Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
41
Cevap
744
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin ABD’den itiraz çıkmadı: Satış için engel kalmadı (2. sayfa)
S
7 ay
Teğmen

Bunu peşine birde f35 A siparişi verelim bakalım o bir engele takılacak mi?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
7 ay
Binbaşı

sen bu kafayla luçağa filanda binme. 30-40 senelik uçaklara biniyorsun neticede o ayılıp bayıldığın f35 de 20 seneyi devirmek üzere.
s-400 zaten kurulu çalışıyor. senin gibi biri kutuda duruyor dedi diye aha burada demelerini bekliyorsan git kendini biryerden aşağı at.





Bu mesajda bahsedilenler: @tahir40
D
7 ay
Yarbay

S400 işin bahanesi asıl sebep f35leri fetöcü pilotlara emanet edeceklerdi fetö iptal olunca ilk fırsatta şutladılar. Kendi adamları dışında başkasının bu ucağı kullanmasını istemezler.





Bu mesajda bahsedilenler: @tahir40
M
7 ay
Binbaşı

kesif bir koyun gübresi kokusu sarmış etrafı.




B
7 ay
Teğmen

Kanka Kuran yakan isveç natoya giremiyodu en son ne oldu ? Baş stratejist ekonomist halifemiz neden aldı xD





Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
F
7 ay
Yarbay

50 yıllık uçağın peşine düşülme nedeni n edir?




N
7 ay
General

Rand Paul adında ilgili komitelerin üyesi olmayan bağımsız bir senatör esasında kendi girişimiyle Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan bir yasa tasarısı hazırladı ama başarı şansının çok düşük olduğu aktarılıyor çünkü Amerikan devletinin çarkları bir kez dönmeye başladı; Beyaz Saray ve Savunma Bakanlığı Kongre'yi satışın gerekli olduğuna ikna edebilmiş gibi görünüyor. O sebeple Paul'un tasarısı şu an bir tehdit değil ama gene de Türkiye'ye Kongre tarafından verilmiş bir mesaj gibi görülmelidir. ABD ile Türkiye herhangi bir ciddi anlaşmazlık yaşarsa ABD F-16 ve mühimmat tedariğini gene zorlaştırarak Ankara'ya bir cevap verebilir. Amerikan yasamasının kalbi ve yürütmesinin de kısmi bir paydaşı olan Kongre'de Türkiye'ye karşı olan hislerin hala fazla olumlu olmadığını ve Türkiye'ye F-16'ların gerçek bir muhabbet veya sempatiden dolayı değil de stratejik saiklerle verildiğini unutmamak gerekir. F-16 meselesinde Yunanistan'ın Türkiye'den Atina Bildirgesi'ni koparmasıyla Yunan lobisinin vetosunun da kaldırıldığını dikkate almak gerekir, zira F-16 satışının bir türlü hayata geçirilmeme gerekçesi Yunanistan'ın Ege Denizi'nde Türkiye hakkındaki iddia ve suçlamalarıydı. Eski Dış İlişkiler Komite Başkanı senatör Bob Menendez Türkiye'yi - aslında direkt adından bahsederek şahsen Erdoğan'ı - Yunan hava sahasını ihlal etmekle suçluyordu.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 ay
Binbaşı

çöp F35 projesini kurtarmak için bizi geri kazanmaya çalışıyorlar.


https://twitter.com/ConflictTR/status/1756782682048975353



O
7 ay
Binbaşı

"S400 depoda çürüyü sanan akıllılar var hala. Lan depoda niye çürüsün düğmesine bastınmı aktif olan cihaz bu.Biz bunları zaten kasten aldık bizi f35'den atsınlar diye."

hocam doktorunla görüş dozu azaltsın.





Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
D
7 ay
Yarbay

açmıyor




T
7 ay
Yüzbaşı

Başlı başına tam bir CAHİL yorumu. Yazık. Ülke bunlara kaldıysa...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
C
7 ay
Yarbay

kim diyor depoda çürüyor diye? nerden uyduruyorsunuz bunları merak ediyorum.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tahir40
Ş
7 ay
Binbaşı

F16 blok 70 serisi kitler v e AESA radarı kendi uçağımızı ve MURAD AESA mızı envantere sokana kadar bize yeter, F35 için ise parça üretimine devam etmek bizim açımızdan iyi olur yoksa F35 uçağı ile filo yapmak KAAN projesi ve diğer projeler varken anlamsız. Haa testler ve gelişimi için 12 adet vs alınabiliyorsa iyi olur yoksa F35 ile hava filosu oluşturmak abd ye bağımlılığı arttırmaktan başka bir işe yaramaz. F16 lar içinse özgür projesi ile kendi mühimmatlarımızı kullanabilyoruz bu açıdan sorun yok F35 de bunu yapmamız mümkün değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ş
7 ay
Binbaşı

kendi kafasına düşmediği için öyle sanıyor bu ve bunun gibi aklı evveller HSS yi ne sanıyorlarsa artık




Bu mesajda bahsedilenler: @CoreXXX
M
7 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Neden anlamsız olsun ki? Bu argümanı anlamıyorum. F35 ve Kaan birbirlerinin ikamesi değil ki.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ŞAKACI
Ş
7 ay
Binbaşı

Tabiki KAAN boyut olarak ve işlev olarak F35 değil daha üstün bir uçak ama bizde zaten F16 blok70 var hürjet ve insansız 2 tane savaş uçağımız olacak havadan havaya KIZILELMA görünmezliği fazla olan ANKA3 uçağı, Bu projeler olmasa tabiki F35 yada muadili istesekde istemesekde almak zorunda olacaktık.

Ama şimdi F35 almak bizi abd ye daha bağımlı hale getirecek, biz mühimmat olarak geniş bir yelpazedeyiz ve üretiyoruz alternatif ürünlerimiz çok e ihracaatçıyız. F35 aldığımızda bunların hiçbirini kullanamayacağız yani o uçağı aktif kullanmak için yine abd den mühimmat almamız gerekecek. Bakım masraf vs desen mali külfet haa kullanım şekli izin vs işine hiç girmiyorum zaten, bu yüzden F35 ile filo yapmak şuanki dıurumda anlamsız dediğim gibi F35 parça üretimi olmalı güzel olur ve 12 adetlik bir filoda bilgi ve deneyim için olabilir ama onun dışında hem maddi olarak hemde bağımsızlık ilkesine ters düştüğü için taraftar değilim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Metin Yasir Akpınar
M
7 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Bu çerçevede bakınca haklısınız. Ama KAAN için ortada bir motor sorunu var. Yerli motorun geliştirilmesi ve süre üretime girmesi ayrı bir hikaye. Bildiğiniz gibi ilk KAAN'ların ABD motorlarıyla üretilmesi isteniyor, henüz bir anlaşma yok motor konusunda. Süreç uzarsa hava gücü sıkıntıya girecektir. Dolayısıyla F35'lere kapıyı kapatmak türkiye açısından güvenlik riski oluşturabilir. Bu yüzden F35 projesine girmek ve hatta 1 veya 2 filo temin etmek ideal seçenek gibi geliyor bana.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ŞAKACI
Ş
7 ay
Binbaşı

Evet kaan motoru sıkıntı bizim üretmemiz uzayacak TAİ bu konuda iyi gidiyor ama kısa sürede 35 binlik bir motor üretmesi zor, aslında kendimiz için şuan KAAN motoru almamızda sorun yok ama satarsak sorun olur haa sonra sorun çıkmarmı bu abd çıkabilir tabi ama ben F35 yada F16 blok70 aldıktan sonra Eurofighter Typhoon da alınması taraftarı değilim çünkü bunların bakım maliyetleri çok yüksek bizim ona harcayacağımız parayı kendi ürünlerimiz için harcamamız daha mantıklı, F35 alalım desek bile teslimatları hemen olmayacak bunuda biliyoruz o yüzden bizim ivedi olarak ilk başta F16 blok 70 kitler sonra F16 blok70 leri alıp eksiğimizi kapatmamız mantıklı olan F35 bugün alıyoruz desek teslimatları 2030 u bulacak en erken o zamana kadar zaten KAAN envantere girecek ilk serisi o yüzden ben hala F35 almanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum hakimiyeti tamamen bizde olmayan bir uçak için ne zaman nede para harcamamalıyız.




Bu mesajda bahsedilenler: @Metin Yasir Akpınar
A
7 ay
Yarbay

Bazı arkadaşlar 70 yıllık uçak alınıyor filan yazmış eve haklılar proje 1970 li yıllara dayanıyor haklılar . Ama şöyle de bir problem var Türkiye 2000 yılından beri 1 tane uçak almadı envantere katmadı . Eldeki uçaklarda yıpranıyor malum mecburen alabildiğini alıyor . Kötü siyaset hatalı adımların sonucu bumu evet olabilir sonuç bu mu evet bu . Kaan için beklenti olabilir ama motor üretmek öyle kolay değil zaten ilk amaç motoru başkasından temin edip çalıştırmak .

Gelelim benim derdime f16 günümüzde rakiplerine göre çok eski kalan bir uçak . ABD li eski pilotların belgeselinde açıklıyor 6 tane f16 kalkış yapsa f35 i radarda göremeden düşmüş olurlar diye . Verilen ekipmanlar incelendiğinde elde kalan stokları biz almışız gibi duruyor o kadar . Zaten yararımıza bir şey olsa izin çıkmazdı öyle düşünün . Hatalı adımların bedeli bunlar hep . İşin garibi Türklerde öyle takım değiştirme olayı da yoktur ama biz sürekli bir doğu takımı bir batı takımı takılıyoruz .😂 İki takımda bizden hiç haz etmiyor .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 14 Şubat 2024; 10:52:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 ay
Çavuş