeriden sildiğim bir resmi birde google fotoğraflara girip silmem gerekiyor.

Kişiselleştirme ve temalar konusunda oldukça başarılı buldum samsung a göre oldukça fazla alternatif çeşit çeşit temalar mevcut hareketli vs. Özellikle super wallpaper olayına bayıldım.

Parmak izi okuma ve yüz tanıma özelliği çok iyi ve hızlı çalışıyor. Samsungda parmak izimi okutana kadar canım çıkıyordu, telefondan soğumama sebep olanlardan bir diğer kriterde buydu çok uğraştırması.

Uzaktan kumanda özelliği de güzelmiş samsung televizyonu ekledim gayet güzel çalışıyor.

Ben nfc ile yapı kredi kredi kartımı kullanabiliyorum o konuda sorun yaşamadık hiç çalışmamazlıkta yapmadı lakin istanbul kartı hiç denemedim onu bi ara bakmam lazım.

Samsung da 3 yıllık android sürüm güncellemesinin ardından 3 ayda bir güvenlik güncellemesi sözünü tuttu ama artık güncelleme almaz oldu umarım xiaomi de 4 yıllık android sürüm ve 5 yıllık güvenlik güncellemesinin sözünü tutar çünkü o konuda samsungdan çok memnundum genelde hiç şaşmaz her ay güncelleme gelirdi.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Pil konusunda cevap vermem gerekirse yıllardır sadece android kullandım ve ilk defa üretim kalitesi mükemmele yakın bir cihaz denk geldi bana. Şimdiye kadar kullandığım cihazlarda hep en az ekran süresini ben alırdım ve çileden çıkarırdı bu durum beni. Ancak 13T Pro beni şaşırttı bu konuda. Bir önceki telefonum Realme GT2 Pro'ya göre Gsmarena ve Dxomark sonuçlarına bakarsak 13T Pro o telefondan daha kötü toplam batarya ömrü veriyor ama bende tam tersi oldu Realme ile 4.30 5 saat ancak ekran süresi alıyordum aynı kullanım şekliyle. Ancak ilk defa 7.30 saat ve üzerini gördüm bir önceki Xiaomi 10T modelinde de bu kadar göremiyordum. Buraya kadarki açıklamam işlemcinin ve diğer bileşenlerin sentetik kalitesi ile alakalı bana daha az hatalı bir cihaz denk gelmiş olabilir. Bu durum pc işlemcilerinde de geçerlidir bazısı daha iyi hız aşırtılır bazısı takoz olur.


Gelelim yapabileceklerinize. Öncelikle 120W hızlı şarjı her zaman kullanmamanızı tavsiye ederim. Yalnızca evden hızlıca çıkmanız gereken durumlarda kullanabilirsiniz onun dışında 120W'ı ayarlardan aktif etmeden yaklaşık 67W veren standart yolla şarj etmeyi deneyin.

İlk defa Xiaomi kullandığınızı varsayıyorum bu yüzden "Uygulama pil tasarrufu" modunu kullanmadığınızı düşünüyorum. Öncelikle Uygulamalardan Pil ve Performans uygulamasına gelerek tüm verilerini silin. Daha sonra Ayarlardan Pil kısmına gelip hızlı şarjı aktif ettiğiniz yerden Uygulama Pil tasarrufu menüsüne gelip buradan arka planada çalışmasını istemediğiniz uygulamaları "arka plan etkinliklerini kısıtla" seçeneği ile dondurmanız. Facebook Instagram gibi bildirim almanız gereken uygulamalarda ise Kısıtlama Yok seçeneğini seçmelisiniz yoksa uygulamaları uyuttuğu için bildirim alamazsınız.

Bunun dışında Shizuku uygulaması ile aShell eklentisi yardımıyla kablosuz hata ayıklama üzerinden ya da PC üzerinden adb shell ile root yapmadan
"adb shell cmd package bg-dexopt-job" veya olmazsa "pm compile -a -m speed-profile" kodu ile (tırnak işareti olmadan) uygulamaları optimize edip daha hızlı açılmalarını ve dolayısıyla daha optimize olmalarını sağlayabilirsiniz. Ben bu ayarın çok etkisini gördüm uygulama açılış hızları çok hızlandı ve pil ömrüne de çok etki ettiğini düşünüyorum. 2 3 şarj döngüsü geçtikten sonra tam etkisini göstermeye başlıyor bu adb kodu.

Bütün bunların yanında her telefonda olduğu gibi mobil veri sinyaliniz -75 dBm ve üzerindeyse(-75ve altı iyi sinyal olarak değerlendirilir) pili su gibi emdiğini görebilirsiniz telefonların. Bunun için öncelikle Vodafone kullanıyorsanız ondan kurtulun. Wifi ve Mobil Veri'yi aynı anda aktif olarak bırakmayın. Konumu kullanmadığınız zaman kapatın. Konum ayarlarında Konum hizmetleri kısmında Kablosuz ağ taraması ayarını kapatın.

Bir diğer noktaya gelirsek telefonda LTPO bir ekran yok dolayısıyla ekranda sabit bir görüntü varken 1Hz e kadar inmiyor yenileme hızı dolayısıyla neredeyse sürekli 120 Hz de çalışıyor. Ekran ayarlarından yenileme hızını varsayılan olarak seçerseniz YouTube gibi uygulamalarda 60Hz'e düşürdüğü için kaydırma sırasında takılmalar yaşarsınız. Bu şekilde kullanmak batarya ömrüne daha iyi etki ediyor ancak bu hareketli görüntüde 60Hz'e dönüş göz bozuyor. Bunun için 144Hz seçip kullanın bu durumda yine ekrana dokunulmadığında 60 Hz'e düşürüp pil tasarrufu sağlıyor. Ayrıca 60 Hz'e otomatik düşürmesi için en az %60 ekran parlaklığı ayarlı olmalı. Yoksa 120 Hz sürekli çalışıyor.



Telefonu aldığım günden beri kurcalıyorum ilk 1 hafta bende de pil performansı çok parlak değildi ama yukarıda bahsettiğim ayarlar ile 1 haftadan sonra pil iyice oturmaya başladı. Şimdilik aklıma gelenler bunlardı. Umarım birilerine faydası olabilir bunların.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 23 Ekim 2023; 23:6:4 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 ay
Yarbay

Xiaomi HyperOS'ta reklamlar nasıl kaldırılır

Daha önce verdiğim linklerde kaldırılamayan bu iki uygulamayı kaldırabilirsiniz.

Uğraşmak istemiyorum derseniz;

Ayarları aç

Parmak izi, yüz bilgisi ve ekran kilidi bilgilerinizi girin.

Yetkilendirme ve İptali Girin :

Yetkilendirme ve iptal seçeneğini bulun   ve dokunun.

“MSA” ve “MiuiDeamon” öğelerini bulun.

Kapatın

Xiaomi'nin kişiselleştirilmiş reklam önerileri için veri toplamasını kapatma yöntemi.

Ayarları aç

Şifrelerinizi ve Güvenliğinizi Girin :

Parmak izi, yüz bilgisi ve ekran kilidi bilgilerinizi girin .

Gizliliğe Girin

Reklam hizmetlerini bulun ve seçin   .

" Kişiselleştirilmiş reklam önerilerini" devre dışı bırakın

Her cihazda bulunmayan “reklamları devre dışı bırak” seçeneğini kapatın.

Ayarları aç

Mi Hesap menüsüne girin

Xiaomi Hesabı Hakkında'ya girin

“Sistem Uygulamalarındaki Reklamları” kapatın.


Xiaomi uygulamalarındaki reklamları devre dışı bırakmak, uygulamaları içerisinde gereksiz ve standart olarak açık gelen ayarları kapatma yöntemi

Müzik
Mi Müzik uygulamasını açın
Ayarlara git
Gelişmiş Ayarlar'a dokunun
" Öneriler" i kapatın

Video
Mi Video uygulamasını açın
Hesap sekmesine gidin
Ayarlara dokunun
" Öneriler" i kapatın

Temalar
Açık Temalar uygulaması
Son sekmeye git
Ayarlara dokunun
" Öneriler" i kapatın

Kilit Ekranı
Ayarları aç
Kilit Ekranına Git
Mi için Glance'a dokunun
Gizlilik Politikası'na dokunun
" Sizin için öneriler"i kapatın

Dosya Yöneticisi
Dosya Yöneticisi uygulamasını açın
Üst köşedeki menü simgesine dokunun
Ayarlara git
" Öneriler" i kapatın

Paylaş
Share & Me uygulamasını açın
Sağ üstteki daha fazlasına dokunun
Hakkında'ya dokunun
Yardım ve Geri Bildirim'e dokunun
" Kişiselleştirilmiş reklamlar"ı kapatın


Mi Tarayıcı
Mi Tarayıcı uygulamasını açın
Tarayıcı Ayarlarına dokunun
Gelişmiş'e git
"En iyi siteler sırasına" gidin veya "Öneriler" seçeneğini bulun
" Öneriler" i kapatın

İndirilenler
İndirmeler uygulamasını açın
Üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun
Ayarlara git
" Önerilen içeriği göster" seçeneğini kapatın

Güvenlik
Güvenlik uygulamasını açın
Üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
Öneriler menüsüne git
" Önerileri al" seçeneğini kapatın

Temizleyici
Güvenlik uygulamasını açın
Üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
Özellik ayarları içindeki temizleyiciye dokunun
" Önerileri al" seçeneğini kapatın

Uygulama kilidi
Güvenlik uygulamasını açın
Uygulama Kilidi'ne dokunun
Üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
" Önerileri al" seçeneğini kapatın

Hızı Artır
Güvenlik uygulamasını açın
Hızı Artır'a dokunun
Üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
" Önerileri al" seçeneğini kapatın

Oyun
Güvenlik uygulamasını açın
Game Turbo'ya dokunun
Üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
Genel Ayarlara Git
" İçerik önerilerini" kapatın

Uygulamaları yönet
Güvenlik uygulamasını açın
Uygulamaları Yönet'e dokunun
Üç nokta simgesine dokunun
Üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
" Önerileri al" seçeneğini kapatın

WhatsApp Temizleyici
Güvenlik uygulamasını açın
Whatsapp Temizleyici'ye dokunun
Üst köşedeki ayarlar simgesine dokunun
" Öneriler" i kapatın

Klasörler
Reklam uygulamasını kaldırmak istediğiniz klasörü ana ekranda açın
Klasör adına dokunun
"Tanıtılan uygulamaları" kapatın

Güncel uygulamalar
Ayarları aç
Ana Ekran ve Son Kullanılanlar'a dokunun
"Önerileri göster"i kapatın

Xiaomi ve diğer modellerde ilk aldığınızda bu şekilde gerekli reklam, veri toplama. vb. Ayarları kapatarak hem pil hemde performans bakımından faydasını göreceksiniz.

Ayrıca kaldırılmayan uygulamalarıda kaldırın stabil hızlı bir cihaz olarak kullanmaya devam edin. Yardımcı olmuştur umarım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Tamam işte üstat dediğim gibi 67 w standart 120w destekleyen cihazlarda 120w pasif/aktif seçeneği var.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Novagate
S
2 yıl
Yarbay

S23'ten geçmek segment düşmeye benzer hocam. Tabi S23'ü çok hafif kullanımla, sadece haberleşme amacıyla kullanıyorsanız pişman olmazsınız sadece.

13T'nin size tahmini katkısı ekran boyutu olur eğer büyük ekran seviyorsanız ve biraz belki pil performansı olur.

23 bine satıp segment düşmek yerine biraz ekleyip yurt dışı S23 Ultra almanızı tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ibrams
R
11 ay
Çavuş

Cihazı almayı düşünenler için kendi tecrübemi yazayım. Malum almadan önce insanlar burayı inceliyor.(Ben de almadan önce konunun tamamını okumuştum :) ) Oneplus 9 pro'dan geçtim ve çok memnunum. Örneğin bugün 7saat ekran süresi aldım ve hala %15 şarj mevcut. 7 saatin tamamında bluetooth açıktı, saat ve kulaklık bağlı idi. Ayrıca bu 7 saatin 2si oyun oynamakla, 1i maç izlemekle geçti. Ekran 144hz, oto parlaklık açık ve cihazı karanlık modda kullanıyorum. Konuda belirtilen yöntem ile bazı gereksiz uygulamaları da telefondan sildim. Ayrıca Hyperos'a hala geçmedim miui sürümdeyim. Kısacası pil beni fazlasıyla memnun etti. Cihazdan şimdilik çok memnunum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yüzbaşı

Valla fotoğraf çözünürlüğü olarak incelemedim ama bence 13t nin çektiği fotolar pro dan daha canlı ben daha çok beğeniyorum. Ama foto konusunda uzman değilim.sadrce bildiğim video kayıt olarak pro 8k diğeri 4k. Standart kullanımda iki tlf farkını anlamak nerdeyse imkansız. Ama Detayda farklar var. Mesela pro nun ram leri ve hafızası çok hızlı. Ufs 4.0 arabirimi kullanıyor. Büyük bir zip dosyası indirin. Zip i ayıklarken pro model korkunç hızlı. Pahalı bir laptop kadar iyi. Bu arada pro olmayan da gayet hızlı. Ama senede kaç kere böyle bir işlem yaparsınız. Pro wifi 7 diğeri wifi 6. Yani hiç bi önemi yok bence bunların. Aradaki fiyat farkın birinin ı 256 diğerinin 512 olmasına, pro nun 20 dk da şarj olmasına ve işlemci arabirimin daha güçlü olmasına veriyoruz diyebiliriz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hasilyus
H
2 yıl
Binbaşı

Beklentim iyi bir kamerası olsun Kamerası oldukça iyi güzel resimler çekiyor, bu tabi birazda çeken kişiye de bağlı tabi :)
Priz aratmasın,şarjı bitecek diye kullanmaktan çekinmek istemiyorum. Priz aratmaz bataryası büyük zaten oldukça verimli kullanıyor sizi üzmüyor, başta biraz sorun yaşamıştım lakin sorunun telefondan değil bulunduğum konum itibari ile baz istasyonundan uzak olmamdan dolayı kaynaklandığını anlamış oldum :).
Oyun falan oynamam. Oynamayın zaten ben telefondan oyun oynanmasına karşıyım :) pilin ebesini .... yapıyor.
Proximity sensör düzgüz çalışsın. Oldukça stabil çalışıyor çok beğendim hatta öyle ki güzel iphonedan beğendiğim samsungda bulamadım bir özelliğe sahip; cebinizde iken telefonun cepte olduğunu anlıyor ekran ne yaparsan yap açılmıyor. (Samsungda benzer özellik mevcut lakin o kadar aptalca yapılmış ki çift tıklama ile açılma aktif diye yaz günü terli bacağım telefonun ekranına değiyor diye açılıp farklı yerlere tıklıyor hatta arama bile yapabiliyordu)
Telefon arama sesi yüksek ve net olmalı. Ses sorunu yaşayanlar olmuş lakin benim böyle bir sıkıntım hiç olmadı oldukça yüksek geliyor bana öyle ki kısmak zorunda bile kalıyorum çünkü sessiz bir ortamda iseniz telefonda kiminle konuştuğunuzu yanınızdaki rahatlıkla duyabiliyor.
Anteninde çekim problemi olmalı. Şebeke çekimi eski Samsung Note 10 lite a göre daha iyi olduğunu düşünüyorum (eski telefonda bana ulaşmakta zorluk çekiyorlardı çünkü daha önce dediğim gibi bulunduğum yer baz istasyonundan uzak telefonda cebimde ise genelde hat düşüyordu.) Ek olarak VoWifi özelliği de oldukça iyi çalışıyor yani şebeke zayıf olduğu zaman bile wifi üzerinden görüşmemi yapabiliyorum.
Hergün telefonu açıp kapatmak istemiyorum, iphone bu konuda çok iyi 8-9 ay hiç restart atmadan kullandım. Restart atma gereği duymadım lakin isterseniz gece yeniden başlatması için programlayabiliyorsunuz.
Bildirimler hızlı gelmeli. Hızlı geliyorlar, özellikle çok hızlı gelmesini istediğiniz uygulamalar varsa miui pil tasarufu modunun dışında bırakırsanız uygulamayı hızlı geliyorlar.
Ve telefona dokunduğumda tepki vermeli, donma takılma olmamalı. Öyle birşey yok zaten dokunma akıcılık tepkisi çok iyi
Hiçbir performans gerektiren uygulama kullanmıyorıium.tarayıcıda 10 sekmede olsa donmamalı. Donma yok, beklentinize yanıt veriyor.
İphone da en sevdiğim özellik faceid neredeyse hiç parola girmiyorum.androidde bunun karşılığı var mı? Evet face id gibi kendine has bir yüz tanıma mevcut ve çok hızlı çalışıyor kandıramıyorsunuz da ben birkaç deneme yaptım. Lakin face id gibi gece zifiri karanlıkta da açmasını beklemeyin açmaz. Ancak parmak izi okuyucu çok iyi anında çalışıyor yani iki yöntemde gayet iyi çalışıyor.

Benim sevmediğim beklediğimi bulamadım yönü yazılım oldu; şöyle ki samsung da her ay mutlaka güvenlik güncellemesi yayınlanıyordu bu telefonda 2 ayda bir yayınlanıyor yada 3 ayda bir. Arayüz iyi güzel hoş lakin güzel özellikler hep çin sürümüne özel ve siz onları kullanamıyorsunuz, kullanmaya çalışıyorsunuz hata veriyor vs. globale sözüm ona 2012 de açılmışlar bana sorarsan bir arpa boyu yol alamamışlar. Hyperos ile kirli adını düzeltmeyi umuyor lakin çok değişeceğini sanmıyorum, değişim bolca hata ve daha hızlı tükenen pilden başka birşey getirmeyecek muhtemelen.




Bu mesajda bahsedilenler: @curufperlit
S
2 yıl
Yarbay

Çin romundaki bazı özellikler var hocam. Misal Çin romundaki şu meşhur widgetlar var, ayarlarda ek özellikler var. Bir de tamamen reklam ve gereksiz servislerden arındırılmış. Ben cihazımı KernelSU ile rootladığım için EU'yu kullanıyorum. Stok romda benim kullandığım yöntemle root atınca NFC çalışmıyor. Bir de Play Store sertifikası da XiaomiEU'da geçiyor. Banka ve bazı güvenlik isteyen uygulamaları rahat kullanıyorum.



S
geçen yıl
Yarbay

Mi Flash ile stok rom kurarken alt kısımda 3 seçenek var:
  • Clean all = Temiz kurulum yapar.
  • Save user data = Verilerinizi koruyarak güncelleme yapar.
  • Clean all and lock = Temiz kurulum yapar ve BL kilidini kapatır.

Üçüncü seçeneği seçmemeye özen gösterirseniz BL kilidi kapanmaz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @marcoreuss
S
geçen yıl
Yarbay

HyperOS'tan niye beklentiye giriyorsunuz anlamıyorum. MIUI'ın tüm sürümlerinin reklamında hep "devrimsel" yenilikler reklam ediliyor ama değişen bir şey olmuyor. HyperOS=MIUI 15 işte



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen yıl
Yarbay

Geçilir hocam. Xiaomi 13 10/10 cihaz yurt dışı alacaksanız. Sadece alırken global modelini bulmaya özen gösterin. Piyasadaki Xiaomi 13'lerin %95'i Çin cihazı. Çin cihazlarında TR'de -özellikle kırsalda- 4G için lazım olan band 20 şebeke desteği yok. Kırsalda şebeke sorunu yaşatır. O yüzden cihaz global olmalı. Cihazın arka kapağında CE yazısı varsa globaldir. Örnek görseli ekliyorum:

< Resime gitmek için tıklayın >



S
geçen yıl
Yarbay

Hocam farklı şeyler demedim ki. BL kilidi, yazılıma müdahale etmeyi engelleyen bir kilittir. Açarsanız cihazda sorun olursa kolayca müdahale edilir. Ancak açtığınız için de güncellemeleri 'cihaz üzerinden' alamazsınız. Cihazın içinden, OTA'dan güncelleme yapamazsınız yani. BL açık olduğu zaman bilgisayardan kurmamız gerekiyor güncellemeyi. BL kilidi açık değilse bilgisayardan güncelleme yapamıyoruz, telefon üzerinden yapmak gerekiyor. Bunları dedim ben zaten.

IMEI tamiri, IMEI atmaktır cihaza. IMEI tamiri yapılırsa BL açık olsun veya kapalı olsun güncelleme ile sıfırlamada sorun olmadığını söyledim yine. Ama olur da cihazda yazılımsal çökme olursa BL açık olması avantaj diyorum sadece.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dahool
S
geçen yıl
Yarbay

Direnç işlemi cihazın anakartından parça sökme veya değiştirme işlemidir. BL açık olmasına gerek yok ama cihazda çökme durumu olursa veya BL açmak isterseniz vs. IMEI farklı olduğu için sıkıntılı durumdan kurtulmak için yetkili hesap ücreti vermek zorunda kalabilirsiniz. Tabi bu düşük bir ihtimal. BL'nin açık olması veya rootlu olması, öyle olduğu için güvenlik açığı olacak anlamına gelmiyor. Bilinmeyen/güvenilemeyecek uygulamalara yetki vermezseniz sıkıntı olmaz. Ayrıca Xiaomi yeterince verimizi BL kapalı olsa da sunucusuna çekiyor.

Cihaz; direnç yapılıp BL kapalı da kullanılabilir, direnç yapılıp BL açık rootsuz da kullanılabilir, direnç atılıp BL açık rootlu da kullanılabilir. 13T serisi MTK işlemcili olduğu için sıfırlama ve güncellemede IMEI gitmiyor, sıkıntı olmuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
geçen yıl
Yarbay

Romların içinde ülkelere özel bloatware uygulamalar bulunuyor ve o ülkenin/bölgenin bazı kanunlarına uymak için değişiklik yapıyorlar. Geri kalan performans farkı, bug farkı vs. romları üreten ekiplerin farklı olmasından kaynaklı.




Bu mesajda bahsedilenler: @brhndrn
T
geçen yıl
Yüzbaşı

Arkadasim boyle adamlara cevap bile yazmayin.saygisiz , baskasinin cihaziyla dalga gecen , muhtemelen yasi ufak biri.olgun adam boyle sacma sapan cevaplar vermez.veriyorsa vah haline zaten.tam cocuk muhabbeti yapmis baska bir sey degil.insanlar bilgi alisverisi icin giriyor buraya.bu tipler forumun akisini bozuyor.sikayet edin gitsin



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Smaug
S
geçen yıl
Yarbay

111 sürümünün uyumlu olduğuna emin misiniz hocam? Normalde 015 sürümünden günceller çalışmıyor. 13T için son sürüm kamera uygulaması bu:
https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/camera-xiaomi/camera-xiaomi-5-3-000015-0-release/xiaomi-camera-5-3-000015-0-android-apk-download/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smaug -- 14 Temmuz 2024; 21:33:36 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dahool
@
12 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Dahok kuzey ırak a giden metro turizm gidiş dönüş bir tatil ile ucuza alınabilir.

Ya da tanıdık kaçakçı general falan varsa gelirken getirir. Biz forum olarak kaçakçı general den aldık.joke



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @narsess
D
12 ay
Yarbay

Android de bilmediğiniz uygulamalarını kaldırmak sorunlara sebebiyet verebilir. Her uygulama kaldırılmaz, sistem uygulamaları cihazın çalışması için gerekli programlardır. Android içerisinde Google gereksiz uygulamalarını kaldırmanız da sorun yoktur
Ayrıca Xiaomi de gereksiz uygulamaları kaldırabilirsiniz. Bir uygulamanın çalışması için diğer bir uygulama bağlantılı olabilir. o yüzden dikkatli olmak gerekir.

Bunları kaldırmak arka planda çalışan gereksiz uygulamaların çalışmasını engellemek. Pil performansı arttırmak, hafızadan yer kazanmak için yapılır. Cihazın daha stabil şişirilmemiş uygulamalar ile çalışmasını sağlamak. Android cihazlarda uygulanabilir.

Silmeden önce o uygulamanın yedeğini alın. Bir sorun olursa tekrar yüklerseniz. Burada verdiğim listedeki herşeyi kaldırmayı denemeyiniz. Bilgi amaçlı ne işe yaradıkları hakkında.


Aşağıda verdiklerimde kişiye göre değişebilir.

Android Gereksiz (Bloatware) Uygulamalar/Servisler

com.android.bips | Default Printing Service ---> Yazdırma servisi. Android 9 ile birlikte bu servise Wi-Fi Direct Printing (Wi-Fi destekli yazıcılardan belge çıkarma diyelim kısacası) özelliği de eklendi
com.android.bookmarkprovider ---> Yer imleri sağlayıcısı
com.android.browser ---> Web tarayıcı
com.android.calendar ---> Takvim uygulaması
com.android.cellbroadcastreceiver ---> Mobil sağlayıcı tarafından gönderilen yayınların gösterilmesini sağlayan uygulama. Genellikle yurt dışında doğal afetlerde kullanılıyor fakat ülkemizde bunu kullanan birilerini görmedim
com.android.cellbroadcastreceiver.overlay.common
com.android.chrome ---> Chrome tarayıcı
com.android.deskclock ---> Saat uygulaması. İçerisinde alarm, geriye sayma, vs. özellikleri bulunuyor
com.android.egg ---> Android 2.3 ile beraber Android 11'e kadar kaybolmayan enteresan bir özellik. İçerisinde sadece çok basit bir oyun var. 
com.android.emergency ---> Hatsız durumlarda veya telefonunuz kilitli durumlarda acil servisi aramanızı sağlar. Ayrıca acil servisi aradığınızda karşı tarafa konumunuzu bildirmek için (olur ya yerinizi söylemeye zaman veya imkan olmaz) Ayarlar -> Konum -> Konumu servis sağlayıcı ile paylaş seçeneğini aktif etmeniz yeterlidir
com.android.hotwordenrollment.okgoogle ---> Google veya Google Voice uygulaması ile sesli arama (telefon araması değil) yapan uygulama
com.android.mms ---> MMS mi kaldı
com.android.mms.service
com.android.printspooler ---> Yazdırma servisi
com.android.stk ---> Hatlarımızın içine gömülü olan bir uygulama. İçerisinde değişik eski zamandan kalma astroloji, hava durumu, vb. özellikler bulunuyor


Google Gereksiz (Bloatware) Uygulamalar/Servisler

com.google.android.apps.docs ---> Google Dokümanlar
com.google.android.apps.maps ---> Google Haritalar
com.google.android.apps.photos ---> Google Fotoğraflar
com.google.android.apps.tachyon ---> Google Duo
com.google.android.apps.wellbeing ---> Digital Wellbeing (Kullandığınız uygulamaları kaç saat kullanmışsınız vs. analiz yapan bir uygulama)
com.google.android.gm ---> Gmail
com.google.android.gms ---> Gmail servisi
com.google.android.gms.location.history ---> Gmail konum servisi
com.google.android.googlequicksearchbox ---> Google Hızlı Arama
com.google.android.inputmethod.latin ---> Google Klavye (Gboard)
com.google.android.marvin.talkback ---> Ekrandaki yazıları okuyan bir uygulama (Talkback)
com.google.android.music ---> Google Play Müzik
com.google.android.printservice.recommendation ---> Yazdırma servisine bağlı bir servis
com.google.android.syncadapters.calendar ---> Takvim Senkronizasyonu
com.google.android.tts ---> Text-to-speech (Yazıyı sese dönüştürme)
com.google.android.videos ---> Google Play Filmler & TV
com.google.android.youtube ---> Youtube
com.google.ar.lens ---> Google Lens


MIUI Gereksiz (Bloatware) Uygulamalar/Servisler

com.mi.android.globalFileexplorer ---> Mi Dosya Yöneticisi
com.mi.health ---> Mi Sağlık
com.mi.webkit.core ---> Android System WebView'e benziyor
com.milink.service ---> Mi Ekran Yayınlama (Screen Casting) için gerekli
com.mipay.wallet.id ---> Mi Cüzdan
com.mipay.wallet.in ---> Mi Cüzdan (Hindistan)
com.miui.analytics ---> MIUI Analytics
com.miui.calculator ---> Mi Hesap Makinesi
com.miui.compass ---> MIUI Pusula
com.miui.gallery ---> Mi Galeri
com.miui.hybrid ---> Quick Apps (Google bu uygulamayı banladı ve Play Store'dan kaldırdı. Nedeni ise kullanıcıların telefon kullanımı (analytics de denebilir ama asıl tanım data mining) hakkında ve daha birçok şeyi yapmaya izne sahip olduğu için.   
com.miui.hybrid.accessory ---> Quick Apps'e bağlı bir servis
com.miui.mishare.connectivity ---> Mi Paylaşım (Mi Share) uygulaması yakınınızdaki cihazlara dosya aktarımı yapan bir uygulama
com.miui.msa.global ---> MSA veya MIUI reklam hizmetleri
com.miui.nextpay ---> Mi Pay uygulaması Çin'deki UnionPay firması ile anlaşmış ve NFC gibi özelliklerle ödeme yapmayı sağlayan bir uygulama ve bildiğim kadarıyla sadece Çin'de kullanılıyor
com.miui.notes ---> Notlar
com.miui.phrase ---> Sık kullanılan kelimeleri klavyede kullanabilmek için
com.miui.player ---> Müzik Oynatıcı
com.miui.videoplayer ---> MIUI Video Oynatıcı
com.miui.weather2 ---> Hava Durumu
com.miui.yellowpage ---> Sarı Sayfalar (Telefonunuza gelen reklam SMS'leri veya aramalarının kim olduğunu öğrenmek için geliştirilen bir uygulama. Bir firma size SMS gönderdiğinde veya çağrı geldiğinde Xiaomi sunucularında bu numara aranıyor ve firmanın kim olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Tahminimce ülkemizde çalışmayan bir servis)


Xiaomi Gereksiz (Bloatware) Uygulamalar

com.xiaomi.calendar ---> Mi Takvim
com.xiaomi.glgm ---> Mi Oyunlar
com.xiaomi.joyose ---> Hakkında hiç de iyi şeyler söylenmeyen ve Quick Apps gibi kullanıcıların kullanım alışkanlıklarını ve birçok şeyi başka sunuculara gönderen başka bir izleyici/takip edici (tracker) uygulaması daha.  analiz raporuna bakabilir ve eriştiği enteresan izinlere bakabilirsiniz. com.xiaomi.location.fused ---> Buna benzer com.android.location.fused servisi var onu kaldırmayın ama bunu kaldırabilirsiniz
com.xiaomi.midrop ---> Mi Drop uygulaması cihazlar arasında dosya transferi sağlayan bir uygulama
com.xiaomi.mipicks ---> GetApps adında Xiaomi App Store
com.xiaomi.payment ---> Mi Pay



Üçüncü Parti Gereksiz (Bloatware) Uygulamalar

com.autonavi.minimap ---> AutoNavi özellikle Çin için geliştirilmiş olan bir harita uygulaması
in.amazon.mShop.android.shopping ---> Amazon
com.opera.app.news ---> Opera
com.opera.branding ---> Opera
com.opera.branding.news ---> Opera Haberler
com.opera.mini.native ---> Opera Mini
com.opera.preinstall ---> Opera
com.tencent.soter.soterserver ---> Çin bazlı bir ödeme servisi
com.facebook.katana ---> Facebook
com.facebook.appmanager ---> Facebook
com.facebook.services ---> Facebook
com.facebook.system ---> Facebook



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brhndrn , @beytullahbkc
J
11 ay
Teğmen

Güncelleme yapmak istedim. Hocam şarj olayını ben sadece adaptörle alakalı diye düşünmüştüm ama benim kaçırdığım nokta senin de bahsettiğin gibi aynı durum kablo tarafında da varmış. Ben amazondan kaliteli bir 100w destekli baseus marka kablo almıştım. Onu takınca da turbo şarj olmayınca sorun adaptörde diye düşünmüştüm. Sahibinden üzerinden kutu çıkması satan birinden kablo ve şarj cihazı aldım ve çok güzel çalıştı. İçinden çıkan kabloyu bozuk zannettiğim kendi adaptörüme bağlayınca da çalıştığını görünce sorunun kabloda olduğunu anlamış oldum.
Özetle iyi bir marka olsa dahi 67-100-120w destekli kablolar da bizim işimizi görmüyor. 67w 6a yazan xiaomi uyumlu bir kablo olması gerekiyor. Keza şarj adaptörleri de xiaomi protokolüne uygun olması gerekiyor. Üzerindeki watt değerleri çok birşey ifade etmiyor veya deneyip tek tek görmek gerekiyor.
Bu durum çok can sıkıcı ve saçma olmuş. Resmi alışveriş kanalında satışını sürekli yapsa tamam ama onda da stok yok. Farklı markaları da almayın uyumlu olmaz, gidin işinizi karaborsada çözün diyor bize resmen. Buna bir çözüm üretmesi lazım ayıptır



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @brhndrn