Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
29
Cevap
1621
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Tuvturk' ün Dip Seviyesi ! (2. sayfa)
V
2 yıl
Yarbay

Bana göre tüvtürk yıllar içinde devletin muayene istasyonu gibi oldu. Arabalar bir şekilde geçiyor. Yakında devletin işlettiği zaman gibi ruhsat gider araba muayeneye gitmez.

Benim 17 yıllık araba 2 muayenedir kusursuz geçiyor. Birisinde araç temiz diye muayene yapan bana sat demişti. Normalde 2 yaşındaki araca bir kusur yazıyorlar. Yok motor no okunamıyor yok bilmem ne yok diye hafif kusurlu oluyor. Kafalarına göre takılıyorlar.



G
2 yıl
Binbaşı

en kıl olduğum adamlar aracı kaldırırken patinaj çektirmek şakk diye kanala düşürmek sanarsın atom parçalıyorlar. neyse sizde kabahat yok bizi size muhtaç edenlere sevgiler..



V
2 yıl
Yüzbaşı

Bu ülkede ne düzgün ki tüvtürk düzgün olsun.

Şansa bala yaşıyoruz. Hamdossun



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Y
2 yıl
Yarbay

8 senedir kullandığım 2008 model eski aracımın el freni en üstte tutardı sadece. Her seferinde muayeneden geçtim. En son muayenesine 6 ay kala aracı satmıştım.

Alan adam muayene tarihi gelince aracı arife günü muayeneye götürmüş. Aracın ağırlığı tutmuyor diyip üniversiteden mühendis çizim raporu al falan gibisinden ağır kusur göstermişler. Beni aradı aracın muayeneden geçmiyor böyle böyle dedi. Dedim arife günü dışında bir gün muayeneye götür kesin geçecek dedim. Bayram sonrası götürmüş geçmiş muayeneden.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
2 yıl
Yarbay

Far yükseklik ayarı yeni yapılmış araba far ayarından geçmiyor ve ayar yaptırıp tekrar randevu alıp gelin deniyor. 1 yaşında arabada far ayarından geçmiyor. Anladığım kadarıyla arabada bir şey bulamazlarsa iş yaptık demek için farı bahane ediyorlar.

Arabayı far ayarına gönderdiler, far ayarlandı. Tuvturk'de yine far ayarına onay verilmedi.

Tuvturk ölmüş ağlayanı yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 29 Ağustos 2023; 7:30:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam muayene istasyonu ve buna benzer kaderinizin çalışan insiyatifinde olduğu işletmelere yıllardır bende sövüp duruyorum.
Konuda denetimle alakalı güzel bir yorum okudum, bende çok isterdim ki bu denetim istasyonlarının standartları her yerde aynı olsun ama maalesef öyle değil, aynı istasyonun 4 kontrol bandının 4'ü de birbirinden farklı niye çünkü her birinde farklı çalışan var. Aracınızı teslim almaya gelirken bagaj ve kaputu açtırırken az sohbet, az personele yıkama yağlama yapın kafadan 2 kusur silinir :) bu tarz yerlerde personelin gündelik modu bizim kaderimizi belirliyor. Geçmez denilen ağır kusuru görmezden gelen personelde var, sıkıntı yaratmayacak bir detay için muayeneden bırakan da var.

Fevri araç kullanmalarına bende aşırı sinir oluyorum ama çok küçük bir yüzdeyle hak veriyorum, bir çok insanın gözünden sakındığı arabalarla kontrol bandı çıkışı patinajla kalkıp ani durmalar, el freni çekmeden p ye geçirip inmeler (o arabanın yaylandığı anda bütün aile bireylerini elden geçiriyorum) ama bunlara dikkat edip aman yavaş indirelim aman gaza yumuşak basalım deseler bu seferde ordaki sıra uzunluğu x2 olacak. Daha ömrü hayatımda bir kere muayene zamanı şöyle ferah ferah kalabalık olmadan muayene yaptırdığımı hatırlamıyorum.

Bu kafalarına göre aracın geçip geçmeyeceğini belirlemelerine rağmen aldıkları 1130₺ ise bu sinirimi iyice katlıyor. Trafikte egzoz gazından boğulduğum, sinyali, stobu yanmayan bir sürü muayenesiz serseri mayın gibi gezen araba varken, benim gözüm gibi baktığım bayiden 0 götürsen bile yazdıkları motor no okunamıyor, kısa far hüzmesi ayarı hatalı, cam filmi gibi hafif kusur harici bir kusuru bulunmayan aracıma birde 1000 küsür lira para alıyorlar. Aferin kardeş arabana iyi bakmışsın kimseyi de tehlikeye atmıyorsun diye para bile vermeleri lazım.

Uzun lafın kısası TüvTürk benim gözümde soyguncu ve keyfe keder muamele uygulan bir işletmedir.


Bide hocam el freniyle alakalı şöyle bir şey kast etmiş olabilirler mi ? Hani her kademede tutması gereken bir yüzde vardır senin aracın bunları karşılamıyodur ama üstlerde arabayı hareket ettirmeyecek kadar tutuyodur vs. gibi ? 22 yıllık araçta bende hiç el freniyle alakalı bir problem yaşamadım da.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 29 Ağustos 2023; 11:56:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yarbay

Kullanıcının müdahale edemediği, otomatik far ayarı yapan araca bile fardan dolayı hafif kusur vermişlerdi



D
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Çok haklısınız ve yorumunuz çok güzel elinize sağlık. Evet muhtemelen değerlerle ilgili bir durum olabilir aslında rasyoneliteye benim de şikayetim yok ancak, ben biliyorum ki tam olarak mevzu bahsettiğiniz subjektif tavır ve kalite kontrol mekanizmasının tamamen üç beş eleman tam manasıyla elemanda olması. Dikkatli davranılsa oluşacak sıraya gelince hocam isterse km lerce sıra olsun bu senin benim arabama hor davranması anlamına gelmez ve gelmemeli. Herkes saatiyle günüyle geliyor sonuçta o zaman diliminde bir de parasını vererek yaptırdığın muamele böyle olmamalı. Ben kendi mesleğim başta olmak üzete deneyimlediğim hangi alan olursa olsun türkiyede şunu gördüm; yapılan herşey işin kalitesi ve içeriğinden bağımsız sadece yapılıp yapılmamasıyla ilgili. Çok temel checklist meselesi. İşin süreci, kalitesi, nedeni, sonucu yok aslında önemli olan. 2 senede milletin vergisi, cezası, borcu temizle..



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mr.Rich
A
2 yıl
Yarbay

2020 model araca, bu araç iş-ev kullanılıyor. şasi numarası töam okunmuyor diye hafif kusur verdiler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Ülke yeminle açık hava tımarhanesi gibi :)
Tüm sistemler, kurumlar failed



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.