O

Yarbay
27 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
17 üye
Görüntülenme (?)
188 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
O
3 yıl
Dp 1.2 ve HDR Karmaşası
Acer vg272x model monitörüm var. Monitör Dp 1.2 destekli ve 8 bit bir panel. HDR 400 desteği var yalnız HDR nin minimum 10 bit te düzgün çalıştığı söyleniyor ve 8 bit+frc olmayan bu panele sadece ekran nit oranına göre mi HDR vesa sertifikası verildi? Bunun yanında asıl sormak istediğim monitörün Dp çıkışı 1.2 ve 1.4 kablo ile kullanıyorum ve 240 hz de Gsync açık kullanabiliyorum ancak HDR açınca oyunlara girerken renkler ya pembe bi hal alıyor ya soluklaşıyor. Bunun sebebi Dp 1.2 nin 240 hz i kaldırmaması mıdır?
O
4 yıl
Sessiz PSU Tavsiyesi
GTX 1060 ve i7 3770k lı sistemim için aldığım Corsair VS650W psu Gigabyte 2060 super gaming oc ve Ryzen 5 3600x işlemciye geçtiğimden beri tam yük altında aşırı ses yapıyor. Önce 3600x sesin temel sebebidir diye stok fandan kurtulup Arctic freezer 34 esports aldım ancak Gpu da aşırı OC li olduğu için midir nedir gpu yu %100 kullanan oyunlarda rahatsız edici bir fan sesi geliyor PSU'dan. Biraz inceleme yaptım ve Corsairden önce uzun yıllar kullandığım High Power Psularına baktım ama kimisi çok sessiz kimisi de sesli diyor modelleri için.
https://www.teknobiyotik.com/high-power-750w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j750gd-f12s.html

Baktığım model buydu ancak hepsiburadada vs sesli çalışıyor diyenleri görünce tereddüt ettim. Acaba sorun mevcut powerın 650 w olup ekran kartına darboğaz yapması mıdır? Gerçek 750w veren bir psu alınca daha az yüke girip fan sesi azalacak mıdır?

700-750 TL yi geçmeyecek sessiz psu önerilerinizi bekliyorum.
O
4 yıl
Windows Güç Seçeneğinin Otomatik Değişmesi
1usmus Power planı denemek için kurdum güç seçenekleri listesinde gözüküyor ama windows kendisi Nihai performans ile Dengeli arasında gidip geliyor bir türlü 1usmus'un güç seçeneğini aktif edemedim. Sorun nerededir?
O
4 yıl
Ryzen 5 3600x Idle Voltaj ve Sıcaklık Sorunu
Yıllardır Intel işlemci kullandıktan sonra ben de Ryzenların başarısı karşısında f/p bir işlemci ararken 3600x'e geçiş yaptım. Ancak intelden alışık olmadığım voltajın kafasına göre çok yüksek değerlere çıkıp düşmesi sorunu beni sinir etti.

Güç ayarlarından Ryzen dengeli veya Windows'un dengeli profillerini seçmeme rağmen masaüstünde özellikle Chrome ve Steam açıkken fan deliriyor sıcaklık 60 derecelere kadar çıkıyor iniyor. Chrome ve Steam açık değilken fan hızı normal seviyelere iniyor. Ryzenlar için böyle agresif bir yapı seçilmiş deniyor ama bana pek mantıklı gelmiyor. Stok soğutucu zaten çok sesli çalışıyor ama masaüstünde 50 dereceyi geçmeden fan sesi duymadan hangi ayarları yaparak stabil kalabilirim?
O
7 yıl
İnternet Erişimi Yok Sorunu
İnternete girebiliyorum ancak saatin yanındaki ağ kısmında sürekli sarı ünlem işareti var. Sorunları çöz dedikten sonra ağ ayarlarını sıfırlıyor ancak bir süre sonra tekrar geliyor bu ünlem işareti. Ayrıca bağlantım sürekli kopup duruyor gözüküyor ancak modeme bağlı diğer cihazlarda böyle bir durum yok. Modemim Asus DSL N17U ve güncel servis sağlayıcım ise Vodafone.
O
7 yıl
i7 3770k Overclock Sorunsalı
Forumdan 2500k yerine aldığım 3770k ile 4.2 Ghz değerinde dahi stabil oc yapamıyorum. 2500k ve 1866 mhz Gskill sniper ramler ile 4.5 Ghz'de stabil kullanıyordum. Anakartım Asrock z77 Pro3. Aynı işlemci ile 1.1v seviyelerinde voltaj verip 4.5 ghz'e çıkanlar var ancak ben offset voltajı +5 veya -30 yaptıgımda dahi oc olmuyor prime95 de worker 3 genelde hata veriyor. Vcore voltaj 1.296'a kadar çıkardım 4.2için. Bu arada ramler Corsair vengeance 2400 mhz. Xmp profile açık. Psu Corsair 650 w.
O
9 yıl
Klavye ve Mouse Kullanılmadığında PC Kasmaya Başlıyor
Birkaç gündür nedenini bilmediğim bir şekilde klavye ve mouse kullanılmadığında PC'de video izlerken ve oyunlarda kasılmalar oluyor. Görev yöneticisinden arka planda çalışan uygulamalara baktığımda farklı bir uygulama göremiyorum. Klavyenin herhangi bir tuşuna bastığımda veya mouse'u oynattığımda kasılma gidiyor. Büyük ihtimalle bir trojen var ama bu duruma direkt etkili olacak program ne olabilir?
O
9 yıl
Fifa 15 Güncellemeden Sonra Garip Takılma
Geçen günki güncellemeden sonra oyunda ilk gün bir şey yoktu fakat bugün oynarken garip bir şekilde sanki ekran kartı ya da işlemci ısınıyormuş gibi takılmalar başladı oyunda. Frame atlama gibi bir durum ve alt tab yapıp geri dönünce düzeliyor. Ne olduğunu da çözemedim arka planda çalışan farklı bir uygulama da yok. Isınma sorunu da değil kontrolünü yapıyorum.
O
10 yıl
AOC Monitör Ekran Filmi
Geçen gün ekranın alt tarafında paneli koruyucu şeffaf filmde bir delik oluştu. Acaba 27" ekran koruyucu film nerede bulabilirim? Kullanım kılavuzunda bu filmi sökmemem gerektiği yazıyordu ama delik olan yer bazen gözüme takılıyor. (Monitörün modeli AOC 2769vh.)
O
10 yıl
GODUS (The Regenesis of the Godgame)
13 Eylül 2013'ten bu yana Steam Early Access'te olan Godus Peter Molyneux'ün kurmuş olduğu 22Cans Studios tarafından hazırlanmış bir yapım. Peter Molyneux bilenler bilir Black&White ve Fable oyunlarından tanıdık bir isim. Oyunu yeni denemiş bulunuyorum ve son zamanlarda beni PC başından kaldırmayan tek sürükleyici oyun olduğunu vurgulamak istiyorum. Oyunda tanrı rolünü oynuyoruz. Peter Molyneux tanrı olmaya takmış olacak ki Black&White'da olduğu gibi bu oyunda da tanırıyız ve halkımız için oyun dünyasında engebeli arazileri düzleştirerek onlara yerleşecekleri yer temin edip zamanla şehirlerimizi geliştirip bize inanç puanı kazandırmalarını sağlıyoruz. Oyunun haritası oldukça büyük yani şehirleşmenin ucu bucağı yok. Harita hazine sandıklarıyla dolu ve bu sandıklardan çıkan kartlarla şehirleşme yönünde adımlar atıyoruz. İleride limanı geliştirerek gemiyle adalara açılıp verilen görevlerden kart kazanmak mümkün oluyor. Bunların dışında oynarak görebileceğiniz birçok şey mevcut. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum çok güzel zaman geçirebileceğiniz bir oyun

Oyunun SS ve videolarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

http://store.steampowered.com/app/232810
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.