Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
75
Cevap
7446
Tıklama
69
Öne Çıkarma
TÜRKÇE KONUŞAN İNSAN BULMAKTA ZORLANIR OLDUM
D
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Herkese Selamlar,

Bugün Beylikdüzü Yakuplu tarafından evime gitmek için otobüs durağına gittim. Otobüs durağı oldukça kalabalıktı ve içlerinde Türkçe konuşan bir insan evladı yoktu. Birileri arapça konuşuyor, birileri kürtçe konuşuyor, bir yanda tatarlar abidik gubidik bir Türkçe konuşuyor. Resmen kendi memleketimde sokakta ne konuşulduğunu anlamaz hâle geldim.
Otobüse bindim gidiyorum gene durum aynı, herkes farklı bir lisan kullanıyor. Değişik değişik hareketler, bakışlar. İçimi sinir, öfke bastı.
Bu durumdan nasıl kurtulacak bu ülke bilmiyorum. Baya umutsuz bir ruh haline büründüm artık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Her stres atmak için dışarı çıktığımda daha da stresli dönüyorum eve bu konu yüzünden. Bir de bağıra bağıra konuşuyorlar ya gidip patlatasım geliyor bir tane suratlarına. Duymak istemiyorum boğazdan çıkan balgam atıyormuş gibi konuşulan o lanet dillerini. Antipatik oldum artık hepsine
Yoruma Git
Yorumun Devamı Mor Ejder - 5 yıl +55
Yine benzer ama başka bir konuda çok zeki bir arkadaş bunun kozmopolit bir yapı olduğunu ve gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu savunmuştu. O mesajı hayretle okuyup nasıl varlıklar oksijen...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Kartal Göz - 5 yıl +27
Boş yapma birader. Binlerce senedir burada Türkçe konuşuluyor. Sen kendi öz dilinde git ötede takıl.
Yoruma Git
Dixon Hill - 5 yıl +8
D
5 yıl
Teğmen

G
5 yıl
Çavuş

G
5 yıl
Çavuş

"Bu söylediklerini yazmak için baya düşündün mü? Bir ırkın kendini diğerlerinden üstün görmesini kabullenemeyen arkadaş ne hikmetse Yunanları hicret eden kürt yaptı. Evet Tüm gezegen kürt soyundan geliyor haklısın." ben sadece konu içinde örnek verirken bunu kullandım, o kadar. Ha anlamak istemiyorsan bilemem.
"Ayrıca kim neyin adaletsizliğini yaşıyor? Hepimiz cebimizde aynı kimliği taşımıyor muyuz? Hepimiz aynı işlerde çalışmıyor muyuz? Kusura bakma ama senin istediğin şey aynı olmak değil, ayrıcalıklı olmak." konu sahibi ve birçok insan Türkçe dışındaki diğer dillerin dışarıda konuşulmasını istemiyor. İşte bu diğer ırkların aşağıda görülmesidir. Şimdi sırf Kürtçe üzerinden örnekler:
1-Radikal
2-Marksist.org
Doğudakilerin bildiğim tek hatası kaçak elektrik kullanmaları, ve ben de onu desteklemiyorum zaten. Çünkü elektrik herkese ücretsiz olmalı o kadar vergi ne için gidiyor saraya mı?
"Sen zaten halkların kardeşliği demiyorsun, sadece bu söylemin arkasına sığınarak faşistlik ve Türk düşmanlığı yapıyorsun. Birde benim ırkçı olduğumu yazmışsın. :)" yine aynı şey ben bu konudaki insanların söylemleri üzerine bunu yazdım ama temelde tüm ırklar eşittir diyorum. Kürt, Türk, Arap, Ermeni, Yunan, Çinli, Rus, Alman, İngiliz, Fransız farketmez benim için, eğer senin için farkediyorsa bilemiyorum.
Eh yukarıda verdiğim linkler yeterli sanırım.
"Bak yine konu saptı, konumuz iletişimdi dimi?" konuyu saptıran sensin ama konu da iletişim değil insanların diğer dillerde konuşmasından rahatsız olunması. Ben de bu konuya yönelik yazı yazıyorum.
Ben işime geldiği gibi insanların düşüncelerini bilmeden yorum yapma deyip başka bir mesajda da başkalarının düşüncelerini bilmeden yorum yapmıyorum bu arada.
Edit: Yazmayı unutmuşum, sana blok güzel yakışır. Umarım bir gün kendinle çelişmeyi bırakırsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AF304ECB -- 16 Ağustos 2019; 14:6:2 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mor Ejder
G
5 yıl
Çavuş

Sana tek bir link atacağım o linkteki herşeyi oku sonra ırkçılık yaparsın.
http://www.wikizero.biz/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS9LJUMzJUJDcnRsZXI
Irkçılıktan malum yerinizden uydurmaya başladınız artık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KelKodVer
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.