Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
80
Cevap
16743
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Xbox One X mi? Ps4 Pro mu? PC mi? (2. sayfa)
M
6 yıl
Yüzbaşı

Evet hocam one x aldım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @jackalhacker
P
6 yıl
Yarbay

Oyuncu tipleri değişiyor. Bazı adam gerçekçi grafik falan aramıyor sadece zevk alıyım yeter diyor , eğlenceli olsun diyor gidip Switch alıyor.

Bazı adam şu özel oyun mükemmelmiş bunu mutlaka oynamalıyım diyor Playstation alıyor.

Vazı adamda ben en iyisini istiyorum, 4k olsun, fps olsun. Aynı oyunu en iyi görüntü kalitesinde oynayayım diyor One x alıyor bu adamda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @awenera
G
6 yıl
Yarbay

Ezbere yazılmış bir yazı olmuş. Sanki tüm ps4 pro oyunları, 1080p'den upscaling yapılıp, 4k'ya yükseltiliyormuş gibi.
Oyunların nerdeyse hepsi, 1440p ve üzeri çözünürlükte çalışıyor.Exclusive oyunların çoğu 4k ya yakn 1800p (1080p değil) ve native 4k çalışıyor. Spor oyunları fifa, pes ve nba native 4k 60 fps çalışıyor.
https://www.gamesradar.com/ps4-pro-confirmed-games-list/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Bende size aynı sitenin One X tablosunu atayım. Neredeyse hepsi doğal 4k. Daha fps muhabbeti var bide...



https://www.gamesradar.com/every-xbox-one-x-enhanced-game-4k-hdr-framerates-and-features-explained/
Kardeşim sen yazdıklarımı nasıl okuyorsun, merak ediyorum.Ben xbox one x ile alakalı bir şey mi demişim.Orda ps4 pro ile yazdığın ezbere yazının yanlış olduğunu söylemişim.Ama sen konuyu one x daha güçlüdüre bağlamışsın.İlginç adamlarsınız gerçekten.
Düzeltme: Konuyu siz açtınız zannetmişim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 19 Haziran 2018; 13:51:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 yıl
Yarbay

O konuda haklısınız ancak ben attiğım tabloya dayanarak One X 4k oyun konsoludur diyebiliyorum. Ancan Pro 4k oyun konsoludur denirse bunun açıkca kullanıcıyı yanıltmak olduğunu savunuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GT_55
A
6 yıl
Moderatör

Online hizmetleri sizi cezbediyorsa X ex. ise PS taşınabilirlilik önemliyse switch
kısaca tüketicinin ne istediğine bağlı değişiyor, böyle olması da daha iyi sonuçta bir ürünün alternatifi olmmalı öteki türlü sony veya ms kendini yenileyemez.



T
6 yıl
Yarbay

ps4 pro + kalan paraya pc



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Orası öyle zaten.Benim itirazım sadece konunun başında verilen yanlış bilgiyeydi.

Alıntıları Göster
Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Ancak şu konuda insanların kafası çok takılıyor. Malum 21" monitörde 1080p ile 2160p arasındaki farkı anlamanız için oyunu durdurup görüntü netliğine bakmalısınız.

Fakat 55" 140 cm bir 4k tv'de oyunu 1080p çalıştırınca maalesef çizgi film gibi oluyor. İşte olay burada efendim...

O tv'de oyunu 2160p moduna alıp görüntüyü 4k'ya çektiğinizde ise "Aman Tanrım Didim" oluyorsunuz. İnsanlar bunu 82 ekran 70 ekran 102 ekranda belki tam kavrayamıyor ama dediğim gibi 55" 60" gibi büyük 4k tv'lerde 2160p destekli oyunlara gerçekten ihtiyaç duyuyorsunuz.

Yanlış mıyım efendim?

Tabiki 2021 ile 2022 arası PS ve Xbox bize tekrar yeni konsollarını tanıştıracaktır. Bu zamana kadar 1900 TL gibi bir fiyata oyunları 140 Cm 4K tvde, kim gerçek 4k 2160p değerinde oynamak istemezki?

Şahsen ben istiyorum. Siz 1080p mi istiyorsunuz efendim, saygılar sunarım



J
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

ps4 pro + kalan paraya pc
Konsol alacaksak Bütçemiz 2300 TL efendim Bu tercihte de ya ps ya xbox seçeceğiz.

Ama param var diyorsanız tabiki 8000 TL bir pc 2000 Tl de bir konsol güzel olurdu.

Düşük bütçeli arkadaşlar ne yapacaklar? 4k oyun oynamak için veya BF5 Fifa2019 Anthem yada ileride çıkacak GTA6 gibi oyunları nasıl oynayacaklar.



P
6 yıl
Yarbay

Oyunları sadece kafa dağıtmak olarak görüyorsanız dediğiniz doğru. Ama oyunları daha ciddiye alan bir bağ kuran insanlardansınız konsol tatmin etmiyor.



Konsol oyuncusu pc oyuncusuna göre daha hafif oyuncu diye tabir edilecek bir grup. Nasıl nirmal oyuncu ile tablet telefon oyuncusu arasında dağ kadar fark varsa, konsol oyuncuları için geliştirilmiş oyunlar da sizin rahat kafa dagıtmak için oynamanız amaçlı basitleştirilmiş light yapımlar.



Bu oyunlar tüm platformlara gelmiyor mu diyebilirsiniz ama işte bu konuda pc oyunculuğu büyük zarar gördü zaten. Konsol oyunlarından para kaldırıldığı için oyunlar git gide daha basit, daha sinematik daha yüzeysel öykü anlatma araçlarına döndü. Gerçekten Oc için veya pc temelli geliştirilmiş bir oyunun mekanikleri konsol için geliştirilmiş oyunlardan çok daha karmaşık oyun ise çok daha detaya izin veren oturup kafa patlatmanızı sağlayacak gerçek yapımlardır.



Bu nedenle oyun konusunda konsol pc oyunculuğunun alternatifi değil oyunun daha çok sığ bir eglence aracına dönüşmesinin yolunu açan bir kapı. O açıdan bence oyunlara gerçekten önem veren kitle pcde kalmalı ama benim uğraşacak zamanım yok zaten iki tek atıp çıkıyorum diyen adam konsola yönelmeli.



Örnek vermem gerekirse, ilk Dragon Age, Total war, izometrik Ryo ( Rol yapma oyunu) veya normal oyunlarda oyuna hakimiyet nedenleriyle pc oyunculugu cok daha iyi. Ben bir suredir cesitli konsolları kullanıyorum ps vita, ps3, one x vb... aa dedigim gibi bir türlü alışamadım...

Bir örnek daha vermem gerekirse gecen ps plus'ta xcom 2 verildi. Xcom 2'nin geldigini duyan konsol oyuncuları isyanlardaydı yüzde 90a yakıni oyuna çöp derken pcden oyunu bilen adamlar o grubu yerdi. Xcom konsolda oynansın diye basitlestirilmis olmasina karsin hickimsenin umrunda degil ama last if us oyun olarak baktiginizda o kadar eksik olmasina karsin bir sahaser gibi karsilandi. Last of Us oynadim ama oyunda yapay zeka iyi degil, onceden hazirlanmis sahnelere gore konusmalar var ve sonuna jadar benzer seyleri yaptigimiz oldukca basit ve sinamatik bir yapimdi. Bence Xcom last of Us'dan cok daha saglam bir oyun ama insankar emek vermeleri gerektigi, ogrenmeleri gerektigi yapimlardan cok sadece bakmalari gereken oyunlari seviyorlar. Keza son cikan Detroit eger pc icin yapilsa ben o oyunun sahaserden ote birsey olabilecegini dusunuyorum ama konsol odakli olunca oyun taeafi minimum sinama tarafi maksimum olan baska bir eglence aracina donusuyor mlsf. Bizden orbek vereyim Rise of the Tomb Raider veya Gears of War bu yapımlarda da ben oyun olarak pek birsey gormedim mlsf....

Konsol fps'si zaten sakat bir konu. Birde ben konsollarda Fear kalitesinde bir oyunda asla gormedim. O oyunun yapay zekasi olsun atmosferi olsun sulandirilmamis fps konusunda ders niteliginde bir yapimdi. Ama ne oldu o oyunda konsollasarak yokoldu. Konsoldaki çöp islemcilerle zaten iyi bir oyun beklemek hayal gibi birsey...

Kisaca iyi bir pc oyuncusu icin konsol geri adimdan baska birsey degil. Eskiden konsollar pcden cok daha ustun olarak cikarken gunumuzde asiri dusuk donanimlari yuzunden oyun sektorunu parasal olarak gelistirirken nitelik olarak olduren araclara donusmus durumda...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Temmuz 2018; 15:22:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FIR_Lama
İ
6 yıl
Teğmen

En güzeli oyun oynamamak djjkdjjd

Şahsen hiçbişey almıyorum,temel harcamalar dışında her şeyi durdurdum



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yüzbaşı

Yıl olmuş hatta olacak 2019 adamlar hala xbox one x in gerçek 4K olduğunu zannediyor..daha birşey söylemeye pek gerek yok bence, teknik bilgisi olmayan cahil cahil adamlar ordan burdan duydugu yada sirketlerin pazarlama stratejisi altinda yazdiklari 4K terimlerinin altında yatan kurnazliktan bi haber,ayakta uyuyorlar resmen.X box one x donanım olarak ps pro dan üstündür ama bu demek degildir ki ps pro 4k degil ama xbox one x 4k dır..işi bilen adama boyle derseniz güler geçer sadece.

İşinize ne geliyorsa onu alın onun bunun fanatikligini yapmaya hiç gerek yok..Gerçek oyuncu olan zaten gidipte konsol almaz yanından dahi geçmez..Ama bu biraz profesyonellikle ilgili bir durum.Herkesin maddi durumu veya zevkleri aynı olmak zorunda değildir.Mesela ben one x in donanimı ustun olmasina rağmen daha yeni Ps pro aldim.Bu benim tercihim alir oynar zaman gecirir satar geçer giderim.Toplasınlar 35 bin liralık bir PC de bak bakim konsolun suratına bakarlarmı daha..zevkler ve renkler tartışılmaz..ben sadece normal bir oyuncuyum aldım oynayacagim hevesim gecince yol vereceğim..kasmaya gerek yok..helede pazarlama hilelerine kanmaya hiç gerek yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

quote:

Orijinalden alıntı: RaNCeR91

Gerçek 4K 8 tflops dan başlar.Ps pro da checkerboard rendering teknolojisi ile 4k değil ama 4k ya yakin goruntu vermeye çalısarak işler.xbox scorpia sisteminde de 6 tflops var buda ayni ps pro gibi gercek 4k yi veremez.altindan gir ustunden çık yine veremez.tek fark xbox one x in 4kya yakinligi pro ya gore onde olması buda tercih meselesidir cok buyuk bir etken degil yani

Buram buram cahillik kokan bir yorum. Biri şu arkadaşa one x de native 4k çalışan 500 tane oyun olduğunu göstersin.

Alıntıları Göster
Biri şu arkadaşa gerçek 4K nın 4096x2160 çözünürlugunde olduğunu ve de xbox one x deki native 4k nın 3840x2160 olduğunu iyice bir öğretsin..senin o bahsettiğin UHD Native 4K.Biz ise burda gerçek 4K dan bahsediyoruz.xbox one x gerçek 4K degıl.Kendi cahil yorumunu kendine sakla.ama öncesinde insanların yorumlarında ne anlatmak istedigini iyice anla sonra çok biliyormuşsun gibi yorum yapıp kendi cahilliğinle kala kalma tamam..500 tane oyun varmış göster hadi bana 4096x2160 çözünürlüğünde bir oyun da hepimiz görmüş olalim hadi..1 tane bile çıkaramazsan bahsettigim cozunurlukde bir oyunu bir daha bu forma uğrama yada çok biliyormuş gibi konuşma.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
6 yıl
Yüzbaşı

4096x2160 çözünürlük veren kaç tane görüntü sistemi var da adamlar 4K output olarak onu versin? Şu anda güncel monitör ve TV'ler 4K olarak 3840x2160 veriyor ve görüntü sistemleri için native 4K olarak kabul edilen çözünürlük.bu. Lafı çok dolandırmaya gerek yok.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

-
5 yıl
Yüzbaşı

psr4 pro türkçe oyun desteği çok fazla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pardus- -- 14 Şubat 2019; 21:34:55 >

D
5 yıl
Binbaşı

Tartışmanın, detaylara takılmanın bi anlamı yok bence, bütçeye ve gerçekten hangisini istediğine bak yeter.

Ben ps4 kullanıyordum farklılık olsun diye çekinerekte olsa xbox aldım, ama çok memnun kaldım, kesinlikle ps4'e göre daha stabil,

Yani yazılım sektöründe olduğum için bazı noktalara farklı açıdan bakıyorum, kesinlikle yazılım cihaz uyumunu xbox daha iyi başarmış.

Ps4 ile lag yada anlık donma sorunlarından bıkmıştım, fan sesinden bıkmıştım, bunları xbox da hiç görmedim.

ayrıca neden bilmiyorum ama xbox da daha kaliteli daha premium hissi alıyorum..

Çok memnunum, çoğu ps4 kullanan yada kullanmış arkadaşımada tavsiye ediyorum.


Ekleme: Kontrolcü mükemmel ötesi diyebilirim, gün boyu oynasanda parmak ağrısı vs olmuyor. PS4'de çok yaşıyordum.
titreşime ek, tetik tuşları titreşimi çok güzel, ayrıca tetik tuşları yapısıda çok iyi.
Ayrıca pilli olması çok çok hoşuma gitti, şarjlı pil aldım 20 liraya haftada bir şarj ediyorum..
Heralde xbox'ı övüp övüp bitiremeyeceğim bir noktasıdır kontrolcüsü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 20 Mart 2019; 16:55:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Teğmen

İki yorumda haklısınız hocam ama RDR 2 hariç neredeyse bütün Xbox oyunlarını zaten PC de oynuyorum bilgisayarı satıp da Xbox almanın bana ne artısı olacak onu anlamadım PlayStation 4 ün kendi oyunları beni benden alıyor ama oda performans sorunlu nasıl olacak bu iş anlamadım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

Oyun oynamak için bilgisayarla uğraşmak zorunda kalmayacaksın, tek işi oyun oynatmak olan standart bir sistemde oynayacaksın.

Bilgisayarla uğraşmak benim için mesele değil, akşam işten geldiğimde de oyun oynamak için masaya oturmaktan gocunmam, gerekirse tvye takarım üşenmem, salonda çirkin dursun yer kaplasın sallamam diyorsan Xbox alman için hiçbir sebep yok.

RDR2 de gelir PC’ye er geç.


Bir defa Xbox One X ya da 4K monitörde iyi bir PC gördüysen bir daha PS4de oyun oynayamazsın boşa para verme. En son Division 2 aldım PS4’de; iki ayda 6 saat oynamışım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyulanemeth -- 3 Ekim 2019; 14:7:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alptunga22
K
5 yıl
Yarbay

Valla oyunları bi kenara koyun elite kol 2 geliyor kasım 4 te,bunun için bile xbox alınır diğer şeyleri yazmıyorum ,elite kollar başka bi dünya



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

J
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mbaydogan

Ben de çok düşündüm çok kararsız kaldım. Ex. Oyunlar daha çekici göründü bana önce ps4 aldım. Sonra ps4 ü iade edip Xbox aldım. Bakalım deneyim sahibi olunca hangi konsol daha iyi daha net ifade edebilirim.

Tabiki bunlar yine kişisel görüşlerim olur.
Xbox One x mi aldınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.