1. sayfa
bildiğim kadarıyla hayır Zaten bu sadece macbook ta değil normal laptoplarda da içini açtığın anda garanti dışı kalıyor. O işlemi satın alırken seçenekler arasından ssd boyutunu seçeceksin. Garanti bittikten sonra değiştirebilirsin ama Nasıl değiştireceğini bilmiyorsan şurdan yardım alabilirsin. http://www.youtube.com/watch?v=cfiGF_pjqvM |
MacOs ne kadar yer kullanıyor bilginiz var mi 128gb yeter mi acaba diye düşünüyorum. |
10-15 gb sistemin sıfır hali |
Windows üzerinde çalışan her program, işletim sistemi kararsız olduğu için sağlam çalışmıyor... Sağlam çalışmaktan kastım çalışan programlar ne kadar hatasız ve iyi programlanırsa proglamlansın, ara ara donmalar, sebepsiz saçmalamalar, programın aniden çökmesi, sistemin uzun süre meşgule düşmesi, yanıt vermemesi, programı görev yöneticisinden sonlandırma zorunluluğunun ortaya çıkması gibi şeyler çok sıklıkla yaşanıyor. Hangi programlar olduğu önemli değil sana tüm programlar şeklinde cevap versem yeterli.
Vaktin varsa test edilebilir ama böyle birşeyi test etmek çok uzun sürer. Çünkü her programı mesela Photosop, Office, Winamp, Chrome, Firefox aklına gelebilecek her türlü programı yükleyip en az üçer saatlik videolar çekmelisin ve bunları zorlayarak ilgili programlarda işlemler yapmalısın. Sonra elindeki tüm video koleksiyonunu upload edebileceksen tabii ki olabilir. Sen böyle birşey yapabilirsen videoları zaman bulursam izlerim. Aynı şeyi ben yapamam çünkü çok uzun sürer vaktim yok. Daha da önemlisi yani olayı imkansız yapan şey, o videoları yükleyecek upload hızım yok. Ayrıca böyle bir kıyaslama da aslında yapılmaz ama sen istiyorsan yap. Biz izleyelim... Peki neye dayanarak biri kararsız diğeri kararlı deniyor? Yani neden insanlar böyle söylüyorlar ben teknik bilgi sahibiyim o yüzden söylüyorum ayrıca 20 yıllık Windows deneyimim ve 10 senelik de OS X deneyimim var diğer Mac kullanıcıları ise hayatlarında sadece mac kullanmış değiller. Belki sen daha bilgisayar nedir bilmiyorken adamlar bu işlere Windows 3.X serilerinden bile başlamış olabilirler. Hatta ondan öncesinde Windows 3.X siz DOS, ondan da öncesinde Amiga kullanmış olabilirler. Yani bir işletim sisteminin nasıl olduğunu biliyorlardır. Yani yılların birikimiyle konuşuyor olabilecekleri hiç aklına gelmedi mi?
Evet tek cümle alıntıladım çünkü içlerinde cevap yazmaya değecek sadece o vardı. Tabii böyle düşünmemde "Mac düşmanıyım" demen de etkili olmadı değil. Biliyorsun piyasada Mac'den fanboyluğu öne sürerek amaçsız bir şekilde nefret eden kesim var. Biraz agresif yaklaşman ve saldırgan tarzda yazıyor olman senin bu kitleden olduğunu düşünmeme yol açtı. Bence haklıyım.
Ben olaya stabilite açısından hiç yaklaşmadım. Daha çok geriye uyumluluk konusundan bahsettim. O paragraftaki adam "mesela su gunlerde gercekten ihtiyacim olan refit'i calistiramiyorum" demiş. 2013-03-29: As you may have noticed, rEFIt is no longer actively maintained. Please check out rEFInd, a fork that is maintaned and under active development Sayfasında bahsediliği gibi artık geliştirilmiyor. Dolayısıyla son sürüm Mac OS X lerle uyumsuz olabilir. Geriye uyumluluk konusunda sıkıntı var ama kararlılık konusunda değil. Bunun şimdi tartıştığımız şeyle alakası yok.
Çok temelsiz bir iddia. Daha önce yazdığım yazıyı yeniden tekrar etmek yerine bir önceki mesajımda söylediklerim geçerlidir. Windows, Unix temeline oturan bir işletim sisteminin kararlılık konusunda tırnağı bile olamaz. Senin dediğin gibi olsaydı dünyada %90 sunucuda Linux kullanılmazdı. Neden php bu kadar yaygın ve apache 1 numara? Apache çok iyi olduğu için mi? Hayır. Çünkü Linux, Unix çekirdeği üzerinde çalıştığı için daha kararlı. günler, haftalar, aylar, yıllar ve asırlar boyunca açık kalabiliyor. Ayrıca Windows'dan daha az bakım istiyor hatta hiç istemiyor. Bu da offline kalınan süreyi kısaltıyor. İşte o yüzden sürekli açık kalması gereken web sunucuları başta olmak üzere Linux tercih edilir. Maliyetle pek alakası yok. Çünkü Linux detekten yine ciddi paralar kazanıyor. Özellikle Redhat yani Fedora. Mac OS'in kendisi Linux olmasa dahi onunla benzer türev işletim sistemidir. (Aslında tam olarak Unix bile sayılmaz daha çok hibrit tarzda birşey) Ama ben yinede Unix'e yakın sayıyorum ve kararlı oluşunda bunun çok yüksek payı var bence.http://en.wikipedia.org/wiki/XNU Dolayısıyla Linux çekirdeğinin kararlılığı aynen Mac OS de de hemde fazlasıyla mevcuttur. Fakat buna rağmen Linux'ün bile rezil örnekleri dağıtım olarak mevcuttur. Rezil örneklere stabilite açısından Android arayüz ve bug barındırma açısından Ubuntuyu örnek gösterebilrim belki.
Yanlış hatırlıyorsun ben 20. yüzyılda internet kullanırken bile bu konular news gruplarda tartışılıyordu. Windows'un ne kadar kıytırık bir işletim sistemi olduğu üzerine bir sürü makale vardı.
Şu an hem Android hemde IOS kullanıyorum. Android üzerinde çalışan en kaliteli programlar bile zoomlarken çöküyor, kendi kendine durduruldu hatası veriyor. Android Windows'dan bile daha çöp bir işletim sistemi. Peki ben neden kullanıyorum? Çünkü ucuz. Şu an için iphone'a bütçe ayıramadım. Evde Ipad le idare ediyorum. Ayrıca Ipad'imi de Android bir cihazla takas etmek istiyorum sebebi 16 gb hafızanın yetmemesi. Yani yine maddi durumlarla ilgili birşey. Yoksa Android'in daha iyi olmasından değil.
Bu kısmı yorumsuz bırakıyorum. Teknik kıyaslamalarla ilgisi yok. Daha çok mac kullananlara tavırları yüzünden kişisel kin duymaya benziyor. Fakat ben kedi ciğer diyecek kadar terbiyesiz biri değilim. Zaten de böyle düşünmüyorum. Evet apple fanboylarının tavırları çok itici ama kullanıcılara bakıp teknik konularda fikir yürütemezsin. Ayrıca hakkında böyle düşünenler mutlaka çıkar. İşte o yüzden temelsiz iddialar ile olaya yaklaşmamanı tavsiye olarak vermiştim. Dinleyip dinlememen sana kalmış ama iddiaların çok temelsiz olunca saldırıya dolayısıyla sinir bozukluğuna açık olursun. Böyle düşünmüyorum hatta birazcık hak veriyorum ama gerçekten objektif kıyaslamalar yapanlara karşı bu tavrı takınmanı onaylanamıyorum.
Kusura bakma ama iş yerimde imac var yosemite düzgün çalışmıyor gibi komik bir iddia ya yanıt vermek zorunda mıyım? :) |
Hayatında mac kullanmadığın nasıl da belli . Ben de windows kullanmak zorunda kalıyorum aynı zamanda nefret ediyorum ama laf etmiyorum bilmediğim bir yönü hakkında .Müzik açmak zor mu dedin al sana video link:http://tinypic.com/r/o5asl4/8 al sana klasör nasıl açılır video link:http://tinypic.com/r/2m5nu5e/8 YouTube'a falan koymakla uğraşamadım belli oluyordur umarım . Öğrende bir daha rezil olma . Bu arada bu videoları MAC OS X'İN KENDİ İÇİNDEKİ YAZILIMLA KAYIT ETTİM windows'larda farklı program arıyorsunuz bir dolu ve hiç biri bu kadar akıcı olmuyor . Kendim denedim daha önce ordan biliyorum . Bu arada asıl kaydettiğim çözünürlük 2800 1800 ona rağmen akıcı not: site flasha çevirmiş videoyu tam windowsçulara göre ![]() |
3 yıldır imac bilgisayarı kullanıyorum resmen ergence laflar yazıyorsun.Gözün kararmış mac fan değil holiganı olmuşsun , taktığim telefonu görmüyorsa ,bi wifi adaptörü bulmak için 10 yer dolanıp zorla buluyorsam ,her aksesuar icin mac uyumlu olanini bulmaya canım çıkıyorsa ,ipod a müzik atmak için bile maymuna çeviriyorsa bu işletim sisteminin neresi kolay.Mac 2inci planda ve kötü bi işletim sistemi olduğunu kabul etmemeye direnmeye devam etmen mac işletim sisteminin kötü olmadığı anlamına gelmiyor.Daha da devam etmiyorum bu tartışmaya çünkü cevapların seviyesizleşiyor. |
1. sayfa
Arabalarda “Mercedes mi? BMW mi?”, futbolda “Fenerbahçe mi? Galatasaray mı?” ve genç kızların dolaba bakıp “Kot mu? Tayt mı ?” sorularının cevabı ne kadar tehlikeliyse, bu sorunun cevabı da bir o kadar tehlikeli. Ben şimdi donanımsal, yazılımsal, sadelik, hız, kullanım kolaylığı ve fiyatları olarak bu iki işletim sistemini karşılaştıracağım. (Hangisinin iyi olduğuna karar vermek size kalmış.)
►Donanım
Mac’lerin donanımı iPhone’ların donanımı gibi düşük, fakat verimlidir.(Nede olsa ikisi de Apple)
Windows’ların donanımı ise uyumlu olduğu sürece en yüksek donanıma kadar sahip olabilirler ve performans olarakta gayet iyidirler. Hatta bazı durumlarda (OverClock gibi) maksimum performansın üstünde performansta alabilirsiniz. Peki ama bu Mac’ler nasıl oluyor da düşük donanımla Windows kadar performans sağlıyor?
Bu soruya şu şekilde cevap verilebilir. Mac’lerin donanımları tek elden çıktığı için (Yani hepsini Apple ürettiği için) birbiriyle daha uyumlu oluyor. Ama bu demek olmuyor ki Windows’un yaptığı her şeyi yapabilir. Çünkü Mac’lerin donanımı düşük olduğu için (Mac Pro’yu saymıyorum) yeni çıkan çoğu oyunları açmaz (Ekran kartından dolayı). Zaten çoğu oyun Mac uyumlu değil.
►Yazılım
Yazılıma gelecek olursak… Mac’ler sade ve kullanımı kolay olup stabil bir şekilde çalışırlar. Nedir bu stabil? Sözlük anlamı “kararlı” olarak tanımlanabilir. Takılmalar olmayan (yani kasmayan donmayan) bir sistemdir. Tabi ki Windows’tan Mac’e geçişte kolay olmayabilir zorlanabilirsiniz. Windows Mac’e göre daha zordur aslında ama biz küçüklükten beri Windows kullandığımız için o kadar fark etmiyoruz. Windows’un sistem dosyalarına erişebilir, değişiklikler yapabilir ve ücretli programları (çeşitli yöntemlerle) ücretsiz kullanabilirsiniz. Mac’in ise sistem dosyalarına erişemediğiniz gibi programlarında ücretsizini bulmak o kadar kolay değildir. Mac’lere virüs bulaşmadığı için güvenlik bakımından Windows’tan daha üstündür.
►Fiyat
Evet… Fiyata gelecek olursak benim tercihim Windows’tan yana (ama hep bir Mac’im olmasını istemişimdir).
Mac’lerin en ucuzu 1,499 TL olup sadece kasadır.
Mac’lerin dizüstü bilgisayarları yani MacBook’lar da 2,499 - 6,899 TL arasındadır.
Ve benim en sevdiğim ve “Uzay Mekiği” diye adlandırdığım Mac Pro var tabii ki…
Fiyat mı? Bi’ şey değil canım 8,999 – 26,159 TL arası. Ha bu da sadece kasa.
Windows’ların fiyatı ise karışık 800 TL’ye de var 8,000 TL’ye de var. Ama önemli olan tabi ki özellik…
►Sonuç
Sonuç olarak iki işletim sistemi de dünyanın en iyi işletim sistemleri. Mac’lere iş, Windows’lara da oyun bilgisayarı diyebiliriz. Bu durumda oyun oynamak isteyip te Mac almak abes olur. Ve dünyada neden en çok Windows’un kullanıldığını merak edenler “Fiyat” başlığı altına bakarak sorularının cevabını bulabilirler. Unutmadan telefonlar için şarj ne kadar önemliyse bilgisayarlar içinde bir o kadar önemli. Windows’ların şarjı 3, en fazla 4 saat giderken Mac’lerin şarjı 8 ila 10 saat arasındadır. Ürünler için kendi resmi sitelerine bakarak bilgi alabilirsiniz.
Teknolojiden uzak kalmak istemiyorsanız Ali Taşcan'ı takipte kalın ;)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >