Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
4724
Cevap
226145
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (234. sayfa)
M
9 ay (998 mesaj)
Yüzbaşı

yıllardır sorunsuz 38mbs hız alabiliyordum
dün aradım hızımı düşürmüşsünüz tekrar 35mbslik pakete geçin dedim hallettik dedi halen 24mbslik paketteyim
modemde hız ayarlama var
(tp link archer vr400) 50mbslik pakete geçip hızı 45e sabitlersem stabil olması için, acaba hız profilim bu sefer yükselir mi ?🤔



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 ay (1243 mesaj)
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Arkadaşlar 2 numaralı modem tenda v12 ve hat değerlerim böyle ve gün içinde kopma sorunları yaşıyorum, 1 numaralı ise eski modemim Zyxel vmg3312 bugün test amaçlı bu modemi taktım ve hat değerlerim bu şekilde oldu.Acaba sorunlarım tenda modem ile alakalı olabilirmi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
9 ay (15428 mesaj)
Yarbay

Zyxel'de kopma olmuyor, Tenda'da oluyorsa birde farklı adaptör takıp deneyin modeme.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 ay (1243 mesaj)
Yüzbaşı

Tamamdır, peki hat zayıflaması Zyxel de 10.4 DB iken tenda da 27.5 DB olması neden olabilir tenda da daha yüksek hız alıyorum hızlamı alakalı acaba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HesaplıBilgi
H
9 ay (15428 mesaj)
Yarbay

Zyxel'de de 30 a doğru yükseliyor.
Hat. zay. mesafe, kablo, ek, kutuda bağlantı noktasında temassızlık kaynaklı olabilir.
Farklı sonuç çıkmasını, uydu alıcılarda farklı sinyal ve kalite seviyesi çıkması gibi düşünebilirsin.
Belki hız düşümü yapmak veya hız ayarı yapılabilen Asus ve Keenetic modem işe yarayabilir.
Deneme yanılma ile.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @arnold34
R
9 ay (9578 mesaj)
Yarbay

Beş liralık modemle beş bin liralık modemin farkı işte böyle kötü altyapıya sahip yerlerde çıkar.
MTK işlemcili zayıf bir modem snr değeri 10 üstü olsa bile sinyali işlemekte zorlanır,hata toleransı zayıftır ve kopma yaşanır.

İki yukarıdaki arkadaşın yaşadığı sorun tam olarak bu.
Tenda V12 'de realtek var , hattı daha yüksek yorumlamış ama yönetecek toleransa sahip değil.
Zyxel modemde ise broadcom var. Altyapıyı 72 küsur mbit olarak yorumlayıp hataları tolere etmiş ve kesintisiz bağlantı sunmuş.
Bu tenda v12 hala üretilip satılıyor mu. Şikayetçi olmayan kimse yok ama hala piyasada ilginç. Araştırma yapmadım belki realtek chipset daha iyidir ama tenda v12 zaten sabıkalı ürün.

Ben arkadaşın yerinde olsam keenetic gibi snr ayarlanabilir modem alırdı.

Broadcom, qualcomm gibi güçlü işlemcili modemler ise snr değeri düşük olsa da çok daha stabil bağlantı sağlar.
Giriş seviyesi zxysel ile 40 mbit snr 8 alırken, keenetic modem taktığımda 55 mbit hız alıp snr de 10 olmuştu, ona rağmen bir yıldır kopma olmadan bu hızı kullandım.

Size tavsiyem ne yapın edin kaliteli modemler alın.
Ömrünuzde bir defa alacağınız bir ürün için ucuza kaçmayın.
Kaliteli modem 10 yıl yine çalışır





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 21 Aralık 2025; 10:3:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 ay (1243 mesaj)
Yüzbaşı

Tenda v12 de broadcom işlemci var diye biliyorum hocam, benim sorun biraz da bağlı cihaz sayısından kaynaklanıyor olabilir modeme 12 cihaz bağlı oluyor genelde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Richard Parker
R
9 ay (9578 mesaj)
Yarbay

Evet pardon chat gpt beni yanıltmış.
İlginçtir broadcom olmasına rağmen şikayetlerden geçilmiyor, Wifi düşmesi, dsl ışığının kırmızıya dönmesi vs.
Yoksa şekil modem.




Bu mesajda bahsedilenler: @arnold34
A
9 ay (3708 mesaj)
Yüzbaşı

https://hizliresim.com/gon9rjk

75'e tanımladık sırat köprüsündeyiz resmen
Dayan Vodafone h300s



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
9 ay (890 mesaj)
Yüzbaşı

selam,
bende 3senedir abonesi olup yeni taahhüt yenilediğim tt altapılı turknet vdsl internet var.
airties 5760 modem değerlerim bunlar.
1 aydır dns hata kodlu sayfa sorunları yaşıyorum hta veriyor ama akabinde açıyor genelde. ara ara nette kısa süreli kopmalar oluyor.
ayrıca telefonda bazı uygulamalarda sayfa açma sorunları yaşıyorum. turknet hızı 50ye düşürdü hattı sıfırladı.ben tarayıcıyı sıfırladım ağ bağlantılarını dns cachei sıfırladım farklı tarayıcı denedim.hata görmeye devam ediyorum.


https://ibb.co/2Y1xkNvt


https://ibb.co/0y5wcPTK





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclanes -- 22 Aralık 2025; 19:24:3 >

J
9 ay (147 mesaj)
Teğmen

5 yildir ayni kabloyla ayni porttan hizmet aliyorum. Giris katta oturuyorum bina girisindeki kutudan arka odaya bina disindan kablo cektim ortalama 25 metre civarinda. Kablom 8 renkli her rengi ince cok telli bakirdan olusuyor. 4+4 yapip elle bagladim elektrik bandi kullandim. Arada 1 tane ek var ve modeme giris icin kullandigim rj11 jak yine elle ve bantla bagli sekilde duruyor. Bazen snr margin yazan yer 18 civari oluyor download hizim 70 mbit gorunuyor. Modemi kapatip acinca duzeliyor gorseldeki haline donuyor. Bina girisinden kisa kabloyla deneme yaptigimda ulasilabilir hiz 135 mbit gosteriyor ama o kadar kisa kablo kullanmam mumkun degil. Bu 70 mbit dusme olayi yeni olmaya basladi. Mobilfree kullaniyorum cok sorunlu bir firma. Bu sekilde hizin 70 mbit dusmesi firma ile ilgili olabilir mi? Kablomu bosuna degistirmek istemiyorum. Gectigimiz gunlerde modeme ayagim takildi rj11 jak icin ek yaptigim yer koptu. Tekrar bagladim ama 4+4 degil 4+3 seklinde yaptim renklerden biri koptu ugrasmadim oyle bagladim. Sadece birer rengini kullansam daha mi iyi olur? Bu sekilde 4+4 seklinde yapmam mi daha iyidir? Kablo ethernet veya veri iletimi icin uretilmis bir kablo degil dedigim gibi cok telli esnek yapida.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
9 ay (601 mesaj)
Yüzbaşı

Ekleri boncuk Yak ile yaparak birde öyle deneyin. Bant sağlıklı bir ekleme yöntemi değil.



H
9 ay (49 mesaj)
Çavuş

Merhaba,
35 mbit olan hızımı 75 mbite yükselttim telefonda konuştuğum müşteri hizmetleri hattımın 94 mbite kadar desteklediğini söyledi ama 60 mbitden fazlasına ulaşamıyorum. 1. resimdeki değerleri zyxcel vgm3312-b10b modem ve yassı telefon kablosu ile alıyordum, Chatgpt'nin tavsiyesi üzerine modemi tp-link td-w9960 ile kabloyu cat6 kablonun mavi ve beyaz sarmalına denk gelecek şekilde değiştirdim kablonun ucunda çok kısa rj11 için yassı kablo ekili şekilde değiştirdim değerlerim 2. resimdeki gibi oldu. 75 mbiti almak için başka ne yapabilirim veyahut nerede yanlış yapıyorum yardımcı olabilir misiniz?
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
9 ay (44679 mesaj)
Yarbay

Merhaba, hız testi sonucunuz ile birliktehttps://www.turk.net/online-islemler üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz? Net uzmanlarımız hız profilinizi kontrol ederek bilgi vereceklerdir.




Bu mesajda bahsedilenler: @hakanb.
S
9 ay (73 mesaj)
Çavuş

SNR Margin değeri 7.9 , kopmadan bağlantı sağlanması için bu seviyerlerde olması gerekiyor . Bu ve üstü seviyerlerde. Firma da ona göre otomatik ayarlıyor .


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hakanb.
H
8 ay (49 mesaj)
Çavuş

Değerli yanıtınız için çok teşekkürler. Arıza kaydı oluşturdum saha ekibi geldi hattımın 50 mbit desteklediğini söylediler. Paketi değiştireceğiz artık yapacak bir şey yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @Salues
M
8 ay (5 mesaj)
Er

Merhaba Arkadaşlar, yaklaşık 1 senedir sorunsuz Fixnet üzerinden TT altyapılı VDSL kullanıyorum. Son 2-3 haftadır internetim gün içinde çok yavaşlıyor. Bilgisayarım kablo ile bağlı, sayfalar geç açılıyor. Telefonda video ve fotoğraflar yüklenmiyor. Değerlerim sizce nasıl? Sorun benden mi yoksa Fixnet/TT Altyapı kaynaklı mı?




< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 ay (15428 mesaj)
Yarbay

Sende değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mstf_34
M
8 ay (5 mesaj)
Er

Teşekkürler hocam. Bir de 1.1.1.1 ve 8.8.8.8 adreslerine ping attığımda 100% paket kaybı, tracert yaptığımda 5. hop dan itibaren request timed out alıyorum. Bunun benim yavaş ve kopan internetimle bir bağlantısı var mıdır sizce?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HesaplıBilgi
H
8 ay (15428 mesaj)
Yarbay

Vardır.
Suyun membaında veya su hattında sorun varsa, musluğa gelen suyun gelme süresi veya suyun miktarı istenilen seviyede olmayabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mstf_34