Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
194
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Türk Telekom'un web sitesine yapay zeka destekli erişilebilirlik özellikleri eklendi
T
10 ay
Moderatör
Konu Sahibi


Türk Telekom, engelli bireylerin daha rahat kullanabilmesi için web sitesinde bir takım düzenlemeleri hayata geçirdi. Sitedeki erişilebilirlik özellikleri yapay zeka destekli teknolojilerle geliştirildi. Yeni düzenlemenin ardından görme ve işitme engelli müşteriler Türk Telekom’un web sitesinden daha kolay hizmet alabilecek.



Eklenen yeni özellikler neler?



Türk Telekom’dan yapılan açılamada, sektörde bir ilk olduğuna vurgu yapılarak yapay zeka destekli geliştirmeler ile sitenin engelli müşteriler için daha erişebilir hale getirildiği açıklandı. İşitme engelli bireyler için web sitesine yapay zeka destekli işaret dili çeviri sistemi eklendi. Kullanıcılar web içerisinde bulunan metinlere tıklayarak, açılan pencerede yer alan işaret dili çevirisi sayesinde web sitesini kolay bir şekilde kullanabiliyor.



Türk Telekom web sitesine eklenen yapay zeka destekli görsel betimleme aracı sayesinde görme engelli bireyler betimlenen görselleri ekran okuma araçları ile okuyarak akıştan kopmuyor. Belirli düzeyde görme problemi, disleksi tanısı konmuş dikkat eksikliği bulunan bireyler ise siteye eklenen erişilebilirlik aracı sayesinde web sitesinden daha rahat hizmet alabiliyor.



Ayrıca Bkz.WhatsApp'ta tam gizlilik: Özel konuşmalarınızı sizden başkası göremeyecek!



'Herkes için erişilebilir iletişim' sloganını kullanan Türk Telekom; engelli, gazi ve şehit yakınlarına mobil, evde internet ve ev telefonu hizmetlerinde yüzde 25 indirim uyguluyor.



3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde açıklamalarda bulunan Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, şunları söyledi:



“Türk Telekom olarak, öncelikli odak noktalarımızdan biri müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak. Bu kapsamda tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını gözeterek ‘Herkes için erişilebilir iletişim' ilkesi ve 'insan odaklı’ hizmet anlayışımızla engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran uygulama ve projeleri hayata geçiriyoruz. Teknolojiyi iyiliğe ve faydaya dönüştürme vizyonumuzla engelli bireylerin dijital kanallarımızdaki deneyimini iyileştirmek üzere web sitemizin erişilebilirliğiyle ilgili düzenlemeler gerçekleştirdik. Yapay zekâ destekli bu son geliştirmeler sayesinde görme engelliler görsel betimleme, işitme engelliler işaret dili çevirisi ve disleksi tanısı konmuş bireyler de erişilebilirlik aracı ile sitemizde kolay bir şekilde hizmet alabiliyor. Bundan sonraki projelerimizde de teknolojiyi toplum faydası adına dönüştürmeye devam edeceğiz."



 Haberi Portalda Gör

altyapı dışında her şeye çözümü var maşallah. bir tek müşterileri sallamıyor ama olsun be...
Yoruma Git
Kendine_Antagonist - 10 ay +8
K
10 ay
Yarbay

altyapı dışında her şeye çözümü var maşallah. bir tek müşterileri sallamıyor ama olsun be...




W
10 ay
Yarbay

Türk telekom önce müşteri memnuniyetini sağlasın. 1 haftadır hattımızı müşteri hizmetleri yardımıyla türk telekoma taşıdık. Müşteri hizmetleri dedi 48 saat içinde hat elinizde olacak. 1 hafta oldu hat ortalıkta yok. Müşteri hizmetlerini 3 defadır arıyorum diyor kuryenin nerde olduğunu görüntüleyemiyoruz. Eee belki bu kurye hattı getirirken kaza Yaptı? Belki kurye yurt dışına kaçtı? belki kurye tatile çıktı? Belki hattı kaybetti? Nasıl göremiyorlar??



Bide kurye agt kuryeymiş. Onların telesekreteri de sıkıntılı. Ben başka bir kart siparişi vermiştim sürekli ondan bahsediyor. Benim taşıdığım hattan bahsetmiyor. En sonunda sinirlendim telefonu kapattım.





Neyse sonuç olarak bu akşam hattı vodafoneden devam ettik ve faturalı vodafoneden bir paket seçtik. Kime niyet kime kısmet türk telekom faturalı yapacaz derken vodafone faturalı yaptık.



Türk telekom gibi bir şirket sağlam kuryelerle çalışmali, keyfi uygulama yapan kuryelerle değil.




K
10 ay
Yarbay

Fiyatlar son zamanlarda biraz arttı ama ben memnunum. Diğerleri gibi taahhütsüz satıyoruz deyip her ay zam yapmıyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 ay
Yüzbaşı

Evde 8mb e deli para ödüyorum köydeki internetimiz artık yok neden hala anlamıyorum 2-3 senedir olan dandik internet artık yok şaka gibiler bu ülkede mastaf yapmadan para kazanma kavramına başka bir anlayış getirdiler helal olsun ...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 ay
Binbaşı

Böyle şeyler reklam ve göz boyamadan başka bir şey değil.
Tek kelimeyle temel görev sorumluluklarından kaçış. Türkiye'de internet altyapısının kötü olmasının yegane sebebi bu firma zira rakipler kendi kablolarını döşeyecek olsa bile sıkıntı çıkartıyor.



H
10 ay
Teğmen

Kabloları caliyor bazı insanlar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @madbad
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.