Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
224
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Twitch, yayıncıların Prime aboneliklerden elde ettiği kazancı azalttı
M
Doğum gününü kutla!
4 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Twitch, yayıncıların Prime aboneliklerden elde ettiği kazancı azalttı
Twitch, daha sürdürülebilir bir sistem oluşturmak amacıyla yeniden önemli para kazanma değişiklikleri yapıyor ve bazı yerlerde kazançları düşürürken bazı yerlerde de yükseltiyor. Bu yeni değişiklikler arasında Partner Plus programının genişletilmesi ve entegre Twitch Prime Gaming aboneliğinin içerik oluşturuculara ödeme yapma şeklinin değiştirilmesi yer alıyor.



Twitch için büyük değişiklikler



Yayınlanan bir blog yazısında CEO Dan Clancy, yayıncıların Twitch'ten para kazanma yöntemlerinde yapılacak üç büyük değişikliği özetliyor. İlk olarak Twitch, platformun en çok kazanan içerik oluşturucuları için 70/30 gelir paylaşımındaki 100.000 dolar sınırını kaldırıyor. Geçtiğimiz yıl Twitch, en çok kazanan yayıncıların 100.000 doların üzerindeki abonelik gelirlerinin 70/30'dan 50/50'ye düşürüleceği bir plan uygulamıştı.



Bir sonraki büyük değişiklik Twitch'in Partner Plus programına geliyor. Şu anda olduğu gibi, üç ay boyunca 350 ücretli aboneliğe sahip olan partnerler, 350 abonelik barajının altına düşseler bile, takip eden 12 ay boyunca gelirlerini 70/30 oranında paylaşmaya hak kazanıyorlar. Yeni programda Twitch, içerik oluşturucuların programa hak kazanabileceği eşikleri yeniden düzenleyen ve programı partnerlerin ötesinde iştirakleri de kapsayacak şekilde genişleten yeni bir gelir paylaşımı katmanı (60 / 40) ekliyor.



Twitch, yayıncıların Prime aboneliklerden elde ettiği kazancı azalttı
Bu yeni program Mayıs ayında başlayacak ve aboneliklere bir dizi puan atanacak ve bu puanlar bir içerik oluşturucunun iki seviyeden hangisine hak kazanacağını belirleyecek. Standart 4.99 $'lık 1. Kademe abonelikler bir puan, 9.99 $'lık 2. Kademe abonelikler iki puan ve 24.99 $'lık 3. Kademe abonelikler altı puan değerinde.



Twitch Prime Gaming abonelik geliri Türkiye için 0,09 dolar



Son olarak, Twitch'ten para kazanmaya yönelik en büyük değişiklik Prime Gaming aboneliğini etkiliyor. Prime Gaming, Amazon Prime ya da Prime Video aboneliğini sürdüren bir üyenin her ay bir içerik üreticisine verilmek üzere ücretsiz bir Twitch aboneliği kazanmasını sağlayan bir avantaj. Yayıncı açısından bakıldığında, Twitch Prime aboneliği normal bir abonelikle aynı şekilde işliyor ve tipik bir yayıncı bu abonelik değerinin yüzde 50'sini, yani 2,50 dolar kadarını alıyor veya bazı durumlarda yüzde 70’ini alabiliyor.



Ayrıca Bkz.Teknoloji dünyasında işten çıkarmalara devam: Google, Amazon ve Twitch



Ancak Twitch, 3 Haziran'dan itibaren bu ödemeyi abonenin ülkesine göre sabit bir oranla değiştiriyor. Firmanın da dediği gibi bu, yayıncılar için bir ücret kesintisi anlamına geliyor. Twitch, Türkiye’deki kullanıcılar için Prime abone gelirini 0.09 dolar olarak belirledi, yani 2,72 TL. Ancak altını çizelim, Prime abonelik ödemeleri yayıncının değil, abonenin ülkesine göre yapılıyor.



Bu konu hakkında CEO ise şunları söylüyor: "Herhangi bir düşüş hayal kırıklığı yaratacak olsa da, yayıncıların Prime Gaming aboneliği için bugün aldıkları ücret ile sabit ücretlere geçişten sonra alacakları ücret arasındaki fark, ülkelerin büyük çoğunluğunda yüzde 5'ten azdır."



İçerik üreticilerinin aboneliklerinin büyük bir kısmı Prime Gaming avantajından geliyor ve şirket, bu değişiklikle ilgili potansiyel olumsuzlukların partner programının genişletilmesi ve her ikisi de kazançları artırmaya yardımcı olabilecek 100 bin dolarlık sınırın kaldırılmasıyla dengeleneceğini




Kaynak:https://help.twitch.tv/s/article/prime-gaming-revenue-guide?language=en_US#rate
Kaynak:https://www.engadget.com/twitch-is-cutting-how-much-streamers-earn-from-prime-subscriptions-214053412.html
Kaynak:https://blog.twitch.tv/tr-tr/2024/01/24/an-update-to-several-streamer-payout-programs/

 Haberi Portalda Gör

Valla reklamdan hiçbirşey izleyemiyorum. Yeni bir kanala giriyorum neymiş diye direkt 1 dklık reklam çıkıyor, ayrılıyorum kanaldan. Belki 5 dk izlesem o kanala abone olacaktım. Yayıncı i...
Yoruma Git
Yorumun Devamı DburakKoc - 4 ay +16
Partner olmayanlara 1 abonelikten 0.01USD kazandıran Twitch. Onu da biriktirdiğinizde 50USD sınırına eriştiğinizde ödüyor. Tabi burada bir kurnazlıkları daha var. Kendi ödemeleri gereke...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ozgurrdunya - 4 ay +8
D
4 ay
Yarbay

Valla reklamdan hiçbirşey izleyemiyorum. Yeni bir kanala giriyorum neymiş diye direkt 1 dklık reklam çıkıyor, ayrılıyorum kanaldan. Belki 5 dk izlesem o kanala abone olacaktım. Yayıncı için de zarar.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 ay
Yüzbaşı

Partner olmayanlara 1 abonelikten 0.01USD kazandıran Twitch. Onu da biriktirdiğinizde 50USD sınırına eriştiğinizde ödüyor. Tabi burada bir kurnazlıkları daha var. Kendi ödemeleri gereken KDV oranını da sizden keserek gönderiyorlar. Geriye bir şey kalmıyor. Yani boş iş Twitch'te yayın açmak.




D
4 ay
Yüzbaşı

Haberin devamı nerede?




G
4 ay
Yüzbaşı

youtube da twitch de açık açık kara para aklanmasına göz yumuyor. Bir iki ülke birleşip bu firmalara sağlam bir dava açmalı



Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 ay
Yüzbaşı

Kara para aklanmayan şey mi kaldı ülkede. Emlak ve otomobil üzerinde dönen kara para aklamaya da bir zahmet el atsınlar.





Bu mesajda bahsedilenler: @gidi
V
4 ay
Yarbay

Twitch zaten yeni yayıncılar için imkansız oldu iyice, sade büyükler tutunuyor.



N
4 ay
Yarbay

Reklam engelleyicilerde bunlarla anlaştı heralde engellemiyor artık.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DburakKoc
B
4 ay
Yarbay

yayıncılar kazansın diye reklam bekliyorum ben, engelleyiciler de bu kafaya geldi galiba insaf, sponsor dışında tek reklam kalıyor büyük çoğunluk için




Bu mesajda bahsedilenler: @NvdiaAmd
T
4 ay
Yarbay

Reklamları yüzünden izlemeyi bıraktım hayatıma olumlu katkısı oldu teşekkürler reklam verenler



İ
4 ay
Yüzbaşı

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.