Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 3 mobil kullanıcı
19655
Cevap
1448989
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: 'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (981. sayfa)
P
10 yıl
Yüzbaşı

6-7 senedir Volcar i kullaniyoruz servis olarak sikayetlerimizi her zaman cozduler. İsterseniz birde Volcar i deneyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @htn
F
10 yıl
Binbaşı

Sayın htn aracım s80 1.6 t4 benzinli powershift siz kavramayı yeni değişmişiniz işe yararmı bilmiyorum ben bunu forumdan öğrendim erzurum ford servisiyle teyid ettim benim sorunum 2 den 3 e geçerken vuruntu ve ağır yük altında yani araç doluyken yokuşta kalkışta titremeydi bu yöntemle sorun yok denecek kadar azaldı mantıken yapılan işlem benim aklıma yatıyor aracım 105 binnkm de ancak titremenin daha önce olup olmadığını bilemeyecek kadar ilgisiz bir kullanıcı olduğumuzu düşünmüyorum. Dolayısıyla o yaklaşımı doğru bulmuyorum deneyin zarar gelmez toplamda 3 kez her seferinde de 3 kez toplamda 9kez yapılan bir işlem linki bilgisayar bulursam kopyalar gönderirim malesef sadece mobilden bağlanıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @htn
B
10 yıl
Teğmen

Mesajınızı okuduktan sonra farkettim ki ben sorunuzu tamamen yanlış anlamışım ben kapılar kilitli iken yolcu kapılarının iceriden nasil açıldığını soruyorsunuz sanmıştım. Kusura bakmayın.:(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bulentakici
B
10 yıl
Er

Evet kesinlikle katılıyorum. Yani standart olarak araba her arabada olduğu gibi şöför kapısı açılınca bütün kapı kilitleri açılır sekilde gelmeli ve dileyenin kilt açılma şeklini değiştirme opsiyonu my car menüsü altında sunulmalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @///MRE
E
10 yıl
Yarbay

Selamlar,

Hıza duyarlı direksiyon olmayan araçların gerçekten direksiyonları çok mu sert? Yani aşırı derecede mi? Kesinlikle almayın mı dersiniz?

MY 2015 olan araçlarda bu durumda bir geliştirme oldu mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 10 Şubat 2015; 19:30:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: altinok

D2 den önceki aracınız neydi üstad. Bir de 1.6 benzinli otomatik s60 tecrübeniz oldu mu? 1.6 d2 ile 1.6 benzinli kıyasını bir türlü sağlıklı bir şekilde yapamadım.

Bir önceki aracım Focus ghia 2006 1.6 109HP idi.

Ancak kullandığım araçlar Avensis 2.0, Corolla 1.6, Jetta 1.6, Passat 1.6, Focus 90HP, Linea, 3.16, seat 1.6, elentra vs vs diye gidiyor ta Renault 12ts ye kadar.


Ek; Ben T4 almak istiyordum ancak BBC de yayınlanan Focus 1.6benzinli180HP lik araçlar hakkındaki yorumlar ve Volvo satıcısının ikna kabiliyetleri ile d2 almış bulundum.
Benim d2 aldığımda sipariş ettiğimde daha doğrusu d4 ler yoktu! Tr ye gelmiyordu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 11 Şubat 2015; 15:00:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

Teşekkür ederim ilginiz için. Bu mesajınızdan şunu anlıyorum. Benim almayı düşündüğüm 1.6 benzinli t4 motor Ford Focus'ta kullanılan motor ve o motorla ilgili şikayetler hayli fazla dimi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ahmet
A
10 yıl
Yarbay

Arkadaşlar aşağıda verdiğim linkte 0 km volvo fiyatları var (2014 model)
http://www.volvocars.com/tr/sales-services/sales/Pages/volvofiyatlistesi.aspx

İnceleme imkanı olmayanlara bir fikir vermesi açısından kısaca özetleyim;
S60 D2 için; Premium:110.370 Tl ----- Advance: 115.170 Tl (0 km 2014 model)

2012 Model S60 D2 fiyatları ise ortalama şöyle; Premium:80-85 bin arası, Advance: 85-90 bin arası. (fiyatlar 2012 model otomatik versiyon içindir.)

-------------------------------------------------------

S60 T4 için; Premium:106.510 Tl --- Advance: 111.300 TL (0 km 2014 model)

2012 model S60 T4 fiyatları ise ortalama şöyle; Premium: 70-75 bin arası, Advance : 70-75 bin arası. (fiyatlar 2012 model otomatik versiyondur)

--------------------------------------

İSTATİSTİKLER:

D2 premium 2 yılda %25 değer kaybetmiş, Advance %26 değer kaybetmiş.

T4 ise; Premium versiyonda % 32, Advance %35 değer kaybetmiş.

-----------------------------------

SONUÇ: Benzinli s60 daha çok değer kaybetmiş, ortalama %10 oranında. Bu fiyatlarının görece aşağı olması açısından daha iyi ama siz aldığınızda da yine aynı hızda değer kaybı olursa, 2. el değerini çok fazla koruyamacağı riski taşımakta.

Valla bu bilgilerden ben böyle bir sonuca ulaştım, volvo piyasasını çok daha iyi bilen arkadaşlar, lütfen bir de siz yorumda bulunun. Ben daha çok değer kaybına rağmen kendimi 1.6 benzinli modele daha yakın buldum, belki de daha düşük fiyata full bir volvoya sahip olma iştahı da buna sebeptir ama ben s60 volvoya binip te bazı özellikli yerlerde ve zamanlarda 10.000 daha veripte keşke güçlü motorlu bir volvo sahibi olsaydım dememeyi daha fazla yakıt giderinden daha kötü bir senaryo olarak görüyorum.



A
10 yıl
Yarbay

Aynı testlerden 2012 mercedes c serisi,2013 hyundai tucson 2013 kia soul ve 2013 rav4 gibi araclar da zayif not (1/4) aldilar. Ama bu zayif notlar bu araclari sizin ifadenizle "teneke" yapmaz. Bu testlere girebilme cesareti bile gosteremeyen araclara ne diyeceğiz o zaman. Saygilar. İyi pazarlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @winniesertan
F
10 yıl
Binbaşı

Bunlar benim düşüncem olduğu gibi yazdıklarınızda sizin düşünceniz.
Benim ağırıma gidiyor aynı motora 2 kat fazla bakım yaptırmak sizin gitmeyebilir ve bu yüzden gitmiyorum servise. Sizin tabirinizle aracınız lüks olunca motorda lüks oluyor.ne kadarda lüks olmayan araçların motorlarını kullanıyorsakta durum bu diyorsunuz. Unutmayınız bizim araçlarda lüks algısı olabilir ama ikinci el fiyatlarını görünce birden bu algı değişiyor dolayısıyla bizim gibi orta hallilerde bu araçlara ulaşabiliyor. Sizin böyle bir sıkıntınız olmayabilir ama lütfen öndeki logo değişince fiyatın 2 katına çıktığını lütfen savunmayınız.
Siz aynı servise gitseniz bu duruma ses çıkarmazdınız öyle mi. Bakımı yapan yetki verilmiş ford servisi a aracına tüm parçalar aynı 450 sizinkine 900
Başka markalarda budurum bu kadar fahiş değil yani seat-audi(aynı motor olmak şartıyla) gibi.(isteyen istediği servise gider kimse yanlış algılamasın)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pxshadowz
U
10 yıl
Yüzbaşı

Gercekten merak ediyorum acaba bu Arac ne zaman kasayı tamamen değiştirecek.insan 0 km almaya çekiniyor.keske 2016da gelsede söyle değişik bir sürü opsiyonlarla satın alabilsek.ciddi anlamda o zaman değiştirip four c sasili bir paketini alabilsek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bbknur

Teşekkürler cevap için. Yanlış bilmiyorum yani.
İlginç bi güne uyandık bugün Ankara'da. Her yer bembeyaz dı. Benim için ilginç olan tarafı bugün kış lastiklerini değiştirmek için randevu almış olmamdı. Tabiki randevumu haftaya erteledim. Ankara nın Mart ayına güven olmadığını biliyordum da Nisan a da güvenemeyeceğimizi yeni öğrendim:))

Bende bu hafta lastikleri değiştirmeyi düşünüyordum ama dediğiniz gibi sabah karla uyanınca, iptal ettim. Hatta haftaya bile değiştirmeyi düşünmüyorum. Ayın 15'i geçsin öyle değiştiririm.
Gidip gelirken lastikçilerdeki yoğunluğu görüyordum. Ayın 15'inden sonra hem büyük yoğunluk azalır, hem de müşteri azalmaya başlayacağı için daha güzel pazarlık yapma şansı doğar. Birde alacağım lastik konusunda, Michelin Prm 3 mü, Pirelli P7 mi olacağı biraz daha netleşir.




Sn @askerbatur, umarım hayırlı ve doğru bir karar verirsiniz.. Yengemize şu resmi gösterin, karar almasını kolaylaştıralım..


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 4 Nisan 2015; 12:02:33 >


Bu mesajda bahsedilenler: @askerbatur
/
10 yıl
Yüzbaşı

2014 advanceler deri koltuksuz 16 jant 2.el de 105.000 ama deri koltuk ve jant eklenince fiyat 110.000 binlerin üstüne çıkıyor.Böyle bir arabayı al sat yapıcaksanız haklısınız Volvo alırsanız zarar edersiniz.Biz zaten en az 5-10 sene binilcekse Volvo alın diye tavsiyede bulunuyoruz.Bundan 1-2 sene evvel S60 ın piyasası daha kötüydü.Şimdi satışları epey arttı piyasası yükseldi.

Şimdi 2014 Volvo için verilen fiyatta 2015 passat için verilen fiyat size aynı donanımları veriyolarmı Passat ta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: askerbatur

Vermiyorlar o konuya hiç girmeyelim dijital klima ve yağmur sensorü var büyük adımlar bunlar doğuş için. Direksiyon var, vites topuzu var. Led stoplar var ben olmayanlari soyleyeyim:

Deri koltuk
Cruise
Zenon

Ama açıkçası tasarımını gerçekten beğendim bu sefer bu ilandaki arabanın sun-roofsuzu gelecekmiş bi tane ona yazıldım:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2015-vw-passat-1.6-tdi-bluemotion-comfortline-cam-tavanli-hazir-206812884/detay


Güvenlik olarak da bazı opsiyonlar olmadığını düşünüyorum.

İlk aklıma gelenler Whips, Sips, Blis, City Safety vs.

Güvenlik ile ilgili sözlükte güzel bir yazı buldum. Daha önce paylaşımış olabilir fakat yeniden paylaşmak istedim.


quote:


1944 güvenlik kafesi
1944 lamine edilmiş ön cam
1954 ön camdan buzlanmayı engelleyeci
1956 cam silecekleri
1957 önde 2 noktalı emniyet kemeri
1958 arkada 2 noktalı emniyet kemeri
1959 önde 3 noktalı emniyet kemeri
1960 doldurulmuş ön panel
1964 ilk arkaya dönük duran çocuk koltuğu denendi
1966 ön ve arkada ezilme bölgeleri
1966 güvenli kapı kilitleri
1967 arka koltuğa emniyet kemeri
1969 etkileşimli çarklı emniyet kemeri
1971 emniyet kemeri hatırlatcısı
1972 arka koltuğa 3-noktalı emniyet kemeri
1972 arka dönük duran çocuk koltuğu kullanılmaya başlandı
1972 arka kapılara çocuk emniyet kilidi
1974 çok-basamaklı darbe emici direksiyon
1974 ampul sensörü
1975 ana silindirli basamaklı fren sistemi
1978 çocuk güvenlik artırıcı minder
1982 "anti–sualtı" koruma
1986 arka orta koltuğa üç noktalı emniyet kemeri
1990 arka orta koltuğa dahili çocuk güvenlik minderi
1991 sips – yan darbe koruma sistemi
1991 yüksekliği ayarlanabilir otomatik emniyet kemeri
1992 station modellerde güçlendirilmiş arka koltuklar
1995 arka dış koltuklarda dahili çocuk koruma minderi
1997 rops – ters dönme koruma sistemi (c70)
1998 whips – omurga koruma sistemi
1998 ic – hava perdeleri
2001 scc – volvo güvenlik konsept arabası
2002 rsc – ters dönme sabitleme kontrolü
2003 yen ön yapı (volvo intelligent vehicle architecture (viva)) (s40, v50)
2003 arka koltuk emniyet kemeri hatırlatıcı (s40 ve v50)
2003 idis – akıllı sürücü bilgi sistemi (s40 ve v50)
2003 volvo'nun trafik kaza araştırma timi'nin bangkok'da açılışı
2004 blis – kr nokta bilgilendirme sistemi (s40 ve v50)
2005 dmic (kapılara monte edilmiş hava perdeleri) (yeni volvo c70)
2006 pcc - kişisel arama iletişimcisi (s80)
2006 cwbs - fren destekli çarpma uyarısı (s80)
2007 ppb - power park freni (s80)
2007 dac - sürücü dikkati kontrolü (v70, xc70)
2009 city safety - saate 19 milin altında gidiyorsa, önde bir arabanın belirmesi durumunda arabayı otomatik durduran sistem (xc60)

kaynak: vikipedi

edit : daha bu kaynaklarda abs, geniş açılı aynalar vb patenler olmadığı için başka bir kaynaktan daha yardım alıyoruz...

diğer kaynak :

1944 - güvenlik kafesi - yolcu bölmesini korumaya yardımcı olmak için çelik kafes tasarlandı.
1944 - lamine ön cam - pv444 modeline lamine ön cam takıldı.
1959 - önde üç noktadan bağlantılı emniyet kemeri - volvo mühendisi nils bohlin tarafından icat edilmiş üç noktadan bağlantılı kucak / omuz emniyet kemerleri bazı modellerde özel olarak sunuldu.
1960 - dolgu malzemeli kontrol paneli - kaza durumunda darbeyi yumuşatmak için dolgu malzemeli kontrol paneli sunuldu.
1964 - ilk arkaya dönük çocuk koltuğu - ilk arkaya dönük çocuk koltuğu prototipi volvo tarafından test edildi. 1966 - önde ve arkada darbe emici bölgeler - önde ve arkada darbe emici bölgeler sunuldu.
1967 - arka emniyet kemerleri - arka koltuklarda ilk defa üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri yer aldı.
1968 - önde koltuk başları - araçların önlerine koltuk başları eklendi.
1969 - üç noktadan bağlantılı, ön gergili emniyet kemeri - üç noktadan bağlantılı, ön gergili emniyet kemeri tanıtıldı.
1970 - volvo kaza araştırma ekibi - otomobil endüstrisinin ilk kaza araştırma ekibi, volvo tarafından kuruldu.
1972 - arkada çocuk kilitleri - çocuk kilitleri ilk defa kullanılmaya başlandı.
1972 - arkada üç noktadan bağlantılı emniyet kemeri - tüm yeni volvo’ların arka tarafına üç noktadan bağlantılı kucak / omuz kemeri yerleştirildi.
1973 - katlanan direksiyon kolonu - katlanan direksiyon kolonu sunuldu.
1974 - darbe enerjisini emen tamponlar - darbe enerjisini emen tamponlar sunuldu.
1974 - yakıt deposunun yeniden konumlandırılması - güvenliğin artırılması için yakıt deposu, arka dingilin önüne yerleştirildi.
1978 - çocuk minderi - yükseltici çocuk koltuğu ilk defa kullanıldı.
1982 - emniyet kemerinin altından kayma koruması - emniyet kemerinin altından kaymaya karşı koruma icat edildi.
1982 - geniş açılı yan aynalar - daha fazla görüş sağlayan geniş açılı yan aynalar tanıtıldı.
1984 - abs - kilitlenmeyi önleyici fren sistemi - kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (abs) ilk defa kullanıldı.
1986 - yüksek seviyedeki fren lambası - aracın yolda rahat görünmesi için yüksek seviyedeki fren lambası tasarlandı.
1986 - arka orta koltukta üç noktadan bağlantılı kemer - arka orta koltukta ilk defa üç noktadan bağlantılı emniyet kemeri kullanıldı.
1987 - sürücü hava yastığı - şu anda çok yaygın olan sürücü hava yastığı ilk defa kullanıldı.
1990 - entegre yükselticili çocuk koltuğu - 25-35 kg ve 115-140 cm boyundaki çocuklar için entegre yükseltici minder eklendi.
1991 - yan darbe koruma sistemi - yan darbe koruma sistemi (sips) tanıtıldı.1991 - ön emniyet kemerleri için otomatik yükseklik ayarı - ön emniyet kemerlerinin otomatik yükseklik ayarı tanıtıldı.
1993 - üç noktadan bağlantılı ön gergili emniyet kemerleri - üç noktadan bağlantılı, ön gergili emniyet kemerleri tüm koltuklara takıldı.
1994 - yan darbe hava yastıkları - dünyanın ilk yan darbe hava yastıkları, yeni volvo modellerinde tanıtıldı.
1997 - devrilme koruma sistemi - devrilme koruma sistemi (rops) ilk defa volvo c70’de sunuldu.
1998 - boyun zedelenmesi koruma sistemi - volvo, boyun zedelenmesi koruma sistemini (whips) piyasaya sundu.
1998 - hava perdesi - yolcuları yandan gelen darbelerden korumaya yardımcı olmak için yan perde hava yastığı icat edildi.
2000 - volvo cars güvenlik merkezi - dünyanın en gelişmiş otomotiv güvenlik merkezi volvo cars güvenlik merkezi açıldı.
2000 - çocuk koltukları için isofix bağlantı sistemi - bütün çocuk koltukları için isofix bağlantı sistemi sunuldu.
2000 - iki aşamada şişen hava yastıkları - iki aşamada şişen hava yastıkları tanıtıldı.
2001 - volvo güvenlik konsept otomobili – geleceğin güvenli sürüş deneyimleri için volvo güvenlik konsept otomobili sunuldu.
2002 - kapsamlı devrilme koruma sistemi - devrilme koruma sistemi geliştirildi.
2002 - kaza testi için sanal hamile manken - kaza testleri için kullandığımız sanal hamile manken linda, şirkete katıldı.
2003 - akıllı sürücü bilgi sistemi - kazaların önlenmesine aktif olarak yardımcı olan akıllı sürücü bilgi sistemi (idis), volvo s40 ve v50 ile piyasaya sunuldu.
2003 - arka emniyet kemeri uyarısı - arka emniyet kemeri uyarısı yerleştirildi.
2003 - darbe kuvvetlerini azaltan yeni ön yapı - darbe kuvvetlerini azaltmaya yardımcı yeni patentli ön yapı geliştirildi.
2003 - volvo trafik kaza araştırma ekibi, bangkok - bangkok’taki volvo trafik kaza araştırma ekibi, farklı bir kıtadan aldıkları verileri analiz etmeye başladı.
2003 - yana yatma denge kontrolü - xc90, devrilme koruma sistemi (rops) ile yana yatma denge kontrolü (rsc) sistemlerine sahip dünyanın ilk suv aracı oldu.
2004 - kör nokta bilgi sistemi - kör nokta bilgi sistemi (blis) ilk defa sunuldu.2004 - su tutmayan cam - kötü hava koşullarında görüşün artırılmasına yardımcı
olan, su tutmayan cam tanıtıldı.
2005 - kapıya yerleştirilmiş yan perde hava yastığı - dünyanın bir ilk olan kapıya yerleştirilmiş yan perde hava yastığı, volvo c70’de sunuldu.
2007 - otomatik frenli çarpışma uyarı sistemi - öndeki araca fazla yakın olunduğunda çarpışmayı önlemek ya da etkisini azaltmak için devreye giren frenleme sistemi sunuldu.
2008 - city safety - şehirde güvenlik sistemi - 30 km/s’ye kadar olan hızlarda, öndeki otomobille bir çarpışma olacağının algılanması ve sürücü tepki vermediyse, arkadan çarpmayı azaltabilen ya da tamamen önleyebilen teknoloji birçok modelde standart olarak sunuldu.
2010 - tam otomatik frenli çarpışma uyarı sistemi ve yaya algılama sistemi - 35 km/s’ye kadar hızlarda, duran ya da hareket eden yayaları belirleyerek bir yayanın aniden otomobilin önüne çıkması ya
da bir aracın aniden fren durumunda uyarı veren sistem geliştirildi. uyarı karşısında tepki gösterilmezse otomobilin tam güçle fren yapması sağlandı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecevik -- 8 Nisan 2015; 20:35:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: bbknur

2013 yılında Sıfır xc60 aldım. Araç premium du. Xenon far, koltuk ısıtma, büyük ekran hissettiğim en büyük eksikliklerdi. Ki xc60 a 2011 s60 t4 ten geçmiştim. Ama bi türlü ısınamadım araca. 10 ay sonra satıp s60 d2 aldım. Böyle bişey işte bazen herşeyi anlatamassın. Hissettiğin şeyle alakalı. @yolcum

Valla kafamı karıştırfınız :) ben ilkfırsatta s80nimi satıp xc60 almayı düşünüyordum en iyisi almadan test sürüşü yapmak veya bir yerden kiralamak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mcson

Merhaba,

Lastikler continental , ancak üretim yılını bilmiyorum. Modeline de bakıp yazarım tekrar.
Kış dönemi onlere kış lastigi takıldı, ses biraz azaldı gibi geldi ilk başta ama sanırım ben böyle algıladım, keza bence gürültü devam ediyor.

Sizin tavsiye edeceğiniz marka model lastik var midir acaba ?

Teşekkürler.

Bende Continental kullanıyorum. Bu lastiğe sesli diyorlar ancak bence abartıldığı kadar değil. Belki benim ses eşiğim yüksektir.

S60'ın genel yalıtımından ben memnunum. 120'den sonra gelen bir rüzgar sesi var. Ancak şunu söyleyebilirim, bu segmentte hemen hemen her aracı kullandım. Bu süratlerde S60'tan daha iyi durumda dediğim tek araç yeni C serisi oldu. A4 ve 3 serisinde de durum S60 ile benzer. Ben bir fark göremedim.

Jantınız 17" ise Goodyear F1 Asymetric2 var. Ona daha sessiz ve yumuşak diyorlar. Bir araştırmanızda fayda var belki sizi daha çok memnun eder.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Teğmen

http://hayatinvirajliyollarinda.com/2015/05/02/matruska-volvo-s60-d2-fs84/

Arkadaşlar yerli yabancı şu ana kadar okuduğum en detaylı ve besleyici incelemeyi paylaşıyorum. S60 sorularına ışık tutacaktır diye düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
10 yıl
Çavuş

Kasko konusunda Volvo'ya özel bir indirim var. Web sayfasında da volvokasko olarak aratırsanız bulabilirsiniz. Markaya özgü yüksek güvenlik önlemleri ve zor kaza yapma eğilimi dolayısı ile özel bir anlaşma ile primleri düşük tutuluyor.

2012 aracımı 79 liraya şubatta satın aldığımda arkadaşım olan sigortacı 1800 lira fiyat verdi. Garanti euroka 1050 lira fiyat verdi. 100 tl de bonus hediye ettiler net 950'ye geldi kasko.

Volvo bayinde sigorta departmanını aradım volvokasko konusunu öğrenince. Size zaten bu kapsamda indirim yapmışlar, fiyat gayet uygun bozmayalım dediler.

Kendi sigortacıma durumu ilettim. Haberleri yokmuş.


Bilginizi olsun.


Sayın HGURESCI yaptırdığınız kaskoyu bozup bu kapsamda yeniden yaptırmanızı tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoxetin -- 5 Mayıs 2015; 9:03:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: midnight_poet

Çok teşekkür ederim yanıt için ben de öyle düşünüyorum ama bence Volvo'nun yaptığı doğru değil. 111 bin TL istenen bir araca ısıtmalı bilmemneli koltuk koyup xenon far koymamak bana çok tuhaf geldi açıkçası.

Isıtmalı koltuk derinin olmazsa olmazıdır kışın yaşadığınız yer soğuksa kesinlikle ısıtmasız koltuk hasta eder.
O yüzden birçok deri koltukta standarttır. Bütçeniz kısıtlıysa benim gibi( s80 nin en baz donanımını almış biri olarak) size halojen far alıp ampulleri philips cristal vision öneririm hem normale göre %50 fazla ışık hem beyaz renk. Kutudan aynı renk park ampulleride çıkıyor. Ama yok kısıtlamam diyorsanız tercih sizin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
10 yıl
Yarbay

O lastikçi, ürününü satmak için size belli ki yalanlar söylemiş. Bu bir hata. Siz de, bu söylenenleri araştırmadan, satıcının sözüne kanıp sipariş vermişsiniz. Bu birinciden daha büyük hata Sn. sinoxetin...

Sizin yazdıklarınızı görüp , Google'de 3 kelime yazdım , alttaki haber çıktı. Bunu görünce ,diğer markalar için araştırmadım zaten.http://arabadergisi.com/maserati-continental-lastiklerini-secti/


O marka kötüdür demiyorum, kullanmadım ama çeşitli araçlarla yapılan test sonuçlarında mükemmel sonuçlar çıkmadığını görmüştüm. Buradan farklı model araç ve lastiklerle yapılmış son testlere bakabilirsiniz. (http://www.pirelli.com/tyre/tr/tr/car/find-tyre/test-results/test-results-cinturato-p7-autobild.html )


Not: Verdiğim linklere bakıp, Continental yada Pirelli lastiklerini savunduğumu zannetmeyin. S60'ı aldığımda üzerinde fabrika çıkışlı Continental vardı. Ben kuru zemin performansından memnun kalmadım, değişrtirdim. Şu an Michelin Primacy 3 kullanıyorum. Kış geldiğinde, Ekim ayı sonu gibi Michelin Alpin kış lastiklerimi takar, aracımda kış lastiği kullanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sinoxetin