Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
34
Cevap
1719
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Win den sıkıldım deneyimli arkadaşlardan yardım :) (2. sayfa)
H
5 yıl
Yüzbaşı

Yıllardır Linux kullanıyorum ve asla Windows'a geri dönmem. Linux'a çamur atanlara bakma. Microsoft bile artık yazılımları için Linux desteği getirmeye başladı. Oyun vs için en iyi Linux dağıtımı Manjaro. Masaüstü ortamı için de şuan en iyisi KDE. Son versiyonları ile birlikte ram kullanımı vs çok düştü, XFCE ve GNOME'dan çok daha az kaynak yiyor. Manjaro KDE öneririm. Çok güzel temaları var.
Örnek:

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

Ne farkeder yeni başlamışsın başlamamışsın. Orda geniş bir iddia var en iyi oyun dağıtımı manjaro diye ona cevap veriyorum ben. İstediğime istediğim öneride bulunurum senden izin mi alıcam arkadaşım. Bende gayet yeni başladığımda yaptmıştım ilk Gentoo kurulumumu. Bu arada Debian Sid ilk kullandığım dağıtım zaten. Bu durumda iddian çürümüş oluyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 1 Kasım 2020; 12:37:7 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yarbay

nereye geçecen ? en fazla linux a geçersin o da ayrı karın ağrısı. hemde nvidia kullanıyorsun. driver ı bile yok. adamlar tersine mühendislikle yazmaya çalışıyor.
ben 2007 den beri linux kullanırım gram değişme yok. çift ssd ile kullanıyorum ,yıllardır aynı sorunlar. en son deepin de video oynatıcı türkçe karakter sorunu yapınca çektim ssd nin fişini. satarım anasını . tv ye hdmi ile bağlayacağız diye akla karayı seçiyoruz ,windows yaa tak çalıştır akarı yok kokarı yok.



C
5 yıl
Yarbay

2007 den beri linux kullanıyorum. ubuntu forumda nasıl belgeleri yapıyorduk ama hep aynı geyikler. adam gibi destek gelmedikçe çekilecek çile değil. hdmi ile tv ye bağlanmak bile karın ağrısı , bi film keyfi yapacaksın en sonunda kendini 30 dakikadır uğraşır halde mısırın soğumuş şekilde bulursun. çift ssd kullanıyordum çektim en sonunda fişini.




Bu mesajda bahsedilenler: @HitTheLights
W
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

linux da ki eksi yönlerden biri çok surum olması adam gibi biri üzerinde çalışan yok arkadaş çok iyi söylemiş 2007 den beri kullanıyorum sorunlar hep aynı hiç gelişme yok linux yapımcıları bir şeyler başarmak istiyorsa yeni sistemlere yönelmeli oyun odaklı sistem geliştirmeli yoksa tırıs abi işletim sistemi yerinde sayar yıllarca.. ben 3 serisi ekran kartı alsam desem ki abi su pc ye türk yapımı yerli milli işletim sistemi kurayım dese yığınla sorunla karşılaşıyor sonra gidip yine win kuruyor yapımcıya da katkı sıfıra düşüyor izleyin görün bu gevurlar bu sistemi bizden önce geliştirip ücretli sürümünü yapıp cayır cayır satacak aha da yazdım buraya !



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
5 yıl
Yarbay

Linux dağıtımlarının ücretli versiyonları var biraz araştırsanız...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wowplayer
U
5 yıl
Yarbay

redhat https://www.redhat.com/en/technologies/linux-platforms/enterprise-linux

profesyonel kullanım için... ücretlisinde servis v.s.e var ücretsizde yok...


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wolf_263
U
5 yıl
Yarbay

red hat öyle yazmış ondan yazdım... ubuntu'da var ama onu seven az...




Bu mesajda bahsedilenler: @loradona
U
5 yıl
Moderatör

Öncelikle poweruser olmaktan çok uzağım belirteyim. Yıllardır ofis programları, Steam ve GOG oyunları gibi yazılımlar kullanıyorum.

Yakın bir zamanda Kubuntu'dan KDE Neon'a geçtim. İnsanların Ubuntu'yu neden sevmediklerini anladım :D Herkese ve konu sahibine denemesi için tavsiye ederim.
Gerçi Pop_OS var doğrudan oyunları hedef alıyor, o da makul bir seçim olabilir.

Oyunları Steam'den oynayacaksanız protondb.com adresinden bakmanızda fayda var. Steam dışından oynayacaksanız Lutris'e göz atmanız lazım. Fakat en basit ifadeyle diyebilirim ki bazı DRM ve hile önleme programları Windows 10 dışında çalışmıyor. Bazı oyunlar da Vulkan'ı görünce tribe girdiği için çalışmıyor ki bunu aşmak mümkün ve kolay. Oynamak istediğiniz oyunun ve platformun Linux performansını araştırmadan girmeyin. Örneğin bahsettiğiniz World of Warships'i çalıştırmak mümkün, Dota2'nin Linux için sürümü zaten var.

Bunun dışında performansla ilgili sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.



4
5 yıl
Binbaşı

Başlığın ilk cümlesini okuduğum anda olacağı tahmin ettim. Arkadaşlar işletim sistemiyle deli durtmus gibi uğraşmaktan keyif almıyorsanız linux size göre değildir. Ne batarya ne de performans Windows kadar iyi olmaz (Kodlama hariç. Compile sürelerinin linux'ta daha kısa olduğuna şahit oldum.). İlle de linux isterim diyorsaniz size önerim deepin os deneyin. Jilet gibi işletim sistemi, uyumsuzluk sorunu yok gibi. Düzenli update geliyor. Çinliler yapmış.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
5 yıl
Yüzbaşı

Batarya süresi uyumlu bilgisayarlarda Windows'dan daha uzun süre dayanıyor. (GNU/Linux yüklü gelen DELL dizüstüler gibi)

Deepin çok da iyi bir dağıtım değil. En azından Deepin Masaüstü Ortamı.
Batarya süresiyle ilgili problemler yaşatır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @480mrt
4
4 yıl
Binbaşı

Biraz geç gelmiş bir cevap olacak ama sistemin uyumunu nasıl anlarız hocam? Xiaomi mi Air 13 - 2017 versiyonu var bende. Batarya performansının artacağını bilsem beklemez Linux yüklerim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wolf_263
W
4 yıl
Yüzbaşı

Denemen lazım.
Sabit disk üzerinde bölümlendirme yapıp Linux Mint Xfce yükle (Cinnamon daha fazla kaynak tüketiyor, performans/batarya süresi için tavsiye etmem).

Linux Mint batarya süresi için gerekli programlar yüklü ve performans ayarları yapılandırılmış geliyor.
Biraz daha bilgi sahibi olduğunda daha ince ayarlarına girebilir, dizüstünün batarya süresini uzatabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @480mrt
4
4 yıl
Binbaşı

Teşekkür ederim. Deneyeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wolf_263
U
4 yıl
Moderatör

Linux Mint ile ilgili Sn @Wolf_263 belirttiklerine ek olarak
Pil süresini etkileyen en çok şey hard disk. Eğer SSD'ye kuracaksanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Yazılım Merkezi'nde tlp aratıp yükleyin. TLP'nin içinde güç ile ilgili çok seçenek var ve bununla da pilde kullanım süresini uzatabilirsiniz. TLP komut satırından çalışıyor (herhangi ayarlama yapmanıza muhtemelen gerek yok) ama arayüz isterseniz TLP'ye arayüz kazandıran TLPUI adında başka bir program daha var. TLP İnternet sitesi: https://linrunner.de/tlp// TLPUI sitesi ve kurulumu: https://www.linuxuprising.com/2018/11/install-tlpui-in-ubuntu-or-linux-mint.html




Bu mesajda bahsedilenler: @Wolf_263 , @480mrt
H
3 yıl
Yüzbaşı

Ben de 2006-2007'den beri Linux kullanıyorum. Kapalı kaynak yazılımlar içerisinde gelmeyen bazı dağıtımlar var, mesela openSUSE. Bunda her codec bulunmaz, kendin ayrı kurman lazım, uğraştırır. Fakat Ubuntu gibi ana dağıtımları kullanıyorsan asla söylediğin problemler yaşanmaz (özellikle ubuntuyu kurduğun şekilde ekstra ayar vs yapmadan kullanabilirsin). 15 yıldır daha bir gün bile tv'ye monitöre HDMI takıp sorun yaşamadım. Hiçbir film codec'ini açmadığı olmadı...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.